kirileman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Αποψη μου ειναι οτι πλεον με το ιντερνετ δεν υπαρχει λογος για μεσιτες, ειδικα τοσους πολλους και η αγορα αντεχει μονο εξειδικευμενους. Πιστευω οτι στην διαρκεια της ζωης μας (ειμαι 38) θα δουμε το επαγγελμα του μεσιτη να παιρνει τη θεση του στο χρονοντουλαπο της ιστοριας πλαι στους καρεκλαδες. Θα ίσχυε, αν η δουλειά τους αφορούσε μόνο τη διαφήμιση ή τη λεγόμενη υπόδειξη ευκαιρίας (που και αυτό απαιτεί φυσική παρουσία, ο ιδιοκτήτης σε πολλές περιπτώσεις, είτε δεν μπορεί, είτε δε θέλει να είναι παρών στην υπόδειξη). Επειδή, όμως, πρακτικά μιλάμε για "διαμεσολαβητές, προφανώς και δεν το βλέπω να γίνεται. Αντίθετα, αυτοί που απειλούνται άμεσα είναι οι ασφαλιστές. μαλιστα, μηπως υπαρχει δειγμα να δω το wording παρακαλω; Νόμος 4072/12. Η σύμβαση αποκλειστικής μεσιτείας δεν μπορεί να έχει διάρκεια πάνω από οκτώ (8) μήνες, με δικαίωμα παράτασης για τέσσερις (4) ακόμα μήνες, ύστερα από μονομερή έγγραφη δήλωση του εντολέα, μετά δε από τη λήξη της μπορεί να συναφθεί νέα σύμβαση. Και ο εδώ ορισμός από το νόμο: Υπηρεσία Μεσιτείας είναι η υπόδειξη ευκαιριών ή η μεσολάβηση για τη σύναψη συμβάσεων σχετικών με ακίνητα και ιδίως συμβάσεων πώλησης, ανταλλαγής, μίσθωσης, χρηματοδοτικής μίσθωσης, σύστασης δουλείας ή αντιπαροχής ακινήτων. Να σημειώσω εδώ ότι είναι πιθανό ο μεσίτης να μην μπορεί να διεκδικήσει δικαστικώς ολόκληρο το 2% αν δεν μπορεί να αποδείξει "μεσολάβηση", αλλά μόνο "υπόδειξη ευκαιρίας". Μπορεί, λοιπόν, να πάει για το 2 και να γυρίσει με ένα 1% ή και λιγότερο. Το μονο που εχετε καταφερει μονοι σας, εαν εισαι μεσιτης φυσικα, ειναι το καθεστως ανομιας που εκμεταλλευοσασταν τοσα χρονια να ειναι και η ταφοπλακα σας. Ισως στα συνεδρια θα επρεπε να βρειτε πως θα πιεζατε το κρατος να νομοθετησει. Έχει νομοθετήσει, όπως βλέπεις. Καμία ανομία, λοιπόν. Σε ό,τι αφορά στην πίεση, η αποκλειστική ήρθε στη χώρα (από το εξωτερικό, προφανώς) πριν το νόμο. Ο νόμος έρχεται να βάλει σε τάξη μια διαμορφωμένη κατάσταση. Απλώς, πριν από το νόμο, υπήρχαν μόνο ιδιωτικά συμφωνητικά και όλα ήταν στην κρίση του δικαστή. Με το νόμο, οι αποφάσεις είναι πιο εύκολες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsizkeik Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Θα ίσχυε, αν η δουλειά τους αφορούσε μόνο τη διαφήμιση ή τη λεγόμενη υπόδειξη ευκαιρίας (που και αυτό απαιτεί φυσική παρουσία, ο ιδιοκτήτης σε πολλές περιπτώσεις, είτε δεν μπορεί, είτε δε θέλει να είναι παρών στην υπόδειξη). Επειδή, όμως, πρακτικά μιλάμε για "διαμεσολαβητές, προφανώς και δεν το βλέπω να γίνεται. Αντίθετα, αυτοί που απειλούνται άμεσα είναι οι ασφαλιστές. Νόμος 4072/12. Η σύμβαση αποκλειστικής μεσιτείας δεν μπορεί να έχει διάρκεια πάνω από οκτώ (8) μήνες, με δικαίωμα παράτασης για τέσσερις (4) ακόμα μήνες, ύστερα από μονομερή έγγραφη δήλωση του εντολέα, μετά δε από τη λήξη της μπορεί να συναφθεί νέα σύμβαση. Και ο εδώ ορισμός από το νόμο: Υπηρεσία Μεσιτείας είναι η υπόδειξη ευκαιριών ή η μεσολάβηση για τη σύναψη συμβάσεων σχετικών με ακίνητα και ιδίως συμβάσεων πώλησης, ανταλλαγής, μίσθωσης, χρηματοδοτικής μίσθωσης, σύστασης δουλείας ή αντιπαροχής ακινήτων. Να σημειώσω εδώ ότι είναι πιθανό ο μεσίτης να μην μπορεί να διεκδικήσει δικαστικώς ολόκληρο το 2% αν δεν μπορεί να αποδείξει "μεσολάβηση", αλλά μόνο "υπόδειξη ευκαιρίας". Μπορεί, λοιπόν, να πάει για το 2 και να γυρίσει με ένα 1% ή και λιγότερο. Έχει νομοθετήσει, όπως βλέπεις. Καμία ανομία, λοιπόν. Σε ό,τι αφορά στην πίεση, η αποκλειστική ήρθε στη χώρα (από το εξωτερικό, προφανώς) πριν το νόμο. Ο νόμος έρχεται να βάλει σε τάξη μια διαμορφωμένη κατάσταση. Απλώς, πριν από το νόμο, υπήρχαν μόνο ιδιωτικά συμφωνητικά και όλα ήταν στην κρίση του δικαστή. Με το νόμο, οι αποφάσεις είναι πιο εύκολες. Και ο εδώ ορισμός από το νόμο: Υπηρεσία Μεσιτείας είναι η υπόδειξη ευκαιριών ή η μεσολάβηση για τη σύναψη συμβάσεων σχετικών με ακίνητα και ιδίως συμβάσεων πώλησης, ανταλλαγής, μίσθωσης, χρηματοδοτικής μίσθωσης, σύστασης δουλείας ή αντιπαροχής ακινήτων. Απο αυτο και μονο φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν γινεται να πληρωσουν και τα 2 μερη (και μην ακουσω περι διαφορας αποκλειστικης και μη). Ανακαλω τα περι ανομιας λοιπον. Στα υπολοιπα θα σταθω μεχρι τελευταιας ρανιδας... Εγκυκλοπαιδικα και μονο προσφατα στο 99 Homes ειδα οτι στο Αμερικα ανοιγουν τις κλειδαριες με το bluetooth, οπως τα καινουρια Volvo, οποτε εξακολουθω να πιστευω οτι πολυ συντομα θα εξαλειψει ο μεσιτης (πλην ξαναλεω των εξιδεικευμενων που προφανως δεν ανοικουν σε αυτη τη κατηγορια, αφου οι ανθρωποι ειναι επιστημονες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Απο αυτο και μονο φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν γινεται να πληρωσουν και τα 2 μερη (και μην ακουσω περι διαφορας αποκλειστικης και μη). Συμφωνώ, πρέπει να πληρώνει μόνο ο πωλητής. Πρέπει να είμαι από τους λίγους που δουλεύουν -στο μέτρο του δυνατού- το χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον αγοραστή (επειδή βοηθάει τρομερά στην πώληση, φυσικά, το ηθικό κομμάτι δε με αφορά). Εγκυκλοπαιδικα και μονο προσφατα στο 99 Homes ειδα οτι στο Αμερικα ανοιγουν τις κλειδαριες με το bluetooth, οπως τα καινουρια Volvo, οποτε εξακολουθω να πιστευω οτι πολυ συντομα θα εξαλειψει ο μεσιτης (πλην ξαναλεω των εξιδεικευμενων που προφανως δεν ανοικουν σε αυτη τη κατηγορια, αφου οι ανθρωποι ειναι επιστημονες) Τα δικά μου ακίνητα τα δείχνει η βοηθός μου, εγώ σπάνια είμαι παρών, η δική μου δουλειά ξεκινάει συνήθως μετά (και λίγο πριν). Για να καταλάβεις ότι η υπόδειξη του ακινήτου είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της συνολικής υπηρεσίας στον πωλητή (θεωρώ ότι αυτός είναι ο πελάτης μου). Θα μπορούσε να τα δείχνει και ένα ρομπότ ή να είναι το σπίτι ανοιχτό και οι αγοραστές να ακούν ηχογραφημένα μηνύματα σε ακουστικά, παντελώς αδιάφορο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Το ξαναλεω για να το καταλαβουν οι υπολοιποι, οχι εσυ που εισαι μεσιτης. Δεν εχει σχεση με το αν ειναι νομιμος η παρανομος το χαρτι που θα σου ζητησει να υπογραψεις. Προφανως δεν εχεις ιδεα απο οτιδηποτε νομικο, πιθανοτατα ουτε καν εχεις διαβασει τι βαζεις να υπογραψουν τα υποψηφια θυματα που αποκαλεις - και πολυ σωστα - πελατες. Εαν νομιζεις οτι υπογραφωντας ενα χαρτι εχει αυτοματα νομικη υποσταση τοτε οτι ξερεις απο νομικα τα εχεις δει στην τηλεοραση. Σε προκαλω τοσο να αναρτησεις την εντολη οσο και να καταρριψεις τα οσα σου προσαπτω. Τωρα το ποιος ειναι λαμογιο το αφηνω να κρεμεται. Και το ποιος λεει μπουρδες. Οποιος εχει επιχειρηματα τα παραθετει. Οποιος δεν εχει, προσβαλει. Παιδια οποιος ψαχνει στη Πατρα ακινητο να μιλησει με το παιδι, φαινεται επαγγελματιας και σωστος. Δεν ξερει μονο αν σηκωνει το τηλεφωνο εαν δεν υπογραψετε πρωτα το πρωτοτοκο σας για τις υπηρεσιες που σας προσφερει. Πρώτα από όλα έχεις πέσει έξω ως προς την ιδιότητα μου, δεν είμαι μεσίτης, ούτε έχω υπάρξει ποτέ. Επίσης δεν συμπαθώ τους μεσίτες περισσότερο από εσένα, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει στο να είμαι αντικειμενικός. Οι εντολές που σε βάζουν να υπογράφεις οι μεσίτες δεν είναι απλώς ένα "χαρτί" όπως απαξιωτικά το βαφτίζεις, είναι ιδιωτικά συμφωνητικά, τα οποία είναι ισχυρά και νόμιμα(απόφαση Αρείου Πάγου 1698/ 01) φτάνει οι όροι τους να μην αντικρούουν με οποιαδήποτε νομοθεσία. Ο παράνομος μεσίτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιες εντολές δικαστικά, θα είναι σαν να παραδέχεται την παρανομία του(νόμος 4072/2012, άρθρο 202). Εσύ έχεις κανένα επιχείρημα για όσα ισχυρίζεσαι, ή θα αρκεστείς στο να γράφεις μπούρδες του τύπου "δεν έχεις ιδέα από οτιδήποτε νομικό", "ότι ξέρεις από νομικά τα έχεις δει στην τηλεόραση" κτλ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Σχετικά με τις ταμπέλες που βάζουμε σε επαγγέλματα, θα αναφέρω μόνο παραδείγματα του Δεκεμβρίου από δικούς μου πελάτες: 1) Πωλητής μαθαίνω από πελάτες μου ότι το πούλησε μόνος του, ενώ είχε υπογράψει αποκλειστική, δε σηκώνει τηλέφωνα. Ραντεβού στην Ευελπίδων. 2) Αγοραστής, μετά το συμβόλαιο, δεν ήθελε να πληρώσει μεσιτική αμοιβή, γιατί... γιατί έτσι. Αρχές Φεβρουαρίου η εκδίκαση, πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με παλαιότερα. 3) Φίλοι "υποτιθέμενων αγοραστών" που είδαν συγκεκριμένο ακίνητο, χτυπάνε εδώ και μια βδομάδα το κουδούνι του ιδιοκτήτη, παρακάμπτοντας με. Ο πωλητής είναι συγγενής και ευτυχώς που έχω ήδη πάρει προκαταβολή. Με άλλα λόγια, έρχεται ένας τυχαίος και βλέπει το διαμέρισμα και μετά από 3 μέρες, έρχεται ο φίλος ή η φίλη του που πραγματικά ενδιαφέρεται να το αγοράσει και βρίσκει τον ιδιοκτήτη. Αν το πάρει, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί έχει υπογράψει υπόδειξη ο 1ος και δεν υπάρχει συγγένεια... 4) Αγοραστής, αφού με έχει πάρει τηλέφωνο από δικά μου πωλητήρια, βρίσκει το ακίνητο, το κινητό στην τσέπη κάνει επανάκληση κατά λάθος και τον ακούμε να χτυπάει κουδούνια και να ρωτάει για το όνομα και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη, επειδή δε θέλει μεσίτες. Συμπέρασμα: Οι μεσίτες είναι απατεώνες. Oh, wait... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsizkeik Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Πρώτα από όλα έχεις πέσει έξω ως προς την ιδιότητα μου, δεν είμαι μεσίτης, ούτε έχω υπάρξει ποτέ. Επίσης δεν συμπαθώ τους μεσίτες περισσότερο από εσένα, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει στο να είμαι αντικειμενικός. Οι εντολές που σε βάζουν να υπογράφεις οι μεσίτες δεν είναι απλώς ένα "χαρτί" όπως απαξιωτικά το βαφτίζεις, είναι ιδιωτικά συμφωνητικά, τα οποία είναι ισχυρά και νόμιμα(απόφαση Αρείου Πάγου 1698/ 01) φτάνει οι όροι τους να μην αντικρούουν με οποιαδήποτε νομοθεσία. Ο παράνομος μεσίτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιες εντολές δικαστικά, θα είναι σαν να παραδέχεται την παρανομία του(νόμος 4072/2012, άρθρο 202). Εσύ έχεις κανένα επιχείρημα για όσα ισχυρίζεσαι, ή θα αρκεστείς στο να γράφεις μπούρδες του τύπου "δεν έχεις ιδέα από οτιδήποτε νομικό", "ότι ξέρεις από νομικά τα έχεις δει στην τηλεόραση" κτλ? Τοποθετηθηκα επαρκως. Ο μεσιτης εξορισμου μπορει να προσφερει υπηρεσιες σε ενα απο τα συμβαλομενα μερη, οχι και στα 2. Κατανοητο; Εαν ο μεσιτης σου ζητησει να υπογραψεις εντολη (παντα μιλω σαν ενοικιαστης) και εσυ το κανεις τοτε θα πληρωθει μονο απο σενα. Κατανοητο; Δεν καταλαβαινω γιατι γινεται αυτη η συζητηση και υπαρχουν ατομα που υπερασπιζονται τους μεσιτες. Δεν μπορει ο μεσιτης που λειτουργει σαν αντιπροσωπος του ιδιοκτητη (γιατι με αυτη την ιδιοτητα παει, ανοιγει και δειχνει το ακινητο) να ειναι αντιπροσωπος και του ενοικιαστη. Κατανοητο; Εξακολουθω να πιστευω οτι δεν εχεις ιδεα απο νομικα, θα σου δωσω ενα παραδειγμα. Ενα συμβολαιο, ειτε αυτο λεγεται εντολη ειτε λεγεται χαρτοπετσετα ειναι μια συμφωνια αναμεσα σε 2 μερη. Εαν σε αυτο το συμβολαιο εσυ βαλεις ορο περι τριτων οπως πχ το αμιμητο 1ου και 2ου βαθμου που καποιος ανεφερε τοτε το συμβολαιο ειναι αυτοματα ακυρο. Ειναι σα να βαζεις σε συμβαση εργασιας ορο περι μη εγκυμοσυνης. Η συμβαση ειναι απλα ακυρη. Σε εναν ιδανικο κοσμο (δλδ εξω απο την Ελλαδα) επειδη η μεσιτεια στηριζεται στο Principle of good faith, που σημαινει οτι και τα 2 μερη δεσμευονται να λειτουργησουν σαν ανθρωποι, ο ιδιος ο ιδιοκτητης θα προστατευσει το μεσιτη του και δεν θα ολοκληρωσει το οποιοδηποτε συμβολαιο εαν δεν εχει ανταμειφθει ο μεσιτης. Και η αμοιβη του μεσιτη ειναι μεσα στο συμβολαιο, ειτε ειναι σπιτι ειτε ειναι διαστημικο λεωφορειο. Και αυτο θα γινει γιατι ο ιδιοκτητης θα αναγνωρισει οτι ο μεσιτης εκανε δουλεια. Εδω με τον μεσιτη να υποστηριζει οτι ειναι νομιμο και ηθικο να παρει αγγελια που δεν εχει εντολη και να την κυκλοφορει σαν δικη του, τι να πληρωσεις και για ποιον; Ελεος 3 σελιδες για τα αυτονοητα. Στο φιναλε εσυ αν θελεις πληρωσε μεσιτη, δικαιωμα σου. Εγω ξαναλεω οτι : ο μεσιτης απο την στιγμη που εχει αναλαβει εγγραφως απο καποιον εντολη, θα πληρωθει απο αυτον και μονο. Εαν ο μεσιτης σου ζητησει να υπογραψεις εντολη για να δεις σπιτι τοτε 1. εχει εντολη απο τον ιδιοκτητη και παρανομει 2. δεν εχει εντολη απο τον ιδιοκτητη και προσπαθει να δεσμευσει τον ενοικιαστη. Και σε αυτη την περιπτωση παρανομει γιατι αφηνει να εννοηθει οτι ειναι αντιπροσωπος του ιδιοκτητη ενω δεν ειναι. Ισως λοιπον η καλυτερη απαντηση στους μεσιτες που θελουν αυτογραφα ειναι 'παρακαλω να δω την εντολη που εχετε απο τον ιδιοκτητη; μη μιλαμε και στον αερα. Αυτα και καντε οτι σας φωτισει ο θεος. Σχετικά με τις ταμπέλες που βάζουμε σε επαγγέλματα, θα αναφέρω μόνο παραδείγματα του Δεκεμβρίου από δικούς μου πελάτες: 1) Πωλητής μαθαίνω από πελάτες μου ότι το πούλησε μόνος του, ενώ είχε υπογράψει αποκλειστική, δε σηκώνει τηλέφωνα. Ραντεβού στην Ευελπίδων. 2) Αγοραστής, μετά το συμβόλαιο, δεν ήθελε να πληρώσει μεσιτική αμοιβή, γιατί... γιατί έτσι. Αρχές Φεβρουαρίου η εκδίκαση, πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με παλαιότερα. 3) Φίλοι "υποτιθέμενων αγοραστών" που είδαν συγκεκριμένο ακίνητο, χτυπάνε εδώ και μια βδομάδα το κουδούνι του ιδιοκτήτη, παρακάμπτοντας με. Ο πωλητής είναι συγγενής και ευτυχώς που έχω ήδη πάρει προκαταβολή. Με άλλα λόγια, έρχεται ένας τυχαίος και βλέπει το διαμέρισμα και μετά από 3 μέρες, έρχεται ο φίλος ή η φίλη του που πραγματικά ενδιαφέρεται να το αγοράσει και βρίσκει τον ιδιοκτήτη. Αν το πάρει, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί έχει υπογράψει υπόδειξη ο 1ος και δεν υπάρχει συγγένεια... 4) Αγοραστής, αφού με έχει πάρει τηλέφωνο από δικά μου πωλητήρια, βρίσκει το ακίνητο, το κινητό στην τσέπη κάνει επανάκληση κατά λάθος και τον ακούμε να χτυπάει κουδούνια και να ρωτάει για το όνομα και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη, επειδή δε θέλει μεσίτες. Συμπέρασμα: Οι μεσίτες είναι απατεώνες. Oh, wait... Σε οσα δεν σε καλυπτει ο νομος, καλη τυχη. Κανενα απο αυτα δεν εχει σχεση με αυτο που συζηταμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Εξακολουθω να πιστευω οτι δεν εχεις ιδεα απο νομικα, Παρόλο που παραθέτω τον επίμαχο νόμο για κάθε τι που ισχυρίζομαι? Μάλλον έχεις τσακωθεί με την λογική, δεν εξηγείται αλλιώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsizkeik Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Παρόλο που παραθέτω τον επίμαχο νόμο για κάθε τι που ισχυρίζομαι? Μάλλον έχεις τσακωθεί με την λογική, δεν εξηγείται αλλιώς. Αγαπητε αυταπατασαι Ο ενας νομος που παρατεθηκε δεν καθοριζει το υψος της αμοιβης παρα μονο οτι ΜΟΝΟ ενας απο τον ιδιοκτητη και τον αγοραστη μπορει να δωσει εντολη αποκλειστικη η μη. Κατανοητο; Για αυτο και ανακαλεσα περι ανομιας. Ο αλλος νομος απλα δινει ισχυ σε ιδιωτικα συμφωνητικα. Συγχαρητηρια ανακαλυψες την Αμερικη και τον τροχο. Ξαναλεω λοιπον οτι υπογραφωντας ενα χαρτι αυτο δεν αποκτα νομικη ισχυ αυτοματα. Εαν πιστευεις οτι εχω αδικο πηγαινε και αγορασε νεφρο με ιδιωτικο συμφωνητικο και οταν αθετησει τα καθηκοντα του ο δωτης πηγαινε στο δικαστηριο. Παρε και το μηχανημα της αιμοκαθαρσης ομως γιατι θα αργησετε και στο τελος θα χασεις. Εαν υπογραψεις λοιπον χαρτι που λεει για συγγενεις, αυτο το χαρτι δεν εχει ισχυ. Τι απεδειξες ακριβως δηλαδη; Οτι ο μεσιτης εχει δικαιωμα βασει νομου να χρεωσει προμηθεια και στα 2 συμβαλομενα μερη (που ειναι αλλωστε και το αντικειμενο της συζητησης); Οχι. Το μονο που απεδειξες οτι ξερεις να δουλευεις το google. Congrats Ενδιαφερον εχει η περιπτωση του κυριου που τον Φεβρουαριο εχει το δικαστηριο για την μεσιτικη του αμοιβη. Παρ'ολο που ειναι για αγορα ευλογο θα ηταν να μαθουμε την εκβαση της δικης. Καθως και αν η αμοβη του αναφερεται στο συμβολαιο η αν ειναι με ιδιωτικα συμφωνητικα/εντολες και τελος εαν και τα 2 μερη ξερουν το υψος της αμοιβης για να εχουμε καλυτερη εικονα. Τελος, εγω εδωσα οδηγιες του πως να ειναι καποιος σωστος και να αντιμετωπισει τους μεσιτες σε περιπτωση που εχει βρει ακινητο απο αγγελια. Ουτε πως να παρακαμψει τους μεσιτες, ουτε πως να τους χρησιμοποιησει. Ισα ισα που εδειξα πως δεν θα πληρωσει γιατι κατι που δεν χρησιμοποιησε. Εσυ τι θελεις να αποδειξεις. Εγω ειμαι χαζος μπουρδολογος και δεν εχω ιδεα για τι μιλαω. Εσυ τι θελεις να αποδειξεις ακριβως; Οτι κανω λαθος γενικα; Συμφωνώ, πρέπει να πληρώνει μόνο ο πωλητής. Πρέπει να είμαι από τους λίγους που δουλεύουν -στο μέτρο του δυνατού- το χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον αγοραστή (επειδή βοηθάει τρομερά στην πώληση, φυσικά, το ηθικό κομμάτι δε με αφορά). Τα δικά μου ακίνητα τα δείχνει η βοηθός μου, εγώ σπάνια είμαι παρών, η δική μου δουλειά ξεκινάει συνήθως μετά (και λίγο πριν). Για να καταλάβεις ότι η υπόδειξη του ακινήτου είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της συνολικής υπηρεσίας στον πωλητή (θεωρώ ότι αυτός είναι ο πελάτης μου). Θα μπορούσε να τα δείχνει και ένα ρομπότ ή να είναι το σπίτι ανοιχτό και οι αγοραστές να ακούν ηχογραφημένα μηνύματα σε ακουστικά, παντελώς αδιάφορο. Οπως ειπα και στην αρχη, για να δουλεψει το συστημα πρεπει ο μεσιτης να ξερει οτι θα πληρωθει και ποιος θα τον πληρωσει. Ευγε λοιπον (αν και αποφευγω να επικροτω το αυτονοητο). Το ηθικο δεν το εθεσα εγω, καποιος αλλος εγραψε οτι ειναι ηθικο και νομιμο να ανεβαζουν οι μεσιτες αγγελιες απο ακινητα που δεν τους εχουν δωθει απο τον ιδιοκτητη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Κανενα απο αυτα δεν εχει σχεση με αυτο που συζηταμε. Ω, μα έχει. Σε αυτό το θέμα χαρακτηρίζουμε ως απατεώνες έναν κλάδο, που υποτίθεται, μάλιστα ότι σβήνει, Την απατεωνιά, λοιπόν, και τη λαμογιά την έχεις μέσα σου, δεν έχει να κάνει με το επάγγελμα. Τι επαγγέλλονται οι παραπάνω πελάτες μου; Και επειδή αναφέρθηκε η αρνητική γνώμη του κόσμου για τον κλάδο, αλήθεια, ποια είναι η επικρατούσα άποψη για τους : πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους, επαγγελματίες οδηγούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δημοσίους υπαλλήλους (!) κ.α.; Όχι ιδιαίτερα καλή, σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsizkeik Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Ω, μα έχει. Σε αυτό το θέμα χαρακτηρίζουμε ως απατεώνες έναν κλάδο, που υποτίθεται, μάλιστα ότι σβήνει, Την απατεωνιά, λοιπόν, και τη λαμογιά την έχεις μέσα σου, δεν έχει να κάνει με το επάγγελμα. Τι επαγγέλλονται οι παραπάνω πελάτες μου; Και επειδή αναφέρθηκε η αρνητική γνώμη του κόσμου για τον κλάδο, αλήθεια, ποια είναι η επικρατούσα άποψη για τους : πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους, επαγγελματίες οδηγούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δημοσίους υπαλλήλους (!) κ.