Προς το περιεχόμενο

Amd Phenom iix965 BE + HD7870 TahitiLE = Bottleneck?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλτατε/η MiraNee,

Μην ανοίγεις τόσα θέματα με τόσες διαφορετικές ερωτήσεις. Μόλις πριν λίγο απάντησα σ' ένα άλλο θέμα σου, που ρωτάς για τον συνδυασμό 6300 + 7870 Tahiti LE ΚΑΙ σ' ένα άλλο πάλι με ερώτηση για τα sockets και τις προοπτικές αναβάθμισής τους...

Συγκέντρωσε όλες τις ερωτήσεις σ' ένα θέμα, βοηθάς κι εσένα αλλά κι εμάς για να σου δώσουμε ολοκληρωμένη και σωστή βοήθεια. ;)

Δημοσ.

Φίλτατε/η MiraNee,

Μην ανοίγεις τόσα θέματα με τόσες διαφορετικές ερωτήσεις. Μόλις πριν λίγο απάντησα σ' ένα άλλο θέμα σου, που ρωτάς για τον συνδυασμό 6300 + 7870 Tahiti LE ΚΑΙ σ' ένα άλλο πάλι με ερώτηση για τα sockets και τις προοπτικές αναβάθμισής τους...

Συγκέντρωσε όλες τις ερωτήσεις σ' ένα θέμα, βοηθάς κι εσένα αλλά κι εμάς για να σου δώσουμε ολοκληρωμένη και σωστή βοήθεια. ;)

Μάλιστα :ρ

Δημοσ.

Συμφωνα με τα τεστ που καναμε με τον 965 ενος φιλου και την 7870ΧΤ του,καταληξαμε οτι: Οσα παιχνιδια χρησιμοποιουν ΜΟΝΟ την gpu τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα,και θα εχουν τα ιδια FPS με εναν Ι5 πχ.. Αν ομως καποιανχρησιμοποιησουν και cpu ταυτοχρονα (Far Cry 3,BF3,Skyrim) τοτε θα εχουμε συχνα αποτομες πτωσες των fps και μερικες φορες ακομα και μπουκαλι ( Στο far cry 3,αλλαζαμε τις αναλυσεις και ειχαμε ΠΑΝΤΑ τα ιδια fps...) Και παλι ομως το παιχνιδι θα ειναι playable...

Δημοσ.

Εξαρταται το παιχνιδι αν αξιοποιει σωστα το συνδυασμο cpu-gpu-drivers. Το συστημα που περιγραφεις ειναι μια χαρα για να παιξει το συνολο των τιτλων που υπαρχουν με εξαιρεση - μικρη Crιsis 3.

Ολα παιζουν απο το ποσο καλη δουλεια εχει γινει στο θεμα υποστηριξης των τιτλων απο τους οδηγους της καρτας γραφικων και επισης το κατα ποσο ξεπερνας η οχι την Full HD αναλυση για το gaming σου.

Προσωπικα οταν τα βρισκω "σκουρα" απενεργοποιω shadows (τρωνε τη περισσοτερη μνημη απο την GPU) και κατεβαζω ΑΑ στο χ4, το οποιο ακομα και με E8400@3ghz με 8800gt που ειχα πριν εχω κανει μονο στο skyrim και στο Battlefield 3.

Χωρις να θελω να ανοιξω "πολεμο" προτιμησης για GPU εχω εδω και αρκετο καιρο παρατηρησει οτι η NVIDIA κανει καλυτερη δουλεια οσον αφορα τον προγραμματισμο των οδηγων για καινουριους + παλιους τιτλους,(ειναι ο λογος που γυρισα ολα τα συστηματα μου με NVIDIA καρτες και οχι μονο για το gaming) παντα ατομικα μιλαω.

Εννοειται οτι η αποφαση ειναι δικη σου!

Ελπιζω να βοηθησα 

• Like 1
Δημοσ.

Θα αντέξει ένας phenom iix965 μία https://www.skroutz.gr/s/2820121/Sapphire-Radeon-HD7870-2GB-XT.html στα stock speed και αν ναι θα κατέβουν καθόλου οι επιδόσεις τις κάρτας? αν όχι στα πόσα GHz χρειάζετε να τον κάνω OC και ποιά ψύχτρα θα χρειαστώ?

ουτε για πλακα bottleneck, βγαλτο απο το μυαλο σου 

το μονο που μπορει να ισχυει ειναι οτι σε καποια παιχνιδια που θα κερδιζαν απο καλυτερο επεξεργαστη , θα μπορουσες να εχεις καλυτερες επιδοσεις με ενα καλυτερο επεξεργαστη 

ομως να μη δουλευει η καρτα σου στο 100% οποτε αυτο χρειαζεται λογω του 965 , απλα δε παιζει σα σεναριο

ειναι υπεραρκετος

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρταται το παιχνιδι αν αξιοποιει σωστα το συνδυασμο cpu-gpu-drivers. Το συστημα που περιγραφεις ειναι μια χαρα για να παιξει το συνολο των τιτλων που υπαρχουν με εξαιρεση - μικρη Crιsis 3.

Ολα παιζουν απο το ποσο καλη δουλεια εχει γινει στο θεμα υποστηριξης των τιτλων απο τους οδηγους της καρτας γραφικων και επισης το κατα ποσο ξεπερνας η οχι την Full HD αναλυση για το gaming σου.

Προσωπικα οταν τα βρισκω "σκουρα" απενεργοποιω shadows (τρωνε τη περισσοτερη μνημη απο την GPU) και κατεβαζω ΑΑ στο χ4, το οποιο ακομα και με E8400@3ghz με 8800gt που ειχα πριν εχω κανει μονο στο skyrim και στο Battlefield 3.

Χωρις να θελω να ανοιξω "πολεμο" προτιμησης για GPU εχω εδω και αρκετο καιρο παρατηρησει οτι η NVIDIA κανει καλυτερη δουλεια οσον αφορα τον προγραμματισμο των οδηγων για καινουριους + παλιους τιτλους,(ειναι ο λογος που γυρισα ολα τα συστηματα μου με NVIDIA καρτες και οχι μονο για το gaming) παντα ατομικα μιλαω.

Εννοειται οτι η αποφαση ειναι δικη σου!

Ελπιζω να βοηθησα 

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φίλε μου

Δημοσ.

Δες εδώ cpu perf review στο Crysis 3. Το battlefield 3 στο multiplayer mode είναι πιο cpu intensive. Skyrim, Stalker, Starcraft και πολλά άλλα παίζει να μην βλέπουν πάνω απο 2 Cores, οπότε και λογικό οι i3 να ΄'ναι καλύτεροι απο Phenom II / FX π.χ. Έχει να κάνει με την μηχανή του παιχνιδιού και αν εκμεταλλεύεται τα extra threads, δες άλλο review με tomb raider.

Δημοσ.

στο tomb raider ο επεξεργαστης ειναι διακοσμητικος πραγμα που φαινεται και απο το τεστ 

αν εχεις athlon διπυρηνο αρχιζει και υπαρχει ουσιαστικο θεμα, αλλα μιλαμε για πολυ ξεπερασμενο επεξεργαστη 

παντως αλλο cpu intensive, αλλο bottleneck 

με 4πυρηνο στυλ phenom2 και q9xx δεν παιζουν bottleneck 

• Like 1
Δημοσ.

και μακαρι να ηταν περισσοτερα παιχνιδια ετσι , ωστε να ανησυχουσαμε λιγοτερο για τους επεξεργαστες 

εγω απο αυτο το παιχνιδι ουσιαστικα επιβεβαιωθηκα οτι ακομα και ενας παλιος τετραπυρηνος δε δημιουργει bottleneck σε μια δυνατη συγχρονη καρτα οπως η 7950

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...