Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε ανεκαθεν γινοταν αυτο στη συμπρωτευουσα και μαλιστα, με την επιδειξη αστυνομικης ταυτοτητας υπεγραφες και ενα χαρτι. Πάντως αν αφησουμε την ενοικιαση στην ακρη, και να πιασουμε το θεμα της αγορωπλησιας, το 2% που φαινεται να παιρνουν απο αυτή δεν το λες κι τρομερό, εκτός αν παίζονται και αλλα πραγματα Ανέκαθεν ζητούσαν μεσιτική αμοιβή, 20€ για την επίδειξη μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να ζητάνε. Όσο για το 4% (2% από αγοραστή + 2% από πωλητή) δεν είναι απλά τρομερό, είναι εξωφρενικό ποσό αν σκεφτείς ότι η μοναδική υπηρεσία που παρέχουν είναι η επίδειξη, που μερικές φορές όπως γράφω παραπάνω θέλουν να την πληρώνονται ξεχωριστά. Και υπόψιν τόσο είναι στα ακριβά ακίνητα, για τα φτηνότερα έχουν minimum ποσό τις 2.000€. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ανέκαθεν ζητούσαν μεσιτική αμοιβή, 20€ για την επίδειξη μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να ζητάνε. Όσο για το 4% (2% από αγοραστή + 2% από πωλητή) δεν είναι απλά τρομερό, είναι εξωφρενικό ποσό αν σκεφτείς ότι η μοναδική υπηρεσία που παρέχουν είναι η επίδειξη, που μερικές φορές όπως γράφω παραπάνω θέλουν να την πληρώνονται ξεχωριστά. Και υπόψιν τόσο είναι στα ακριβά ακίνητα, για τα φτηνότερα έχουν minimum ποσό τις 2.000€. υποτιθεται οτι το ποσο βαση νομου ειναι ελευθερ διαπραγματευσιμο και γενικα οσο ο νομος δεν τους μπλοκαρει να πληρωθουν μονο σε εναν απο τους δυο πλευρες το εκμεταλλευονται προς δικο τους συμφερον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε υποτιθεται οτι το ποσο βαση νομου ειναι ελευθερ διαπραγματευσιμο και γενικα οσο ο νομος δεν τους μπλοκαρει να πληρωθουν μονο σε εναν απο τους δυο πλευρες το εκμεταλλευονται προς δικο τους συμφερον Αυτό ακριβώς είπα και εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ringo106 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, atomo133 είπε Θα ήθελα να μάθω τις γνώμες και τις εμπειρίες σας (καλές ή κακές) ή μια επαγγελματική άποψη. και τι σε χαλάει εσένα ? Copy paste κάνανε σε φιλο μου , όπως περιέγραψες . Πρόσβαση σε πελάτες που βάζουν μεσίτη να διαβάζει αγγελίες απο xe spitocat plot δεν έχεις . Να στο νοικιάσουν θες , ετσι ? Εκεί που μπορείς να κάνεις φιλτράρισμα είναι στα ραντεβού για επίδειξη. Θα ρωτήσεις ποιος μένει , τι δουλειά κάνει , αν μπορεί να προπληρώσει κάποια ενοίκια μπροστά κοκ. Αν κάποιος μεσίτης σου πει ψέματα το 2ο ραντεβού να τον χρεώσεις κι εσυ αν θέλει να ανοίξει η πόρτα. Έτσι κι αλλιώς η απόδειξη είναι άγνωστη λέξη για αυτούς ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Θεωρώ ότι γενικά η εποχή μας είναι η εποχή των φελλών... Μεσίτες, life coachers , influencers, youtubers , trappers , bitcoiners , herbal life και άλλα τόσα "επαγγέλματα" που απλά παρασιτούν και παραδόξως βγάζουν αρκετά λεφτά... Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω... Σε κάθε περίπτωση, με οποιονδήποτε επαγγελματία ( είτε σε εισαγωγικά είτε χωρίς) και αν χρειαστεί να συνεργαστείς, σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, πρέπει να τον αντιμετωπίσεις σαν να θέλει να σε κλέψει ή να σε εξαπατήσει. ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ χωρίς καμία εξαίρεση.... Το πράγμα έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό που πλέον προσπαθώ να αποφύγω οποιαδήποτε συναναστροφή ακόμη κ για δύσκολα πράγματα που δεν τα κατέχω να τα κάνω μόνος μου... Και όταν παραδόξως βρεις κάποιον καλό και αξιόπιστο άνθρωπο θα έχεις φάει τέτοια ταλαιπωρία που κ αυτόν θα τον αντιμετωπίζεις καχύποπτα. Στην περίπτωση του μεσίτη όμως μπορείς, ευτυχώς προς το παρόν, να τον παρακάμψεις πολύ εύκολα. Έστω ότι μένεις μακριά απο το ακίνητο που θες να νοικιάσεις, έστω ότι δεν θες να ασχοληθείς, απευθυνσου σε έναν φίλο σου να αναλάβει την επίδειξη και κάνε του ένα δώρο ή δώσε του ένα ποσό. Είναι προτιμότερο από το να ακούσεις την παπατζα του μεσίτη και να του σκάσεις την αμοιβή. 7 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 πριν εβδομαδες πηγα για αγορα διαμερισματος. Υπηρχε αγγελια στη χε απο μεσιτη. Παω και αυτα που εζησα ειναι απο ελληνικη ταινεια 1)τελικα το διαμερισμα στα χαρτια ηταν...αποθηκη(!) 2)Πηγα παρολα αυτα να πληρωσω αμοιβη μεσιτη (που την ειχα δει μεσιτες...Νεας Υορκης στην αμοιβη) και ελαβα την απαντηση ...δε γινεται! Πρεπει να πας στα κεντρικα μας και αν ειναι εκει καποιος υπευθηνος ή λογιστης μπορεις να πληρωσεις ... 3)Ενω θεωρητικα μιλαγαμε για τη συναλαγη περασε ενας αλλος ενδιαφερομενος που ηθελε να το δει και ειχε ραντεβου. Μου ειπαν οτι το ειχε δει ηδη μια φορα (απορω αν ο τυπος ηταν #@!ας ή τους δουλευε) 4)Συμφωνησαμε να το υποδιξει το διαμερισμα στον αλλο και μετα (στο λογο του μεσιτη) θα με καλουσαν να συνεχισουμε οσο καλεσαν εσας καλεσαν και εμενα... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valantis123 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Εγώ έχω να πω ότι έχοντας τα τελευταία 12 χρόνια αλλάξει 8 σπίτια αναγκαστικά. Μπράβο σε όσους ασχολούνται μόνοι τους και τα νοικιάζουν γιατί με έχουν βοηθήσει πολύ περισσότερο απο μεσίτες που απο τους 10 μόνο 1 βρήκα σωστό επαγγελματία. Χίλιες φορές να πέσω σε περίεργο ιδιοκτήτη είναι πιο σπάνιο απο τα λαμόγια μεσίτες που διαφημίζουν σπίτια που ούτε καν έχουν για να σε ψήσουν να δεις άλλες τρογλες και να σου πάρουν τα 10-20€ και να χάσεις και τον χρόνο σου. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisgav Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εστω οτι εχω ενα δυάρι στον Κορυδαλλο (δεν θα πω κατι ακραιο π.χ. Κηφισια ή Κυψελη) και θελω να το νοικιασω 400 ευρω. Εαν παρω εναν μεσιτη για να του το αναθεσω τοτε η διαδικασια που θα ακολουθησει στο 90% των περιπτωσεων ειναι η εξης: Θα μου ζητησει να του στειλω φωτογραφιες για να το ανεβασει. Δεν κανει τον κοπο καν να παει ο ιδιος να το βγαλει φωτογραφια, με μια θεωρητικα επαγγελματικη μηχανη και με θεωρητικα επαγγελματικες ληψεις. Δευτερα απογευμα θα εχει το ανεβασει σε ολα τα μεγαλα listing sites Μεχρι Τριτη μεσημερι θα εχει δεχθει πανω απο 5-6 τηλεφωνηματα για να το δουν Τριτη απογευμα θα το δειξει στους μισους και Τεταρτη πρωι στου υπολοιπους μισους Τεταρτη μεσημερι θα με παρει τηλεφωνο να μου πει οτι βρηκε ενοικιαστη Για τις υπηρεσιες του θα παρει 400 ευρω απο μενα, 400 ευρω απο τον ενοικιαστη + ΦΠΑ (συνολο 992 ευρω) Μπορει να υπαρχουν καποιες περιπτωσεις που ενα σπιτι να χρειαστει και βδομαδες να ενοικιαστει αλλα ειναι πλεον σπανιο λογω της τεραστιας ζητησης και της μικρης προσφορας. Ολα τα παραπανω που εκανε θα μπορουσε να τα κανει οποιοσδηποτε εχει την παραμικρη τριβη με Η/Υ. Παρολα αυτα σε 3 μερες καρπωθηκε το ποσο των 1000 ευρω ωστε να μην κανει κυριολεκτικα σχεδον τιποτα. Υπαρχει ενας τεραστιος αριθμος ανθρωπων που δουλευουν 1 ολοκληρο μηνα για να παρουν λιγοτερα απο αυτα. Συνεπως ναι, θα συμφωνησω οτι ειναι ενα αισχροκερδη επαγγελμα το οποιο δυστυχως δεν βλεπω να εχει ημερομηνια ληξης. Δυστυχως εμεις οι ιδιοι το προκαλουμε δινοντας τα ακινητα μας σε μεσιτες γιατι βαριομαστε περισσοτερο απο οτι πρεπει καποιες φορες. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από chrisgav 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CONAN_ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, bill999r είπε Το πράγμα έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό που πλέον προσπαθώ να αποφύγω οποιαδήποτε συναναστροφή ακόμη κ για δύσκολα πράγματα που δεν τα κατέχω να τα κάνω μόνος μου... Μεγαλη κουβεντα ειπες αδερφέ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 25 λεπτά πριν, chrisgav είπε γιατι βαριομαστε περισσοτερο απο οτι πρεπει καποιες φορες. Αυτό ακριβώς... Έχουμε κακομαθει παρά πολύ... Και το λέω κυρίως κρίνοντας από εμένα όταν συγκρίνω αυτά που έκανα στο παρελθόν σε σχέση με αυτά που κάνω τώρα που έχω οικογένεια και τα οικονομικά είναι όπως είναι.... Όμως πολλοί συνεχίζουν στην ίδια λογική "πέσε πίτα να σε φάω" ακόμη κ αν δυσκολεύονται οικονομικά. Το χειρότερο βέβαια για μένα είναι όταν βλέπω γονείς οι οποίοι βαριουνται το παραμικρό, από το να πας το παιδί σου μια παιδική χαρά ή μια βόλτα μέχρι να πάνε όλοι μαζί διακοπές χωρίς γιαγιά ή νταντά για να το προσέχει. Να το βιδωσουμε μπροστά απ'την τιβι που έλεγε κ ο Τζιμακος... Σε αυτή τη βαρεμάρα, νεοπλουτισμο ( σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ) ποντάρουν οι μεσίτες και βγάζουν αεριτζιδικα λεφτά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Το καλοκαίρι είδα banner μεσιτικού γραφείου στα κάγκελα προς πώληση διαμερίσματος. Παίρνω τηλέφωνο για πληροφορίες και μου λένε "δεν είναι εδώ αυτός που το έχει αναλάβει". Αφήνω τηλέφωνο να με καλέσει. Δεν. Ξαναπαίρνω μετά από μία βδομάδα μήπως έγινε λάθος στο τηλέφωνο (άνθρωποι είμαστε) και αφήνω εκ νέου τα στοιχεία μου. Και πάλι...ΔΕΝ. Τους στέλνω mail με το περιστατικό, περιγράφοντας ακόμα και ότι μου ήρθε στο μυαλό κάποια στιγμή να έψαχνα τον ιδιοκτήτη (κοντά στη γειτονιά μου το διαμέρισμα) για να τον ενημερώσω που έχει δώσει την εντολή πώλησης αλλά και πάλι ΔΕΝ. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν 1000 πιθανές εξηγήσεις για το ότι το εν λόγω ακίνητο μπορεί να μην ήταν πια διαθέσιμο. Πουλήθηκε ήδη και απλά έμεινε το banner. Είναι σε συζήτηση. Υπάρχει θέμα με τα χαρτιά. Ή ότι άλλο. Αλλά ρε φίλε, τηλέφωνο και δεν απαντάς να πεις....κάτι. Ξανά τηλέφωνο. Και mail. Γ...μώ τον επαγγελματισμό μου δηλαδή. Σημ. Προφανώς το παραπάνω περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ένα χώρο, αλλά απλά αποτελεί επιβεβαίωση για τους "αλεξιπτωτιστές" και τους αερητζίδες που υπάρχουν ΚΑΙ σε αυτόν τον χώρο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, haris_216 είπε Προφανώς το παραπάνω περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ένα χώρο, Μια χαρά τον χαρακτηρίζει... Αυτό ακριβώς κάνουν... Δεν γίνεται όλοι οι υπόλοιποι με αντίστοιχες εμπειρίες να πεσαμε πάνω στο ίδιο μπανερ ή στον ίδιο μεσίτη... Όταν έψαχνα εγώ σπίτι είχα δει τα απίστευτα. Οκ αυτοί που δεν σε παίρνουν τηλέφωνο τρώνε με τη μία Χ. Τα καλά αρχίζουν όταν θα σε πάρουν τηλέφωνο. Κλασσικά η φωτό του ακινήτου ή κ ολόκληρη η αγγελία ήταν από ένα διαμέρισμα " που μόλις πουλήθηκε και δεν προλάβαμε να κατεβάσουμε την αγγελία"..... Βέβαια η αγγελία παρέμενε στην Χρυσή ευκαιρία για κανένα χρόνο ακόμα.... Έπειτα σου πετούσαν τα δικά τους ακίνητα. Ακίνητα με κληρονομικά θέματα, με θέματα επικαρπίας ή ακόμα και χωρίς οικοδομική άδεια ( το έχω ζήσει αυτό). Επίσης είχα την τύχη να πάω να δω ακίνητο και να βγει ο πατέρας του ιδιοκτήτη να φωνάζει ότι δεν πουλάει τίποτα (μιας και είχε την επικαρπία? Ιδιοκτησία?) και να βριζεται με τον γιο του. Δηλαδή ρε φίλε μεσίτη, τεμπέλη και άχρηστε, θες να πουλήσεις ένα ακίνητο, δεν μπορείς να ζητήσεις ένα αντίγραφο της άδειας κ του συμβολαίου ( έστω κ μέσω μέιλ ή βαιμπερ) για να τσεκαρεις ότι αυτά που σου λένε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;;; Καλά τα σκηνικά με διάφορες ελλείψεις που είχαν τα ακίνητα δεν τα αναφέρω καν (ενώ έγραφε πάρκινγκ, δεν υπήρχε, ενώ έγραφε πόρτα ασφαλείας δεν είχε, ενώ έγραφε 100τμ ήταν με το ζόρι 60 κ αλλά ωραία) γτ είναι ο κανόνας όταν πας εις γνώσιν σου να ακούσεις το ψέμα από το μεσιτικό στόμα... 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Joshua21 είπε Καμία σχέση, σε άλλα κράτη η νομοθεσία τους απαγορεύει να εκπροσωπούν (και να πληρώνονται φυσικά) και από τους δύο συμβαλλόμενους. Λινκ; Σε ποια άλλη κράτη απαγορεύεται; Να βάλω εγώ ένα άρθρο για Αμερική σχετικά με το dual agency, το οποίο αναφέρει θετικά και αρνητικά αυτής της πρακτικής (ναι, υπάρχουν και θετικά). https://theclose.com/dual-agency/ και https://www.forbes.com/advisor/mortgages/real-estate/what-is-a-dual-agency/ Περιμένω λινκς για άλλες χώρες. Edit. Για να μην κουραζόμαστε, εδώ υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι πληροφορίες για τις πρακτικές που ακολουθούνται στις περισσότερες χώρες του κόσμου (ποιος πληρώνει, τι είδη εντολών υπάρχουν κ.α.). Δεν είναι του 2022, ίσως χρειάζεται κάποιο update. https://www.nar.realtor/global/real-estate-practices-around-the-world Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από kirileman 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 44 λεπτά πριν, haris_216 είπε Σημ. Προφανώς το παραπάνω περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ένα χώρο, αλλά απλά αποτελεί επιβεβαίωση για τους "αλεξιπτωτιστές" και τους αερητζίδες που υπάρχουν ΚΑΙ σε αυτόν τον χώρο. Μια χαρά τον χαρακτηρίζει γιατί δεν είναι εξαίρεση, γίνεται τόσο συχνά που μάλλον κανόνα το λες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeKatz Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα, Να πω και εγώ την εμπειρία μου από μεσίτες τον Οκτ 2022 και πλέον καταλαβαίνω γιατί έχουν βγάλει κακό όνομα. Περίληψη Η μητέρα μου είναι μισθωτήρια, δηλαδή ιδιοκτήτρια, σε ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων στο Ν.Φάληρο, πολύ περιποιημένο Β ορόφου, με το μειονέκτημα ότι δεν έχει ασανσέρ σε λειτουργία. Υπάρχει η πρόβλεψη, λείπει ο μηχανισμός και ο κλωβός. Αφού το φρεσκάραμε, ανέλαβα να το προωθήσω εγώ και έβγαλα με ψηφιακή φωτογραφική φωτογραφίες και έβαλα αγγελία στα δύο γνωστότερα sites (χρυσή και γάτος) και δέχομαι τηλέφωνα και δείχνω/παρουσιάζω το σπίτι. Να τονίσω ότι μένω 30 λεπτά από το ακίνητο, δηλαδή δεν είμαι πάντα εκεί να το δείχνω. Καλούν και μεσίτες και αμέσως και πάντα λέω το «δεν μπορώ να δώσω μεσιτική αμοιβή, δεν μπορώ να δεσμευτώ/υπογράψω κάποιο χαρτί, όμως είστε ευπρόσδεκτοι εσείς και οι πελάτες σας». Ένα 10% μου λέει ότι δεν θα συνεργαστούμε. Ένα 10% μου λέει ότι θέλει χαρτί ανάθεσης με μηδενική αμοιβή, το οποίο το αρνούμαι και τελικά δεν συνεργαζόμαστε και το 80% μου λέει «Ωραία, έχω κάποιους πελάτες, θα σας καλέσω για ραντεβού». Περιστατικά με μεσίτες, ξεκινώ με τα ελαφριά: Α. Η μεσίτρια άργησε 20 λεπτά στο ραντεβού και εγώ μάζεψα τους υποψήφιους από το πεζοδρόμιο και έκανα την γνωστή μου ξενάγηση. Μόλις έφτασε η μεσίτρια μας επίπληξε ότι δεν έπρεπε να συναντηθούμε και να κάνω την ξενάγηση και οι υποψήφιοι αντέδρασαν λέγοντας «και να σε περιμέναμε στο δρόμο ενώ θα μπορούσαμε να ανέβουμε για το σπίτι;» Εγώ δεν είπα τίποτα. Έφυγα και η μεσίτρια προσπαθούσε να τις κάνει να υπογράψουν το χαρτί της ανάθεσης. Ναυάγιο το ραντεβού. Β. Μεσιτική μου έκλεψε τις φωτογραφίες από τα site και τα ανέβασε στα ίδια sites, μπορεί και σε άλλα sites, με χαμηλότερη τιμή. Έκανα report, κατέβηκαν οι αγγελίες. Με κάλεσε ο μεσίτης για εξηγήσεις! Το σκεπτικό του ήταν «αφού είπες συζητήσιμη, άρα το 50 ευρώ σίγουρα θα το κόψεις». Γ. 3 με 4 ραντεβού δεν εμφανίστηκαν καθόλου οι μεσίτες με τους πελάτες τους. Στο τελευταίο είπα να καλέσω γιατί ακούστηκε ωραίος ο τύπος και πραγματικά είπα κάτι θα του έτυχε. Τον καλώ και μου λέει ότι μπέρδεψε τα ραντεβού και τελικά είχε πάρει άλλον ιδιοκτήτη και του είπε ότι ακύρωσε, θα ξαναμιλήσει με τον υποψήφιο να κανονίσουμε νέο ραντεβού και θα με ξανακαλέσει. Δεν ξανακάλεσε. Δ. Μια μεσίτρια, ενώ περιμέναμε υποψήφιο, μου ξεκόλλησε και τσαλάκωσε το ενοικιαστήριο που είχα στο μπαλκόνι. Της λέω «τι κάνεις;» και μου λέει «δεν γίνεται να δείχνω εγώ το σπίτι και να έχουμε το κινητό σου στο μπαλόνι». Μόλις έφυγε ξανακολλησα νέο φρέσκο ενοικιαστήριο. Τα νεύρα μου. Αν μου ξανασυμβει, θα σταματίσω το ραντεβού με συνοπτικές διαδικασίες και ας δώσει εξηγήσεις στον πελάτη της. Ε. Όπως είπα το κτίριο δεν έχει ασανσέρ, ήρθε μητέρα και κόρη, έδειξαν ενδιαφέρον και με ρωτάνε «και το ασανσέρ θα μπει σε 3 μήνες, έτσι;». Απαντώ «όχι, δεν υπάρχει πλάνο, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κάποια στιγμή θα μπει, αλλά δεν ξέρουμε πότε». «Μα εμάς η μεσίτρια μας είπε ότι θα μπει σε 3 μήνες και έχω την ηλικιωμένη μητέρα μου και δεν μπορεί να ανεβαίνει σκάλες». Ναυάγιο η συνάντηση, χαμένος χρόνος, λόγω ψεμάτων. Παρόμοια περίπτωση, ήρθε ένας 50άρης που ήθελε 3 υπνοδωμάτια, λέει πολύ ωραίο το σπίτι, αλλά είπαμε εγώ θέλω 3 υ/δ. Ο μεσίτης απαντά «σε έφερα εδώ που έχει δύο υ/δ, αλλά είναι άνετα». Χαμένος χρόνος όλων, λόγω ψεμάτων. ΣΤ. Μεσίτρια κατά την παρουσίαση της, πήρε το θάρρος και έταξε και τέντες και προστατευτικά-σιδεριές στα μπαλκόνια. Ευτυχώς ο υποψήφιος δεν ήθελε σιδεριές και τις τέντες τις άκουσε θετικά. Γενικά έχω δηλώσει ότι τέντες κάποια στιγμή θα μπουν, αλλά όχι από τον πρώτο μήνα. Για σιδεριές είμαι αρνητικός. Ζ. Πλημμελής παρουσίαση και ψέματα στην παρουσίαση, πχ βαπτίζει ιταλικά τα πλακάκια. Σε γενικές γραμμές πρέπει να είμαι και εγώ εκεί για να κάνω μια δευτερολογία και να δώσω παραπάνω λεπτομέρειες και εξηγήσεις και να μην τους αφήσω να τάξουν πράγματα που δεν γίνονται, άλλο παράδειγμα είναι το παρκινγκ πιλοτής που χωράει και άλλο αμάξι. Ναι, χωράει, αλλά κλείνεις πεζοδρόμιο και είναι παράνομο και δεν θα σε αφήσουν οι άλλοι ένοικοι να το κάνεις, αν έχεις 2 αμάξια. Η. Οι μεσίτες μου λένε ψέματα στα προφίλ των υποψηφίων, όλοι πάνω από 50Κ εισόδημα, στελεχάρες και ακίνητα! Κρατώ μικρό καλάθι, αν ήταν τόσο καλοί, δεν θα έψαχναν να ενοικιάσουν, θα έμεναν ήδη στο σπίτι τους. Καταλαβαίνω ότι με τον σταυρό στο χέρι δεν πας και πολύ μπροστά, αλλά εγώ θέλω μισθωτές για μακροχρόνια και ξεκάθαρη σχέση και όχι να με πρήζουν σε 6 μήνες για αυτά που του έταξε ο μεσίτης. Ο μεσίτης θα πάρει την αμοιβή του και θα φύγει, εγώ θα μείνω σε μία σχέση με προβλήματα. Θέλω ξεκάθαρες κουβέντες και άτομα να μπουν με χαρά στο σπίτι και να το χαρούν. Συγγνώμη για το σεντόνι. Ευχαριστώ που το διάβασες. @kirileman, σε παρακολουθώ χρόνια, ξέρω ότι είσαι καλός επαγγελματίας, γι' αυτό ξεκινησα και εγώ θετικά με μεσίτες, αλλά τώρα είμαι και εγώ λίγο επιφυλακτικός. Μιλώ πάντα από την πλευρά του ιδιοκτήτη που θέλει να νοικιάσει ένα σπίτι μακροχρόνια, χωρίς προβλήματα και ψέμματα. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές στο insomnia γενικά, με έχεις βοηθήσει πολύ σε διάφορα threads 🙏 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα