pontez2 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 So fckin what? Σε μια χώρα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ μας πείραξε το αν ο εύζωνας δει κανένα γκομενάκι. Για γέλια!!! Kαλά ας μην μηδενίζουμε τα πάντα ομως ;-)
Sosa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Το ίδιο πράγμα είναι η φρουρά με τους εύζωνες. Απλά μετά τους εύζωνες είναι η ΜΛΑΤ που στους Εύζωνες και τριγύρω θεωρείται βύσμα σχετικα με το τι περνάς. Να κόψεις είναι σχετικό τι ανάγκες έχει. Αν έχει άτομα μπορεί να σε κόψει. Αν δεν έχει θα σου βγάλουν την Παναγία για να μην κοπεις. Υπάρχει και ο λόχος διοικήσεως βεβαια. Με πολύ ζόρι και λόγο προβλημάτων υγείας που έχω με το γόνατο μου μετά απ' όλη την εκπαίδευση με στείλανε ΛΔ. Αλλά μην νομίζεις ότι δεν κάνεις τίποτα. Ότι αγκαρια στο στρατόπεδο πρώτα το ΛΔ στέλνουν και χωσιμο σε κανά γραφείο συν σκοπιές μέσα στο στρατόπεδο. Πραγματικά καλύτερα πέρναγα παραμεθόριο η να πήγαινα πινέζα. Μας απαγορευόταν και ο ύπνος το μεσημέρι δια ροπάλου. Οπότε έβγαινες έξοδο πήγαινες για φαγητό και ύπνο και πάλι μέσα. Θυμάμαι είχα έξοδο και στον ύπνο μου μου έλεγε η κοπέλα μου ότι φώναζα μάλιστα κύριε επιλοχία και διαταξτε. Αρκετοί πριν απολυθούν είχαν πάει νοσοκομείο με κυρσοκοιλες η πρόβλημα στα πόδια. Αλλά εκτός απολα τα άσχημα ή υπηρεσία στο μνημείο είναι αξέχαστη και η εμπειρία έπαρση σημαίας αλλά και επίσημη αλλαγή φρουράς Κυριακή είναι εμπειρία. Στην τελική έκανες και κάτι να είσαι περιφανος στο στρατο, οπουδήποτε αλλού είναι χάσιμο χρόνου και δεν κάνεις ούτε μαθαίνεις τίποτα. Επίσης μέσα αν και χαζό υπάρχει ένα παιχνιδι. "Μπακαλιαροι" που παίζουν οι εύζωνες. Περισσότερο είναι για να δείξεις ότι έχεις ακέραιο χαρακτήρα και εξάσκηση σε δύσκολες συνθήκες. Ότι αντέχεις τις σφαλιάρες. Οι Κρητικοί συνήθως έχουν χέρια κουπιά και είναι θανάσιμοι σε αυτό το παιχνίδι. Ααα επίσης κόντρα ξύρισμα πριν κάθε υπηρεσία οπωσδήποτε. Μιλάμε ξύρισμα σε 10 δεύτερα κάνεις. Αφού ξυρίζεσαι 4 φορές την ημέρα. Σημερα μιλησα με τον λοχαγο μου, οτι δεν επιθυμω να γινω ευζωνας και μου ειπε για τον Λοχο διοικησεως.. Εκει να φανταστω δεν εχει φωνες, αγγαρειες κτλ ετσι? Επισης απο εξοδους θυμασαι πως σε πηγαινε?
SwAToNeR Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Σημερα μιλησα με τον λοχαγο μου, οτι δεν επιθυμω να γινω ευζωνας και μου ειπε για τον Λοχο διοικησεως.. Εκει να φανταστω δεν εχει φωνες, αγγαρειες κτλ ετσι? Επισης απο εξοδους θυμασαι πως σε πηγαινε?Ξέρεις κανένα σπίτι απέξω να είναι σάπιο και μέσα να είναι παλάτι;Ξέχασε το ότι περνάς καλά μέσα έξω. Αν δεν έχεις ειδικότητα οδηγός η μάγειρας έχει αγγαρεία, Σκοπια κλπ. Γενικά μακρυά όσο μπορείς αν δεν είσαι πορωμενος. Αν και δεν ήθελα εξαρχής να πάω θα προτιμούσα υπηρεσία μνημείο παρά ΛΔ. Αλλά έχει χάρη που είχα θεμα με το γόνατο. Μετά έβγαλα και θέμα στην μέση και δεν έκανα και πολύ ευζωνική υπηρεσια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μετά διαλύθηκες τελείως κι απολύθηκες
Sosa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ξέρεις κανένα σπίτι απέξω να είναι σάπιο και μέσα να είναι παλάτι; Ξέχασε το ότι περνάς καλά μέσα έξω. Αν δεν έχεις ειδικότητα οδηγός η μάγειρας έχει αγγαρεία, Σκοπια κλπ. Γενικά μακρυά όσο μπορείς αν δεν είσαι πορωμενος. Αν και δεν ήθελα εξαρχής να πάω θα προτιμούσα υπηρεσία μνημείο παρά ΛΔ. Αλλά έχει χάρη που είχα θεμα με το γόνατο. Μετά έβγαλα και θέμα στην μέση και δεν έκανα και πολύ ευζωνική υπηρεσια. με το να χει χωσιμο μπορω να ζησω.. αυτο που δεν γουσταρω ειναι οι φωνες και τα καψωνια.. εχει τετοια και στο ΛΔ; Επισης εχω ακουσει οτι εχει πολλες καμπανες.. Ποιοι ειναι οι ποιο κλασσικοι λογοι?
SwAToNeR Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μετά διαλύθηκες τελείως κι απολύθηκες Μακροχρόνια διαλύθηκα και πήγα κομμάτι κομμάτι σπίτι μου. Φωνές έχει παντού. Ίσως και περισσότερες στο ΛΔ. Και περισσότερη καζουρα και ποιο πολύ στραβους αξιωματικούς
Sosa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μακροχρόνια διαλύθηκα και πήγα κομμάτι κομμάτι σπίτι μου. Φωνές έχει παντού. Ίσως και περισσότερες στο ΛΔ. Και περισσότερη καζουρα και ποιο πολύ στραβους αξιωματικούς πφφ καταλαβα.. η εναλλακτικη ειναι παραμεθοριος.. που εχω αρχισει και να το σκεφτομαι.. εσυ ποτε υπηρετησες?
defacer Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δεν είναι κόμπλεξ κλπ, στην τελική όλοι φαντάροι είναι. Πρέπει να σε τσιτώσουν μπας και σε πορώσουν. Φανταστείτε να είσαι σκοπός στο μνημείο και εσύ να κοιτάς δεξιά και αριστερά. Αν δεν σε έχουν στον φόβο πως θα σε πείσουν να το κάνεις; [...] Αλλά ξαναλέω ότι αν δε σε φοβήσουν δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις 1 ώρα ακίνητος και χωρίς να κοιτάς πουθενά αν δε χέζεσαι ότι δε θα απολυθείς ποτέ ή δε θα φάς καψώνι. Δεν απευθύνομαι 100% σε σένα, απλά με αφορμή αυτά που είπες. Πρώτον, ο φόβος που όντως χρησιμοποιείται πολλές φορές "στη ζωή" σαν κίνητρο, δεν είναι ούτε το πιο αποτελεσματικό ούτε το πιο ηθικό κίνητρο. Είναι όμως το πιο εύκολο να εφαρμοστεί, και γι' αυτό το εφαρμόζουν. Πώς θα σε πείσουν να είσαι τέντα; Διαλέγοντας (κοσκινίζοντας) το κατάλληλο άτομο και δίνοντάς του να καταλάβει πως την ώρα που είσαι σκοπός στο μνημείο ο ρόλος σου είναι ακριβώς να δείξεις πόσο πολύ τέντα είσαι. Να τα κάνεις όλα τέλεια σε βαθμό υπεράνθρωπο, γιατί αυτό ακριβώς είναι που αντιπροσωπεύεις εκείνη τη στιγμή. Ούτε τον εαυτό σου, ούτε το στρατό, ούτε τίποτα άλλο πέρα από το "ιδεώδες του εύζωνα". Οπότε από τη στιγμή που επιλέγεις (και καλά) να είσαι εκεί, οφείλεις να τα δώσεις όλα στην προσπάθεια να προσεγγίσεις αυτό το ιδεώδες. Φυσικά για να γίνει αυτό το πράγμα χρειάζεται πολύς κόπος και ιδρώτας και να κουβαλάς σωστά μυαλά οπότε δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα ήταν πρακτικό (χωρίς να θέλω να μειώσω τον ιδρώτα όσων το κάνουν, ανάμεσα στους οποίους είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και