Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...σημερα μου ήρθε να δω για τις ram μου γιατι εδω και καιρο οταν ανοιγω πολλα παραθυρα ή πολλα προγραμματα αρχιζει και σερνεται ο διας.συγκεκριμενα το ρολογακι των windows στην επιφανεια εργασιας πηγαινει τερμα.εγκατεστησα το cpuz και λεει οτι εχω 4gb ram στα 533hz που σημαινει λογικα 1066hz.

1. θα υπαρξει αιστητη διαφορα εαν παω στα 8gb και 1600hz?

2. πως θα δω εαν υποστιριζει η μητρικη μου dual ή triple channel?

3. ποιες μου προτίνεται?

main:asus P5Q3

cpu:intel core Quad Q8200

vga: nvidia gtx260

Δημοσ.

καλησπέρα

1) Αν έχεις λειτουργικό Windows 64bit θα δεις διαφορά, αν έχεις Windows 32bit δεν θα δεις τίποτα γιατί δεν διαβάζει συνολικά πάνω από 3,2-3,4 gb. Η διαφορά θα είναι περισσότερο από την αύξηση της ποσότητας από 4 σε 8 gb και λιγότερο από την αύξηση της ταχύτητας από 1066 σε 1333 ή 1600Mhz

2) Η μητρική σου υποστηρίζει μέχρι 16gb dual channel. Έχει ένδειξη και στο cpu-z.

3) Η προφανέστερη και απλόύστερη απάντηση είναι να πάρεις άλλα δύο στικάκια μνήμες σαν αυτές που έχεις.

Ελπίζω να βοήθησα.

φιλικά

Νίκος

• Like 2
Δημοσ.

64 bit εχω οποτε θα τα αναγνωριζει.ναι ομως εαν παρω 2 ακομα σαν αυτες που εχω δεν θα ειναι σε ταχυτητα 1600hz...

Δημοσ.

Και τι σε κανει να νομιζεις οτι φταινε οι μνημες σου που σερνεσε?

1) συμφωνω γιατι και εγω ετσι νομιζα και απο τα 2 πηγα στα 4 gb και διαφορα καμια

καλησπέρα

1) Αν έχεις λειτουργικό Windows 64bit θα δεις διαφορά, αν έχεις Windows 32bit δεν θα δεις τίποτα γιατί δεν διαβάζει συνολικά πάνω από 3,2-3,4 gb. Η διαφορά θα είναι περισσότερο από την αύξηση της ποσότητας από 4 σε 8 gb και λιγότερο από την αύξηση της ταχύτητας από 1066 σε 1333 ή 1600Mhz

2) Η μητρική σου υποστηρίζει μέχρι 16gb dual channel. Έχει ένδειξη και στο cpu-z.

3) Η προφανέστερη και απλόύστερη απάντηση είναι να πάρεις άλλα δύο στικάκια μνήμες σαν αυτές που έχεις.

Ελπίζω να βοήθησα.

φιλικά

Νίκος

2)εγω γιατι νομιζω οτι ειναι το αντιθετο? εξαλλου εαν ανοιξεις το taskmanager βλεπεις ποση μνημη χρησιμοποιεις. θα βοηθουσαν παραπανω gb εαν χρησιμοποιει πανω απο τo 90% ας πουμε

αλλα δεν νομιζω να εχει τετοιες απαιτησεις κανενα καθημερινο προγραμμα εκτος απο το virtual box

Δημοσ.

Μπορει ναχεις ιο, ή να συμβαινει οτιδηποτε αλλο. Εχεις αρκετη μνημη για να σερνεσε. Εγω θα κοιταγα αλλου παντως πρωτα. Μηπως λαγγαρει η καρτα σου?

Δημοσ.

Μπορει ναχεις ιο, ή να συμβαινει οτιδηποτε αλλο. Εχεις αρκετη μνημη για να σερνεσε. Εγω θα κοιταγα αλλου παντως πρωτα. Μηπως λαγγαρει η καρτα σου?

το σκεφτηκα και αυτο αλλα ειπα...σιγα μην λαγκαρει η καρτα...πως θα φανει εαν λαγκαρει κατι αλλο τελος παντων?!

Δημοσ.

Αν εχεις 10 καρτελες ανοιχτες και σπαει στο scrolling ας πουμε ετσι μπακαλικα........ ειναι λιγο low η καρτα σου για μενα. Αυτη θα αναβαθμιζα πρωτα εγω. Ας σου πουνε και οι αλλοι φιλοι ομως.

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

όταν λες ότι τερματίζει το ρολογάκι των windows, εννοείς το memory usage ή μήπως το cpu? (ή και τα 2, φαντάζομαι λέμε για το gadget έτσι?) Πάντως τα 4GB ram έστω και 1066, κ ο επεξεργαστής σου δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση "σούρσιμο", ακόμα κι αν όντως χρησιμοποιείται ολόκληρη η ram...μήπως π.χ έχει πρόβλημα ο δίσκος σου και όταν (και αν) τιγκάρει η μνήμη (και αρχίζουν τα swaps) κλατάρει το σύστημα λόγω δίσκου?...Από προγράμματα χρησιμοποιείς κάτι "εξειδικευμένο" ή πολύ βαρύ? κοίτα πάντως κ για κάναν ιό/malware που σου είπαν τα παιδιά, είναι πολύ πιθανό...και από τον task manager κοίτα για τυχόν διεργασίες που κάνουν τρελό ram/cpu usage...

Δημοσ.

Και αυτο μπορει να παιζει συν και αλλα.... εκτος απο το να αλλαξει μνημη πιστευω

Δημοσ.

τελικα δοκιμασα με το chrome να το φορτωσω οπως στον explorer και δεν το κανει...και ανοιγουν πιο γρηγορα οι σελιδες...τωρα γτ δεν ξερω αλλα ειμαι οκ...αλλα θα αλλαξω μνημες ετσι και αλλιως αλλη αναβαθμιση δεν με βλεπω να κανω....πάει ο καιρος που επαιζα παιχνιδια  B)

Δημοσ.

Δεν ανοιγω νεο θεμα, επομενως ρωταω εδω. Αυτη τη στιγμη εχω 8gb ram στα 1600. Προτιμοτερο ειναι να παρω αλλα 8gb ή να τις δωσω και να παρω παλι 8gb αλλα 2133+? Ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...