α.; Όχι ιδιαίτερα καλή, σωστά; Αγαπητε η συζητηση η οποια κανουμε εχει θεμα εαν πρεπει ο ενοικιαστης να πληρωσει προμηθεια στον μεσιτη που του δειχνει το σπιτι για λογαριασμο του ιδιοκτητη. Μακρια απο μενα οι γενικευσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Αγαπητε η συζητηση η οποια κανουμε εχει θεμα εαν πρεπει ο ενοικιαστης να πληρωσει προμηθεια στον μεσιτη που του δειχνει το σπιτι για λογαριασμο του ιδιοκτητη. Μακρια απο μενα οι γενικευσεις. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει μεσίτη μια φορά μόνο. Έψαχνα ένα χώρο, πήγα σε ένα μεσιτικό γραφείο, μου δείξανε κάτι που μου έκανε, το κλείσαμε, μου ζητήσανε ένα ενοίκιο αμοιβή (μπορεί να ήταν και μισό δε θυμάμαι) και το θεώρησα φυσιολογικό να τους τα δώσω αφού έγινε η δουλειά που ήθελα. Τώρα αν πήραν και από τον ιδιοκτήτη (λογικά θα πήραν) δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα να πω την αλήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DhZou Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Ξέρω ότι έχει συζητηθεί πολύ το θέμα αλλά θέλω να γράψω και τη δική μου εμπειρία. Ψάχνω να νοικιάσω διαμέρισμα στην Αθήνα εδώ και ένα μήνα (και ευτυχώς δεν βιάζομαι). Χτες λοιπόν μου έδειξε ένα ένας μεσίτης, τελειώνοντας την παρουσίαση και αφού είχαμε δείξει με την γυναίκα μου μεγάλο ενδιαφέρον, μας είπε ότι θέλει αμοιβή από μας ένα ενοίκιο. Παρά τη διαφωνία μου υποστήριξε ότι η υπηρεσία του προς εμάς που αξίζει 350 € είναι να έρθει ως εκεί και να μας ανοίξει την πόρτα και ότι δεν παίρνει και από τον ιδιοκτήτη πληρωμή. Επίσης σε ανύποπτο χρόνο και όταν δεν κοίταζα (λίγο πριν φύγουμε) έβγαλε το μπλοκάκι που είχε ήδη συμπληρώσει και έβαλε τη γυναίκα μου να υπογράψει που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε πει κουβέντα για την προμήθεια. Αυτή υπέγραψε θεωρώντας ότι είναι κάτι τυπικό για την υπόδειξη του σπιτιού όπως της το παρουσίασε. Σήμερα τον πήρα και του είπα "για να έχει νόημα να σε πληρώσω πρέπει να μου παράσχεις υπηρεσία, κατέβασέ μου 30€ το νοίκι και θα πάρεις ένα ενοίκιο από 'μενα ή 10 και θα πάρεις μισό". Αρνήθηκε και τις δύο προσφορές χωρίς δεύτερη κουβέντα και τέλος, Δεν κλαίγομαι για το συγκεκριμένο το είχα ξεγραμμένο ήδη πριν τον πάρω τηλέφωνο. Αλλά ανησυχώ γιατί η πλειοψηφία των αγγελιών είναι από μεσίτες και δεν βλέπω ενοικιαστήρια πια στους δρόμους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Στην ίδια κατάσταση και εγώ που ψάχνω σπίτι για μια γνωστή μου από εξωτερικό. Το θέμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης τον προσέλαβε να νοικιάσει το σπίτι και όχι εσύ για να σου βρει σπιτι. Ολοι οι μεσίτες θα αρνηθούν ότι είναι έτσι και θα λένε τα δικά τους. Η εντολή που υπέγραψε η γυναίκα σου είναι απλά για να είναι νομικά καλυμμένος και τίποτα παραπάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
l337 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Ξέρω ότι έχει συζητηθεί πολύ το θέμα αλλά θέλω να γράψω και τη δική μου εμπειρία. Ψάχνω να νοικιάσω διαμέρισμα στην Αθήνα εδώ και ένα μήνα (και ευτυχώς δεν βιάζομαι). Χτες λοιπόν μου έδειξε ένα ένας μεσίτης, τελειώνοντας την παρουσίαση και αφού είχαμε δείξει με την γυναίκα μου μεγάλο ενδιαφέρον, μας είπε ότι θέλει αμοιβή από μας ένα ενοίκιο. Παρά τη διαφωνία μου υποστήριξε ότι η υπηρεσία του προς εμάς που αξίζει 350 € είναι να έρθει ως εκεί και να μας ανοίξει την πόρτα και ότι δεν παίρνει και από τον ιδιοκτήτη πληρωμή. Επίσης σε ανύποπτο χρόνο και όταν δεν κοίταζα (λίγο πριν φύγουμε) έβγαλε το μπλοκάκι που είχε ήδη συμπληρώσει και έβαλε τη γυναίκα μου να υπογράψει που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε πει κουβέντα για την προμήθεια. Αυτή υπέγραψε θεωρώντας ότι είναι κάτι τυπικό για την υπόδειξη του σπιτιού όπως της το παρουσίασε. Σήμερα τον πήρα και του είπα "για να έχει νόημα να σε πληρώσω πρέπει να μου παράσχεις υπηρεσία, κατέβασέ μου 30€ το νοίκι και θα πάρεις ένα ενοίκιο από 'μενα ή 10 και θα πάρεις μισό". Αρνήθηκε και τις δύο προσφορές χωρίς δεύτερη κουβέντα και τέλος, Δεν κλαίγομαι για το συγκεκριμένο το είχα ξεγραμμένο ήδη πριν τον πάρω τηλέφωνο. Αλλά ανησυχώ γιατί η πλειοψηφία των αγγελιών είναι από μεσίτες και δεν βλέπω ενοικιαστήρια πια στους δρόμους. Πίεσε τον μήπως μπορεί να σου ρίξει το ενοίκιο. Τώρα βέβαια πιθανόν να είναι και θέμα μεσίτη, τι να πω.. Πριν 2 χρόνια εμείς είδαμε το διαμέρισμα και του είπαμε "το παίρνουμε εδώ και τώρα" όμως θα πρέπει να πέσει το ενοίκιο 50 ευρώ (πιστεύοντας πως είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο). Τελικά μας το έριξε 70 ευρώ. Από 550 πήγε στα 480. Για δες μήπως μπορεί κι εκείνος να σου κατεβάσει την τιμή. (επίσης ένα ενοίκιο αμοιβή πήρε από εμάς ο μεσίτης, η οποία αμοιβή -λόγω της μείωσης ενοικίου- έγινε απόσβεση μέσα σε 7 μήνες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsioulak Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Να πω και εγω την γνωμη μου. Πιστευω οτι οι περισσοτεροι μεσιτες ειναι λαμογια, πριν απο 2-3 χρονια ειχα νταραβερι με πολλους, και οκ μπορει κανας δυο να ηταν μια χαρα, και σχεδον ολοι ειναι απατεωνες στην χειροτερη και νταβατζηδες στην καλυτερη. Οπως και να ΄χει, σχεδον ολοι δεν κανουν σχεδον τιποτα και βγαζουν πολλα λεφτα.Οσον αφορα τα χαρτια που σε βαζουν να υπογραψεις, πρεπει να κοιτας πως μπορεις να το αποφυγεις ή να ξεγλιστρισεις και αυτο γιατι και οι ιδιοι οτι υπογραφουν το εχουν για κωλοχαρτο. Δεν κλαίγομαι για το συγκεκριμένο το είχα ξεγραμμένο ήδη πριν τον πάρω τηλέφωνο. Αλλά ανησυχώ γιατί η πλειοψηφία των αγγελιών είναι από μεσίτες και δεν βλέπω ενοικιαστήρια πια στους δρόμους. Υπαρχουν λογοι για αυτο:Πρωτον τα σκιζουν οι μεσιτες. Δευτερον οι περισσοτερες ιστοσελιδες για πωληση/ενοικιαση ακινητων (spitogatos, tospitimou κλπ) ειναι φτιαγμενες απο μεσιτες για μεσιτες και ακομη και ΑΝ σου επιτρεπουν να κανεις αναρτηση, αν δεν εισαι μεσιτης η αναρτηση σου "θαβεται" και αρχιζει να εχει "προβληματα".Τριτον, καποιοι ανθρωποι λυπουνται να δωσουν λιγα ευρω για μια σοβαρη αγγελια και ετσι αναθετουν σε μεσιτες. Τεταρτον, πολλοι ανθρωποι πιστευουν (πλεον) οτι δεν μπορουν να το πουλησουν μονοι τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα