Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ritchie77 είπε

Αυτα που γραφεις δεν βγαζουν νοημα. 

Απαντω παραπανω. Εν ολιγοις η μεταξυ μας σχεση αποδεικνυετια απο το συμφωνητικο. Στην εφορια απλα δηλωνουμε τα εσοδα και τα εξοδα.

Μόλις τώρα, kourtembeu είπε

Κάνεις λάθος σε οποιαδήποτε απαίτηση οφειλής θα ζητηθεί το συμβόλαιο σε ισχύ. 

Σε ισχυ θα ειναι το συμβολαιο. Ειτε εντος τριετιας ειτε μετα την τριετια που θα εχει καταστει αοριστου. Σε καθε περιπτωση και οι δυο εχουν συμβολαιο. Ασχετα εαν το δηλωνουν ή οχι στην εφορια.

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1 λεπτό πριν, 29gk είπε

Απαντω παραπανω. Εν ολιγοις η μεταξυ μας σχεση αποδεικνυετια απο το συμφωνητικο. Στην εφορια απλα δηλωνουμε τα εσοδα και τα εξοδα.

Εχω απαντησει ηδη. Δεν υπαρχει ιδιωτικο συμφωνητικο. Το συμβολαιο κατατιθεται ηλεκτρονικα. Αλλα ας μην το συνεχισουμε γιατι ειμαστε εκτος θεματος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, ritchie77 είπε

Εχω απαντησει ηδη. Δεν υπαρχει ιδιωτικο συμφωνητικο. Το συμβολαιο κατατιθεται ηλεκτρονικα. Αλλα ας μην το συνεχισουμε γιατι ειμαστε εκτος θεματος

Δεν ειμαστε εκτος θεματος, μιας και η συζητηση αφορα τις υποχρεωσεις 2 μερων βασει ενος χαρτιου που υπογραφουν ΚΑΙ οι 2. Παλαιοτερα λοιπον και προ TAXIS τα συμφωνητικα μισθωσης υπογραφονταν απο τους 2 σε 3 αντιτυπα. Ενα για τον ιδιοκτητη, ενα για τον ενοικιαστη και ενα κατατιθονταν στην εφορια. Αυτο που εχει αλλαξει σημερα αφορα αποκλειστικα το τριτο αντιτυπο το οποιο πλεον δεν το πηγαινουμε στην εφορια αλλα δηλωνεται η ενοικιαση και απο τους δυο ηλεκτρονικα.

Οι σχεσεις και οι οροι ενοικιασης αναφερονται και καθοριζονται οπωσδηποτε στα αντιτυπα που κρατουν οι ιδιοκτητης και ενοικιαστης και με αυτα λυνουν τυχον διαφορες τους. Πχ εαν στο συμβολαιο ενοικιασης οπως εγραψα παραπανω, απαγορευεται η σωρευση εκρηκτικων στο ακινητο ή τα κατοικιδια ή αναφερεται οτι το ακινητο θα πρεπει να παραδοθει στη ληξη της μισθωσης βαμμενο, αυτα δεν ειναι δυνατον ουτε να καταχωρηθουν ηλεκτρονικα στην εφορια, ουτε να αποδειχθουν διαφορετικα απο το μεταξυ τους συμφωνητικο, στην διαιτησια ( βλεπε δικαστηριο ) εαν προκυψει προβλημα. Ειναι λαθος για καποιον να νομιζει οτι ειναι κατοχυρωμενος επειδη απλα δηλωνει και πληρωνει τους φορους του.

Αντιστοιχα και στην παραπανω περιπτωση, ο μεσιτης με τον πελατη συμφωνησαν σε καποια πραγματα, μεσα και η αμοιβη και υπογραψαν ενα χαρτι που τα δηλωνει. Με αυτο το χαρτι και ο ενας και ο αλλος μπορουν σε περιπτωση διαφορας να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους οπως συμφωνηθηκαν. Το τι θα συμβει τελικα και το τι συμφερει ειναι αλλο ζητημα. Αλλα σιγουρα υπαρχει καταγραφη και με γραπτη συναινεση και των δυο.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 1
Δημοσ.

Μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω: ΔΕΝ έχω κατοικίδια, και η ιδιοκτήτρια έγραψε ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΣ στο συμφωνητικό, ότι δεν επιτρέπει κατοικίδια και οτι είναι και αυτός ένας όρος του συμφωνητικού.

Εγώ ΔΕΝ ενδιαφέρομαι να πάρω ούτε και έχω κατοικίδια. 

Ερώτηση: είναι νόμιμο αυτό που υπέγραψα; Κάπου είχα διαβάσει ότι οι ζωοφιλοι είχαν δικαιωθεί για παρόμοιες περιπτώσεις. Κάνω λάθος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, kogba είπε

Μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω: ΔΕΝ έχω κατοικίδια, και η ιδιοκτήτρια έγραψε ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΣ στο συμφωνητικό, ότι δεν επιτρέπει κατοικίδια και οτι είναι και αυτός ένας όρος του συμφωνητικού.

Εγώ ΔΕΝ ενδιαφέρομαι να πάρω ούτε και έχω κατοικίδια. 

Ερώτηση: είναι νόμιμο αυτό που υπέγραψα; Κάπου είχα διαβάσει ότι οι ζωοφιλοι είχαν δικαιωθεί για παρόμοιες περιπτώσεις. Κάνω λάθος;

Βασει της αλλαγης του νομου που εγινε πριν μερικα χρονια, σε οτι αφορα τους σκυλους και τις γατες,  εαν κρυψεις την ωρα που νοικιαζεις το οτι εχεις καποιο τετοιο ζωο ή το αποκτησεις μετα και αφου μενεις ηδη στο ακινητο, καλυπτεσαι σε πολυκατοικια εαν διατηρεις εως και 2 τετοια ζωακια. Προσοχη ομως καθως η λεξη "κατοικιδιο" δεν περιλαμβανει μονον τις γατες και τους σκυλους αλλα και πτηνα ή και ερπετα. Εκει ο νομος δεν καλυπτει και σε πολλες περιπτωσεις ακομα απαγορευει πολλα τετοια ειδη πχ καποια ειδη παπαγαλων ή φιδια ας πουμε.

Πρακτικα ομως, εαν καποιος ειναι ενοικιαστης και παρολο που ο νομος τον καλυπτει στην περιπτωση που πχ παρει ενα σκυλο στο διαμερισμα, παρα τη θεληση και τις απαγορευτικες απαιτησεις του ιδιοκτητη, το σιγουρο ειναι πως θα δημιουργηθει προστριβη, ο ιδιοκτητης θα αρχισει να ψαχνει τα "παραθυρακια" του νομου που αφορουν την κοινη ησυχια ( 24ωρο αυτο σε οτι αφορα τα ζωα κι ας παρεξηγειται ) ή και τις καταλληλες και σωστες συνθηκες ζωης και καθαριοτητας του ζωου και εαν το αποδειξει, κατι που δεν ειναι τοσο δυσκολο, να καταφερει και εξωση βασει παραβασης των ορων του συμβολαιου. Επισης ξερω περιπτωση οπου ιδιοκτητης ζητησε και πηρε αποζημιωση καθως ο σκυλος του ενοικιαστη ειχε κανει μεγαλες πραγματικα φθορες και ζημιες σε ξυλινα πατωματα και πορτες του διαμερισματος.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, 29gk είπε

Επισης ξερω περιπτωση οπου ιδιοκτητης ζητησε και πηρε αποζημιωση καθως ο σκυλος του ενοικιαστη ειχε κανει μεγαλες πραγματικα φθορες και ζημιες σε ξυλινα πατωματα και πορτες του διαμερισματος.

Αυτό ακριβώς ήταν και ο μεγάλος φόβος της ιδιοκτήτριας, οι ζημίες, καθώς παθών και η ίδια. Κάνει κάποιος ζημίες (αυτός η το κατοικίδιο του) , αλλά να μην κάνει επιδιόρθωση η να καταβάλει αποζημίωση; 

Τον καταλαβαίνω απόλυτα τον φόβο για ζημίες , γιατί και ο ίδιος είμαι ιδιοκτήτης.

Επεξ/σία από kogba
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kogba είπε

Αυτό ακριβώς ήταν και ο μεγάλος φόβος της ιδιοκτήτριας, οι ζημίες, καθώς παθών και η ίδια. Κάνει κάποιος ζημίες (αυτός η το κατοικίδιο του) , αλλά να μην κάνει επιδιόρθωση η να καταβάλει αποζημίωση; 

Τον καταλαβαίνω απόλυτα τον φόβο για ζημίες , γιατί και ο ίδιος είμαι ιδιοκτήτης.

Οι ζημιες απο κατοικιδιο παντως δεν βλεπω σε τι διαφερουν απο τις ζημιες απο τον ανθρωπο. Σε καθε περιπτωση αυτες αποζημιωνονται, ασχετο εαν ο ενοικιαστης τις αναλαβει, ο ιδιοκτητης τις ζητησει ή και τελικα παρει αλλα αυτος ειναι και ο σκοπος της εγγυησης. Οχι για να "κλεινουν" οι τελευταιοι ενας-δυο μηνες της παραμονης στο ακινητο αλλα για να καλυπτονται εστω και μερικως αυτες οι πιθανες ζημιες.

• Like 1
Δημοσ.

Έχετε βγει λίγο εκτός θέματος, αλλά να προσθέσω πως είναι λιγάκι χαζό αυτό με τα κατοικίδια. Λύνεται εύκολα με μια υπεύθυνη δήλωση όπου ο ενοίκιαστης αναλαμβάνει τις ευθύνες για πιθανές ζημιές. Και επίσης περισσότερος ζημιές κάνει ένα παιδάκι παρά ένα σκυλάκι. Παρ'ολα αυτά κανείς δεν απαγορεύει παιδάκια 😛. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ σκύλο να ζωγραφίζει με μαρκαδόρο ολοκλήρους τοίχους ή να κρέμεται από συρτάρια και καπάκια 😂

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, cyclone11 είπε

Έχετε βγει λίγο εκτός θέματος, αλλά να προσθέσω πως είναι λιγάκι χαζό αυτό με τα κατοικίδια. Λύνεται εύκολα με μια υπεύθυνη δήλωση όπου ο ενοίκιαστης αναλαμβάνει τις ευθύνες για πιθανές ζημιές. Και επίσης περισσότερος ζημιές κάνει ένα παιδάκι παρά ένα σκυλάκι. Παρ'ολα αυτά κανείς δεν απαγορεύει παιδάκια 😛. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ σκύλο να ζωγραφίζει με μαρκαδόρο ολοκλήρους τοίχους ή να κρέμεται από συρτάρια και καπάκια 😂

Υπευθυνη δηλωση απο οσο ξερω, μου το ειπαν προσφατα στην εφορια, δεν μπορει να ζητησει ή δεν εχει νοημα δεν ειμαι σιγουρος εδω, ιδιωτης απο ιδιωτη. Μονον κρατικη υπηρεσια απο πολιτη. Σε καθε περιπτωση βεβαια, το οποιο συμφωνητικο ( και αυτο ειναι ΕΝΤΟΣ θεματος ) εχει ορους που τους υπογραφουν και οι 2 πλευρες και δινει δικαιωματα οπως και καταλογιζει υποχρεωσεις και στις 2 πλευρες.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, cyclone11 είπε

Και επίσης περισσότερος ζημιές κάνει ένα παιδάκι παρά ένα σκυλάκι. Παρ'ολα αυτά κανείς δεν απαγορεύει παιδάκια 😛. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ σκύλο να ζωγραφίζει με μαρκαδόρο ολοκλήρους τοίχους ή να κρέμεται από συρτάρια και καπάκια 😂

Και σκεφτόμουν, πολύ αργήσαμε να φτάσουμε πάλι στην εξίσωση κατοικιδίου και παιδιού.

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Και σκεφτόμουν, πολύ αργήσαμε να φτάσουμε πάλι στην εξίσωση κατοικιδίου και παιδιού.

Δεν βλέπω καμία εξίσωση. Ξεκάθαρα ο φίλος τοποθέτησε το κατοικίδιο πάνω από το παιδί

Δημοσ.

Για μένα το μεγαλύτερο φάουλ των μεσιτών είναι το γεγονός ότι ανεβάζουν μια αγγελία generic στη Χ.Ε και όταν τους καλείς ως υποψήφιος ενοικιαστής απαιτούν αμοιβή και απο σένα. Είχα διαφωνία με μεσιτικό που τους εξηγούσα ότι δε διατίθεμαι να τους πληρώσω καθώς δεν έδωσα καμμία εντολή να βρίσκουν ακίνητα και να μου τα δείχνουν αλλά να δώ ένα που τους είχε δώσει εντολή οι ιδιοκτήτης  τους που ήταν και ο πελάτης τους στη τελική. Περιττό να σας πω δε συνεργαστήκαμε καθώς ήθελαν και ένα ενοίκιο από μένα. Δηλαδή άλλος δεν έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί και να νοικιάσει το ακινητό του , ο ιδιοκτήτης στη προκειμένη περίπτωση,  και εγώ έπρεπε να πληρώσω...

• Like 1
Δημοσ.

Θα σε στενοχωρησω αλλα δεν εισαι τοσο εξυπνος οσο νομιζεις.

Δεν θα βρεις καποιο μεσιτη που να δεχτει να δουλεψει τσαμπα για σενα επειδη εσυ θα τον προτρυνεις να τα παρει μονο απο τον ιδιοκτητη.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν θα βρεις καποιο μεσιτη που να δεχτει να δουλεψει τσαμπα για σενα επειδη εσυ θα τον προτρυνεις να τα παρει μονο απο τον ιδιοκτητη.

το ότι αντέγραψε μια (τις περισσότερες φορές υπάρχουσα) αγγελία από τη χ.ε. ή ότι έχει αγγελία χωρίς φωτογραφίες ή αγγελία με εντελώς λάθος περιγραφές το λες δουλειά;

• Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Στην συγγεκριμενη περιπτωση που αναφερθηκε ο φιλος, ο μεσιτης δεν εκανε καμια δουλεια εκ μερους του παρα μονο εκ μερους του ιδιωκτητη. Το οτι εχει καθιερωθει απο παλια να ζητανε και απο τους 2 δεν σημαινει οτι πλεον δουλευουνε και με τους 2 καθε φορα. Αν πηγαινε ο φιλος στο γραφειο και ζηταγε ενα ακινητο με Χ προδιαγραφες και τεριαζε με ενα που εχει καλος θα κανει ο μεσιτης να παρει και απο τους 2 μεριδιο. Αλλα απο αγγελια που ανεβαστηκε εκ μερους του πωλητη και βρηκε ΜΟΝΟΣ του ο ενδιαφερομενος κανονικα δεν θα επρεπε να ζητητε αμοιβη και απο τον αγοραστη/ενοικιαστη καθως δεν εκανε καμια δουλεια εκ μερους του ο μεσιτης παρα μονο για λογαριασμο του πωλητη/πελατη του.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...