tsizkeik Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Η διαδικασια ειναι η εξης για ενοικιαση. 1. Παιρνεις τηλεφωνο και κλεινεις ραντεβου ειτε ειναι απο μεσιτη ειτε απο ιδιοκτητη. Βλεπεις το σπιτι. Εαν ειναι μεσιτης και θελει να υπογραψεις κατι, απαντας ' Εαν με ενδιαφερει θα σας ενημερωσω και θα συζητησουμε τα υπολοιπα τοτε'. Εαν ο μεσιτης πει οτιδηποτε αλλο εκτος απο 'ευχαριστω πολυ' δεν ειναι επαγγελματιας και δεν θα κανετε καμια δουλεια μαζι του. Εαν στη συνεχεια σας αρεσει το σπιτι και το θελετε θα μιλησετε με τον μεσιτη και θα του πειτε ' το θελω αλλα δεν θα πληρωσω μεσιτικη αμοιβη σε σενα'. Ουτε θα δωσετε εξηγησεις ουτε θα μπειτε σε συζητησεις. Δεν χρειαζεται να αναλυσετε γιατι δεν θελετε να πληρωσετε το μεσιτη, αυτο ειναι το πλεονεκτημα της ελευθερης αγορας. Ψαχνω σπιτι απο τον Αυγουστο. Δεν θα μπω σε περιγραφη της ποιοτητας υπηρεσιων των μεσιτικων στην Αθηνα. Δεν υπαρχει λογος. Οπως δεν πρεπει να μπειτε και εσεις. Οπως ειπε και φιλος στην 3η σελιδα (γιατι τις διαβασα ολες πριν γραψω) ελευθερη αγορα ειναι, ασπουδαστοι ειναι οι περισσοτεροι, οποτε μιλας απο θεση ισχυος, καθως εσυ εχεις το χρημα και εσυ παιρνεις την αποφαση. Εχετε υποψη σας οτι ο μεσιτης στο μυαλο του εχει ακριβως αυτα που εχετε και εσεις. Οτι δουλευει για αυτον που του εχει αναθεσει δουλεια, δηλαδη για τον ιδιοκτητη (εκτος εαν πατε σε μεσιτικο γραφειο και ζητησετε εσεις να σας βρουν σπιτια, αφου θελετε να πληρωσετε γιατι βαριεστε να δειτε αγγελιες). Επειδη λοιπον ειναι ελευθερη η αγορα και επειδη δεν εχουν να χασουν τιποτα θα σας ζητησουν αμοιβη. Εσεις θα πειτε οχι και οτι ενω ειστε ετοιμοι να κλεισετε το σπιτι, ειστε και ετοιμοι να μην το κλεισετε εαν επιμεινει. Δεν ειναι γαιδουρια, δεν ειναι εκμεταλλευση, ειναι η ελευθερη αγορα αφου ο νομοθετης δεν προνοησε. Και κατι τελευταιο. Εγω ειμαι ναυλομεσιτης δηλαδη βρισκω φορτια για πλοια (χυμα φορτιο, τουλαχιστον 30 χιλιαδες τονοι) η πλοια για φορτια. Αντιθετα με τους μεσιτες ακινητων, πηδα και σπουδασα την δουλεια και παλι αντιθετα με την πλειοψηφια των μεσιτων ακινητων, εαν με ρωτησετε για κατι που εχω επωμιστει επαγγελματικα θα ξερω τα παντα, απο το ποσο φορτιο χωραει μεχρι τι χρωμα ειναι το καραβι. Που το παω; Εχω ζησει και εργαστει στην Αγγλια, το Βελγιο και την Κυπρο για πανω απο χρονο και σε αλλα 10 μερη για μεχρι καποιους μηνες. Σε ολα τα παραπανω χρησιμοποιησα μεσιτες για να βρω σπιτι. Σε κανενα απο αυτα δεν πληρωσα για να ενοικιασω σπιτι, σε ολα πληρωσαν οι ιδιοκτητες. Και αυτο γιατι ο μπροκερ (που ειναι και η σωστη μεταφραση και οχι ατζεντ οπως ειδα στο νημα) εχει εντολη να αντιπροσωπευει και να διαπραγματευεται για τον ιδιοκτητη οποτε δεν μπορει να σου ζητησει αμοιβη γιατι οσον αφορα τον ενοικιαστη ο μπροκερ ειναι ενα απο τα 2 μερη του συμβολαιου. Οσον αφορα την δικη μου