Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά..
έχω στην κατοχή μου ένα αυτοκίνητο παλιότερης γενιάς (πρώτη άδεια 1989),το οποίο δεν χρησιμοποιώ πια(άρα δεν πληρώνω ασφάλεια άδικα),λόγω μιας βλάβης που είχε,αλλά δεν θέλω να αποσύρω για προσωπικούς μου λόγους.
Μέχρι πρόσφατα αρκούσε να πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας για να το διατηρώ στην κατοχή μου..Πάντα το είχα παρκαρισμένο μέσα στο σπίτι μου,αν και με πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας δεν υπήρχε πρόβλημα να το έχω και στο δρόμο..Το θέμα είναι οτι σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο που πέρασε σε όσους από εμάς είχαμε αυτοκίνητο με πληρωμένα τέλη,χωρίς ασφάλεια στέλνουν πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος,είτε τα κυκλοφορούσαμε,είτε όχι...
Και το ερώτημά μου είναι το εξής..Μπορώ να κάνω κάτι για να μην το δώσω στην ανακύκλωση;;Μπορώ με κάποιο τρόπο να το διατηρήσω στην κατοχή μου και απλώς να πληρώνω τα τέλη χωρίς το πρόστιμο;;Ενδεχομένως αν έβγαζα πινακίδες ιστορικού,ή κάποιου άλλου παρεμφερούς τύπου;;
Ειλικρινά ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας...

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αφού δεν το κινείς, τι σε πειράζει να παραδώσεις τις πινακίδες; Παραδίδεις, κρατάς το όχημα, και δεν πληρώνεις φράγκο.

Δημοσ.

αφού δεν το κινείς, τι σε πειράζει να παραδώσεις τις πινακίδες; Παραδίδεις, κρατάς το όχημα, και δεν πληρώνεις φράγκο.

επειδή στη θέση του σκέφτομαι να πάρω άλλο,θα προτιμούσα να έχω τη δυνατότητα να το παρκάρω στο δρόμο...δεν είχα πρόβλημα όσο είχα να πληρώσω απλά τα τέλη..τα πλήρωνα και ήμουν οκ...(παρόλο που τελικά το είχα παρκάρει μέσα)αν όμως αγοράσω αυτοκίνητο θα προτιμούσα να μπορώ να το παρκάρω και έξω..

Δημοσ.

επειδή στη θέση του σκέφτομαι να πάρω άλλο,θα προτιμούσα να έχω τη δυνατότητα να το παρκάρω στο δρόμο...δεν είχα πρόβλημα όσο είχα να πληρώσω απλά τα τέλη..τα πλήρωνα και ήμουν οκ...(παρόλο που τελικά το είχα παρκάρει μέσα)αν όμως αγοράσω αυτοκίνητο θα προτιμούσα να μπορώ να το παρκάρω και έξω..

Σύμφωνα με αυτό:

http://www.uturn.gr/ut/content.php?r=585-Dimos_Egkataleleimeno_Oxima

ένα αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο ακόμα και αν έχει πινακίδες, ακόμα και όταν έχει πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας δεν αρκεί για να μην χαρακτηριστεί εγκαταλελειμμένο.

Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτό:

http://www.uturn.gr/ut/content.php?r=585-Dimos_Egkataleleimeno_Oxima

ένα αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο ακόμα και αν έχει πινακίδες, ακόμα και όταν έχει πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας δεν αρκεί για να μην χαρακτηριστεί εγκαταλελειμμένο.

αν το παρκάρω σε δημόσιο χώρο,θα το παρκάρω έξω από το σπίτι μου,οπότε δεν θα χαρακτηριστεί παρατημένο διότι και μέσα θα το βάζω και θα το μετακινώ σε άλλη θέση...το πρόβλημα είναι οτι σκεφτόμουν κάποιο τρόπο για να πληρώνω ΜΟΝΟ τα τέλη και όχι και το άθλιο πρόστιμο που επέβαλλαν επειδή είναι ανίκανοι να διαπιστώσουν ποιά αυτοκίνητα κινούνται ως ανασφάλιστα και ποιά τα έχουμε απλώς ακίνητα στο σπίτι μας πληρώνοντας τέλη...

Δημοσ.

εαν διαβασα καλα ειτε εχεις παραδωσει πινακιδες η οχι θα πρεπει να δηλωσεις που εχεις το οχημα..

επισης και κατι για ασφαλεια ακουσα σε οποιο σημειο και να το αφησεις χωρις πινακιδες..

δεν ξερω εαν ισχυει κατι τετοιο διαβασα ακομα το ψαχνω.

Δημοσ.

1.παραδιδεις πινακιδες που σου παν 3 ποστ!

2.φιλπα πινακιδες

3.δεν υπαρχει περιπτωση να στο σηκωσουν για εγκαταλελειμενο.ειδοποιουν με χαρτι κολλημενο πανω στο αυτοκ.Και αυτο μονο αν το αυτοκ.ειναι σε χαλια κατασταση!και γενικα σπανια θα σηκωσουν ακομη και σαπιο να ταν!

4.τρολαρεις?!

Δημοσ.

1.παραδιδεις πινακιδες που σου παν 3 ποστ!

2.φιλπα πινακιδες

3.δεν υπαρχει περιπτωση να στο σηκωσουν για εγκαταλελειμενο.ειδοποιουν με χαρτι κολλημενο πανω στο αυτοκ.Και αυτο μονο αν το αυτοκ.ειναι σε χαλια κατασταση!και γενικα σπανια θα σηκωσουν ακομη και σαπιο να ταν!

4.τρολαρεις?!

εχουνε παρουσιαστει κρουσματα που δεν αφηνει αυτοκολλητο η δημοτικη αστυνομια και τα σηκωνουν ετσι τον τελευταιο καιρο..

μην ξαφνιαστεις εαν δεις να στο εχουν παρει..

τωρα μην μου πεις δεν γινεται αυτο στην ελλαδα βρισκομαστε γιανα βγαλουν λεφτα κανουν τα παντα.

Δημοσ.

αν το παρκάρω σε δημόσιο χώρο,θα το παρκάρω έξω από το σπίτι μου,οπότε δεν θα χαρακτηριστεί παρατημένο διότι και μέσα θα το βάζω και θα το μετακινώ σε άλλη θέση...το πρόβλημα είναι οτι σκεφτόμουν κάποιο τρόπο για να πληρώνω ΜΟΝΟ τα τέλη και όχι και το άθλιο πρόστιμο που επέβαλλαν επειδή είναι ανίκανοι να διαπιστώσουν ποιά αυτοκίνητα κινούνται ως ανασφάλιστα και ποιά τα έχουμε απλώς ακίνητα στο σπίτι μας πληρώνοντας τέλη...

Θα σου πρότεινα να καταθέσεις πινακίδες, και τα χρήματα που θα πλήρωνες για τέλη κυκλοφορίας να τα δίνεις σε ιδιωτικό πάρκιν. Έστω και σε χωράφι. Εκτός βέβαια αν θέλεις οπωσδήποτε να το έχεις έξω από το σπίτι σου ώστε να το βλέπεις, να το βάζεις μπροστά, να το κινείς κτλ. Δεν ξέρω κάποιο τρόπο για να γίνει αυτό.

Επίσης οι πινακίδες ιστορικού δεν λύνουν το πρόβλημα. Τα αυτοκίνητα με τέτοιες πινακίδες δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, κατά συνέπεια δεν έχουν δικαίωμα να παρκάρουν σε δημόσιους δρόμους. Δεν το βγάζω από το μυαλό μου αυτό, κάπου το είχα διαβάσει, αλλά δεν μπορώ να βρω το link. Άσε που ιστορικές πινακίδες παίρνουν μόνο οχήματα ηλικίας 30 ετών και άνω.

Δημοσ.

Κι εμείς έχουμε μια παρόμοια κατάσταση (χαλασμένο - ακινητοποιημένο αυτοκινητο εδώ και 4 μήνες) και φυσικά έχουμε σταματήσει να πληρώνουμε ασφάλεια.

Δηλαδή τώρα είτε κινείται το όχημα είτε όχι θα πρέπει να πληρώνεις ασφάλεια. Δεν είναι λίγο άκυρο αυτό; Δεν μπορείς να το γλιτώσεις αν π.χ. φέρεις βεβαίωση από μηχανικό ή υπευθυνη δήλωση ότι το αμάξι είναι χαλασμένο πάλι θα πρέπει να πληρώσεις ασφάλεια?

Υ.Γ. Το αμάξι θέλουμε να το κρατήσουμε απλώς περιμένουμε ένα ανταλλακτικό απο εξωτερικό και μαζεύουμε και τα λεφτα για το μαστορα.

Δημοσ.

Προσωρινή ακινησία μέχρι να μαζέψεις τα χρήματα και να έρθει το ανταλλακτικό. Πινακίδες & άδεια παραμάσχαλα και στη ΔΟΥ. Υποχρεωτικό να δηλώσεις ΜΗ δημόσιο χώρο που φιλοξενεί το αυτοκίνητο.

Δημοσ.

Προσωρινή ακινησία μέχρι να μαζέψεις τα χρήματα και να έρθει το ανταλλακτικό. Πινακίδες & άδεια παραμάσχαλα και στη ΔΟΥ. Υποχρεωτικό να δηλώσεις ΜΗ δημόσιο χώρο που φιλοξενεί το αυτοκίνητο.

Δεν την ήξερα αυτή τη δυνατότητα, θα το κοιτάξω ευχαριστώ. Χώρος υπάρχει στην πιλωτή της πολυκατοικίας.

Γνωρίζεις αν αυτή η προσωρινή ακινησία σε απαλλάσει και απο την καταβολή του τέλους για το σήμα ή αυτο δεν το γλιτώνεις;

Μάλλον δεν τα γλιτώνουμε τα τέλη: [link=http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/5453][/link]

Δημοσ.

Τα τέλη τα γλιτώνεις κανονικά. Προφανώς αν πας τώρα να παραδώσεις, θα είναι πληρωμένο, δεν έχεις να γλιτώσεις κάτι.

Το 2014 αν δεν πάρεις πίσω τις πινακίδες, δεν πληρώνεις μία.

Φυσικά αν πας να τις πάρεις τον Δεκέμβρη του 2014 θα πληρώσεις όλο το τέλος του 14, δεν έχει σημασία για το κράτος :D

Δημοσ.

Μισό λεπτάκι, θέλεις να κινείς και να παρκάρεις (έστω και μπροστά από το σπίτι σου) ανασφάλιστο όχημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...