HamerZ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα 2 σφραγισμένους WD Black 2TB (WD2002FAEX 21/12/2012 Model: WD2002FAEX-007BA0) από eshop.gr. - Αρχικά τους έκανα έλεγχο με Data LifeGuard της WD (smart και extended) και δεν παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα. Στην συνέχεια αντέγραψα αρκετά (1,6TB) στον 1ο και είπα να του κάνω και ένα έλεγχο δίσκου με chkdsk /f/v/r και μετά με πάλι με Data LifeGuard της WD και με Acronis Disk Director Check Disk. Το αποτέλεσμα ήταν να μου βγάλει bad sectors το chkdsk και το Data LifeGuard να μην μπορέσει να ολοκληρώσει ούτε το smart. - Τον επέστραψα στο eshop και αναμένω να πάει στα κεντρικά κτλ. - Κάνοντας τα ίδια και στον 2ο πάλι μου προέκυψε η ίδια κατάσταση. Δοκιμάστηκαν και σε 3 συστήματα (2 σταθεροί και 1 φορητός) και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια ακριβώς. Τώρα θα επιστρέψω και τον 2ο δίσκο. Παράλληλα έχω δοκιμάσει και WD-3TB-Red, WD-2TB-Red, Seagate εξωτερικό 2TB με usb3, και κάμποσους ακόμη δίσκους που ήδη έχω στον χώρο. Αυτοί δεν παρουσίασαν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να είναι η φουρνία τους προβηματική; Να θέλουν κανένα firmware update?
mikegad Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Πολύ περίεργο και για black κιόλας ,που είναι από τις καλύτερες επιλογές. Μήπως σου κάνει νούμερα το τροφοδοτικό και τους καταστρέφει....λέω εγώ τώρα
zapermania Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Καλό ήταν να τους γύριζες και τους 2 με doa μέσα στις 7 μέρες και να ζητούσες τα λεφτά σου πίσω (για πιο γρήγορα).Μάλλον προβληματική παρτίδα θα είναι.Απ'όσο γνωρίζω τα bad sectors δεν γίνεται να επανέλθουν οπότε με το firmware update ίσως απλά να μην είχες τόσα πολλά ή να εμφανιζόντουσαν αργότερα (και αυτό βέβαια δεν μπορεί να το πει κάποιος με σιγουριά). Γενικά τώρα τελευταία όλο κάτι τέτοια κουλά έχω ακούσει από e-shop.Εγώ πήγα και άλλαξα 2 φορές σετάκια μνήμες (ένα 3 μέρες μετά την αγορά και μετά το 2ο της αντικατάστασης)ε και εννοείται μετά ζήτησα επιστροφή χρημάτων και τελείωσε το θέμα.Ίσως αγοράζουν ΄β διαλογής πράγματα (δεν ξέρω καν αν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο) και το ότι κάνουν παραεισαγωγές είναι σίγουρο πλέον (σε κανένα τους προιόν δεν δίνουν εγγύηση κατασκευαστή,παρά μόνο δικιά τους). Κρίμα πάντως γιατί οι δίσκοι αυτοί σαν μοντέλα είναι αρκετά αξιόλογοι.Καλά ξεμπλέγματα από μένα.
sirboux Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 μην μου λέτε τέτοια προχθές τον αγόρασα και εγώ από e-shop ξεκινάω και εγώ κάνα τεστακι και ενημερώνω
HamerZ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Θα πάω και τον 2ο πίσω αύριο μιας και θα είναι ακριβώς 7 ημέρες (αγορά στις 22/3/2013). Δοκίμασα και άλλους 3 από τους παλαιότερους μου, ένας και πάλι WD 2TB Black (περσινό), με τα προαναφερθέντα προγράμματα και δεν μου παρουσίασαν κανένα αρνητικό αποτέλεσμα ή σφάλμα. Τροφοδοτικό έχω της Corsair 750άρι από VisionStudio και δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα (2 ετίας είναι ακόμη - με αρκετή ακόμη εγγύηση) Να δοκιμάσω για επιστροφή χρημάτων αύριο ή να μου στήλουν 2 σφραγισμένους ίδιους; - sirboux αναμένω αποτελέσματά και από τον δικό σου.
sirboux Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Θα πάω και τον 2ο πίσω αύριο μιας και θα είναι ακριβώς 7 ημέρες (αγορά στις 22/3/2013). Δοκίμασα και άλλους 3 από τους παλαιότερους μου, ένας και πάλι WD 2TB Black (περσινό), με τα προαναφερθέντα προγράμματα και δεν μου παρουσίασαν κανένα αρνητικό αποτέλεσμα ή σφάλμα. Τροφοδοτικό έχω της Corsair 750άρι από VisionStudio και δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα (2 ετίας είναι ακόμη - με αρκετή ακόμη εγγύηση) Να δοκιμάσω για επιστροφή χρημάτων αύριο ή να μου στήλουν 2 σφραγισμένους ίδιους; - sirboux αναμένω αποτελέσματά και από τον δικό σου. έχω το wd data lifeguard και τρέχει είναι στα μισά άλλα χρησιμοποιω το pc γιατί βaριεμαi D α και ο σκληρος μου ειναι σχεδον άδειος btw
HamerZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Update: Τον 1ο τον αντικατέστησαν με σφραγισμένο black κτλ το Σάββατο που μας πέρασε (αρκετά γρήγορα). Απο Δευτέρα τον τέσταρα με το εργαλείο της WD και δεν φάνηκε πρόβλημα σε 2 διαφορετικά συστήματα (στα ίδια που είχα χρησιμοποιήσει και στον προηγούμενο. Σήμερα είχα κλήση από το κεντρικό στην Αθήνα και μου είπε ο τεχνικός ότι το 2ο κομμάτι του πέρασε κανονικά τα τεστ (και της WD και 2 ακόμη από τα κλασσικά προγράμματα), οπότε είπαμε να μου τον στήλει πίσω και θα έχω αύριο Πέμπτη μάλλον. Θα τον περάσω και εγώ από την αρχή πάλι τεστ κτλ και βλέπουμε.
zapermania Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μία χαρά λοιπόν για τον πρώτο,αυτό που λες για τον 2ο τι παίχτηκε?Θέλω να πω,αφού το είχες περάσει και αυτόν από τα τεστ και σου έδειχνε τα ίδια με τον 1ο (ότι έχει bad sectors etc),αυτοί πως το βγάλανε ότι όλα είναι οκ??Τελικά εγγύηση από που??e-shop ή αντιπρόσωπος wd?να φανταστώ e-shop?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Πολύ περίεργο και για black κιόλας ,που είναι από τις καλύτερες επιλογές. Μήπως σου κάνει νούμερα το τροφοδοτικό και τους καταστρέφει....λέω εγώ τώρα Φυσιολογικό το βρίσκω, το ότι είναι Black δεν μου λέει κάτι...
rastafari Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 @HamerZ πάρε και ένα print screen αν βρεις τα bad . . . Για να μην σου πω οτι θα έπρεπε να το είχες κάνει από την πρώτη στιγμή πριν καν τους στειλεις τους δίσκους . . .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα