Commendatore Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Σκέφτομαι την αγορά ενός ssd, με κατά προτίμηση 5ετή εγγύηση.Θα συνδεθεί σε έναν σχετικά σύγχρονο υπολογιστή με s1155 / H67 και υποστήριξη SATA 6Gb/s απ'όσο είδα στα τεχνικά χαρακτηριστικά της μητρικής. Έχω ξεχωρίσει τα εξής μοντέλα :- OCZ Vector Series 256GB- Plextor M5 Pro 256GB- Samsung 840 Pro 256GBοι οποίοι κυμαίνονται μεταξύ των 200-250 €. Έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο ο οποίος να είναι εξίσου καλός (ή ακόμη καλύτερος) και που πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου ?Εν ολίγοις, ποιόν να προτιμήσω ?
evkar Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Αν και δεν έχω κανέναν από τους τρεις , νομίζω ο samsung pro είναι πολύ καλή επιλογή , αφού η samsung φτιάχνει και τον controller η ίδια και φοράει και μνήμες MLC . Τώρα βέβαια διαφορές στην πράξη δεν πρόκειται να δεις . Ας απαντήσουν και άλλοι που μπορεί να ξέρουν κάτι παραπανω .
Millennium Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Με αυτές τις τιμές εγώ θα έπαιρνα τον 840 pro.
Commendatore Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Αν και δεν έχω κανέναν από τους τρεις , νομίζω ο samsung pro είναι πολύ καλή επιλογή , αφού η samsung φτιάχνει και τον controller η ίδια και φοράει και μνήμες MLC . Τώρα βέβαια διαφορές στην πράξη δεν πρόκειται να δεις . Ας απαντήσουν και άλλοι που μπορεί να ξέρουν κάτι παραπανω .Όντως ο Samy συγκεντρώνει πολλά κολακευτικά σχόλια σε όλα τα reviews και είναι μια από τις επικρατέστερες επιλογές.Σχετικά με την παρατήρησή σου, εννοείς ότι οι άλλοι δίσκοι δεν έχουν μνήμες MLC ? Με αυτές τις τιμές εγώ θα έπαιρνα τον 840 pro. Εάν έβρισκες όμως τον Plextor στα 185 € ? edit : Να προσθέσω πως δεν είναι δεσμευτική η αγορά από την Ελλάδα, από τη στιγμή που η διαφορά με το εξωτερικό θα είναι αισθητή... Στο αμαζον για παράδειγμα, ο OCZ είναι στις 185£, ο Plextor στις 155£, ενώ ο Samsung στις 180£...
Commendatore Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 189 βγαίνει ο plextor. Έστω και με τέτοιες μικροδιαφορές στην τιμή, πιστεύεις πως εξακολουθεί ο samsung να είναι η καλύτερη επιλογή με 25£ υψηλότερη τιμή ?
Millennium Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Φίλε μου δε πρόκειται να δεις διαφορά σε πραγματικές συνθήκες σε ταχύτητα μεταξύ αυτών των ssd που συζητάμε.Και οι 3 είναι πολύ καλοί.Όποιον και αν επιλέξεις δεν πιστεύω οτι θα το μετανοιώσεις.
Commendatore Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Φίλε μου δε πρόκειται να δεις διαφορά σε πραγματικές συνθήκες σε ταχύτητα μεταξύ αυτών των ssd που συζητάμε.Και οι 3 είναι πολύ καλοί.Όποιον και αν επιλέξεις δεν πιστεύω οτι θα το μετανοιώσεις. Είναι σαφές πως από έναν κοινό χρήστη δεν πρόκειται να γίνουν αντιληπτές οποιεσδήποτε διαφορές στην απόδοση των ssd. Υπάρχουν όμως ορατές διαφορές στην αξιοπιστία, την ποιότητα των δίσκων και των ελεγκτών, του after sale service κλπ και γι'αυτό το λόγο ζητώ την γνώμη σας...
Millennium Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Σε αξιοπιστία,υποστήριξη για μένα πάνε έτσι: Samsung>Plextor>OCZ.
Commendatore Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Σε αξιοπιστία,υποστήριξη για μένα πάνε έτσι: Samsung>Plextor>OCZ. Είσαι σαφής και προσωπικά εκπλήσσομαι από την χαμηλή θέση που κατατάσσεις την OCZ.... Είναι τόσο χάλια ? Ακόμη και σε σχέση με την "νεοεισερχόμενη" (στους SSD) Plextor ?
Millennium Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Όχι δεν θα έλεγα πως είναι χάλια απλά την κατατάσσω (sic) εκεί λόγω παλιότερων ιστοριών με τους vertex.
Commendatore Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Όχι δεν θα έλεγα πως είναι χάλια απλά την κατατάσσω (sic) εκεί λόγω παλιότερων ιστοριών με τους vertex. Αν και προσανατολίζομαι περισσότερο στους samsung και plextor, ωστόσο μακάρι η OCZ να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα αυτά (περισσότερο για την τόνωση του ανταγωνισμού...)
RottenLungs Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Για να μην ανοίξω άλλο θέμα. Βλέπω κάτι reviews και παρατηρώ πολυ καλή σχέση απόδοση / τιμή απο τον Samsung 840 series 256 gb ο οποίος είναι στα 152€ και έχει πολυ μικρή διαφορά στο data - transfer score σε σχέση με τον Vertex 4 ο οποίος είναι στα 220€. Τι γνώμη έχετε; Επίσης αυτό που θέλει τον ssd για λειτουργικό και προγράμματα αυτό που τον ενδιαφέρει επρισσότερο δεν είναι το reading;
Commendatore Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Για να μην ανοίξω άλλο θέμα. Βλέπω κάτι reviews και παρατηρώ πολυ καλή σχέση απόδοση / τιμή απο τον Samsung 840 series 256 gb ο οποίος είναι στα 152€ και έχει πολυ μικρή διαφορά στο data - transfer score σε σχέση με τον Vertex 4 ο οποίος είναι στα 220€. Τι γνώμη έχετε; Επίσης αυτό που θέλει τον ssd για λειτουργικό και προγράμματα αυτό που τον ενδιαφέρει επρισσότερο δεν είναι το reading; Αφού μας αφορά και τους δύο το θέμα και σχετικά με τον Samsung 840 256GB, πιστεύω πως πρόκειται για έναν πολύ καλό δίσκο, αλλά υπολείπεται σε εγγύηση κατά δύο έτη έναντι των άλλων και μιλούν για μικρότερη διάρκεια ζωής έναντι του pro, εξαιτίας των διαφορετικών μνημών που χρησιμοποιεί. Εσύ περιορίζεσαι αυστηρά μεταξύ αυτών των δύο ?
RottenLungs Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Η τιμή με περιορίζει και ή θα πέσω σε GB ή θα πέσω σε ποιότητα; Τον Vertex 4 256 τον ανέφερα καθαρα για να να συγκρίνω τον 840. Οπότε το δίλλημα (αν υπάρχει) είναι αν θα πάω σε samsung 840 series 250Gb ή samsung 840 pro 128Gb που είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμή (διαφορά 20€). Αν επιλέξω τον 840 series θα ρίξω ταχύτητες αλλα θα έχω διπλάσιο χώρο με επιβάρυνση 20€ (επίσης έχει σημαντικά μικρότερη κατανάλωση). Το θέμα είναι κατα πόσο αμελληταία είναι αυτή η πτώση για εμένα. * Η ταχύτητα διαβάσματος είναι απο τις καλύτερες στον 840 series, αυτή δεν έιναι η ταχύτητα που επηρρεάζει κατα πόσο γρήγορα τρέχουν τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον ssd. Η ταχήτυτα γραψίματος είναι αυτή που ρίχνει τον 840 series, που πρακτικά σημαίνει οτι θα γίνονται πιο αργά τα install; Θα τον βάλω ΕΔΩ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα