Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει μια αρχαια κινεζικη ρηση:
"Για καθε χρηστη του insomnia.gr που ψαχνει σπιτι, ενα thread για τους μεσιτες ανθιζει".
Σοφος λαος οι κινεζοι.

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, jmmys είπε

τώρα εσυ όλη μέρα κάθεσαι,τότε φυσικά και δεν χρειάζεσαι μεσίτη

Άσε ρε φίλε που πρέπει να κάθομαι για να νοικιάσω ένα ακίνητο....

Με πήραν τηλ 10 άτομα, τους έδωσα ραντεβού ένα απόγευμα Κυριακής και ήρθαν να το δουν. Αυτός που μου έκανε το πήρε... Και γλύτωσα κ εγώ και ο ενοικιαστής τα κερατιατικα του μεσίτη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, bill999r είπε

Άσε ρε φίλε που πρέπει να κάθομαι για να νοικιάσω ένα ακίνητο....

Με πήραν τηλ 10 άτομα, τους έδωσα ραντεβού ένα απόγευμα Κυριακής και ήρθαν να το δουν. Αυτός που μου έκανε το πήρε... Και γλύτωσα κ εγώ και ο ενοικιαστής τα κερατιατικα του μεσίτη.

Ε μπράβο σου ρε φίλε.Σε πήραν τηλ 10 άτομα,τους έδωσες ΟΛΟΥΣ ραντεβού Κυριακή απόγευμα,ΟΛΟΙ μπορούσαν εκείνο το απόγευμα και το κυριότερο ήρθαν ΟΛΟΙ.Και βρήκες και τον κατάλληλο εκείνο το απόγευμα και το πήρε.
Και χωρίς κατοικίδιο.Να δω ποτε θα εμφανιστούν εδώ οι «φιλόζωοι» και να σε κατηγορήσουν που δεν δέχεσαι κατοικίδια στο ακίνητο σου.

Πανε παίξε τζόκερ.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά κ δεν ήρθαν όλοι, όπως και δεν έδωσα ραντεβού σε όλους που με πήραν. 

Αυτοί που ήρθαν όμως ήταν αξιόλογοι άνθρωποι και κυρίως αφού είχα μιλήσει εγώ ο ίδιος μαζί τους και είχαμε αμφότεροι σχηματίσει μια εικόνα.

Αν το έδινα στον μεσίτη θα μου κουβαλούσε μέσα τον πρώτο που θα τον έπαιρνε τηλ. και καλά θα έκανε μιας κ αυτή είναι η δουλειά του.

Κ όταν θα άρχιζαν τα παρατράγουδα άντε να έβρισκα εγώ τον μεσίτη να μου δώσει χρωστούμενα ενοίκια ή να πληρώνει δικηγόρους για εξώσεις.

Σε ορισμένα πράγματα αν δεν βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρως.

Όσο για την υπερπροσφορά υποψηφίων ενοικιαστών, όταν ξέρεις τι πουλάς και το πουλάς στη σωστή τιμή τότε υπάρχει κ η ανάλογη ανταπόκριση. 

Αν ζητούσα 800-900 ευρώ για ένα χρέπι πιθανότατα δεν θα μου έκαναν ούτε αναπάντητη...

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 3
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Όταν λοιπόν πας σε ένα νέο μέρος που δεν έχεις ζήσει ξανά, ποιον άλλο τρόπο θα βρεις για να νοικιάσεις όταν δεν ξέρεις κανεναν και δεν σε ξερει κανεις. Η λυση ειναι να πας στο facebook να βρεις καποιες σελιδες για σπιτι χωρις μεσιτη, αλλά το θεμα ειναι και αποο αυτους ποιος ειναι καλος, ποιος ειναι απατεωνας, και ποιος θα σε εμπιστευτει

Ενώ ο μεσίτης έχει κάνει έρευνα για τον ιδιοκτήτη, μετά κάνει έρευνα και για σένα ώστε να εγγυηθεί τη φερεγγυότητα του ενός στον άλλον?

Ούτε καν, τίποτα απολύτως δεν ελέγχει, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εισπράξει την μεσιτική αμοιβή.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ενώ ο μεσίτης έχει κάνει έρευνα για τον ιδιοκτήτη, μετά κάνει έρευνα και για σένα ώστε να εγγυηθεί τη φερεγγυότητα του ενός στον άλλον?

Ούτε καν, τίποτα απολύτως δεν ελέγχει, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εισπράξει την μεσιτική αμοιβή.

θεωρώ ότι υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασια απο το να το βρεις μονος σου και να κανεις και συναλαγη με καποιον που δεν ξερεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

θεωρώ ότι υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασια απο το να το βρεις μονος σου και να κανεις και συναλαγη με καποιον που δεν ξερεις

Φαίνεται πως δεν έχεις πολύ εμπειρία με μεσίτες.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Φαίνεται πως δεν έχεις πολύ εμπειρία με μεσίτες.

δεν εχω γιατι πολυ απλα και εδω στην Αθηνα οταν ήρθα και οπου αλλου εμενα, ειχα γνωστους μου και δεν ζοριστηκα τόσο πολυ ( περα απο μια περιοδο το 2018) για να βρω σπιτι. Ωστόσο, επειδη λογω του επαγγελματος μου, εχει τυχει στο παρελθον να συνεργαστω με μεσιτες, ηταν ολοι αψογοι. ΕΙνια που θα πεσεις οπως ισχυει και για ολα τα επαγγελματα.

Υπαρχουν καλοι δικηγοροι, μηχανικοι, λογιστες, γιατροι, αλλα παραλληλα και κακοι. Αρκετες φορες εχει τυχει να στειλουν δικα μου ατομα σε μεσιτες, δικηγορους, μηχανικους μετα απο συσταση τους και με θετικα σχολια και στο τελος να φυγουν απογοητευμενοι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

δεν εχω γιατι πολυ απλα και εδω στην Αθηνα οταν ήρθα και οπου αλλου εμενα, ειχα γνωστους μου και δεν ζοριστηκα τόσο πολυ ( περα απο μια περιοδο το 2018) για να βρω σπιτι. Ωστόσο, επειδη λογω του επαγγελματος μου, εχει τυχει στο παρελθον να συνεργαστω με μεσιτες, ηταν ολοι αψογοι. ΕΙνια που θα πεσεις οπως ισχυει και για ολα τα επαγγελματα.

Υπαρχουν καλοι δικηγοροι, μηχανικοι, λογιστες, γιατροι, αλλα παραλληλα και κακοι. Αρκετες φορες εχει τυχει να στειλουν δικα μου ατομα σε μεσιτες, δικηγορους, μηχανικους μετα απο συσταση τους και με θετικα σχολια και στο τελος να φυγουν απογοητευμενοι.

Δεν έχεις πολύ εμπειρία από μεσίτες, αλλά στο παρελθόν έχει τύχει να συνεργαστείς με μεσίτες... Ok, τα κατάφερες να με μπερδέψεις.

Όσο για το άλλο που γράφεις δεν είναι τίποτα άλλο από μια γενικότητα, σαφώς και σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η αναλογία είναι η ίδια σε όλα τα επαγγέλματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι 9 στους 10 από αυτούς που έχουν συνεργαστεί με μεσίτες στην Ελλάδα (το τονίζω γιατί σε άλλα κράτη δουλεύουν αλλιώς) έχουν να πουν τα χειρότερα, τόσο χάλια αναλογία δεν τη βρίσκεις σε κανένα άλλο επάγγελμα.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν έχεις πολύ εμπειρία από μεσίτες, αλλά στο παρελθόν έχει τύχει να συνεργαστείς με μεσίτες... Ok, τα κατάφερες να με μπερδέψεις.

Όσο για το άλλο που γράφεις δεν είναι τίποτα άλλο από μια γενικότητα, σαφώς και σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η αναλογία είναι η ίδια σε όλα τα επαγγέλματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι 9 στους 10 από αυτούς που έχουν συνεργαστεί με μεσίτες στην Ελλάδα (το τονίζω γιατί σε άλλα κράτη δουλεύουν αλλιώς) έχουν να πουν τα χειρότερα, τόσο χάλια αναλογία δεν τη βρίσκεις σε κανένα άλλο επάγγελμα.

Σε αλλα κράτη, οι μεσίτες είναι ενταγμένοι σε τράπεζες, και γι αυτό το λόγο, λειτουργούν διαφορετικά. 

Δημοσ.

Καλά στην Ελλάδα τα ίδια και χειρότερα λένε και για τους μαντράδες,ταρίφες,βενζινάδικα,συνεργεία αυτοκινήτων,γιατρούς,δικηγόρους και και και.Έτσι είμαστε σαν λαός.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε

Σε αλλα κράτη, οι μεσίτες είναι ενταγμένοι σε τράπεζες, και γι αυτό το λόγο, λειτουργούν διαφορετικά. 

Καμία σχέση, σε άλλα κράτη η νομοθεσία τους απαγορεύει να εκπροσωπούν (και να πληρώνονται φυσικά) και από τους δύο συμβαλλόμενους.

Άσχετα όμως τον λόγο, γεγονός είναι πως στην Ελλάδα δουλεύουν με αυτόν τον ανήθικο τρόπο και για αυτό το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι πολύ χαμηλά στην υπόληψη του κόσμου, ενώ στην Αμερική πχ πώληση ή ενοικίαση χωρίς μεσίτη είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Καμία σχέση, σε άλλα κράτη η νομοθεσία τους απαγορεύει να εκπροσωπούν (και να πληρώνονται φυσικά) και από τους δύο συμβαλλόμενους.

καλα μη νομιζεις οτι και εδω δεν γινεται. απλα αντι να τα ζητησουν απο τον ιδιοκτητη , τα ζητανε απο τον ενοικιαστη και καλυπτουν τη χασουρα. Ενδεικτικά θυμαμαι τη περιοδο 2011-2017 , για να νοικιασεις σπιτι σε επαρχια ή στη Θεσσαλονικη μεσω μεσιτη, πληρωνες ενοικιο+εγγυηση+ το μισο ενοικιο ως αμοιβη στο μεσιτη και το υπολοπο το πληρωνε ο ιδιοκτητης. Το θυμαμαι γιατι αρκετοι φιλοι μου, συγγενεις που ειχαν νοικιασει σε τετοια μερη, έκαναν αυτες τις ενεργειες.

Στην Αθήνα πληρωνες ενοικιο+εγγυηση+ και ως αμοιβη στο μεσιτη ενα ολοκληρο ενοικιο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

καλα μη νομιζεις οτι και εδω δεν γινεται. απλα αντι να τα ζητησουν απο τον ιδιοκτητη , τα ζητανε απο τον ενοικιαστη και καλυπτουν τη χασουρα. Ενδεικτικά θυμαμαι τη περιοδο 2011-2017 , για να νοικιασεις σπιτι σε επαρχια ή στη Θεσσαλονικη μεσω μεσιτη, πληρωνες ενοικιο+εγγυηση+ το μισο ενοικιο ως αμοιβη στο μεσιτη και το υπολοπο το πληρωνε ο ιδιοκτητης. Το θυμαμαι γιατι αρκετοι φιλοι μου, συγγενεις που ειχαν νοικιασει σε τετοια μερη, έκαναν αυτες τις ενεργειες.

Στην Αθήνα πληρωνες ενοικιο+εγγυηση+ και ως αμοιβη στο μεσιτη ενα ολοκληρο ενοικιο.

Όχι, παλιότερα δεν ζητούσαν περισσότερα από τον ιδιοκτήτη, μισό ζητούσαν και από αυτόν, ενώ τώρα ζητάνε ολόκληρο και από τους δύο για να κερδίζουν περισσότερα.

Ο μόνος λόγος που ζητάνε αμοιβή και από τους δύο είναι γιατί έτσι φαίνεται μικρότερη η αμοιβή τους.

Άσε το άλλο, τον τελευταίο καιρό ειδικά στη Θεσσαλονίκη εκτός από την μεσιτική αμοιβή στην περίπτωση που μισθώσεις σου ζητάνε και 20€ για την επίδειξη...

◇ Η γαλλικού ◇ on Twitter: "Μποτρινι εισαι ΛΕΡΑΑΑΑ. #HellsKitchengr  https://t.co/UvxgFULjyM" / Twitter

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άσε το άλλο, τον τελευταίο καιρό ειδικά στη Θεσσαλονίκη εκτός από την μεσιτική αμοιβή στην περίπτωση που μισθώσεις σου ζητάνε και 20€ για την επίδειξη...

ανεκαθεν γινοταν αυτο στη συμπρωτευουσα και μαλιστα, με την επιδειξη αστυνομικης ταυτοτητας υπεγραφες και ενα χαρτι. Πάντως αν αφησουμε την ενοικιαση στην ακρη, και να πιασουμε το θεμα της αγορωπλησιας, το 2% που φαινεται να παιρνουν απο αυτή δεν το λες κι τρομερό, εκτός αν παίζονται και αλλα πραγματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...