Προς το περιεχόμενο

Ενοικιασεις και μεσιτες

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά γιατί συνεχίζετε να το σκαλιζετε;

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να καταληξετε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο "επάγγελμα" είναι χρήσιμο και τίμιο με τον τρόπο που γίνεται;

Δεν έχω συνεργαστεί με μεσίτη στο εξωτερικό αλλά φαντάζομαι θα είναι το ίδιο ή και χειρότερο από το εδώ χαλί, αλλά ξέρω ότι στο εξωτερικό τουλάχιστον αναλαμβάνουν και μια σειρά διεργασιών κατά την ενοικίαση - πωληση, όπως ενημέρωση του Δήμου, του τοπικού οικογενειακου ιατρού κτλ.

Όσο για την ελληνική πραγματικότητα το νομικό καθεστώς αφήνει ελεύθερους τους συγκεκριμενους κυρίους να αλωνιζουν κ να λυμαινονται την αγορά κάνοντας την ενοικίαση - πωληση ακόμα πιο δύσκολη. Επιπλέον οι αγγελίες τους είναι ψεύτικες στην πλειονότητα των περιπτώσεων και τις χρησιμοποιούν ως δόλωμα για να τηλεφωνησεις και να σου πασαρουν ένα αντίστοιχο "σαπακι". Επιπλέον υποσχομενοι στους ιδιοκτήτες άμεση εύρεση ενοικίαση-αγοραστή έχουν καταφέρει να αδειασουν τελειως την αγορα από αγγελίες ιδιωτών.

Όταν έψαχνα σπίτι αναγκάστηκα να συναναστραφω πολλά από αυτά τα υποκειμενα που ήταν άχρηστοι ακόμα και στο να λένε ψέματα. Άκουγα τα ίδια ψέματα επιπέδου δημοτικού από όλους. Ότι υπάρχει κ κάποιος άλλος που ενδιαφέρεται, ότι η τιμή είναι χάρισμα κ δεν κατεβαίνει, ότι, ότι, ότι...

Κ δυστυχώς το σπίτι που μας άρεσε είχε ανατεθει σε μεσίτη και αναγκαστηκαμε να τον πληρώσουμε. Για ποιο λόγο;;; Ακόμα δεν ξέρω...

Βρήκα την αγγελία στη XE όπου οι αγγελίες μπαίνουν δωρεάν.

Κλείσαμε ραντεβού είδαμε το ακίνητο κ κάναμε την προσφορά μας.

Έκλεισε η συμφωνία, δικός μας δικηγόρος έλεγξε το ακίνητο, ο συμβολαιογραφος έκανε τα συμβόλαια κ τσουπ ο μεσιταρας ήρθε να εισπράξει την αμοιβή του.... Κ το καλύτερο όταν ήρθε να εισπράξει είχε ξεχάσει να μας φέρει τα κλειδιά του ακινήτου...

Πραγματικά απίστευτα πράγματα σε μια απίστευτη χώρα όπου αεργοι κ άχρηστοι φελλοι κατορθωνουν κ επιβιώσουν και θέλουν να μας αποδείξουν ότι δουλεύουν κιόλας...

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επειδή έχω συναναστραφεί αρκετά με τη συγκεκριμένη μερίδα "επαγγελματιών", η αλήθεια είναι ότι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι σοβαροί μεσίτες.

Μου έχουν κάνει υπόδειξη από φοιτητές, άνεργες νοικοκυρές μέχρι πιτσιρικάς σημαιοφόρος του ΠΝ...

Στο θέμα "ενοικίαση" τα πράγματα είναι αστεία

Αν το σπίτι που κοιτάς είναι καλό και η τιμή του θελκτική, θα κανονίσουν 10 πελάτες σε μια μέρα και όπου κάτσει η μπίλια, οπότε κλάιν μάιν βοήθεια προσφέρουν

Εκεί που έχει αξία η συμμετοχή τους είναι στη πώληση, αλλά επειδή οι περισσότεροι είναι απλά άσχετοι με το θέμα ούτε και ξέρουν που σε πάνε.

Τα περιστατικά που έχω κατά νου και έχω ζήσει δεν έχουν τελειωμό, δυστυχώς...

Έκλεισε η συμφωνία

Ξέρεις ότι είμαι μαζί σου στο να μην πληρώνει ο αγοραστής, αλλά έχω μια απορία. Ποιος έκλεισε τη συμφωνία; Πώς έκλεισε η συμφωνία; Γιατί οι συμφωνίες μερικών χιλιάδων ευρώ όπου τα συμφέροντα είναι αντικρουόμενα, δεν κλείνουν από μόνες τους.

• Moderators

Ξέρεις ότι είμαι μαζί σου στο να μην πληρώνει ο αγοραστής, αλλά έχω μια απορία. Ποιος έκλεισε τη συμφωνία; Πώς έκλεισε η συμφωνία; Γιατί οι συμφωνίες μερικών χιλιάδων ευρώ όπου τα συμφέροντα είναι αντικρουόμενα, δεν κλείνουν από μόνες τους.

Εγώ έχω άλλη απορία, πως εγώ κατέληξα να μιλάω με εσένα; μην μου πεις γιατί σε πήρα τηλέφωνο ρωτάω πως έφτασε το τηλέφωνο της αγγελίας να είναι δικό σου και όχι του ιδιοκτήτη

οπως εχει αναφερθει και πιο πανω και εμενα μου φαινεται εντελως παραλογο στις ενοικιασεις ο μεσιτης να παιρνει σαν αμοιβη ενοικιο απο τον ενοικιαστη...το πιο λογικο θα ηταν μια στανταρ αμοιβη απο τον ενοικιαστη (πχ 50ε) και οτι συμφωνησουν με τον ιδιοκτητη...

βασικα δεν καταλαβαινω τι διαφορετικο θα κανει ο μεσιτης για να νοικιασει το σπιτι που κανει 250ε με αυτο που θα κανει 350ε για να παρει 100ε παραπανω...

Εγώ έχω άλλη απορία, πως εγώ κατέληξα να μιλάω με εσένα; μην μου πεις γιατί σε πήρα τηλέφωνο ρωτάω πως έφτασε το τηλέφωνο της αγγελίας να είναι δικό σου και όχι του ιδιοκτήτη

Ο ιδιοκτήτης ανέθεσε σε εμένα την πώληση του ακινήτου του γιατί δεν ήθελε, δεν μπορούσε, δεν γούσταρε να συναντά τον κάθε θρασύ  ή παράξενο τύπο, για όποιο λόγο έκρινε εκείνος, τέλος πάντων. Εγώ ανέλαβα να δείξω το ακίνητο σε όσο το δυνατόν περισσότερα μάτια, με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους και εσύ είδες μια αγγελία μου.

• Moderators

Ο ιδιοκτήτης ανέθεσε σε εμένα την πώληση του ακινήτου του γιατί δεν ήθελε, δεν μπορούσε, δεν γούσταρε να συναντά τον κάθε θρασύ  ή παράξενο τύπο, για όποιο λόγο έκρινε εκείνος, τέλος πάντων. Εγώ ανέλαβα να δείξω το ακίνητο σε όσο το δυνατόν περισσότερα μάτια, με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους και εσύ είδες μια αγγελία μου.

Το bold σου απαντάει στην ερώτηση για το ποιος πρεπει να σε πλήρωσει σε πώληση ενοικίαση (εφόσον ο αγοραστής/ενοικιαστής έπεσε πάνω σου) και δεν ήρθε να ζητήσει τις υπηρεσίες σου. 

Το bold σου απαντάει στην ερώτηση για το ποιος πρεπει να σε πλήρωσει σε πώληση ενοικίαση (εφόσον ο αγοραστής/ενοικιαστής έπεσε πάνω σου) και δεν ήρθε να ζητήσει τις υπηρεσίες σου. 

Θα αρχίσω να πιστεύω ότι μερικοί δεν διαβάζετε τι γράφουμε...

• Moderators

Εσύ μάλλον δεν θες να κατανοήσεις τα λεγόμενα σου. Είπες ο ιδιοκτήτης μου ΑΝΈΘΕΣΕ να κάνω το Χ πράγμα. Δεν είπες ο ενοικιαστής μου ΑΝΈΘΕΣΕ να του βρω το Χ σπίτι.

Επίσης αν δω ένα σπίτι και πάρω τηλέφωνο και σου πω ότι το θελω χωρίς να το δω από κοντά θα πρέπει να σε πληρώσω;

H όποια εμπειρία έχω με μεσίτες ήταν αρνητική, δυστηχώς για τον κλάδο.

Κανένας επαγγελματισμός, προσπάθεια να σου αρπάξουν τα χρήματα, δίνοντας σου πάντα το 1/10 από αυτά που τους τόνισες για να φιλτράρουν.

Η πρώτη ηταν οταν έψαχνα να ενοικιάσω σπιτι, οπου ο μεσίτης (που υποτιθεται ειναι γνωστο και σοβαρο γραφείο) με πήγε σε 4 σπίτια που δεν ειχαν καμια σχέση με αυτό που ζητούσα με αποκορύφωμα ένα υπόγειο με σοβαρότατο προβλημα υγρασίας (κάπου εκει άκουσε τον εξάψαλμο και έστειλα επιστολή στο γραφείο η οποία φυσικά δεν απαντηθηκε ποτέ) και άλλη μία όταν στη προσπάθεια μού να βοηθήσω έναν συγγενή απ το εξωτερικο να μισθωσει το σπίτι του, απευθύνθηκα πάλι σε κάποιον που φαινόταν σοβαρός. Ο τυπος μου ειπε οτι τέτοια σπιτια δεν νοικιάζονται (το σπίτι 50 τετραγωνικά, στη Κυψέλη, β όροφος, ανακαινισμένο το 2015, πορτες ασφαλείας, αλουμινια, κουζινες, μπάνια, πατώματα...κτλ) και μονο σε ξένο μπορεις να βρεις. Επειδη δεν έχω θέμα με την εθνικότητα των ανθρωπων, δέχτηκα να μπει ένα ζευγάρι αλοδαπών που ο τυπος έλεγε οτι ειχε συνεργαστεί μαζί τους.

Αποδείχθηκε οτι ο τύπος δεν ειχε ιδέα ποιό ηταν το ζευγάρι, δεν ειχαν συνεργαστεί ποτέ και έλεγε και στους ιδιους τα ιδια που έλεγε σε εμένα.

Το θετικό ήταν πως το ζευγάρι αποδειχθηκε πολύ καλή περίπτωση και προσέχουν το σπίτι ενώ έχουν κάνει και το παιδάκι τους.

Το αρνητικό οτι ο τύπος άκουσον άκουσον εμφανιστηκε ένα χρονο μετά και ζηταγε ένα νοικι απο αυτους και ένα απ΄τον ιδιοκτήτη επειδή έκανε τοσο καλη συμφωνια :P :P :P 

• Super Moderators

Εσύ μάλλον δεν θες να κατανοήσεις τα λεγόμενα σου. Είπες ο ιδιοκτήτης μου ΑΝΈΘΕΣΕ να κάνω το Χ πράγμα. Δεν είπες ο ενοικιαστής μου ΑΝΈΘΕΣΕ να του βρω το Χ σπίτι.

Επίσης αν δω ένα σπίτι και πάρω τηλέφωνο και σου πω ότι το θελω χωρίς να το δω από κοντά θα πρέπει να σε πληρώσω;

Σε ποιο post του kirileman τις τελευταίες μέρες βλέπεις να λέει ότι πρέπει να τον πληρώσεις?

• Like 1

• Moderators

Δεν μιλάω προσωπικά για τον κιλερμαν αλλά για την πλειοψηφία του κλάδου του. Αναφέρομαι σε αυτόν για ευκολία στη συζήτηση, δεν ξέρω αν και πόσο καλός είναι στη δουλειά του, από τα λεγόμενα το φαίνεται λογικός αλλά μέχρι εκεί μπορω να κρίνω

Δεν μιλάω προσωπικά για τον κιλερμαν αλλά για την πλειοψηφία του κλάδου του. Αναφέρομαι σε αυτόν για ευκολία στη συζήτηση, δεν ξέρω αν και πόσο καλός είναι στη δουλειά του, από τα λεγόμενα το φαίνεται λογικός αλλά μέχρι εκεί μπορω να κρίνω

Ποια συζήτηση; Αφού συμφωνώ μαζί σου. Θες να το κάνουμε να φαίνεται ότι διαφωνούμε; Θα μπορούσα να σου δείξω και αγγελίες μου που το αναφέρουν για να δεις ότι δεν είμαι μόνο λόγια, αλλά για ευνόητους λόγους δεν θα το κάνω. Σε λίγες μέρες, πάντως, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε αποκλειστικά ακίνητα όλων των γραφείων στη νέα σχετική καρτέλα του xe.gr (με την καρτέλα των ακινήτων της Πειραιώς να πηγαίνει κάτω), όπως ενημερώθηκα σήμερα, πολλά εκ των οποίων θα διαπιστώσετε ότι αναφέρουν το "χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον αγοραστή". Ελπίζω σύντομα να γίνουν ακόμα περισσότερα και περιμένω να δω να υλοποιούνται και οι δεσμεύσεις της Χρυσής Ευκαιρίας σχετικά με τους κρυφομεσίτες, τις διπλές ή εικονικές αγγελίες κ.α.

• Moderators

Γενικότερη συζήτηση στο θρεντ γιατί υπάρχει συνάδελφός που θα μας βγάλει ότι είμαστε και απατεώνες που δεν θέλουμε να πληρώσουμε.

Αντε να δούμε

Γενικότερη συζήτηση στο θρεντ γιατί υπάρχει συνάδελφός που θα μας βγάλει ότι είμαστε και απατεώνες που δεν θέλουμε να πληρώσουμε.

Αντε να δούμε

Απατεώνας δεν είσαι γιατί ασκείς ένα επάγγελμα με μικρό ή μεγάλο κύρος, απατεώνας είσαι επειδή το έχεις μέσα σου και οι πρακτικές σου είναι τέτοιες που να δικαιολογούν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Έτσι, έχουμε απατεώνες μεσίτες που κάνουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, απατεώνες αγοραστές που στέλνουν φίλους να βλέπουν τα ακίνητα και μετά εμφανίζονται εκείνοι απρόσκλητοι στην πόρτα του πωλητή, έχουμε απατεώνες πωλητές που τα κάνουν πλακάκια με τον αγοραστή ή απλώς αρνούνται να σε πληρώσουν και ακόμα και αν δικαιωθείς δικαστικά, έχεις μια άχρηστη διαταγή πληρωμής στο χέρι, γιατί ο μάγκας δεν έχει άλλα ακίνητα στο όνομά του, έχουμε απατεώνες δικηγόρους που χαλάνε μια δουλειά, αφού λειτουργούν οι ίδιοι ως μεσίτες και βρίσκουν άλλο ακίνητο στον πελάτη τους "καλύτερο", για το οποίο θα εισπράξουν προμήθεια (!!!), απατεώνες διανομείς φυλλαδίων που πετάνε τα φυλλάδια σε κάδους και πάνε για καφέ κλπ κλπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...