sargio01 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 (...)πως ειναι τα πραγματα εκει? Εχω διαβασει πολλα και πολλες ανακριβειες επισης. Καλα,ολοι λετε για ορθοστασια και προβληματα και μπλα μπλα μπλα...αλλου δεν εχει ορθοστασια????πχ οταν ειναι σκοπια τι ειναι(ο στρατιωτης)???? Κατι για να μην κοιτας τον αλλο στα ματια..κατι τετοια ....ισχυουν? Ε καλά, η σκοπιά του τσολιά δεν συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με των υπόλοιπων φαντάρων, πραγματικά αγάλματα! Οι υπόλοιποι κατά την διάρκειά της κινούνται, κάνουν βόλτες ανάμεσα σε σημεία ευθύνης κλπ και γενικά κυκλοφορεί το αίμα, οι τσολιάδες αντιθέτως είναι οι ειδικές δυνάμεις των σκοπιών, κάγκελο λέμε... Στούς τσολιάδες δεν ξέρω, όπου αλλού το απαιτούν οι ψαρούκλες(παλιοί) ψαρωτικά, δεν είναι τύπος. "Τί με κοιτάς στα μάτια ρε νέος;;;; ΣΤΑ ΠΡΕΚΙΑΑΑ!!" 1
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μιας και ησουν ευζωνας...πως ειναι τα πραγματα εκει? Εχω διαβασει πολλα και πολλες ανακριβειες επισης. Καλα,ολοι λετε για ορθοστασια και προβληματα και μπλα μπλα μπλα...αλλου δεν εχει ορθοστασια????πχ οταν ειναι σκοπια τι ειναι(ο στρατιωτης)???? Κατι για να μην κοιτας τον αλλο στα ματια..κατι τετοια ....ισχυουν? Δεν ημουν ευζωνας αλλα στον ΜΛΑΤ. Διαβασε ολο το νημα, θα δεις διαφορες αναφορες για αυτα που ρωτας. Η ορθοστασια στη σκοπια δε συγκρινεται ουτε στο ελαχιστο με την ορθοστασια της ευζωνικης. Η τελευταια συνδυαζει και ορθοστασια και ακινησια ανεξαρτητως εξωτερικων παραγοντων. Αυτο για το eye contact, ισχυε οταν ημουν εγω. Γενικα ζυγισε τα πριν αποφασισεις πως θελεις να γινεις ευζωνας..
sargio01 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 (...)Αυτο για το eye contact, ισχυε οταν ημουν εγω.(...) ...και η απάντηση ποιά ήταν;; "Γιατί, θα μ' ερωτευτείς και θα 'χουμε μπλεξίματα κυρ Εκπαιδευτά!!";;
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 ...και η απάντηση ποιά ήταν;; "Γιατί, θα μ' ερωτευτείς και θα 'χουμε μπλεξίματα κυρ Εκπαιδευτά!!";; Καλα αμα ελεγες κανα τετοιο επαιζε να ησουν σε μονιμο καψωνι :lol: 1
Leon90 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δεν ξέρω, υποθέτω: 1) Λογικά 8,90 παίρνουν, οι ΕΛΔΥΚάριοι που παίρνουν περισσότερα απο τους υπόλοιπους είναι μόνο και μόνο επειδή υπηρετούν εκτός έδρας. 2) Δεν νομίζω, οι αγγαρίες απο ποιούς να γίνονται; Εξοδούχοι θεωρώ πως πηγαίνει 1-1, άντε 2-1 το πολύ. (εδώ αφήνω ενα μικρό παραθυράκι μήπως και παίζει συνεργείο καθαρισμού όπως συνέβαινε σε μια απο τις μονάδες που υπηρέτησα εγώ(!)... Η υπέυθυνη του συνεργείου καθαρισμού της ΠΦ να υποθέσω ; :P Μιας και ησουν ευζωνας...πως ειναι τα πραγματα εκει? Εχω διαβασει πολλα και πολλες ανακριβειες επισης. Καλα,ολοι λετε για ορθοστασια και προβληματα και μπλα μπλα μπλα...αλλου δεν εχει ορθοστασια????πχ οταν ειναι σκοπια τι ειναι(ο στρατιωτης)???? Κατι για να μην κοιτας τον αλλο στα ματια..κατι τετοια ....ισχυουν? Γενικότερα στις ειδικές δυνάμεις παίζει αυτό το "καψόνι". Τώρα φαντάζομαι και στην ΠΦ που είναι αναγκαίο το να στοχευέις κάπου με τα μάτια σου, ίσως να γίνεται.
Sosa Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Οσο εισαι στην εκπαιδευση (ενυδρειο) που κραταει 1 μηνα οι μονοι με τους οποιους εχεις επαφη ειναι οι σειρουλες σου (ατομα οπου οπως εσυ πηρατε πρωτη μεταθεση μετα το κεντρο την ΠΦ) και τους 4-5 εκπαιδευτες σου. Οι εκπαιδευτες ειναι ''παλιοι'' φανταροι οι οποιοι σε 1-2 μηνες απολυονται και πρακτικα θα σου μαθουν τα παντα μιας και στελεχη (μονιμοι στρατιωτικοι) ελαχιστα ασχολουνται μαζι σου σε αυτη την φαση. Αυτους τους εκπαιδευτες λοιπον οπως και οποιοδηποτε αλλον ευζωνα ΔΕΝ επιτρεπετε να κοιτας στα ματια. Αμα το κανεις πρεπει απο μονος σου να αναφερθεις. Ειναι οι βλακιουλες της εκπαιδευσης. Μολις τελειωσει ο μηνας τελειωνουν και αυτα.
Hascker13 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 21/2/2017 στις 11:12 ΜΜ, SwAToNeR είπε Συγνώμη κιόλλας αλλά επειδή υπηρέτησα πριν αρκετά χρόνια στην ΠΦ και όχι από επιλογή. Ήθελα να φύγω από την πρώτη μέρα αλλά δε με άφησαν ποτέ. Δεν είναι κόμπλεξ κλπ, στην τελική όλοι φαντάροι είναι. Πρέπει να σε τσιτώσουν μπας και σε πορώσουν. Φανταστείτε να είσαι σκοπός στο μνημείο και εσύ να κοιτάς δεξιά και αριστερά. Αν δεν σε έχουν στον φόβο πως θα σε πείσουν να το κάνεις; Και πόσοι νομίζεται πάνε απο επιλογή. Όσοι πήγαν στρατό στις σειρές του πόσους εθελοντές σε αγκαρίες είδατε; Η φάση με το ενυδρείο είναι απλά καψώνι για να σου σπάσουν το ηθικό και να σε φοβήσουν. Έχω φάει κούρεμα μέσα στο ενυδρείο και στέρηση εξόδου από τις αρχές όπως μπήκα, και ξέρω ότι δεν είναι ευχάριστο. Ούτε πολύ λογικό στο 2017 να κοιτάς το φοριαμό ή την λάμπα για ώρες ολόκληρες. Αλλά ξαναλέω ότι αν δε σε φοβήσουν δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις 1 ώρα ακίνητος και χωρίς να κοιτάς πουθενά αν δε χέζεσαι ότι δε θα απολυθείς ποτέ ή δε θα φάς καψώνι. Απολύθηκα με 30 μέρες φυλακή, και 20 στερήσεις εξόδου, και όλες στην φρουρά, στο υπόλοιπο ΠΖ είχα πάει με 20 μέρες τιμητική που βέβαια δεν πήρα ποτέ. Αυτό το M1, ο φίλος ο Ηλίας και οι μπακαλιάροι θα μου μείνουν αξέχαστα. ΥΣ. Τα μόνα βύσματα και γιωτόμπαλα εκει μέσα είναι οι αξιωματικοί. Στην σειρά μου μόνο ένας έκανε σωστό βυματισμό τις Κυριακές. Οι άλλοι ήταν για γέλια. Το να πάει κάποιος στην προεδρική φρουρά όντας έφεδρος στρατιώτης είναι κάτι που λίγοι μπορούν να κάνουν. Αρχικά γιατί υπάρχουν σωματικά κριτήρια ύψος σωματοδομή και αφετέρου γιατί το σχολείο( ενυδρείο) των 5 εβδομάδων χρειάζεται χαρακτήρα συγκεκριμένο. Υπηρέτησα στην προεδρική φρουρά το 2016 . Τίποτα από όσα πέρασα εκεί δεν με χάλασαν ούτε μου δημιούργησαν κάποιο ψυχολογικό οπως κάποιοι αναφέρουν. Με τους εκπαιδευτές μας γίναμε φίλοι και κρατησαμε επαφές και μετά την θητεία μας οπως εκαναν και οι εκπαιδευόμενοι μας με εμάς στη συνέχεια . Είχα την τύχη να γίνω εκπαιδευτής, ήμουν 27 χρόνων και ο μεγαλύτερος από τους εκπαιδευτές της σειράς μου. Κρατήσαμε επίπεδο κάναμε τα απολύτως απαραίτητα όσων αφορά τα λεγόμενα καψωνια και που κατά κύριο λόγο είναι σωβε= (ασκήσεις σωματικής βελτιωσης) τα οποία πάντα τα καναμε και εμείς μαζί με τους εκπαιδευομενους. Όλη η σειρά μας 26 άτομα εκτός από 1-2 παιδιά μικροτερης ηλικίας κρατάμε σταθερά επαφές ακόμα και σήμερα . Φυσικα δεν συγκρίνω την σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ζευγαριών που φτάνει σε επίπεδα αδελφικής φιλίας . Σίγουρα υπήρχαν πολλές κακες στιγμές μέσα στη φρουρά με απεριόριστη κούραση σε συνδυασμό με ελειψη ύπνου. Εγώ προσωπικά παραπονιομουν σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια της θητείας όμως όταν έφτανε η ώρα να στηθουμε στο εποπτείο 2-3 το βράδυ και ενώ ετοιμαζομασταν για λελα τα ξεχνουσαμε όλα και λεγαμε ο ένας στον άλλο πάμε τεντα.ξεραμε ότι οι περίπου 250 ώρες δεν ήταν αρκετες. Ήμασταν από αυτούς που κάναμε τελευταία υπηρεσία ως εκπαιδευτές για να δείξουμε την υπηρεσία στους νεους σπασαμε αργά και σταθερά όταν ανεβαίναμε και κατεβαίναμε κλάψαμε μετά το ημίωρο όταν είδαμε τους εκπαιδευτές μας να είναι εκεί κάποιοι κάνοντας 600 χλμ για να έρθουν. Το κάναμε για τα πιστευω μας και ειλικρινά και οι δύο δεν ήμασταν εθνικιστές , στρατοκαυλοι η οτιδήποτε ενέχει υπερβολή και φανατισμό.το κάναμε καθαρά για αυτό που πρεσβεύει ο άγνωστος στρατιώτης αυτος ο αφανής ήρωας . Ως παρατηρητής μονολογουσα με τους σκοπούς τα βράδια και τους έκανα να καταλάβουν πως ένιωθα εγώ για αυτό που καναμε και μέσα στα μεσάνυχτα έβλεπα πόδια στο οριζόντιο και ιδρώτα Γενάρη μηνα μετά το ημίωρο. Όσοι το έχουμε ζήσει ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό το μοναδικό σχολείο. Ευζων Γ.Γ 344 Γ Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από Hascker13 Διόρθωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις