TheBoogieman Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 http://izifunny.com/2011/09/19/ingenious-custom-built-pc-modding-68-pics.htmlΕτοιμάζομαι να κάνω κάτι σαν αυτό. Η προτίμηση μου θα ήταν να το κάνω με ξύλο.Θέλω απο όποιον είναι διατεθημένος να με βοηθήσει να μου στείλει ενα pm. Ψάχνω για άτομα που έχουν εμπειρία στο sleeving και στις υδροψύξεις. Το budget υπάρχει..θα το κάνω όμως όσο πιο οικονομικά γίνεται.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheBoogieman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Mάγκες κάποιος που το έχει επιχειρήσει να ρίξει τα φώτα του.Όπως τι θέματα θα αντιμετωπίσω,τι θα πρέπει να προσέξω κτλ κτλ.Επίσης,δεν έχω ιδέα με υδρόψυξη σε κάρτα γραφικών.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Σκεψου το καλα πριν ξεκινήσεις ένα τετοιο project, χρειαζεται απλετο χρονο, αρτιες τεχνικες γνώσεις και πολύ χρήμα. Αποψη μου έιναι να μην το κανεις με ξύλο διότι είναι πολυ κακος αγωγός της θερμότητας και θα βράζει το σύστημα εκεί μεσα ότι και να κάνεις με την ψύξη. Συνήθως τετοια project ξεκινάνε με ένα καλό σχεδιο στον υπολογιστή. Και ολόκληρο αλλα και των επιμέρους Parts. Αυτή την στιγμή το τελευταίο που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι η υδροψυξη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
profi Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 WalkerSW το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κουτί δεν παίζει κανένα ρόλο στις θερμοκρασίες!! TheBoogieman πές περίπου τί έχεις στο μυαλό σου...τραπέζι γραφείο επιπλο τηλεόρασης...τι budget έχεις σκοπό να διαθέσεις,τι γνώσεις έχεις από ξυλουργικά τι φαντάζεσαι πως μπορεί να σε δυσκολέψει...έτσι αόριστα ό,τι κ να σου πούμε σχεδόν χαμένο θα πάει!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheBoogieman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Το project έχει δωθεί ήδη σε φίλο ξυλουργό. Θα μου δείξει ενα σχέδιο και στην συνέχεια θα κάνουμε οτι μετατροπή χρειαστεί βάση γούστου και λειτουργικότητας. Το budget που έχω στο μυαλό μου είναι περι τα 3000 με 3500 χιλιάδες ευρώ μαζί με το hardware.Το έπιπλο θα είναι γραφείο καθαρά. Θα με δυσκολέψει η σύνδεση της υδρόψυξης,καθώς και η ψύξη για τις κάρτες γραφικών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
profi Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 έχει ιδέα ο φίλος από υπολογιστές?? εννοώ για να το κάνει λειτουργικό...στο λέω γιατί κ εγώ ξύλινο κουτί έχω κ μερικά πράγματα θέλουν προσοχή(διαφορετικό πάχος απ'ό,τι η λαμαρίνα,να μην βρίσκουν βύσματα κτλ) το budget υπερβολικό μου φαίνεται για φίλο ξυλουργό...εκτός αν βάλεις extreme hardware ή exotic hardwoods!! για υδρόψηξη το συζητάμε με λεπτομέρια όταν αποφασίσεις το Hardware κ τα κομμάτια της υδρόψυξης!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheBoogieman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 στόχος μου είναι να περιορίσω το budget κοντά στα 2 Κ.αν σκεφτείς πως το hardware θα πάει κοντά στα 1500 χωρίς triple screens,τότε πιστεύω πως δεν είναι άπιαστο αυτό που στοχεύω.αργότερα,βάζω και CF και eyefinity.ξέρει απο υπολογιστές αλλά γι αυτό θα τον έχω και εγώ απο κοντά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
profi Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 τα 2Κ δηλαδή για ποιά πράγματα θα είναι??γραφείο,hardware,οθόνη,περιφεριακά κ υδρόψυξη?? ο υπολογιστής απο τί αποτελείται έχεις καταλήξει?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 WalkerSW το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κουτί δεν παίζει κανένα ρόλο στις θερμοκρασίες!! TheBoogieman πές περίπου τί έχεις στο μυαλό σου...τραπέζι γραφείο επιπλο τηλεόρασης...τι budget έχεις σκοπό να διαθέσεις,τι γνώσεις έχεις από ξυλουργικά τι φαντάζεσαι πως μπορεί να σε δυσκολέψει...έτσι αόριστα ό,τι κ να σου πούμε σχεδόν χαμένο θα πάει!! Really? Και τοτε γιατι τα κουτια που ειναι επενδεδυμένα με ηχομονωτικό υλικό είναι γενικότερα πιο ζεστα? Παιδες απλή φυσική είναι .. μπορει σε ένα χαμηλών προδιαγραφών σύστημα να μην δημιουργεί προβλημα η επιλογή υλικού. Αλλά σε ένα σύστημα με μεγαλη έκλυση θερμοτητας κοινώς φτιάχνεις μια Σάουνα? Και μιας και είπα σάουνα αναρωτήθηκες ποτέ γιατι οι Σαουνες είναι φτιαγμένες απο ξύλο? Btw με 1,5Κ hardware και μονο 500 για την κατασκευή απλα ξέχνα το. Τουλάχιστον για ένα αξιολογο αποτελεσμα του επιπέδου αυτού που έχεις παραθέσει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Σαφως και παιζει ρολο το κουτι παιδια. Θα εχει πιο υψηλες θερμοκρασιες στο ξυλο. Αυτο βεβαια δε το κανει και μη πραγματοποιησιμο σα project. θελει δουλεια ομως με πατωματα αεραγωγων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheBoogieman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Btw με 1,5Κ hardware και μονο 500 για την κατασκευή απλα ξέχνα το. Τουλάχιστον για ένα αξιολογο αποτελεσμα του επιπέδου αυτού που έχεις παραθέσει! Φίλε είπα θα προσπαθήσω. Αν δω οτι δεν βγαίνει με τόσα,δεν θα κάνω προχειροδουλειά. Θα ρίξω και άλλα χρήματα. Το pc θέλω να είναι high end.Θα αποτελείται απο μια 7970, 8 gb ram στα 1800, 1 ssd 120gb , i5 3570K και κάποιο 850W τροφοδοτικό modular. Τα λέω πολύ γενικά,χωρίς μοντέλα κτλ κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
profi Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 τι εννοείς σύστημα με μεγάλη έλκυση?server rack??ή σπιτικό σύστημα?? εμένα quad k overclocked δεν είχε θέμα,χωρίς overclock σε στρες παίζει κ passive!! ούτε η ηχομόνωση αν δεν κλείνει αεραγωγούς παίζει ρόλο...δεν έχεις δίκιο ψαξ'το φιλικά!! οι σάουνες αλήθεια γιατί είναι φτιαγμένες από ξύλο? για τα χρήματα συμφωνώ δεν το βλέπω να γίνεται!! εκτός αν ο μαραγκός δουλέψει εντελώς φιλικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Ας σου πω την εμπειρία μου με την κατασκευή pc μέσα σε τραπέζι με έτοιμο σκελετό. Δεν χρησιμοποίησα ξύλο αλλά πιο πολύ plexiglass. Οι μελέτες που έχεις να κάνεις είναι να δεις αρχικά το χώρο που έχεις διαθέσιμο. Λογικά μετράς διαστασεις τοίχου που θες να μπει το συγκεκριμένο τραπέζι. Μετά παίζουν κάποιες minimum διαστάσεις ειδικά όσον αφορά το ύψος του "κουτιού". Αν πχ η μητρική θα είναι ξαπλωτή θες απο τη βάση της μητρικής μέχρι το ύψος μία κάρτας γραφικών minimum 12.5 πόντους. Αν παίζεις και με Block βάλε άλλους 3 πόντους. Για να έχεις και μία άνεση σε συνδέσεις τους 3 πόντους κάντους 5-6. Μετά όμως θέλεις και ανεμιστήρες απο πάνω ακριβώς για εξαγωγή/εισαγωγή αέρα. Πας σε 12άριδες οπότε είμαστε minimum 12.5+5+12=29.5 εκατοστά. Από εκεί και πέρα θα χρειαστείς κάποιους μηχανισμούς για να το κάνεις και λειτουργικό έτσι ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση στο εσωτερικό του ανα πάσα στιγμή ειδικά αφού σκέφτεσαι νερά. Το κοστολογιο σου ξέχασε το ότι με όλα μαζί θα πάει 2k Και θα σου πω γιατί 3570k ~220 mobo ~140 7970~380 ssd~90 modular 850άρι όπως λες 120 ένα semi-modular και ~150 ένα full modular Δεν βάζω δίσκους Δεν βάζω μνήμες Δεν βάζω μπλιμπλίκια άλλα και φτάσαμε χιλιάρικο Από εκεί και πέρα θες νερά. Εδώ έρχεται ο μεγάλος πόνος. Ενδεικτικά http://www.eworld.com.gr/eworld/products/page/249365465 Βάλε άλλα 500 Πιάσαμε την 1,5 χήνα ΧΩΡΙΣ Sleeving που θες, χωρίς δίσκους, χωρίς μνήμες και γενικά χωρίς να πιάσεις να βάλεις μία βίδα που λέει ο λόγος, ή χωρίς κάποιες προεκτάσεις που θα χρειαστείς λόγω "αφύσικων" αποστάσεων" σε σχέση με αυτές που είναι σχεδιασμένο το τροφοδοτικό, χωρίς ανεμιστήρες χωρίς τίποτα άλλο. ΑΔΥΝΑΤΟ στα 2 χιλιάρικα λοιπόν το Project. Από εκεί και πέρα αν θες ξύλο δεν είναι αδύνατο, αλλά πρέπει να προσέξεις αρκετά πράγματα. Κάποια στιγμή θέλω να κάνω ένα κοστολόγιο για το πόσο μου έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής αυτό εδώ http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/true-violet-project-105469.html Αλλά τρομάζω και το αναβάλω συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
profi Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 ε πε κ τίποτα για το ξύλο κ την σάουνα ε κοπελιά (εσένα με το Plexi είναι high tech σάουνα εε?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Εγω πάντως κατω απο 5Κ δεν νομιζω να μπορεσει να βγει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα