Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

@Nikos_koz, τα καψωνια σταματησαν απο τους παλιοτερους ή συνεχιζουν κανονικα?

Η φαση με τα πλακακια και τους ωμους? 

Σοβαρα ρωταω απο περιεργεια για το αν εχει αλλαξει κατι :)

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Διαφορα που δεν τα θυμαμαι oλα, με top το χτυπημα στον ωμο με το Μ1. Στην αρχη σου ελεγαν να το κανεις μονος σου. Φυσικα επειδη ως αμυνα καποια στιγμη το εκανες απαλα, σε κρατουσε ενας απο πισω για να εχεις σταθερο σωμα και ο αλλος επαιρνε φορα και στο κοπαναγε στον ωμο. Πολλες φορες και με μεγαλη συχνοτητα κατα τη διαρκεια της ημερας.

Αποτελεσμα ενα τεραστιο αιματωμα που ξεφευγε απο το χερι. Και ετσι ο ωμος σου γινοταν σκληρος (το οποιο ακομα μεχρι τωρα δεν εχω αποφασισει αν ηταν απλα μια παπατζα για δικαιολογια ή οντως συνεβαινε).

Αλλα νταξ, μετα επαιρνες πλακακια και τα εσπαγες με τον ωμο σου και οταν χτυπαγες το οπλο στα αγηματα ακουγοταν ΜΠΑΜ :lol:

Γενικα ηταν κι αλλα σε ασχετες φασεις, εναν λ.χ τον πεταξαν στους λουτηρες και του εριξαν οινοπνευμα και αζαξ πχ. Σε εναν τον ειχαν ακινητοποιησει και του εριξαν οινοπνευμα στα μπατζακια και του εβαλαν φωτια. Φυσικα τον εσβησαν μετα πριν γινει χαος, αλλα still. 

ΜΛΑΤ ολα αυτα, αναλογα γινονταν και στο λοχο ευζωνων.

Δημοσ.

Παντως πρεπει να εισαι πολυ καθυστερημενος (δεν το λεω για το φιλο αλλα γενικα) για να θελεις να περασεις ολα αυτα τα καψονια για να καθεσαι ορθιος και να βγαζουν φωτογραφιες οι τουριστριες διπλα σου πολλες φορες κανοντας πλακα.

Να εισαι πχ πορωμενος και να πας στις Ειδικες Δυναμεις και να περασεις τα καψονια για να σκληραγωγηθεις το καταλαβαινω. Αλλα για να γινεις τουριστικη ατραξιον οχι.

Δημοσ.

καψωνια ειχε αλλα συνηθως αφορουσαν την εκπαιδευση...με το οπλο υπηρχε τεχνικη...ορισμενοι

ειχαν μελανιες στους ωμους μεχρι να βρουν το σημειο...πλακακια κτλ οχι τουλαχιστο πριν 2 χρονια...

η αληθεια παντως ειναι καπου στη μεση...υπαρχει ομως μια γερη δοση βλακειας σε ορισμενα πραγματα

οπως σε ολα τα σωματα του ΕΣ

• Moderators
Δημοσ.

.υπαρχει ομως μια γερη δοση βλακειας σε ορισμενα πραγματα

οπως σε ολα τα σωματα του ΕΣ

Καλα συμφωνω με αυτο απλως νομιζω πως σε ΠΦ και ΕΔ ειναι πιο περιεργη η κατασταση λογω του οτι οι περισσοτεροι μπαινουν λογω επιλογης τους. Και λογω του οτι οι ανωτεροι (τουλαχιστον τοτε που ημουν εγω) ενισχυουν την ολη ιστορια περι τιμημενου σωματος κλπ.

Δημοσ.

κοιτάνε ακομα την λάμπα ή τον ήλιο μέχρι να δακρύσουν;

απο τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες που έχω ακούσει να κάνουν στον ΕΣ

Δημοσ.

κοιτάνε ακομα την λάμπα ή τον ήλιο μέχρι να δακρύσουν;

απο τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες που έχω ακούσει να κάνουν στον ΕΣ

Δεν κοιτάμε ποτέ τον ήλιο με γυμνούς οφθαλμούς και με φίλτρα, όχι τσιγάρου.;ρ

Δημοσ.

Δεν κοιτάμε ποτέ τον ήλιο με γυμνούς οφθαλμούς και με φίλτρα, όχι τσιγάρου.;ρ

στην πφ θεωρείται μαγκιά τον αν κοιτάς χωρίς να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου μέχρι να δακρισεις...

Δημοσ.

Το σωμα εχει τελετουργικο χαρακτηρα..οπως λεχθηκε και στην αρχη.. σκοπος του ειναι η φυλαξη του αγνωστου

στρατιωτη, εις μνημη ολων αυτων που επεσαν για την πατριδα..

Το πιο βασικο κομματι της υπηρεσιας ειναι στεκεσαι ακινητος και να μην αντιδρας στους εξωτερικους παραγοντες,

οποιοι και να ειναι αυτοι, τουριστες, δακρυγονα, καιρικα φαινομενα.

Το να εξεταζεις ενα ενα κομματια της εκπαιδευσης φυσικα δεν βγαζει νοημα..αλλα η εκπαιδευση οσο παραλογη

εξυπηρετει στο να εκτελεσεις την υπηρεσια οπως "προβλεπεται"

Ενα 40% δεν παει με δικη του θεληση, το θεμα ομως ειναι οτι οταν εισαι στον στρατο και δεν μπορεις να κανεις

διαφορετικα εφοσον διαταχθεις να κανεις κατι, ουτε μπορεις να πεις "αα δεν μ'αρεσει και πολυ εδω στειλτε με καπου αλλου".

Σιγουρα το σωμα αυτο δεν ειναι για ολους, γι' αυτο ειπα και στον φιλο πιο πριν εαν πραγματικα θελει να παει

ας το δοκιμασει..οπως παντου υπαρχουν  θετικα και αρνητικα.

Προσωπικα με επελεξαν, δεν ημουν εθελοντης, πηγα σε ηλικια μεγαλυτερη απο τους πιο πολλους και εκκρεμουσε και ενα στρατοδικειο σε βαρος μου λογω ανυποταξιας. Βυσμα δεν ειχα και μπορω να πω οτι περασα αρκετα καλα.

Οτι μπορει ο φιλος να περασει την θητεια του πιο ανωδυνα αυτο ειναι το μονο σιγουρο, αλλα οχι οτι θα παθει και τιποτα εαν παει

• Like 2
Δημοσ.

για το τελευταιο μην εισαι απολυτος. Φίλος μου που υπηρέτησε πφ μετά απο καναδυο χρονια απο την απολυση του παρουσίασε κιρσοκηλη στους ορχεις. Φυσικά τώρα πλέον δεν μπορεί να αποδειξει ότι φταιει η πφ, αλλά η πάθηση παρουσιάζεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε όσους υπηρετούν σε τέτοια σώματα...

Δημοσ.

για το τελευταιο μην εισαι απολυτος. Φίλος μου που υπηρέτησε πφ μετά απο καναδυο χρονια απο την απολυση του παρουσίασε κιρσοκηλη στους ορχεις. Φυσικά τώρα πλέον δεν μπορεί να αποδειξει ότι φταιει η πφ, αλλά η πάθηση παρουσιάζεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε όσους υπηρετούν σε τέτοια σώματα...

συμφωνω..οπως ειπα και την αρχη εαν δεν επιδιδεται σε ακροτητες και δεν υπαρχει προδιαθεση δεν θα εχει κανενα προβλημα..γενικα οι κυστες/κοιλες στα γεννητικα οργανα προκαλουνται απο ορθοστασια και επιπονη γυμναστκη, εχω συναντησει ατομα απο ΕΛΔΥΚ και ΕΔ που ειχαν το ιδιο προβλημα. Λογικα ο φιλος σου να το ειχε και οταν υπηρετουσε αλλα να το αμελησε οπως κανουν οι περισσοτεροι δυστυχως, χωρις να ειμαι απολυτος

Δημοσ.

αν υπήρχε πριν τον στρατό, αυτό κάτι μας λέει για τις ιατρικές εξετάσεις και τις κατηγορίες της σωματικής ικανότητας στους στρατιώτες, έτσι;

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γιατι αν δεν το βιώσεις, πολυ απλα δεν εχεις αποψη...! 

Ευζων Sakis, δεικτης Προεδρικου Μεγαρου.

(Δεν ηταν επιλογη μου, με πηγαν με το ζορι, αλλα ολα ειναι ενα μεγαλο ψεμα. )

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...