περιπετεια για την αναζητηση κατοικιας. Εχω δει πανω απο 60 σπιτια. Τα μισα απο αυτα δεν ηταν σε κατασταση να τα δει ανθρωπος. Και τα ειχαν βγαλει ειδικα φωτογραφιες για να μην το καταλαβεις. Λες και δεν θα το δεις απο κοντα. Μιλαμε για σπασμενα πατωματα και πλακακια, για πεσμενους σοβαδες, πριζες που κρεμονται. Μετα την 10η φορα, επειδη το μοναδικο που δεν αγοραζεται ειναι ο χρονος, γυρισα και ειπα 'Συγγνωμη, εσεις πιστευετε οτι επρεπε να με φερετε να δω αυτο το σπιτι, σε αυτην την κατασταση;', στον μεσιτη. Η απαντηση ηταν, το σπιτι ειναι φιλου και δεν το ειχα δει. Ο ιδιος μεσιτης μετα ηθελε να μου δωσει την καρτα του και να του πω τι ψαχνω. Αυτη ειναι η ποιοτητα των ανθρωπων που κανουν αυτη τη δουλεια στην Ελλαδα και για αυτο ακριβως δεν χρειαζεται να χαλατε την ζαχαρενια σας. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να σας αρεσει το σπιτι και να το θελετε και να χαλασει η δουλεια επειδη δεν θελετε να δωσετε μεσιτικη αμοιβη. Ψυχραιμια λοιπον και μην απολογειστε. Η ελευθερη αγορα παντα υποστηριζει αυτον που εχει το χρημα, ποτε αυτον που εχει την υπηρεσια η το αγαθο. Ελπιζω να βοηθησα. Δ 5
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Στις 18/12/2016 στις 7:40 ΜΜ, tsizkeik είπε Η διαδικασια ειναι η εξης για ενοικιαση. 1. Παιρνεις τηλεφωνο και κλεινεις ραντεβου ειτε ειναι απο μεσιτη ειτε απο ιδιοκτητη. Βλεπεις το σπιτι. Οι μεσίτες(οι νόμιμοι τουλάχιστον) δεν σου δείχνουν το σπίτι αν δεν υπογράψεις την εντολή που τους διασφαλίζει.
bill999r Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Joshua21 είπε: Οι μεσίτες(οι νόμιμοι τουλάχιστον) δεν σου δείχνουν το σπίτι αν δεν υπογράψεις την εντολή που τους διασφαλίζει. Αυτό ισχύει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Οσες φορες και ειναι αρκετες δεν εδωσα ποτε αποκλειστικοτητα σε μεσιτη , υπεγραφα την εντολη αλλα τελικα το νοικιαζα μονος μου . Δεν ειναι δυσκολο σε καποιον που παει με τον μεσιτη να τον παρακαμψει βρισκοντας τον ιδιοκτητη του διαμερισματος και να ερθει σε συμφωνια μαζι του αμεσα .
bill999r Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Μπορεί όμως βάσει νόμου να σε κυνηγήσει. Γενικά δεν θα ρισκαρα. Καλώς ή κακώς (για μένα κακώς) πρέπει να υποστεις αυτό το νταβατζιλικι αν το σπίτι σου άρεσει.
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Στις 18/12/2016 στις 7:55 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε Δεν ειναι δυσκολο σε καποιον που παει με τον μεσιτη να τον παρακαμψει βρισκοντας τον ιδιοκτητη του διαμερισματος και να ερθει σε συμφωνια μαζι του αμεσα . Αν ο μεσίτης το μάθει μπορεί να τον κυνηγήσει, και σίγουρα 100% θα δικαιωθεί. Εκτός αν είναι τόσο μικρό το ενοίκιο που δεν αξίζει να τον κυνηγήσει, για αυτό και οι μεσίτες συνήθως δεν ασχολούνται με ενοικιάσεις όταν το ενοίκιο είναι πολύ μικρό.
ds150e Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Ναι, ενω που βαζεις αγγελια στο ινδερνετ και οι μεσιτες την παιρνουν και την προωθουν σα δικη τους και σε παιρνουν μετα μαγκιορικα και σου λενε εχω 5 ενδιαφερομενους θελω τοσα απο εσενα αν το νοικιασει καποιος και στους παιρνουν καλα ειναι; Μου το εκαναν προσφατως με ενα σπιτι που εχω στη Νεα σμυρνη, χωρις να το εχω δωσει το ειχαν βαλει αλλοι δυο στο ιντερνετ και το προωθούσαν, ο ενας που πηρε τηλεφωνο και ειπε τα παραπανω που ειπα την πληρωσε για τα καλα ο καημενος... χαχαχα Μακρυα ! Οτι νοικιασα ή ενοικίασα μονος μου το καταφερα και πηγε μια χαρα! 1
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Στις 18/12/2016 στις 9:42 ΜΜ, ds150e είπε Ναι, ενω που βαζεις αγγελια στο ινδερνετ και οι μεσιτες την παιρνουν και την προωθουν σα δικη τους και σε παιρνουν μετα μαγκιορικα και σου λενε εχω 5 ενδιαφερομενους θελω τοσα απο εσενα αν το νοικιασει καποιος και στους παιρνουν καλα ειναι; Αν γινόταν έτσι όπως το λες καλά θα ήταν, δεν γίνεται ποτέ όμως. Συνήθως σου λένε έχω ενδιαφερόμενο χωρίς να έχουν, απλά και μόνο για να σου αποσπάσουν την εντολή. 1
zio10 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Στις 18/12/2016 στις 7:40 ΜΜ, tsizkeik είπε Η διαδικασια ειναι η εξης για ενοικιαση. 1. Παιρνεις τηλεφωνο και κλεινεις ραντεβου ειτε ειναι απο μεσιτη ειτε απο ιδιοκτητη. Βλεπεις το σπιτι. Εαν ειναι μεσιτης και θελει να υπογραψεις κατι, απαντας ' Εαν με ενδιαφερει θα σας ενημερωσω και θα συζητησουμε τα υπολοιπα τοτε'. Εαν ο μεσιτης πει οτιδηποτε αλλο εκτος απο 'ευχαριστω πολυ' δεν ειναι επαγγελματιας και δεν θα κανετε καμια δουλεια μαζι του. Εαν στη συνεχεια σας αρεσει το σπιτι και το θελετε θα μιλησετε με τον μεσιτη και θα του πειτε ' το θελω αλλα δεν θα πληρωσω μεσιτικη αμοιβη σε σενα'. Ουτε θα δωσετε εξηγησεις ουτε θα μπειτε σε συζητησεις. Δεν χρειαζεται να αναλυσετε γιατι δεν θελετε να πληρωσετε το μεσιτη, αυτο ειναι το πλεονεκτημα της ελευθερης αγορας. Ψαχνω σπιτι απο τον Αυγουστο. Δεν θα μπω σε περιγραφη της ποιοτητας υπηρεσιων των μεσιτικων στην Αθηνα. Δεν υπαρχει λογος. Οπως δεν πρεπει να μπειτε και εσεις. Οπως ειπε και φιλος στην 3η σελιδα (γιατι τις διαβασα ολες πριν γραψω) ελευθερη αγορα ειναι, ασπουδαστοι ειναι οι περισσοτεροι, οποτε μιλας απο θεση ισχυος, καθως εσυ εχεις το χρημα και εσυ παιρνεις την αποφαση. Εχετε υποψη σας οτι ο μεσιτης στο μυαλο του εχει ακριβως αυτα που εχετε και εσεις. Οτι δουλευει για αυτον που του εχει αναθεσει δουλεια, δηλαδη για τον ιδιοκτητη (εκτος εαν πατε σε μεσιτικο γραφειο και ζητησετε εσεις να σας βρουν σπιτια, αφου θελετε να πληρωσετε γιατι βαριεστε να δειτε αγγελιες). Επειδη λοιπον ειναι ελευθερη η αγορα και επειδη δεν εχουν να χασουν τιποτα θα σας ζητησουν αμοιβη. Εσεις θα πειτε οχι και οτι ενω ειστε ετοιμοι να κλεισετε το σπιτι, ειστε και ετοιμοι να μην το κλεισετε εαν επιμεινει. Δεν ειναι γαιδουρια, δεν ειναι εκμεταλλευση, ειναι η ελευθερη αγορα αφου ο νομοθετης δεν προνοησε. Και κατι τελευταιο. Εγω ειμαι ναυλομεσιτης δηλαδη βρισκω φορτια για πλοια (χυμα φορτιο, τουλαχιστον 30 χιλιαδες τονοι) η πλοια για φορτια. Αντιθετα με τους μεσιτες ακινητων, πηδα και σπουδασα την δουλεια και παλι αντιθετα με την πλειοψηφια των μεσιτων ακινητων, εαν με ρωτησετε για κατι που εχω επωμιστει επαγγελματικα θα ξερω τα παντα, απο το ποσο φορτιο χωραει μεχρι τι χρωμα ειναι το καραβι. Που το παω; Εχω ζησει και εργαστει στην Αγγλια, το Βελγιο και την Κυπρο για πανω απο χρονο και σε αλλα 10 μερη για μεχρι καποιους μηνες. Σε ολα τα παραπανω χρησιμοποιησα μεσιτες για να βρω σπιτι. Σε κανενα απο αυτα δεν πληρωσα για να ενοικιασω σπιτι, σε ολα πληρωσαν οι ιδιοκτητες. Και αυτο γιατι ο μπροκερ (που ειναι και η σωστη μεταφραση και οχι ατζεντ οπως ειδα στο νημα) εχει εντολη να αντιπροσωπευει και να διαπραγματευεται για τον ιδιοκτητη οποτε δεν μπορει να σου ζητησει αμοιβη γιατι οσον αφορα τον ενοικιαστη ο μπροκερ ειναι ενα απο τα 2 μερη του συμβολαιου. Οσον αφορα την δικη μου περιπετεια για την αναζητηση κατοικιας. Εχω δει πανω απο 60 σπιτια. Τα μισα απο αυτα δεν ηταν σε κατασταση να τα δει ανθρωπος. Και τα ειχαν βγαλει ειδικα φωτογραφιες για να μην το καταλαβεις. Λες και δεν θα το δεις απο κοντα. Μιλαμε για σπασμενα πατωματα και πλακακια, για πεσμενους σοβαδες, πριζες που κρεμονται. Μετα την 10η φορα, επειδη το μοναδικο που δεν αγοραζεται ειναι ο χρονος, γυρισα και ειπα 'Συγγνωμη, εσεις πιστευετε οτι επρεπε να με φερετε να δω αυτο το σπιτι, σε αυτην την κατασταση;', στον μεσιτη. Η απαντηση ηταν, το σπιτι ειναι φιλου και δεν το ειχα δει. Ο ιδιος μεσιτης μετα ηθελε να μου δωσει την καρτα του και να του πω τι ψαχνω. Αυτη ειναι η ποιοτητα των ανθρωπων που κανουν αυτη τη δουλεια στην Ελλαδα και για αυτο ακριβως δεν χρειαζεται να χαλατε την ζαχαρενια σας. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να σας αρεσει το σπιτι και να το θελετε και να χαλασει η δουλεια επειδη δεν θελετε να δωσετε μεσιτικη αμοιβη. Ψυχραιμια λοιπον και μην απολογειστε. Η ελευθερη αγορα παντα υποστηριζει αυτον που εχει το χρημα, ποτε αυτον που εχει την υπηρεσια η το αγαθο. Ελπιζω να βοηθησα. Δ Σίγουρα βοήθησες, αλλά 60 σπίτια;! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, εύχομαι να βρεις σύντομα γιατί πρέπει να είναι μεγάλη ταλαιπωρία!
ParhsG Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Επειδή έψαχνα για σπίτι πολύ καιρό, αλλά και άλλοι γνωστοί που ψάχνουν τα πράγματα φαίνονται δύσκολα πλέον και δε ξέρω γιατί. Υπερπλυθησμός; Επειδή δεν χτίζονται πλέον νεα σπίτια; Τελικά δεν βρήκα σπίτι έτσι αλλά απο συγγενείς. Μου έτυχαν περιπτώσεις που για σπίτι όχι κάτι ιδιαίτερο κανόνιζαν ραντεβού ένα απογευμα και όχι συγκεκριμένη ώρα.. Δηλαδή σου έλεγε ο ιδιοκτήτης θα ειμαι απο την τάδε ώρα.Μια φορά όταν πήγα ήμασταν ταυτόχρονα 20 άτομα μεσα στο σπίτι!!! Εκανα βόλτα και στη περιοχή και ο κόσμος πηγαίνοερχόταν συνέχεια για ώρες. Ισως το κάναν και έτσι ώστε να μην μπορείς να διαπραγμετευτείς και ευκολα μετά λόγω τεράστιας ζήτησης. Ενδεικτικά εαν βάλεις πχ Κεντρικα και Νοτια προάστια με τιμή εως 500 ευρώ στην χε έχει 3.600 αγγελίες (σιγουρα πολλες ειναι παλιές/άκυρες) Ενώ χωρις όριο 16.000.
ds150e Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Στις 18/12/2016 στις 9:57 ΜΜ, Joshua21 είπε Αν γινόταν έτσι όπως το λες καλά θα ήταν, δεν γίνεται ποτέ όμως. Συνήθως σου λένε έχω ενδιαφερόμενο χωρίς να έχουν, απλά και μόνο για να σου αποσπάσουν την εντολή. στην πράξη αυτό κυνηγουσε να κανει αλλα του απαντησα αναλογως... υποψιαστηκα μαλιστα οτι και κοσμο να εφερνε θα ηταν δικοι του απλα για να παρει την αποκλειστικότητα... αν ήθελα μεσίτη θα καλούσα μεσίτη, τι πραγμα ειναι αυτό πια...
YourTrueLegend Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Στις 18/12/2016 στις 9:42 ΜΜ, ds150e είπε Ναι, ενω που βαζεις αγγελια στο ινδερνετ και οι μεσιτες την παιρνουν και την προωθουν σα δικη τους και σε παιρνουν μετα μαγκιορικα και σου λενε εχω 5 ενδιαφερομενους θελω τοσα απο εσενα αν το νοικιασει καποιος και στους παιρνουν καλα ειναι; Μου το εκαναν προσφατως με ενα σπιτι που εχω στη Νεα σμυρνη, χωρις να το εχω δωσει το ειχαν βαλει αλλοι δυο στο ιντερνετ και το προωθούσαν, ο ενας που πηρε τηλεφωνο και ειπε τα παραπανω που ειπα την πληρωσε για τα καλα ο καημενος... χαχαχα Μακρυα ! Οτι νοικιασα ή ενοικίασα μονος μου το καταφερα και πηγε μια χαρα! Δεν ειναι παρανομο ουτε και ανηθικο αυτο που κανουν. Ισα ισα θα ελεγε κανεις οτι σε διευκολυνουν αλλα ειναι παντα στη διακριτικη σου ευχερεια να τους απομακρυνεις (αν και δεν βλεπω το λογο ειδικα για την πλευρα του ιδιοκτητη). Οπως κι εκανες αποτι καταλαβαινω. Αντιθετως, ειναι σιγουρα παρανομο να σε φερνει ο μεσιτης σε επαφη με εναν πελατη και στη συνεχεια να συνενοειστε μεταξυ σας για το σπιτι, κανοντας στην μπαντα τον μεσιτη για να γλυτωσετε τις αμοιβες για τις υπηρεσιες του που νομιμα του οφειλετε. Γιαυτο υπογραφεται και αποκλειστικοτητα πριν ο μεσιτης δειξει το σπιτι σε πελατη. Αυτο που δεν γνωριζω, ειναι το εξης: Αν υπογραφει η αποκλειστικοτητα με τον μεσιτη, εχεις εσυ δικαιωμα ως ιδιοκτητης να βρεις ενοικιαστη μονος σου; Εννοειται οτι μιλαω για ενοικιαστη με τον οποιο δε σε εφερε σε επαφη καποιος μεσιτης. Αν ναι, ειλικρινα δεν καταλαβαινω το λογο που σας ενοχλει η αποκλειστικοτητα στον μεσιτη. Αν οχι, οκ ειναι νταβατζιλικι απο την πλευρα των μεσιτων. Κατα τ'αλλα θα συμφωνησω με ενα ποστ που γραφτηκε παραπανω και αναφερει οτι πλεον μεσιτης μπορει να γινει κι ενας αμορφωτος αγραμματος και αστοιχειωτος βοσκος με μηδενικη πειρα κι εξειδικευση στο επαγγελμα. Ειναι κατι αντιστοιχο με τους "ασφαλιστικους συμβουλους" ή τους "συμβουλους πωλησεων-πωλητες".
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Στις 19/12/2016 στις 12:12 ΠΜ, ParhsG είπε Επειδή έψαχνα για σπίτι πολύ καιρό, αλλά και άλλοι γνωστοί που ψάχνουν τα πράγματα φαίνονται δύσκολα πλέον και δε ξέρω γιατί. Υπερπλυθησμός; Επειδή δεν χτίζονται πλέον νεα σπίτια; Τελικά δεν βρήκα σπίτι έτσι αλλά απο συγγενείς. Μου έτυχαν περιπτώσεις που για σπίτι όχι κάτι ιδιαίτερο κανόνιζαν ραντεβού ένα απογευμα και όχι συγκεκριμένη ώρα.. Δηλαδή σου έλεγε ο ιδιοκτήτης θα ειμαι απο την τάδε ώρα.Μια φορά όταν πήγα ήμασταν ταυτόχρονα 20 άτομα μεσα στο σπίτι!!! Εκανα βόλτα και στη περιοχή και ο κόσμος πηγαίνοερχόταν συνέχεια για ώρες. Ισως το κάναν και έτσι ώστε να μην μπορείς να διαπραγμετευτείς και ευκολα μετά λόγω τεράστιας ζήτησης. Ενδεικτικά εαν βάλεις πχ Κεντρικα και Νοτια προάστια με τιμή εως 500 ευρώ στην χε έχει 3.600 αγγελίες (σιγουρα πολλες ειναι παλιές/άκυρες) Ενώ χωρις όριο 16.000. Διάβασα ολόκληρο το post σου, αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς όταν γράφεις "τα πράγματα φαίνονται δύσκολα πλέον".
ParhsG Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Οτι δεν βρισκεις ευκολα σπιτι προς ενοικιαση vfm.
ds150e Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Στις 19/12/2016 στις 8:55 ΠΜ, YourTrueLegend είπε Δεν ειναι παρανομο ουτε και ανηθικο αυτο που κανουν. Ισα ισα θα ελεγε κανεις οτι σε διευκολυνουν αλλα ειναι παντα στη διακριτικη σου ευχερεια να τους απομακρυνεις (αν και δεν βλεπω το λογο ειδικα για την πλευρα του ιδιοκτητη). Οπως κι εκανες αποτι καταλαβαινω. Αντιθετως, ειναι σιγουρα παρανομο να σε φερνει ο μεσιτης σε επαφη με εναν πελατη και στη συνεχεια να συνενοειστε μεταξυ σας για το σπιτι, κανοντας στην μπαντα τον μεσιτη για να γλυτωσετε τις αμοιβες για τις υπηρεσιες του που νομιμα του οφειλετε. Γιαυτο υπογραφεται και αποκλειστικοτητα πριν ο μεσιτης δειξει το σπιτι σε πελατη. Αυτο που δεν γνωριζω, ειναι το εξης: Αν υπογραφει η αποκλειστικοτητα με τον μεσιτη, εχεις εσυ δικαιωμα ως ιδιοκτητης να βρεις ενοικιαστη μονος σου; Εννοειται οτι μιλαω για ενοικιαστη με τον οποιο δε σε εφερε σε επαφη καποιος μεσιτης. Αν ναι, ειλικρινα δεν καταλαβαινω το λογο που σας ενοχλει η αποκλειστικοτητα στον μεσιτη. Αν οχι, οκ ειναι νταβατζιλικι απο την πλευρα των μεσιτων. Κατα τ'αλλα θα συμφωνησω με ενα ποστ που γραφτηκε παραπανω και αναφερει οτι πλεον μεσιτης μπορει να γινει κι ενας αμορφωτος αγραμματος και αστοιχειωτος βοσκος με μηδενικη πειρα κι εξειδικευση στο επαγγελμα. Ειναι κατι αντιστοιχο με τους "ασφαλιστικους συμβουλους" ή τους "συμβουλους πωλησεων-πωλητες". Τι να σας πω. Η δικη μου λογική ειναι οτι αν θελω μεσίτη θα καλέσω μεσίτη. Για το ερώτημα σας ειναι λιγο ιδιομορφο, εξαρταται τι θα υπογραψεις/συμφωνήσεις... Προσωπικά αποκλειστικότητα δε θα υπέγραφα γιατι πολυ απλα μπορει να το νοικιασα εν τελει στο γαμπρο μου, γιατι να εχει απαιτησεις ο μεσίτης;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα