Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους. Πριν απο 3 μηνες περιπου καηκε η μητρικη μου λογω υπερτασης. Αγορασα την GA-G41M-COMBO διοτι ηταν συμβατη με τον επεξεργαστη μου. Πριν 1 εβδομαδα αγορασα και ενα SSD drive (SANDISK SDSSDP-064G 64GB 2.5'' SSD SATA3). Σημερα που ειχα ελευθερο χρονο εβαλα ολα τα κομματια μαζι και ξεκινησα να εγκαταστησω λειτουργικο (windows xp pro). Δυστυχως αντιμετωπιζω τα παρακατω προβληματα:

1) Το ssd τον βλεπει σαν slave (δεν ξερω ποσο σημασια εχει αυτο)

2) Περναει το πρωτο σταδιο τησ εγκαταστασης και οταν κανει reboot στο σημειο που βγαζει το μηνυμα verifying DMI pool data σβηνει η οθονη και ξεκιναει παλι απο την αρχη το restart και αυτος ο κυκλος συνεχιζεται ασταματητα.

3) Δεν ξερω η δεν μπορω να καταλαβω αν βλεπει τον δισκο ως sata η ide.

Αν καποιος εχει εμπειρια με κατι τετοιο η γνωριζει κατι σχετικο με το bios setup (αν φταιει αυτο φυσικα) παρακαλω ας μου δωσει καποια συμβουλη διοτι πελαγωσα.

Update:

Καταφερα με την καμερα μου να παρω κατι σαν screenshot μετα το verifying DMI pool data πριν κανει reboot και ειδα οτι μου πεταει το εξης μηνυμα: invalid BOOT.INI FILE     Booting from C:\windows\

Επεξ/σία από default
Δημοσ.

Μπες στο bios και όρισε ως πρωτη boot συσκευή τον ssd. 

Αν δεν μπορείς να βρεις την επιλογή βάλε τον ssd στην sata1 θυρα της μητρικής σου!

Δημοσ.

Καταφερα μετα απο ωρες χαρας να εγκαταστησω λειτουργικο αφου πρωτα εκανα delete partition και μετα format. Μεσα απο το bios ειχα ορισει τον ssd ως πρωτη boot συσκευη αλλα ματαια, οσο για αυτο που εγραψες rfc το ειχα δει σε ενα forum αλλα δεν μπορεσα να βρω καποια ρυθμιση του bios που να μπορει να οριστει αυτο.

Δημοσ.

Ε δε γινεται να μη το βρισκεις... 

Πως να το βρεί φίλε μου ,αφού δεν υπάρχει.

Το  ICH7 δεν υποστηρίζει ahci mode

• Like 1
Δημοσ.

Να θεωρησω οτι το ICH7 ειναι το Chipset της συγκεκριμενης μητρικης. Οποτε εφοσον δεν υποστηριζει ahci mode τι σημαινει αυτο?

Δημοσ.

α)Να θεωρησω οτι το ICH7 ειναι το Chipset της συγκεκριμενης μητρικης.

β)Οποτε εφοσον δεν υποστηριζει ahci mode τι σημαινει αυτο?

Καταρχάς φίλε default καλημέρα.

Όσο αφορά το α,σωστά κατάλαβες,όσο αφορά το β) από προσωπική εμπειρία μιλώντας,μόνο σε μετροπρογράμματα είχα δει διαφορά σε καθημερινή χρήση δεν είχα καταλάβει κάτι,άρα αν είδες διαφορά σε σχέση με τον μηχανικό δίσκο που χρησιμοποιούσες πρίν,κατ'εμέ μην ασχολείσαι παραπάνω.

Εκείνο όμως που θα ήθελα να επισημάνω είναι η ''επιλογή'' σου ως προς το λειτουργικό σύστημα (windows xp),τα xp δεν υποστηρίζουν την λειτουργία trim*,η οποία φροντίζει για την σωστή απόδοση του ssd και την μακροζωία του(κατά πόσο δεν γνωρίζω να σου πω).

*http://en.wikipedia.org/wiki/TRIM

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...