Προς το περιεχόμενο

Ενοικιασεις και μεσιτες

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 λεπτά πριν, J@st Me είπε

προφανος και δεν ενδιαφερει το διαμερισμα αλλα το οτι μεσιτης εχει κλειδια εισοδου πολυκατοικίας μπαινει οτι οποτε θελει με οποιον θελει σε ολους τους χωρους

Με ενδιαφερει αν ειναι νομιμο

Εφόσον δεν το απαγορεύει κάποιος νόμος, νόμιμο είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 λεπτά πριν, J@st Me είπε

ξερεις οτι δεν υπαρχει νομος η απλα γραφεις για γραψεις κατι... ?

Με τσάκωσες, ιδέα δεν έχω, απλά είχα την ασυγκράτητη επιθυμία να γράψω κάτι.

56 λεπτά πριν, J@st Me είπε

προφανος και δεν ενδιαφερει το διαμερισμα αλλα το οτι μεσιτης εχει κλειδια εισοδου πολυκατοικίας μπαινει οτι οποτε θελει με οποιον θελει σε ολους τους χωρους

Με ενδιαφερει αν ειναι νομιμο

δεν ειναι νομιμο & υπαρχει γραμμενο στον κανονισμο καθε πολυκατοικιας.

την εισοδο μιας πολυκατοικιας επιτρεπεται να την ανοιξει ο διαχειριστης σε τρίτους οπως πχ τεχνητες και κανεις αλλος.

οποιαδηποτε ευθυνη για οτι συμβει τη φερει ο ανωθεν. 

εχω μπλεξει (ως κλειδαρας) καποια φορα που ανοιξα ΚΑΙ την εισοδο της πολυκατοικιας ΚΑΙ το διαμμερισμα ενος ενοικιαστη που ειχε ξεχασει τα κλειδια μεσα στο διαμμερισμα & εκανε μ@λακια και περιμενοντας με, εκλεισε και την εισοδο.

13 λεπτά πριν, GeoMak7 είπε

εχω μπλεξει (ως κλειδαρας) καποια φορα που ανοιξα ΚΑΙ την εισοδο της πολυκατοικιας ΚΑΙ το διαμμερισμα ενος ενοικιαστη που ειχε ξεχασει τα κλειδια μεσα στο διαμμερισμα & εκανε μ@λακια και περιμενοντας με, εκλεισε και την εισοδο.

Φαντάζομαι πως έμπλεξες επειδή άνοιξες πόρτες χωρίς να ζητήσεις από τον πελάτη σου να αποδείξει την ιδιότητα του, σωστά?

Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Φαντάζομαι πως έμπλεξες επειδή άνοιξες πόρτες χωρίς να ζητήσεις από τον πελάτη σου να αποδείξει την ιδιότητα του, σωστά?

εμπλεξα επειδη απαγορευεται ν'ανοιξω την εισοδο της πολυκατοικιας χωρις παρουσια αστυνομιας (ως εκτακτης αναγκης) ή του διαχειριστη.

Μόλις τώρα, GeoMak7 είπε

εμπλεξα επειδη απαγορευεται ν'ανοιξω την εισοδο της πολυκατοικιας χωρις παρουσια αστυνομιας (ως εκτακτης αναγκης) ή του διαχειριστη.

Και διαχειριστής να ήταν, πάλι δεν θα έπρεπε να στο αποδείξει με κάποιο τρόπο πριν προχωρήσεις στο άνοιγμα της κεντρικής εισόδου?

Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Και διαχειριστής να ήταν, πάλι δεν θα έπρεπε να στο αποδείξει με κάποιο τρόπο πριν προχωρήσεις στο άνοιγμα της κεντρικής εισόδου?

αυτο ειναι προφανες, δεν ανοιγουμε χωρις χαρτια για 20€... ποιος θελει να παρλαρει ωρες με τους αστυνομικους για να εξηγησει τα ανεξηγητα ; 

3 λεπτά πριν, GeoMak7 είπε

αυτο ειναι προφανες, δεν ανοιγουμε χωρις χαρτια για 20€... ποιος θελει να παρλαρει ωρες με τους αστυνομικους για να εξηγησει τα ανεξηγητα ; 

Ok, με κάλυψες.

Πάντως άλλο αυτό που περιγράφεις εσύ, δλδ το ποιος και με ποιες προϋποθέσεις έχει δικαίωμα να διαρρήξει (ή όπως αλλιώς λέγεται όταν ανοίγεις μια πόρτα χωρίς να έχεις κλειδιά ασχέτως αν θα κάνεις ζημιά ή όχι) την είσοδο πολυκατοικίας, και άλλο το αν είναι παράνομος ένας μεσίτης όταν χρησιμοποιεί κλειδιά για να ανοίξει την είσοδο της πολυκατοικίας ώστε να δείξει ένα διαμέρισμα.

9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ok, με κάλυψες.

Πάντως άλλο αυτό που περιγράφεις εσύ, δλδ το ποιος και με ποιες προϋποθέσεις έχει δικαίωμα να διαρρήξει (ή όπως αλλιώς λέγεται όταν ανοίγεις μια πόρτα χωρίς να έχεις κλειδιά ασχέτως αν θα κάνεις ζημιά ή όχι) την είσοδο πολυκατοικίας, και άλλο το αν είναι παράνομος ένας μεσίτης όταν χρησιμοποιεί κλειδιά για να ανοίξει την είσοδο της πολυκατοικίας ώστε να δείξει ένα διαμέρισμα.

τα καταστατικα πολυκατοικιων που εχω διαβασει για διαφορες εργασιες κατα καιρους, αναφερουν πως δεν επιτρεπεται η εισοδος σε τριτους εκτος αν υπαρχει εγγραφη εξουσιοδοτηση ή συνοδος ο διαχειριστης. φανταζομαι οι μεσιτες σημερα ειναι, αυριο δεν ειναι...επισης, κλειδια μπορει να δωσουν οπουδηποτε & οποτεδηποτε. γι'αυτο περιπου το 50% των διαρρηξεων ειναι με προηγουμενη γνωση των υφισταμενων συνθηκων σε μια πολυκατοικια, επειδη ειναι μπατε σκυλοι αλεστε. 

9 λεπτά πριν, GeoMak7 είπε

τα καταστατικα πολυκατοικιων που εχω διαβασει για διαφορες εργασιες κατα καιρους, αναφερουν πως δεν επιτρεπεται η εισοδος σε τριτους εκτος αν υπαρχει εγγραφη εξουσιοδοτηση ή συνοδος ο διαχειριστης. φανταζομαι οι μεσιτες σημερα ειναι, αυριο δεν ειναι...επισης, κλειδια μπορει να δωσουν οπουδηποτε & οποτεδηποτε. γι'αυτο περιπου το 50% των διαρρηξεων ειναι με προηγουμενη γνωση των υφισταμενων συνθηκων σε μια πολυκατοικια, επειδη ειναι μπατε σκυλοι αλεστε. 

Δεν αμφιβάλλω για το ότι όντως έτσι λένε τα καταστατικά που έχεις διαβάσει, απλά επισημαίνω πως το καταστατικό ΔΕΝ είναι νόμος του κράτους. Αν πχ ο κολλητός μου μου δώσει χωρίς έγγραφη εξουσιοδότηση τα κλειδιά του διαμερίσματος του για να του ταΐζω τα ψάρια ή να δείχνω το διαμέρισμα σε υποψήφιους αγοραστές όσο λείπει σε ταξίδι, είμαι παράνομος? Αν με δει κάποιος γείτονας και καλέσει την αστυνομία, ο αστυνομικός θα κάτσει να διαβάσει το καταστατικό, αν δει τον συγκεκριμένο όρο θα μου ζητήσει έγγραφη εξουσιοδότηση, και αν δεν έχω θα με συλλάβει? Θα δικαστώ και θα καταδικαστώ?

Κατά τα άλλα δεν έχεις άδικο, αν μια πολυκατοικία είναι χύμα τότε σίγουρα είναι πιο εύκολο για τον επίδοξο διαρρήκτη να μπει και να ελέγξει τις συνθήκες στους κοινόχρηστους χώρους.

• Like 1

57 λεπτά πριν, GeoMak7 είπε

ευχαριστω για την απαντηση Μια απαντηση απο καποιον σοβαρο  που γνωριζει περιμενα. Ετσι οπως τα λες ειναι.

Ρωτησα στην αστυνομια και μου ειπαν δεν επιτρεπετε χωρις την παρουσια ιδιοκτητη ή διαχειριστή η εισοδος (για μεσιτη και πελατες ρωτησα)

• Like 1

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλη την παρέα,

έχοντας και εγώ αγανακτήσει με τους μεσίτες και την έλλειψη ακινήτων, βρέθηκα μπροστά στην σελίδα Plot που είναι από το Car.gr και υποστηρίζει πολύ τους ιδιώτες με την έννοια ότι έχει μέσα αγγελίες από ιδιώτες κατευθείαν και μιλάς μαζί τους. Έτσι και εγώ κατάφερα να βρώ ένα ακίνητο για ενοικίαση.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν κάνω διαφήμιση απλά λέω την προσωπική μου εμπειρία για να βοηθήσω τους υπόλοιπους.

https://www.plot.gr/

Επεξ/σία από godfather21
  • Like 3

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/4/2013 στις 5:22 ΜΜ, kirileman είπε

Νομίζω ότι είπα τί κανω. Στις πωλήσεις, ένα χρόνο και βάλε, δουλεύω (και όλο το γραφείο) χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον αγοραστή

Και ο κακόμοιρος ο αγοραστής ΝΟΜΙΖΕΙ οτι δεν πληρωνει μεσιτική αμοιβη. Εχεις εσυ κλειδώσει την τιμη σε συμφωνία με αποκλειστικη εντολη με τον ιδιοκτήτη,  ΔΕΝ υπαρχει βεβαια δυνατότητα διαπραγμάτευσης απ ευθείας μεταξυ αγοραστη-πωλητη, και ετσι για ενα σπίτι που εσυ το προωθεις πχ στις 300.000 και  ο πωλητης θα ηταν ευχαριστημένος να παρει και 270.000 μετά απο διαπραγμάτευση , ο αγοραστης δεν μαθαινει ποτε αυτο το περιθωριο έκπτωσης απο τον πωλητη, το αγοραζει 300.000 , ο πωλητης παιρνει 270.000 και εσυ 30.000 και ο αγοραστής ειναι ενθουσιασμένος που ΔΕΝ πλήρωσε μεσιτική αμοιβη. 

συμπέρασμα:

αν ο αγοραστής ΠΛΗΡΩΝΕ το 2% μεσιτική αμοιβη με ξεκάθαρες διαδικασίες θα του κοστιζε το σπίτι 275.400

ΧΩΡΙΣ μεσιτική αμοιβη αλλα και χωρις δυνατότητα απ ευθείας διαπραγμάτευσης, το σπίτι του κοστίζει 300.000

Ολα αυτα που έγραψα είναι βεβαια ενα υποθετικο σενάριο καθ´ όλα νόμιμο παντού.

απλώς θελω να τονίσω οτι το «χωρις μεσιτικη αμοιβη» δεν ειναι ακριβως ετσι επι της ουσίας. 

Επεξ/σία από xristaras69
  • Thanks 1

6 ώρες πριν, xristaras69 είπε

Και ο κακόμοιρος ο αγοραστής ΝΟΜΙΖΕΙ οτι δεν πληρωνει μεσιτική αμοιβη. Εχεις εσυ κλειδώσει την τιμη σε συμφωνία με αποκλειστικη εντολη με τον ιδιοκτήτη,  ΔΕΝ υπαρχει βεβαια δυνατότητα διαπραγμάτευσης απ ευθείας μεταξυ αγοραστη-πωλητη, και ετσι για ενα σπίτι που εσυ το προωθεις πχ στις 300.000 και  ο πωλητης θα ηταν ευχαριστημένος να παρει και 270.000 μετά απο διαπραγμάτευση , ο αγοραστης δεν μαθαινει ποτε αυτο το περιθωριο έκπτωσης απο τον πωλητη, το αγοραζει 300.000 , ο πωλητης παιρνει 270.000 και εσυ 30.000 και ο αγοραστής ειναι ενθουσιασμένος που ΔΕΝ πλήρωσε μεσιτική αμοιβη. 

συμπέρασμα:

αν ο αγοραστής ΠΛΗΡΩΝΕ το 2% μεσιτική αμοιβη με ξεκάθαρες διαδικασίες θα του κοστιζε το σπίτι 275.400

ΧΩΡΙΣ μεσιτική αμοιβη αλλα και χωρις δυνατότητα απ ευθείας διαπραγμάτευσης, το σπίτι του κοστίζει 300.000

Ολα αυτα που έγραψα είναι βεβαια ενα υποθετικο σενάριο καθ´ όλα νόμιμο παντού.

απλώς θελω να τονίσω οτι το «χωρις μεσιτικη αμοιβη» δεν ειναι ακριβως ετσι επι της ουσίας. 

Μου απαντάς σε μήνυμα που έγραψα το 2013; Θα σου πω μόνο ότι αυτά που γράφεις ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας, γιατί αυτά που εσύ θεωρείς δεδομένα (ότι θα υπάρξει καν συμφωνία) δεν είναι δεδομένα! Ούτε κλειδωμένες τιμές υπάρχουν, ούτε κανείς εγγυάται ότι οι δυο τους χωρίς διαμεσολαβητή θα τα βρουν (έχω δει τι γίνεται όταν έρχονται σε επαφή, ο πωλητής ζητάει περισσότερα χρήματα από την τιμή της αγγελίας, ο αγοραστής μεταφέρει αμέσως την μέγιστή του προσφορά ή μεταφέρει μια πολύ χαμηλότερη  από αυτή που τελικά μπορεί να δώσει, χωρίς να γνωρίζει αν αυτή θα ακουστεί προσβλητική,  με αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις να την "καίει" κ.α.). Νομίζεις ότι είμαστε μαλακες που καθόμαστε 3-4 άνθρωποι να σκεφτούμε πώς, πότε και με ποιο τρόπο θα μεταφέρουμε μια προσφορά, με εκατοντάδες κλεισμένων deals στο ενεργητικό μας; Η λεγόμενη απευθείας επαφή είναι ένας μύθος, και οι δύο θέλουν να βγάλουν λαβράκι και να επιβληθούν, δεν επιζητούν τη "δίκαιη" τιμή γιατί δεν τους ενδιαφέρει να ξανασυνεργαστούν. Αντίθετα, ο διαμεσολαβητής θέλει μια win-win συμφωνία, αυτό είναι νόμος σε όλα τα deals σε όλους τους χώρους, γιατί θέλει να τους ξαναέχει πελάτες. Γενικότερα, είναι απολαυστικό να ακούς ανθρώπους που είναι έξω από τη δουλειά που εσύ κάνεις να σου μιλούν με τόση βεβαιότητα για αυτή, no offense.

ΥΓ. Καλά θα ήταν να παίρναμε 30χιλ αμοιβή στις 300χιλ, δηλαδή  το 10%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...