κάποιοι ακριβώς όπως τους περιέγραψα παραπάνω). Στην τελική καταλήγει η υπόθεση στο απλό και κατανοητό, κάποια πράγματα χρειάζονται να υπάρχει ή σεβασμός ή φόβος. Με το σεβασμό είναι πολύ καλύτερα, με το φόβο πολύ ευκολότερα. Αλλά εκτός απολα τα άσχημα ή υπηρεσία στο μνημείο είναι αξέχαστη και η εμπειρία έπαρση σημαίας αλλά και επίσημη αλλαγή φρουράς Κυριακή είναι εμπειρία. Στην τελική έκανες και κάτι να είσαι περιφανος στο στρατο, οπουδήποτε αλλού είναι χάσιμο χρόνου και δεν κάνεις ούτε μαθαίνεις τίποτα. Μερικές φορές είναι καλύτερα να μη κάνεις τίποτα παρά να συμμετέχεις σε κάτι κακό, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθεις το ίδιο πράγμα (αναφέρομαι π.χ. στο σεβασμό, όχι στο σιδέρωμα της φουστανέλας). Και ούτε είναι καλό να "μαθαίνεις" οτιδήποτε, υπάρχουν πράγματα που καλύτερα είναι για οποιονδήποτε να μη τα "μάθει" ποτέ. Για μένα π.χ. ένα τέτοιο είναι η πατριδολατρεία σε βαθμό ηλιθιότητας. Να βλέπεις ας πούμε μπροστά σου ένα κακώς κείμενο κάτω από την ελληνική σημαία και η αντίδρασή σου να είναι σεβασμός στη σημαία. So fckin what? Σε μια χώρα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ μας πείραξε το αν ο εύζωνας δει κανένα γκομενάκι. Για γέλια!!! Ο εύζωνας βρίσκεται εκεί για να παριστάνει τον τύπο που δεν τον αγγίζει τίποτα εκτός από την υπηρεσία του. Αυτός ο τύπος λοιπόν αν δει κανένα γκομενάκι, ή αν ξύσει το αυτί του, μάζευτα όλα γιατί έχουμε αποτύχει. Αν ακόμα θεωρείς ότι είναι για γέλια, απλά δεν έχεις καταλάβει το ρόλο του.
SwAToNeR Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε ολα. Όπως επίσης δε θέλεις να δεις επίδειξη μόδας μέσα στον Παρθενώνα έτσι δεν πρέπει κάποια πράγματα να χάνουν τις αξιες τους. Είναι συμβολικό μεν αλλά δεν θα ήταν ωραίο ο εύζωνας που συμβολίζει αγώνα και μάχη και θυσιες να κοιτάει κανένα κώλο και να σφυρίζει και να λέει Πωπω κωλαρα. Θα ήταν απλά τραγικό και ξεφτίλα στον λαό μας ότι δεν έχουμε αξίες. Όλες οι χώρες έχουν παρόμοιες εικόνες και σώματα ασφαλείας. Ξαναλεω προσωπικά όσο έζησα την εμπειρία θα προτιμούσα να έκανα ευζωνική. Αφού θα σε βιάσουν να το χαρείς κιολλας. Βρέθηκα στην φρουρά και παρουσιαστηκα την επόμενη ΕΣΟ και όχι την δική μου επειδή κάλυπτα τα κριτήρια και έπρεπε να γεμίσουν θεσεις όπως φαίνεται. Ήταν κανά 2 ακόμα σειρά μου μαζί. Ο ένας έφυγε ΜΛΑΤ την επόμενη ο άλλος έκανε κανονικά ευζωνική υπηρεσία. Να ακολουθήσω δεν μπορούσα γιατί έχω θέμα με το γόνατο μου. Να με στείλουν ΜΛΑΤ δεν μπορούσαν γιατί δεν είχα αρκετό βύσμα και γέμισαν. Πάλι πίσω δεν γινόταν γιατί είχα κάνει ήδη παραμεθόριο και γενικά ακόμα ψάχνω την δικαιολογία γιατί δε με στέλνανε. Ίσως έβαλε και κανένας γνωστός βύσμα και φοβάται να μου το πει η με μισουσαν. Έτσι με στείλανε ΛΔ και το ζευγάρι μου πύλη (το χαράμισα το παλικάρι.) Η φωνή στο ΛΔ είναι χειρότερη. Οι εύζωνοι νομίζουν ότι είσαι βύσμα, οι αξιωματικοί κομπλεξικοι και εσύ στην μέση χωρίς ειδικότητα να κάνεις το μπαλάκι. Και όχι τίποτα άλλο αλλά να σε κράζουν και οι αξιωματικοί; Βηματισμό δε ξέρουν. 10 λεπτά ακίνητοι δε κάτσανε ποτέ όχι 1 ωρα και 2μιση ώρες σε επίσημο με στήσιμο γιατί άργησε η πτήση. Έφαγα 30 φ και 20 σεξ στο ΛΔ και παρουσιαστηκα με 10 μέρες τιμητική από το τάγμα μου σε χαρτί από τον δοικα. Αν το ξανά ζούσα καλύτερα ευζωνική έχεις να θυμάσαι, έκανες και κάτι με ουσία και δεν πέταξες 1 χρόνο και τσάμπα. Και πραγματικά οποίος έκανε ευζωνική και κάνει τωρα για μένα ειναι μάγκες. Δεν είναι ευκολο, αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω και με κάποιο άλλο σώμα γιατί δεν έχω προσωπική εμπειρία εκτός από τζιτζίκι. Και βέβαια αν είσαι τυχερός και δεν βγάλεις κανένα κουσουρι. Όπως κυρσοκοιλες, γόνατα η μέση τότε ο μπερες θα σου μείνει ανάμνηση.
Sosa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε ολα. Όπως επίσης δε θέλεις να δεις επίδειξη μόδας μέσα στον Παρθενώνα έτσι δεν πρέπει κάποια πράγματα να χάνουν τις αξιες τους. Είναι συμβολικό μεν αλλά δεν θα ήταν ωραίο ο εύζωνας που συμβολίζει αγώνα και μάχη και θυσιες να κοιτάει κανένα κώλο και να σφυρίζει και να λέει Πωπω κωλαρα. Θα ήταν απλά τραγικό και ξεφτίλα στον λαό μας ότι δεν έχουμε αξίες. Όλες οι χώρες έχουν παρόμοιες εικόνες και σώματα ασφαλείας. Ξαναλεω προσωπικά όσο έζησα την εμπειρία θα προτιμούσα να έκανα ευζωνική. Αφού θα σε βιάσουν να το χαρείς κιολλας. Βρέθηκα στην φρουρά και παρουσιαστηκα την επόμενη ΕΣΟ και όχι την δική μου επειδή κάλυπτα τα κριτήρια και έπρεπε να γεμίσουν θεσεις όπως φαίνεται. Ήταν κανά 2 ακόμα σειρά μου μαζί. Ο ένας έφυγε ΜΛΑΤ την επόμενη ο άλλος έκανε κανονικά ευζωνική υπηρεσία. Να ακολουθήσω δεν μπορούσα γιατί έχω θέμα με το γόνατο μου. Να με στείλουν ΜΛΑΤ δεν μπορούσαν γιατί δεν είχα αρκετό βύσμα και γέμισαν. Πάλι πίσω δεν γινόταν γιατί είχα κάνει ήδη παραμεθόριο και γενικά ακόμα ψάχνω την δικαιολογία γιατί δε με στέλνανε. Ίσως έβαλε και κανένας γνωστός βύσμα και φοβάται να μου το πει η με μισουσαν. Έτσι με στείλανε ΛΔ και το ζευγάρι μου πύλη (το χαράμισα το παλικάρι.) Η φωνή στο ΛΔ είναι χειρότερη. Οι εύζωνοι νομίζουν ότι είσαι βύσμα, οι αξιωματικοί κομπλεξικοι και εσύ στην μέση χωρίς ειδικότητα να κάνεις το μπαλάκι. Και όχι τίποτα άλλο αλλά να σε κράζουν και οι αξιωματικοί; Βηματισμό δε ξέρουν. 10 λεπτά ακίνητοι δε κάτσανε ποτέ όχι 1 ωρα και 2μιση ώρες σε επίσημο με στήσιμο γιατί άργησε η πτήση. Έφαγα 30 φ και 20 σεξ στο ΛΔ και παρουσιαστηκα με 10 μέρες τιμητική από το τάγμα μου σε χαρτί από τον δοικα. Αν το ξανά ζούσα καλύτερα ευζωνική έχεις να θυμάσαι, έκανες και κάτι με ουσία και δεν πέταξες 1 χρόνο και τσάμπα. Και πραγματικά οποίος έκανε ευζωνική και κάνει τωρα για μένα ειναι μάγκες. Δεν είναι ευκολο, αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω και με κάποιο άλλο σώμα γιατί δεν έχω προσωπική εμπειρία εκτός από τζιτζίκι. Και βέβαια αν είσαι τυχερός και δεν βγάλεις κανένα κουσουρι. Όπως κυρσοκοιλες, γόνατα η μέση τότε ο μπερες θα σου μείνει ανάμνηση. λολ 30φ; εσυ εφταιγες η τις μοιραζουν σαν καραμελες;
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δεν εχω εμπειρια απο ΛΔ ΦΚ αλλα τοσα γυμνασια ζοριλικι και αντρισμο για να ειναι κανεις τσολιας στα ντουβαρια της βουλης πολυ καψιμο, περισσοτερο εχω εκτιμηση special forces κατι uk sas η λεγεωνα των ξενων που κανουν ασκηση survivor πως να τρεφονται απο τη μητερα φυση τρωγοντας βατραχια, σκουληκια, η και σκορπιοι, το να σκληραγωγηθει καποιος που το εχει και ειναι στρατοκαυλος κατω απο αντιξοες συνθηκες για δυσκολες εποχες που γινει κανα τσαφ και καταρευσει ο πολιτισμος μιας χωρας και δεν θα λειτουργει τιποτα ουτε τραπεζες ουτε super market το καταλαβαινω εχει νοημα για την επιβιωση του, τωρα ολο αυτο το μανικι για αγηματα και σκοπος σε ενα αγαλμα? πολυ θα ηθελα να ειμαι απο καμια μερια σε ενα γενικο μπαμ πως θα συμπεριφερθουν οι και καλα σκληροι ευζωνοι? 1
sargio01 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Αυτό εννοώ κι εγώ που ρωτάω παραπάνω για την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, του πούστη να θεωρείται επίλεκτο τμήμα λόγω της τέλειας σκοπιάς απλά... Το 'δα σαν ευκαιρία να μας διαφωτήσουν τα παιδιά που υπηρέτησαν εκεί και επιτέλους να μου λυθεί η απορία.
Sosa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δεν εχω εμπειρια απο ΛΔ ΦΚ αλλα τοσα γυμνασια ζοριλικι και αντρισμο για να ειναι κανεις τσολιας στα ντουβαρια της βουλης πολυ καψιμο, περισσοτερο εχω εκτιμηση special forces κατι uk sas η λεγεωνα των ξενων που κανουν ασκηση survivor πως να τρεφονται απο τη μητερα φυση τρωγοντας βατραχια, σκουληκια, η και σκορπιοι, το να σκληραγωγηθει καποιος που το εχει και ειναι στρατοκαυλος κατω απο αντιξοες συνθηκες για δυσκολες εποχες που γινει κανα τσαφ και καταρευσει ο πολιτισμος μιας χωρας και δεν θα λειτουργει τιποτα ουτε τραπεζες ουτε super market το καταλαβαινω εχει νοημα για την επιβιωση του, τωρα ολο αυτο το μανικι για αγηματα και σκοπος σε ενα αγαλμα? πολυ θα ηθελα να ειμαι απο καμια μερια σε ενα γενικο μπαμ πως θα συμπεριφερθουν οι και καλα σκληροι ευζωνοι? Συμφωνουμε 100%.. Και εγω αυτο ειπα αρχικα αν ηξερα οτι θα με παιρναν με το ζορι, καλυτερα να δηλωνα τιποτα ειδικες δυναμεις, ΕΛΔΥΚ να μαθω και κατι.. Τρως 1.5 μηνα εκπαιδευση μονο και μονο για να μαθεις να εισαι ενα τιποτα, μια αψυχη κουκλα.. Τα ''κομαντα'' εκει μεσα αναθεμα και αν ξερουν να το γεμιζουν το Μ1. Χιλιες φορες να εκανα κανα ΣΠΕΝ στον εβρο να εκανα και καμια εξτρα βολη, παρα να καθομαι να κοιταω τον ηλιο η το πατωμα ολη μερα.
sargio01 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Στην εποχή μου είχε έρθει μετάταξη μιας σειρούλας μου για την προεδρική φρουρά, το άτομο ήταν παιδαράς να το πω έτσι και δίναμε ρέστα που θα πήγαινε ένας δικός μας εκεί, θα μας έβγαζε και ασπροπρόσωπους να 'χαν να λένε για τους αμφίβιους και κορδονόμασταν κιόλας επειδή θ' ανέβαζε το status της μονάδας μας Τελικά απ' ό,τι καταλαβαίνω, απο το καψώνι μπορεί και να τον έχουν χτίσει μέσα στο μνημείο...
SwAToNeR Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Καλά είστε για γέλια. Στο χέρι φραπέ αλλα θα ήθελα να είχα πάει κομάντο στην Σιβηρία δεν πάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις