Προς το περιεχόμενο

Απο dual boot σε single boot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας! :rolleyes:

Εχω 2 σκληρους δισκους στον υπολογιστη μου

Ο ενας εχει 2 partition .Στο πρωτο partition του, εχω τα windows xp

ο αλλος εχει 3 partition.στο πρωτο partition του, εχω τα windows 7

και οι 2 ειναι 640 gb αλλα δεν τους εχω σε raid.

και οι 2 ειναι master σε sata θυρες.

Πρωτα ειχα κανει εγκατασταση τα xp(στον πρωτο δισκο) και μετα τα 7(στον αλλο δισκο),οποτε εχω την γνωστη οθονη επιλογης λειτουργικου συστηματος...

ομως μιας και τα xp δεν τα χρησιμοποιω καθολου αλλο,θα ηθελα να τα σβησω(και να εχω μονο τα 7ρια) και να ενωσω τα 2 Partition του πρωτου σκληρου δισκου που εχω.

Πως θα το κανω αυτο χωρις να γινει καμια στραβη με την οθονη του dual boot;

Ουσιαστικα θελω να σβησω τα xp,να κανω format τα 2 partition του πρωτου σκληρου και μετα να ενωσω τα 2 partition.και τελος να μην εχω καθολου την οθονη του dual boot

περιμενω ιδεες :D

Δημοσ.

παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας! :rolleyes:

Εχω 2 σκληρους δισκους στον υπολογιστη μου

Ο ενας εχει 2 partition .Στο πρωτο partition του, εχω τα windows xp

ο αλλος εχει 3 partition.στο πρωτο partition του, εχω τα windows 7

και οι 2 ειναι 640 gb αλλα δεν τους εχω σε raid.

και οι 2 ειναι master σε sata θυρες.

Πρωτα ειχα κανει εγκατασταση τα xp(στον πρωτο δισκο) και μετα τα 7(στον αλλο δισκο),οποτε εχω την γνωστη οθονη επιλογης λειτουργικου συστηματος...

ομως μιας και τα xp δεν τα χρησιμοποιω καθολου αλλο,θα ηθελα να τα σβησω(και να εχω μονο τα 7ρια) και να ενωσω τα 2 Partition του πρωτου σκληρου δισκου που εχω.

Πως θα το κανω αυτο χωρις να γινει καμια στραβη με την οθονη του dual boot;

Ουσιαστικα θελω να σβησω τα xp,να κανω format τα 2 partition του πρωτου σκληρου και μετα να ενωσω τα 2 partition.και τελος να μην εχω καθολου την οθονη του dual boot

περιμενω ιδεες :D

εχεις προχειρο dvd των 7;

Δημοσ.

Θα κανεις boot με τον δισκο που εχει τα win 7, απο την διαχειριση δισκων κανε φορματ κτλ τον δισκο με τα win xp, μετα πατα start - run - γραψε msconfig - και στην καρτελα boot, διεγραψε την τιμη που λεει windows xp και αφησε μονο την win 7, apply - restart και εισαι ετοιμος .

• Like 1
Δημοσ.

Εναλλακτικά μπορείς να εκτελέσεις στα  7  το cmd.exe (Windows Button+R)  και στη συνέχεια να εισαγάγεις bcdedit /? και θα πάρεις πληροφορίες για όλες τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στο Boot system.

Δημοσ.

Αυτα που σου παν τα παιδια ισχυουν, απλα ο bootloader θα ναι στο δισκο με τα xp οπότε θα τον σβησεις και δεν θα μπορουν να μπουταρουν τα 7αρια.Γιαυτο σε ρωτησα αν εχεις win7 dvd για να τον επαναφέρεις.

Δημοσ.

Αυτα που σου παν τα παιδια ισχυουν, απλα ο bootloader θα ναι στο δισκο με τα xp οπότε θα τον σβησεις και δεν θα μπορουν να μπουταρουν τα 7αρια.Γιαυτο σε ρωτησα αν εχεις win7 dvd για να τον επαναφέρεις.

Αν αντιγράψει όλα τα κρυφά αρχεία συστήματος από το δίσκο των ΧΡ σ' αυτόν των 7 μήπως λύνεται το πρόβλημα;

Μπορεί να το δοκιμάσει αφαιρώντας τον δίσκο των ΧΡ πριν τον διαμορφώσει.

Δημοσ.

Μια χαρα θα μπουταρει ο δισκος με win 7.

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις.Διαβασα και σε αλλα forum και τελικα ειναι λιγο μπελας η ιστορια και αποφασισα να κρατησω τα xp στο partition τους...σκεφτηκακαι οτι  "ποτε δεν ξερεις που μπορει να σε χρειαστουν τα xp..."

Ευχαριστω και παλι παιδια

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις.Διαβασα και σε αλλα forum και τελικα ειναι λιγο μπελας η ιστορια και αποφασισα να κρατησω τα xp στο partition τους...σκεφτηκακαι οτι  "ποτε δεν ξερεις που μπορει να σε χρειαστουν τα xp..."

Ευχαριστω και παλι παιδια

Δεν ειναι καθολου μπελας, ειναι παρα πολυ απλο

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια εγω εκανα ακριβως οπως τα γραφει ο piraget  8ρια με 7ρια εσβησα τα7 και οκ αλλα στην επανεκινηση μου εβγαλε παλι επιλογη αλλα μονο 8 εκανα καμοια λαλακια¨?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...