Προς το περιεχόμενο

Ενοικιασεις και μεσιτες

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

thodoras, on 24 Dec 2015 - 12:27 PM, said:

Μολις τωρα εκανα μια αναζητηση στις ιδιες περιοχες χωρις μεσιτη. Περιτο να σου πω οτι ολα τα καλα χαθηκαν! Τιποτα παιδια προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ειναι καθαρο νταβατζιλικι!!! Ενας νομος δε μπορει να βγει που να απαγορευει στο μεσιτη να αμοιβεται απο τον μισθωτη?

Δεν ειναι νταβατζιλικι γιατι κανεις δεν σε αναγκαζει να πας σε μεσιτη .Η αγορα ειναι ελευθερη.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν ειναι νταβατζιλικι γιατι κανεις δεν σε αναγκαζει να πας σε μεσιτη .Η αγορα ειναι ελευθερη.

Μα δεν πηγα σε μεσιτη! Αυτο λεω. Εγω κανω το ψαξιμο στη σελιδα της χρυσης ευκαιριας. Εγω θα κανω τα τηλεφωνα για να μαθω περισσοτερες πληροφοριες. Δεν ζητησα να μου τα κανει καποιος αυτα. 

Μολις τωρα εκανα μια αναζητηση στις ιδιες περιοχες χωρις μεσιτη. Περιτο να σου πω οτι ολα τα καλα χαθηκαν! Τιποτα παιδια προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ειναι καθαρο νταβατζιλικι!!! Ενας νομος δε μπορει να βγει που να απαγορευει στο μεσιτη να αμοιβεται απο τον μισθωτη?

Σου έχω απαντήσει ήδη σε αυτό, post #132, τα "καλά" κατά κανόνα είναι ανύπαρκτα.

thodoras, on 24 Dec 2015 - 12:32 PM, said:

Μα δεν πηγα σε μεσιτη! Αυτο λεω. Εγω κανω το ψαξιμο στη σελιδα της χρυσης ευκαιριας. Εγω θα κανω τα τηλεφωνα για να μαθω περισσοτερες πληροφοριες. Δεν ζητησα να μου τα κανει καποιος αυτα. 

Ετσι δεν εχεις καμμια υποχρεωση σε μεσιτη ουτε εσυ ουτε ο ιδιοκτητης εκτος αν δεν εχει δωσει αποκλειστικη εντολη μισθωσης σε μεσιτη οποτε επιβαρυνεται μονο αυτος.

Πραγματικα αρχιζω και σκεφτομαι να παρατησω την αναζητηση μεσω χε και να παρω τους δρομους και να κοιταω για ενοικιαστηρια. Υπαρχει περιπτωση και σε αυτα τα ενοικιαστηρια που ειναι κολλημενα σε πολυκατοικιες παλι να εμπλεκονται μεσιτικα?

• Like 1

thodoras, on 24 Dec 2015 - 12:45 PM, said:

Πραγματικα αρχιζω και σκεφτομαι να παρατησω την αναζητηση μεσω χε και να παρω τους δρομους και να κοιταω για ενοικιαστηρια. Υπαρχει περιπτωση και σε αυτα τα ενοικιαστηρια που ειναι κολλημενα σε πολυκατοικιες παλι να εμπλεκονται μεσιτικα?

Καλα θα κανεις . Αν ειναι μεσιτικα θα το γραφουν αλλα δεν το συνηθιζουν.

Παιζουν πολλα θεωρεις τετοια κολλημενα σε κατοικιες ή ελαχιστα? εννοω κανονικες αγγελιες απο ιδιωτες που να εχουν βαλει κολλημενο χαρτι σε κατοικιες?

• Like 1

thodoras, on 24 Dec 2015 - 12:57 PM, said:

Παιζουν πολλα θεωρεις τετοια κολλημενα σε κατοικιες ή ελαχιστα? εννοω κανονικες αγγελιες απο ιδιωτες που να εχουν βαλει κολλημενο χαρτι σε κατοικιες?

Νομιζω ΝΑΙ.Οσες φορες νοικιασα σπιτι εβαζα και αυτοκολητα και αγγελια σε xe.gr

Οταν το νοικιαζα πηγαινα και εβγαζα οσα αυτοκολητα υπηρχαν ακομα γιται πανε μεσιτες και τα σβηνουν ή τα βγαζουν.

Επειδή είναι ελεύθερη αγορά το παζαρεύεις.

Πάντως συνηθίζεται το εξής:

- Εγγύση 1 ενοίκιο:

- Προπληρωμή ενοικίου για τον μήνα που θα κάτσεις και συμφωνία πότε και πως θα δίνει ή καταθέτεις το ποσό.

- Αμοιβή στον μεσίτη από μισό ενοίκιο (ενοικιαστής και μισθωτής).

Και βέβαια υπάρχει αυτή η περίπτωση.

Μερικές φορές που ένα σπίτι έχει ανατεθεί σε πολλούς μεσίτες ο ένας σκίζει το ενοικιαστήριο του άλλου. Και όλοι μαζί το ενοικιαστήριο του ιδιοκτήτη.

Φιλε μου ολα τα καλα που βρίσκεις μεσω μεσίτη στη χε ειβαι κραχτες για να πάρεις τηλ να σου αραδιασουν το παραμύθι οτι νοικιάστηκε και οτι έχουν κάτι ανάλογο 100 ευρω παραπάνω. Τεσπα πήγαινε ποδαρατο στην περιοχη που σε ενδιαφέρει κυρίως κοντα σε φουρνους,μαρκετ,περιπτερα κτλ. Επίσης εξω απο πολυκατοικίες συνήθως οι ιδιοκτήτες βάζουν ενοικιαστήρια. Πιο ευκολα θα βρεις σε περιοχη με φοιτητές μιας κ εκει δεν παίζουν πολλοι νταβατζομεσιτες. Φιλε μου σου εύχομαι απο τα βαθη της καρδιάς μου να βρεις μονος σου και να μην χρειαστεί να πέσεις στην αναγκη καποιου βρωμομεσιτη. Ζω για την μερα που αυτο το βλακοεπαγγελμα θα απαγορευτεί δια νομου

Παιδια πρωτη φορα θα νοικιασω σε αλλον ενα σπιτι στον Ν.Κοσμο διπλα στο Metro και εχω βαλει αγγελια στην Χρυση ευκαιρια χωρις να εχω αποκλεισει μεσιτες...Βλεπω σε αλλες αγγελιες και λενε "οχι μεσιτες"

Παιζει κατι με αυτους που πρεπει να προσεξω εκτος την μεσιτεια του ενος ενοικιου ?

Φυσικα αποκλειστικοτητα δεν προκειται να δωσω σε κανενα και θα διατηρησω το δικαιωμα να το νοικιασω και μονος μου.

Εχω νοικιασει κι αλλα σπιτια σε αλλη περιοχη αλλα χωρις μεσιτες .

Ευχαριστω.

Το "χωρις μεσιτες" που βλεπεις στις αγγελιες το βαζουν για 2 λογους:

1- για να μην τους ενοχλουν οι μεσιτες τηλεφωνικα.

2- για να ειναι προτιμοτερα απο τους ενοικιαστες που δεν θα χρειαστει να μπλεξουν με μεσιτες.

Γενικα οι μεσιτες δεν εχουν τπτ στο χερι τους. Απολυτως τιποτα.

Εχω μονο μερικες συμβουλες να δωσω σε οποιους θα τυχει να ασχοληθουν με μεσιτες. Εγω εψαχνα για αγορα σπιτιου για αρκετο καιρο και αθελα μου εμπλεξα με πολλους απο αυτους.

1- Μην τους αφησετε να σας ξεγελασουν/εκμεταλλευτουν. Καντε το εσεις σε αυτους. Εσεις εχετε τα λεφτα, εσεις κανετε κουμαντο. Μην διαπραγματευεσαι για κατι που δεν εισαι ετοιμος να συμβιβαστεις. Διαλεξε τους ορους σου και ασε αυτον να τρεχει για σενα μεχρι να εκπληρωθουν οι οροι σου, διαφορετικα δεν εχει πληρωμη.

2- Ολα ειναι διαπραγματευσιμα. Μην δεσμευεστε απο ενα χαρτι που υπογραψατε και εχει ελαχιστη νομικη ισχυ. Αυτο ειναι ενα χαρτι προσχεδιασμενο απο το Μεσιτικο Συλλογο και οχι απο συμβολαιογραφο. (Οταν εκατσα διαβασα το πρωτο που υπεγραψα, ελεγε με ψιλα γραμματα στο τελος πως αφου το υπογραψω, κανενας συγγενεις πρωτου η δευτερου βαθμου δεν μπορει επειτα να το αγορασει χωρις να δωσει αμοιβη στο μεσιτη. Πραγμα εντελως γελοιο.). Το χαρτι ειναι μονο για να εκφοβισει αδαεις και ασχετους αγοραστες, ενοικιαστες.

3- Μην συζητατε ποσα/ενοικια πριν βρεις αυτο που θελεις. Σε ΟΛΕΣ τις περιπτωσεις που εμπαινα σε μεσιτικο με ρωτουσαν: "Μεχρι τι ποσο εισαι προθυμος να δωσεις, σε τι τιμες ψαχνεις?"Το οποιο για μενα προσωπικα ειναι προσβολη. Ειναι σαν να μπαινω σε καταστημα ρουχων και να με ρωτανε ποσα λεφτα εχω στις τσεπες μου? Η ακομα χειροτερα να με "ψαρευουν" απο την εισοδο ποσα ειμαι προθυμος να πληρωσω, ωστε να ξερουν ποσο να μου το πουλησουν.

4- Μην ασχολειστε με ανακαινισμενα σπιτια. Αυτα τα εχουν ανακαινισει οι ιδιοι οι μεσιτες για να τα υπερεκτιμησουν. Η ανακαινιση ειναι χωρις ποιοτητα το 99% των περιπτωσεων.

5-Οταν δεν βρισκετε ακρη με τον μεσιτη, προσπαθειστε να βρειτε τον ιδιοκτητη με οποιον τροπο μπορεσετε. Μεσω γειτονων, μεσω καταστηματων διπλα, μεσω αγγελιων στην τριγυρω περιοχη.

Δυστυχως οι περισσοτερες αγγελιες ειναι απο μεσιτες, οποτε αναγκαστικα θα πρεπει να ασχοληθεις με αυτους. Οι τροποι ειναι οι πιο πανω και πολλοι αλλοι. Στην τελικη, ασε τους να σε εξυπηρετησουν, υπεγραψε το χαρτι που σου δινουν και αν σου δειξει κατι που σου αρεσει του λες: Φιλε μου, εμενα μου αρεσει αυτο το σπιτι, αλλα δεν εχω ενα ενοικιο να σου δωσω. Αν θες αμοιβη απο εμενα κατεβασε μου το ενοικιο 20-30% ωστε να βγει η αμοιβη σου, η διαφορετικα κανονισε τα με τον ιδιοκτητη." Αυτο θα ηταν ακομη καλυτερο να το κανεις αφου εχεις κανονισει ραντεβου με τον ιδιοκτητη ωστε να ξερει και αυτος οτι ρισκαρει να χασει εκμισθωτη λογο αμοιβης μεσιτη. Μην δειλιαζετε. Οι μεσιτες ποτε δεν το κανουν.Αυτα.

• Like 1

Το "χωρις μεσιτες" που βλεπεις στις αγγελιες το βαζουν για 2 λογους:

1- για να μην τους ενοχλουν οι μεσιτες τηλεφωνικα.

2- για να ειναι προτιμοτερα απο τους ενοικιαστες που δεν θα χρειαστει να μπλεξουν με μεσιτες.

Γενικα οι μεσιτες δεν εχουν τπτ στο χερι τους. Απολυτως τιποτα.

Εχω μονο μερικες συμβουλες να δωσω σε οποιους θα τυχει να ασχοληθουν με μεσιτες. Εγω εψαχνα για αγορα σπιτιου για αρκετο καιρο και αθελα μου εμπλεξα με πολλους απο αυτους.

1- Μην τους αφησετε να σας ξεγελασουν/εκμεταλλευτουν. Καντε το εσεις σε αυτους. Εσεις εχετε τα λεφτα, εσεις κανετε κουμαντο. Μην διαπραγματευεσαι για κατι που δεν εισαι ετοιμος να συμβιβαστεις. Διαλεξε τους ορους σου και ασε αυτον να τρεχει για σενα μεχρι να εκπληρωθουν οι οροι σου, διαφορετικα δεν εχει πληρωμη.

2- Ολα ειναι διαπραγματευσιμα. Μην δεσμευεστε απο ενα χαρτι που υπογραψατε και εχει ελαχιστη νομικη ισχυ. Αυτο ειναι ενα χαρτι προσχεδιασμενο απο το Μεσιτικο Συλλογο και οχι απο συμβολαιογραφο. (Οταν εκατσα διαβασα το πρωτο που υπεγραψα, ελεγε με ψιλα γραμματα στο τελος πως αφου το υπογραψω, κανενας συγγενεις πρωτου η δευτερου βαθμου δεν μπορει επειτα να το αγορασει χωρις να δωσει αμοιβη στο μεσιτη. Πραγμα εντελως γελοιο.). Το χαρτι ειναι μονο για να εκφοβισει αδαεις και ασχετους αγοραστες, ενοικιαστες.

3- Μην συζητατε ποσα/ενοικια πριν βρεις αυτο που θελεις. Σε ΟΛΕΣ τις περιπτωσεις που εμπαινα σε μεσιτικο με ρωτουσαν: "Μεχρι τι ποσο εισαι προθυμος να δωσεις, σε τι τιμες ψαχνεις?"Το οποιο για μενα προσωπικα ειναι προσβολη. Ειναι σαν να μπαινω σε καταστημα ρουχων και να με ρωτανε ποσα λεφτα εχω στις τσεπες μου? Η ακομα χειροτερα να με "ψαρευουν" απο την εισοδο ποσα ειμαι προθυμος να πληρωσω, ωστε να ξερουν ποσο να μου το πουλησουν.

4- Μην ασχολειστε με ανακαινισμενα σπιτια. Αυτα τα εχουν ανακαινισει οι ιδιοι οι μεσιτες για να τα υπερεκτιμησουν. Η ανακαινιση ειναι χωρις ποιοτητα το 99% των περιπτωσεων.

5-Οταν δεν βρισκετε ακρη με τον μεσιτη, προσπαθειστε να βρειτε τον ιδιοκτητη με οποιον τροπο μπορεσετε. Μεσω γειτονων, μεσω καταστηματων διπλα, μεσω αγγελιων στην τριγυρω περιοχη.

Δυστυχως οι περισσοτερες αγγελιες ειναι απο μεσιτες, οποτε αναγκαστικα θα πρεπει να ασχοληθεις με αυτους. Οι τροποι ειναι οι πιο πανω και πολλοι αλλοι. Στην τελικη, ασε τους να σε εξυπηρετησουν, υπεγραψε το χαρτι που σου δινουν και αν σου δειξει κατι που σου αρεσει του λες: Φιλε μου, εμενα μου αρεσει αυτο το σπιτι, αλλα δεν εχω ενα ενοικιο να σου δωσω. Αν θες αμοιβη απο εμενα κατεβασε μου το ενοικιο 20-30% ωστε να βγει η αμοιβη σου, η διαφορετικα κανονισε τα με τον ιδιοκτητη." Αυτο θα ηταν ακομη καλυτερο να το κανεις αφου εχεις κανονισει ραντεβου με τον ιδιοκτητη ωστε να ξερει και αυτος οτι ρισκαρει να χασει εκμισθωτη λογο αμοιβης μεσιτη. Μην δειλιαζετε. Οι μεσιτες ποτε δεν το κανουν.Αυτα.

Παραπληροφορείς... Θα πάρεις κανέναν στο λαιμό σου με αυτά που γράφεις!

Καθόλου σημασία δεν έχει το ποιος έχει συντάξει την εντολή(έτσι λέγεται το χαρτί που υπογράφεις), η εντολή είναι το μόνο που έχει ισχύ. Αν δεν πληρώσεις το συμφωνημένο ποσό για τον συμφωνημένο λόγο και σε κυνηγήσει δικαστικά ο μεσίτης, θα δικαιωθεί 100% στο δικαστήριο. Εκτός βέβαια αν είναι πολύ μικρό το ποσό(πχ 150-200€), οπότε δεν αξίζει να σε κυνηγήσει, για αυτό και οι μεσίτες σπανίως ασχολούνται με ενοικιάσεις σπιτιών με χαμηλό ενοίκιο.

Όσο για την προμήθεια σε περίπτωση αγοράς από συγγενή, καθόλου γελοίο δεν είναι. Αν δεν υπήρχε αυτός ο όρος όλοι θα έβαζαν πχ τον αδερφό τους να υπογράψει εντολή για να μπορέσουν να αγοράσουν χωρίς να πληρώσουν μεσιτικά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...