Προς το περιεχόμενο

Ενοικιασεις και μεσιτες

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

Συμφωνω οτι τα ιδιωτικα συμφωνητικα εχουν δυνατη ισχυ ακομα και αν ειναι γραμμενα σε χαρτοπετσετα. 

Αυτο που λεω εγω ειναι οτι με βαση τα δικαστικα εξοδα και τους δικηγορους αποκλειεται ο μεσιτης να τρεχει στα δικαστηρια. Θα παρει τα 400 απ τον καθενα και τελος. Τιμολογιο αποκλειεται να εκοψε γιατι δεν διαβασα καπου οτι εγινε η αγορα του μαγαζιου. Οταν και αν γινει τοτε θα κοψει και αποδειξη παροχης υπηρεσιων με φπα επι του ποσου που θα παρει τελικα. 

Μα, αυτο εγραψα απο την πρωτη στιγμη, σε μια προσπαθεια ομως να βοηθησω τον φιλο να καταλαβει οτι τα ενδεχομενα ειναι υπαρκτα και μπορει να τα βρει μπροστα του. Και πως επισης σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να ειναι σιγουρος οτι το χαρτι και η υπογραφη του δεν εχουν αξια και πως θα κουμανταρει τα πραγματα οπως νομιζει και τον συμφερει. Το τι τελικα θα συμβει ειναι φυσικα αδυνατο να γνωριζουμε εμεις, εκτος απο τους δυο εμπλεκομενους.

5 λεπτά πριν, kourtembeu είπε

Ξαναλέω λοιπόν πως κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό (ιδιαίτερα αυτά που αποδεικνύουν χρέος) που δεν έχει το γνήσιο της υπογραφης και δεν έχει χαρτόσημανθει η δεν έχει συνταχθεί και υπογραφει ενώπιον συμβολαιογράφου δεν έχει υπόσταση σε δικαστήριο. 

Θα επιμεινω αλλα δεν θα συνεχισω. Αν εισαι νομικος καλα κανεις και το γραφεις αλλα  σου εξηγω ( χωρις φυσικα να εχεις την παραμικρη δυνατοτητα επιβεβαιωσης οπως ουτε και εγω αποδειξης ) οτι και οι...χαρτοπετσετες που αναφερει παραπανω ενας φιλος καμια φορα περνανε, και τα προχειρα μπλοκακια αλλα και ιδιαιτερα τα χαρτια με υπογραφες που αναφερουν ιδιωτικα συμφωνητικα.

Επισης να παρατηρησω εδω κατι σχετικα με τη "συνηθη" αμοιβη. Εφοσον η διαπραγματευση της αμοιβης ειναι ελευθερη, τι εμποδιζει καποιον να πληρωσει ενα μεγαλυτερο ποσο οταν ζητα κατι "εξαιρετικο" και οχι "συνηθες". Πχ ενα ντε και καλα ακινητο προς αγορα επειδη καποτε εκει κατουρησε ο παππους του αλλα ο ιδιοκτητης δεν το πουλαει ευκολα επειδη ειχε κατουρησει κι ο δικος του παππους!! Και τι εμποδιζει καποιον αλλο, εναν μεσιτη, να εισπραξει αυτο το "εξαιρετικο" ποσο αμοιβης επειδη καταφερε να πεισει τον ιδιοκτητη να πουλησει τελικα;

Επεξ/σία από 29gk
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

51 λεπτά πριν, sezebo είπε

τωρα σοβαρα, εσεις θα παιρνατε στα σοβαρα το κωλοχαρτο ενος αεριτζή μεσιτη που κυκλοφορει με παπακι? αι στο διαολο εχουμε γεμισει με παρασιτα

Αν ειναι αεριτζης θα πρεπει να το αποδειξεις. Αυτος εκανε τη δουλεια του. Το αν κυκλοφορει με παπακι η οχι δεν λεει κατι για τον επαγγελματισμο του.

2 λεπτά πριν, kourtembeu είπε

Εξαιρέσεις φυσικά και υπάρχουν όταν μιλάμε για μαρτυρίες κυρίως αλλά στο γενικό πλαίσιο ο νόμος είναι σαφής. 

Οσοι δικηγοροι παντως αναγκαστηκα ( μακρια κι αλαργα και με το συμπαθειο ) να χρησιμοποιησω, για θεματα παντα που αφορουσαν χρηματα, μου τονιζαν οτι σε αυτες τις περιπτωσεις, οταν δηλαδη πρεπει να αποδειχτουν τα χρηματα, τα γραπτα ειναι εκεινα που μετρανε και οχι οι μαρτυριες. Και το ξαναλεω, καλως ή κακως δεν το εξεταζουμε τωρα εδω, ακομα και οι ...χαρτοπετσετες εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα ενιοτε. Και κατα περιπτωση φυσικα παντα οπως λες.

• Like 1

12 λεπτά πριν, 29gk είπε

Επισης να παρατηρησω εδω κατι σχετικα με τη "συνηθη" αμοιβη. Εφοσον η διαπραγματευση της αμοιβης ειναι ελευθερη, τι εμποδιζει καποιον να πληρωσει ενα μεγαλυτερο ποσο οταν ζητα κατι "εξαιρετικο" και οχι "συνηθες". Πχ ενα ντε και καλα ακινητο προς αγορα επειδη καποτε εκει κατουρησε ο παππους του αλλα ο ιδιοκτητης δεν το πουλαει ευκολα επειδη ειχε κατουρησει κι ο δικος του παππους!! Και τι εμποδιζει καποιον αλλο, εναν μεσιτη, να εισπραξει αυτο το "εξαιρετικο" ποσο αμοιβης επειδη καταφερε να πεισει τον ιδιοκτητη να πουλησει τελικα;

Αν ο αγοραστης και ο πωλητης δεν εχουν προβλημα με το οχι συνηθες ποσοστο αμοιβης τοτε δεν τρεχει τιποτα, πληρωνουν στον μεσιτη οσα ζητησε. Αν εχουν θεμα τοτε πανε στο 2%. Κοινως ο μεσιτης ζηταει οσα θελει ψαχνοντας για μαλακες. Αν πεσει σε καποιον που γνωριζει τι γινεται θα ζητησει τα νομιμα. Τωρα αν καποιος πιαστει κωτσος ας προσεχε να ενημερωθει απο πριν ωστε να μην χρειαστει να ανοιγει θρεντ στο ινσομνια για βοηθεια

7 λεπτά πριν, 29gk είπε

Οσοι δικηγοροι παντως αναγκαστηκα ( μακρια κι αλαργα και με το συμπαθειο ) να χρησιμοποιησω, για θεματα παντα που αφορουσαν χρηματα, μου τονιζαν οτι σε αυτες τις περιπτωσεις, οταν δηλαδη πρεπει να αποδειχτουν τα χρηματα, τα γραπτα ειναι εκεινα που μετρανε και οχι οι μαρτυριες. Και το ξαναλεω, καλως ή κακως δεν το εξεταζουμε τωρα εδω, ακομα και οι ...χαρτοπετσετες εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα ενιοτε. Και κατα περιπτωση φυσικα παντα οπως λες.

Ότι αφορά γραπτή απαίτηση χρέους πρέπει να έχει ότι προανέφερα από πάνω διαφορετικά η περίπτωση απόρριψης είναι πολύ μεγάλη.

Επειδη ειναι σχετικο.

Νοικιακιαζω λοιπον σημερα ενα ακινητο υπογραφοντας εγω και ο ενοικιαστης μου, ενα ιδιωτικο συμφωνητικο μισθωσης αγορασμενο απο περιπτερο ή κατεβασμενο απο καποιο site. Το δηλωνω και στην εφορια και η μισθωση προχωρα. Καποια στιγμη ο ενοικιαστης δεν με πληρωνει και προχωρω σε εξωση. Με τι χαρτι θα παω στο δικατηριο; Με το ιδιωτικο συμφωνητικο, αφου δεν εχω κατι αλλο. Αυτο δεν ειναι που θα δεχτει το δικαστηριο; Το οποιο και δεν θα ειναι συνταγμενο σε δικηγορο/συμβολαιογραφο και ουτε θα εχει γνησια υπογραφης.

Κανω καπου λαθος;

1 ώρα πριν, sezebo είπε

αν του πω 15.000 εγω δινω συνολο και για την αμοιβη σου βρεστα με τον πωλητη. Θα εχω προβλημα μετα? Μπορει να παρει 600 απο μενα και 600 απτον αλλο.

Υπεγραψες 1200 συν φπα και τωρα λες οτι θα δωσεις 600? Ενω η συνηθης αμοιβη θα ηταν 378? Ειμαι περιεργος τι μαγαζι θα ανοιξεις και σε ποσο διαστημα θα το κλεισεις

Μόλις τώρα, 29gk είπε

Επειδη ειναι σχετικο.

Νοικιακιαζω λοιπον σημερα ενα ακινητο υπογραφοντας εγω και ο ενοικιαστης μου, ενα ιδιωτικο συμφωνητικο μισθωσης αγορασμενο απο περιπτερο ή κατεβασμενο απο καποιο site. Το δηλωνω και στην εφορια και η μισθωση προχωρα. Καποια στιγμη ο ενοικιαστης δεν με πληρωνει και προχωρω σε εξωση. Με τι χαρτι θα παω στο δικατηριο; Με το ιδιωτικο συμφωνητικο, αφου δεν εχω κατι αλλο. Αυτο δεν ειναι που θα δεχτει το δικαστηριο; Το οποιο και δεν θα ειναι συνταγμενο σε δικηγορο/συμβολαιογραφο και ουτε θα εχει γνησια υπογραφης.

Κανω καπου λαθος;

Η Δήλωση στην εφορία φτάνει και περισσεύει χωρίς αυτή θα ήσουν από παντού ξεκρέμαστος. Όπως είναι και εκατοντάδες που ψάχνονται με το επίδομα ενοικίου που δεν έχουν συμφωνητικά σε ισχύ.

3 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

Αν ο αγοραστης και ο πωλητης δεν εχουν προβλημα με το οχι συνηθες ποσοστο αμοιβης τοτε δεν τρεχει τιποτα, πληρωνουν στον μεσιτη οσα ζητησε. Αν εχουν θεμα τοτε πανε στο 2%. Κοινως ο μεσιτης ζηταει οσα θελει ψαχνοντας για μαλακες. Αν πεσει σε καποιον που γνωριζει τι γινεται θα ζητησει τα νομιμα. Τωρα αν καποιος πιαστει κωτσος ας προσεχε να ενημερωθει απο πριν ωστε να μην χρειαστει να ανοιγει θρεντ στο ινσομνια για βοηθεια

Αυτο ακριβως ειναι και η δικη μου απαντηση σε αυτον που υπογραψε 1200+ΦΠΑ. Τα δεχτηκε και εχει να κανει με αυτα αν ο αλλος το επιμεινει. Δυσκολο αλλα ποτε δεν ξερεις. Ειδικα αν ο τυπος ειναι ακρως σοβαρος και τυπικος ή του απεναντι ακρου που κηνυγα απατεωνιτσες για να την βγαζει.

2 λεπτά πριν, 29gk είπε

Επειδη ειναι σχετικο.

Κανω καπου λαθος;

Τα συμβολαια κατατιθενται πλεον ηλεκτρονικα στην εφορια. Δεν υπαρχει αυτο που λες

1 λεπτό πριν, kourtembeu είπε

Η Δήλωση στην εφορία φτάνει και περισσεύει χωρίς αυτή θα ήσουν από παντού ξεκρέμαστος. Όπως είναι και εκατοντάδες που ψάχνονται με το επίδομα ενοικίου που δεν έχουν συμφωνητικά σε ισχύ.

Εδω εισαι εντελως ακυρος. Η δηλωση στην εφορια αφορα καθαρα φορολογικους λογους και η εφορια δεν εμπλεκεται σε διενεξεις τριτων. Δεν την αφορα και ουτε και γνωριζει πχ τους ορους ενος συμφωνητικου μισθωσης. Το δικαστηριο εξεταζει αυτους τους ορους που εχουν υπογραψει τα δυο μερη και δεν το ενδιαφερει αν αποδοθηκαν οι φοροι. Πχ το νοικιασα, δεν το δηλωσα, παω για εξωση σε καποιο προβλημα, την επιτυγχανω και μετα αν το μαθει το μυστικο και η εφορια μου καταλογιζει προστιμο.

1 λεπτό πριν, ritchie77 είπε

Τα συμβολαια κατατιθενται πλεον ηλεκτρονικα στην εφορια. Δεν υπαρχει αυτο που λες

Ενα τυπικο συμβολαιο αναφερει πχ οτι απαγορευεται στον ενοικιαστη να αποθηκευει εκρηκτικα στο ακινητο. Η εφορια το γνωριζει αυτο; Την αφορα; Εμπλεκεται; Οχι και στα 3. Αλλο λοιπον το μεταξυ μας συμφωνητικο και αλλο το πως δηλωνει ο καθενας τα εσοδα του.

2 λεπτά πριν, 29gk είπε

Εδω εισαι εντελως ακυρος. Η δηλωση στην εφορια αφορα καθαρα φορολογικους λογους και η εφορια δεν εμπλεκεται σε διενεξεις τριτων. Δεν την αφορα και ουτε και γνωριζει πχ τους ορους ενος συμφωνητικου μισθωσης. Το δικαστηριο εξεταζει αυτους τους ορους που εχουν υπογραψει τα δυο μερη και δεν το ενδιαφερει αν αποδοθηκαν οι φοροι. Πχ το νοικιασα, δεν το δηλωσα, παω για εξωση σε καποιο προβλημα, την επιτυγχανω και μετα αν το μαθει το μυστικο και η εφορια μου καταλογιζει προστιμο.

Αυτα που γραφεις δεν βγαζουν νοημα. 

3 λεπτά πριν, 29gk είπε

Κάνεις λάθος σε οποιαδήποτε απαίτηση οφειλής θα ζητηθεί το συμβόλαιο σε ισχύ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...