gazvista Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Καθολου παραπληροφορηση δεν κανω.Η πρακτικη εφαρμογη του νομου ομως εχει μεγαλη διαφορα απο την θεωρητικη του ισχυ. Εχει τυχει να υπογραψω 3 φορες σε διαφορετικα μεσιτικα για το ιδιο ακριβως ακινητο,επειδη ο ιδιοκτητης το εχει δωσει σε 6 μεσιτικα. Και δευτερον, εγω σε 2 μηνες που εψαχνα σπιτι, εχω δει σχεδον το 80% των διαμερισματων στο κεντρο της πολης. Αν θελησει κατα τυχει να αγορασει ο αδερφος μου στην ιδια περιοχη, πρεπει να πληρωσει και τον μεσιτη που εξυπηρετησε εμενα? Αυτες οι γελοιοτητες ειναι μονο για ανιδεους οπως ειπα. Για να ολοκληρωσω, εγω αγορασα το σπιτι που ηθελα, στην τιμη που ηθελα,μαζι με τα επιπλα και χωρις μεσιτικη αμοιβη παρολο που το ειχε αναλαβει μεσιτης. Απλα ο ιδιοκτητης ανελαβε τα μεσιτικα εξοδα επειτα απο ΔΙΚΗ ΜΟΥ διαπραγματευση. Οι μεσιτες εχουν καποια νομικη δεσμευση απεναντι μου οταν τελευταια στιγμη ακυρωνουν την συμφωνια επειδη βρηκαν αλλον αγοραστη? Και κατι τελευταιο: 5- Ποτε μην δινετε προκαταβολη για κατι. Ο μεσιτης δεν εχει καμια ευθυνη για το ακινητο οποτε δεν φερει καμια εγγυηση. Μπορει να στο ακυρωσει ο ιδιος η ο ιδιοκτητης για χ-ψ λογο δικο του και εσυ μετα να κυνηγας τον μεσιτη για να παρεις πισω τα δικα σου λεφτα!!! Ασε που δινεις τα λεφτα σου σε εναν τριτο που δεν παιζει κανενα ρολο στην συμφωνια μεταξυ εσενα και του ιδιοκτητη. Μια απο τις πιο παλιες απατες ηταν αυτο που εκαναν ενα ζευγαρι με πωληση σπιτιου στην Αμερικη. Εβαλαν μια αγγελια για πωληση σπιτιου σε απιστευτη τιμη ευκαιριας, ολοι τσιμπησαν, ηρθαν το ειδαν, τους ζητηθηκε προκαταβολη για να κλεισουν την συμφωνια του τυπου 10%, και αφου μαζεψαν προκαταβολες απο 10-15 ατομα, σηκωθηκαν και εφυγαν για Αργεντινη. Το ιδιο μπορει να κανει και ο μεσιτης σου. Σε καιρο κρισης ειμαστε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Καθολου παραπληροφορηση δεν κανω.Η πρακτικη εφαρμογη του νομου ομως εχει μεγαλη διαφορα απο την θεωρητικη του ισχυ. Δεν εξηγείς ούτε ποια είναι η πρακτική εφαρμογή του νόμου, ούτε ποια είναι η θεωρητική του ισχύ, ούτε καν ποιο νόμο έχεις στο μυαλό σου. Εχει τυχει να υπογραψω 3 φορες σε διαφορετικα μεσιτικα για το ιδιο ακριβως ακινητο,επειδη ο ιδιοκτητης το εχει δωσει σε 6 μεσιτικα. So? Δεν βλέπω κάποιο point σε αυτό που μόλις έγραψες, τι θες να πεις? Αν εννοείς πως θα έπρεπε να πληρώσεις 3 φορές μεσιτικά δεν ισχύει, οφείλεις να πληρώσεις μόνο μία φορά, σε αυτόν που έκανε πρώτος την υπόδειξη. Και δευτερον, εγω σε 2 μηνες που εψαχνα σπιτι, εχω δει σχεδον το 80% των διαμερισματων στο κεντρο της πολης. Αν θελησει κατα τυχει να αγορασει ο αδερφος μου στην ιδια περιοχη, πρεπει να πληρωσει και τον μεσιτη που εξυπηρετησε εμενα? Ε πόση τύχη πια? Να αγοράσει ο αδερφός σου το συγκεκριμένο ακίνητο που είχες δει, χωρίς να του έχεις κάνει υπόδειξη ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος μεσίτης, και όλα αυτά μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα της εντολής(συνήθως 12 μήνες)? Αντιθέτως, αν δεν υπήρχε αυτός ο όρος στις εντολές, κανένας μεσίτης δεν θα μπορούσε να απαιτήσει νομίμως την αμοιβή του. Στο κάτω κάτω δεν είσαι υποχρεωμένος να συμφωνήσεις με κάθε όρο σου βάζουν, μπορείς να ζητήσεις αλλαγές. Και αν δεν συμφωνήσετε, είσαι ελεύθερος να προσπεράσεις. Όμως εφόσον συμφωνήσεις και υπογράψεις, θα πληρώσεις αυτά που πρέπει όπως και νάχει. Αυτες οι γελοιοτητες ειναι μονο για ανιδεους οπως ειπα. Επιχείρημα που να μπορεί να στηρίξει τα λεγόμενα σου δεν βλέπω. Για να ολοκληρωσω, εγω αγορασα το σπιτι που ηθελα, στην τιμη που ηθελα,μαζι με τα επιπλα και χωρις μεσιτικη αμοιβη παρολο που το ειχε αναλαβει μεσιτης. Απλα ο ιδιοκτητης ανελαβε τα μεσιτικα εξοδα επειτα απο ΔΙΚΗ ΜΟΥ διαπραγματευση. Δεν μου λέει απολύτως τίποτα αυτό. Αν πχ το ήθελες στις 50.000€(λέμε τώρα), ποια η διαφορά σε σχέση με το να έλεγες στον ιδιοκτήτη σου προσφέρω 49.000€? Αν το καλοσκεφτείς από τη δική σου τσέπη βγήκαν όλα, και τα 48.000€ που έμειναν στον ιδιοκτήτη, και τα 1.000+1.000€ του μεσίτη(τυχαία όλα τα νούμερα). Οι μεσιτες εχουν καποια νομικη δεσμευση απεναντι μου οταν τελευταια στιγμη ακυρωνουν την συμφωνια επειδη βρηκαν αλλον αγοραστη? Οι μεσίτες ούτε κλείνουν ούτε ακυρώνουν συμφωνίες, υποδείξεις κάνουν, οπότε είναι άκυρη η ερώτηση σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gazvista Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Οπως βλεπετε, ακομα και στο φορουμ μπορεις να πεσεις σε μεσιτη,ποσο μαλλον οταν ψαχνεις σπιτι. Αν εσυ δεν συμφωνεις με τα λεγομενα μου, μπορεις να ακολουθησεις τον αντιθετο δρομο, εγω ξερω απο την προσωπικη μου εμπειρια τα παραπανω. Μακαρι να τα ηξερα πιο πριν ωστε να μην ειχα χασει τον χρονο μου. Δεν εχω σκοπο μου τον διαλογο. Εδωσα τις προσωπικες μου συμβουλες, τις οποιες οποιος δεν θελει ας μην τις ακολουθησει, αλλα το εκανα μονο επειδη αντιλαμβανομαι μια δυσαρεσκεια απεναντι στον απατηλο τροπο που λειτουργουν οι μεσιτες και μια δυσκολια στην αντιμετωπιση τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Οπως βλεπετε, ακομα και στο φορουμ μπορεις να πεσεις σε μεσιτη,ποσο μαλλον οταν ψαχνεις σπιτι. Αν εσυ δεν συμφωνεις με τα λεγομενα μου, μπορεις να ακολουθησεις τον αντιθετο δρομο, εγω ξερω απο την προσωπικη μου εμπειρια τα παραπανω. Μακαρι να τα ηξερα πιο πριν ωστε να μην ειχα χασει τον χρονο μου. Δεν εχω σκοπο μου τον διαλογο. Εδωσα τις προσωπικες μου συμβουλες, τις οποιες οποιος δεν θελει ας μην τις ακολουθησει, αλλα το εκανα μονο επειδη αντιλαμβανομαι μια δυσαρεσκεια απεναντι στον απατηλο τροπο που λειτουργουν οι μεσιτες και μια δυσκολια στην αντιμετωπιση τους. Εσύ από τη μεριά σου έδωσες τις συμβουλές που νομίζεις, και εγώ από τη μεριά μου επισήμανα πως μερικές από τις συμβουλές σου είναι επικίνδυνες. Κατά τα άλλα συμφωνούμε, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DDevil Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Η δικη μου εμπειρια παντως σχετικά με μεσίτες λεει οτι θα σου αποκρυψουν πράγματα προκειμενου να γινει η δουλεια και να πάρουν τα χρηματα τους (δεν ξερω αν αυτο ισχυει για ολους ή επεσα στην περιπτωση εγω) το πιο πιθανο ειναι να ισχυει για ολους πάντως γιατι ποιος δεν θέλει να πουλησει και να πάρει το μπονους του? αυτα τα γραφω γιατι θα διαβάζουν σιγουρα και μεσιτες το θρεντ και να ξέρουν οτι αν ξηγιούνται έτσι ειναι εις βάρος τους. Κερδιζουν πχ Χ αλλα χάνουν 2Χ ή 5Χ κτλπ διοτι μετα απο αυτο που εγινε σε μενα απο τον μεσιτη αυτον εγω δεν προκειται να πω στον επομενο που θα ερθει εδω και θα θέλει να βρει σπιτι ξέρεις πηγαινε στον τάδε ειναι καλος. Θα του πω καλυτερα να ψαξεις να βρεις μονος σου γιατι δεν ξέρεις που θα πέσεις ή αμα πάρεις μεσιτη μην στηριχθεις σε αυτα που σου λεει αυτος. Εμενα ο μεσιτης δεν με προειδοποιησε οτι ο ιδιοκτητης του σπιτιου ειναι ακατάλληλος για συνεργασια θα μου πεις τι τον ενδιεφερε? αυτος να τα τσεπώσει ηθελε και έμπλεξε εμένα με τον τρελόγερο αρα δεν με κάλυψε ωστοσο σε μενα δεν αρκει αυτη η εξηγηση το τι τον ενδιεφερε δηλαδη θα επρεπε να τον ενδιαφέρει γιατι εγω τωρα έχω στραβώσει. Για να καταλαβει κανεις ποσο μπορεις να μπλέξεις ο συγκεκριμενος τωρα θυμηθηκε οτι θέλει ιδιοκατοικηση για να μεινει σε αυτο που ειμαι εγω και να νοικιάσει το διπλανο που ειναι 3άρι και να παιρνει περισσοτερα. Και τι με ενδιαφέρει εμενα? εγω εχω υπογράψει ενα συμβολαιο 2 ετών που αυτος θελει να σπάσει και μαλιστα χωρις να με πληρώσει αυτο δειχνει ανέντιμη εξηγηση και εγω δεν δέχομαι ανεντιμες εξηγήσεις δεν κάναμε χαβαλέ. Του προτεινα 2 ενοικια αποζημιωση δηλαδη αμα θέλει να φυγω ηρεμα και ωραία αλλα δεν δέχτηκε οποτε του εξηγησα οτι αν ξαναενοχλησει το σπιτι θα έχουμε μηνυσεις και δικαστηρια. Εγω απο το σπιτι δεν φευγω αμα δεν δώσει αποζημιωση πηγα και απο τον μεσιτη και του ειπα να έρθει μαρτυρας γιατι σκοπευω να κινηθω και δεν του άρεσε .... αλλη φορά θα προειδοποιει οτι αυτος που συνεργάζεται ειναι τρελός και ανισσοροπος για να μην κάνουμε καθολου εξαρχης τα συμβολαια τι περιμενε? να μη μπλέξει ουτε ο ιδιος? To ευχαριστο ειναι οτι έχει ξεκουμπιστει για μερικούς μηνες και έχω την ησυχια μου επισης του απαγορευσα να με ξαναενοχλησει και με πηρε η κορη του τηλ να μιλησουμε που φανηκε πιο συζητησιμη και δεν γνωριζε πολλα.Τι ανθρωποι κυκλοφορουν ? να δινεις το ενοικιο καθε πρωτη του μηνα να έχεις πληρωσει κοινοχρηστα και να σου δημιουργουν προβληματα πραγματικα ντροπη. Δεν θα ξεμπερδέψει τοσο ευκολα παντως γιατι θέλει να με πιστολιάσει αυτος και να φυγω έτσι.Σάπιος και ανέντιμος μονο τα λεφτά τον ενδιαφέρουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apotsi Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μία ερώτηση: Πήγα με agent μεγάλου μεσιτικού γραφείου (αν ο όρος agent είναι λάθος, συγγνώμη, ας πούμε μεσίτρια) και μας έδειξε ένα ακίνητο για ενοικίαση που κι αυτή το έβλεπε πρώτη φορά. Η ιδιοκτήτρια δεν είχε/έχει υπογράψει κάτι με το μεσιτικό γραφείο ακόμα και σήμερα. Εμένα η μεσίτρια με έβαλε και υπέγραψα το γνωστό χαρτί (μετά από παρότρυνσή μου - δεν χρειάζεται, μουτζώνομαι μόνος μου). Αν η συμφωνία γίνει μεταξύ εμού και της ιδιοκτήτριας, οφείλω εγώ να πληρώσω μεσιτική αμοιβή στο γραφείο, για ακίνητο που δεν το έχουν καν αναλάβει; Ευχαριστώ πολύ. Παρακαλώ πολύ, σχετικά με την παραπάνω ερώτηση, δεν θα ήθελα να μου πείτε τί είναι σωστό/πρέπον και τί όχι. Θα ήθελα να μου πείτε αν η μεσίτρια μπορεί να με "κυνηγήσει" δικαστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Την πληρώνεις κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apotsi Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Πού το στηρίζεις αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Όχι μόνο μπορεί, αλλά θα δικαιωθεί κιόλας. Υπογράφοντας το γνωστό χαρτί συμφώνησες να της πληρώσεις αμοιβή εφόσον νοικιάσεις το συγκεκριμένο ακίνητο που θα σου έδειχνε. Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν έχουν σημασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apotsi Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Το οποίο ακίνητο δεν έχει ανατεθεί στο γραφείο της; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Το οποίο ακίνητο δεν έχει ανατεθεί στο γραφείο της; Όχι πως έχει σημασία, αλλά μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο? Η ύπαρξη ή όχι εντολής από τον ιδιοκτήτη έχει να κάνει μόνο με τις αξιώσεις της μεσίτριας προς τον ιδιοκτήτη, δεν έχει να κάνει με σένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apotsi Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 μπορεί να αποδειχθεί, γιατί δεν έχει υπογράψει κάτι η ιδιοκτήτρια με το μεσιτικό. Πως μπορεί εμένα να μου ζητήσει μεσιτική αμοιβή για ακίνητο που δεν της έχει ανατεθεί...; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 μπορεί να αποδειχθεί, γιατί δεν έχει υπογράψει κάτι η ιδιοκτήτρια με το μεσιτικό. Πως μπορεί εμένα να μου ζητήσει μεσιτική αμοιβή για ακίνητο που δεν της έχει ανατεθεί...; Οι συμφωνίες μπορεί να είναι είτε γραπτές είτε προφορικές, το ότι δεν υπάρχει έγγραφο δεν είναι απόδειξη για το ότι δεν υπάρχει συμφωνία. Αλλά και πάλι δεν έχει σημασία. Στο ανέφερα και πιο πάνω, τη μεσιτική αμοιβή θα τη ζητήσει από σένα για τις υπηρεσίες που πρόσφερε σε σένα κατόπιν δικής σου απαίτησης(η εντολή που υπόγραψες). Το τι έχει κάνει(αν έχει κάνει) με τον ιδιοκτήτη είναι αδιάφορο για σένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
41ex Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Άλλο αγορά κι άλλο ενοικίαση. Στην αγορά συμφέρει αφού είσαι αποφασισμένος κι έχεις τα χρήματα να πας να βρεις, σαν αγοραστής, ένα μεσίτη και να του πεις πάρε ένα χιλιάρικο και βρες μου σπίτι. Στην ενοικίαση έχεις τρεις επιλογές: α. το παίρνεις ποδαράτο ρωτώντας δεξιά κι αριστερά β. στις αναζητήσεις μέσω ιντερνετ φιλτράρεις τ’ αποτελέσματα μόνο από ιδιώτες γ. αν παρολαυτά πέσεις σε μεσίτη πριν δεις το σπίτι και ΠΡΙΝ υπογράψεις εντολή του λες «το άνοιγμα μια πόρτας δεν το κοστολογώ σαν ένα νοίκι, δώσε μου μια εντολή που να λέει αμοιβή 50 ευρώ και τ’ άλλα βρες τα με τον ιδιοκτήτη». Αν δεν συμφωνήσει πας στο επόμενο. (disclaimer τα ποσά είναι ενδεικτικά και υποκειμενικά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Άλλο αγορά κι άλλο ενοικίαση. Στην αγορά συμφέρει αφού είσαι αποφασισμένος κι έχεις τα χρήματα να πας να βρεις, σαν αγοραστής, ένα μεσίτη και να του πεις πάρε ένα χιλιάρικο και βρες μου σπίτι. Στην ενοικίαση έχεις τρεις επιλογές: α. το παίρνεις ποδαράτο ρωτώντας δεξιά κι αριστερά β. στις αναζητήσεις μέσω ιντερνετ φιλτράρεις τ’ αποτελέσματα μόνο από ιδιώτες γ. αν παρολαυτά πέσεις σε μεσίτη πριν δεις το σπίτι και ΠΡΙΝ υπογράψεις εντολή του λες «το άνοιγμα μια πόρτας δεν το κοστολογώ σαν ένα νοίκι, δώσε μου μια εντολή που να λέει αμοιβή 50 ευρώ και τ’ άλλα βρες τα με τον ιδιοκτήτη». Αν δεν συμφωνήσει πας στο επόμενο. (disclaimer τα ποσά είναι ενδεικτικά και υποκειμενικά) Οπως σε ολες τις συναλλαγες, ολα ειναι θεμα προσφορας και ζητησης, καθως και σε τι ατομο θα πεσεις, και πως θα σε αντιμετωπισει, αλλα και απο τη μερια του σε τι πελατες θα πεσει και πως θα τον αντιμετωπισουν. Διοτι η αμοιβη του δεν ειναι μονο να σου ανοιξει την πορτα, αλλα να σου προτεινει το καλυτερο και το φτηνοτερο για σενα. Αν του πεις παρε ενα 50αρικο (γιατι τοσο σε κοστολογω), το πιο πιθανο ειναι να νοικιασεις τελικα ενα σπιτι με υψηλοτερο ενοικιο, και στο τελος να πληρωσεις πολλαπλα αυτη την περιβοητη αμοιβη με το κοστος του αυξημενου ενοικιου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα