Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαποιο προγραμμα καθαρισμου μου αλλαξε το ονομα σε ορισμενους φακελλους του συστηματος (π.χ) το φακελλο αρχεια εφαρμογων το εκανε program files. Mπορειτε να μου πειτε πως θα το διορθωσω. Ευχαριστω.

Δημοσ.

Χειροκίνητα...;

Ποιο πρόγραμμα ήταν αυτό;

Δημιούργησε κάποιο αρχείο καταγραφής ή αντίγραφο ασφαλείας;

Δημοσ.

Χειροκίνητα...;

Ποιο πρόγραμμα ήταν αυτό;

Δημιούργησε κάποιο αρχείο καταγραφής ή αντίγραφο ασφαλείας;

To διεγραψα (registy reviver) και δεν βλεπω καπου να εχει αφησει αντιγραφα ασφαλειας. Συνηθως αφηνουν στα program data.

Δημοσ.

Αν είσαι βέβαιος γι'αυτό τότε όπως σου'πα... χειροκίνητα  :)

O συγκεκριμενος φακελλος (program files) δεν εχει την δυνατοτητα αλλαγης ονοματος.

Δημοσ.

Α σου άλλαξε ονόματα φακέλων του συστήματος;  :unsure:

Χμ ναι λογικό τότε και αφού πείραξε καταχωρήσεις μητρώου είναι πολύπλοκη διαδικασία για να τους επαναφέρεις πάλι.

Νομίζω είναι αργά για να σου πω πως όταν πειράζουμε μητρώο κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας αλλά ίσως η επαναφορά συστήματος σε βοηθήσει εδώ (αν είναι ενεργή βέβαια).

Δημοσ.

O συγκεκριμενος φακελλος (program files) δεν εχει την δυνατοτητα αλλαγης ονοματος.

Αυτο ειναι το ονομα που πρεπει να εχει, τι σου άλλαξε? αν αλλάξεις αυτο το ονομα με κάποιον τροπο πας για φορματ.

Στα XP    "Program Files"

Στα win7 "Program Files (x86)" & "Program Files"

Δημοσ.

Α σου άλλαξε ονόματα φακέλων του συστήματος;  :unsure:

Χμ ναι λογικό τότε και αφού πείραξε καταχωρήσεις μητρώου είναι πολύπλοκη διαδικασία για να τους επαναφέρεις πάλι.

Νομίζω είναι αργά για να σου πω πως όταν πειράζουμε μητρώο κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας αλλά ίσως η επαναφορά συστήματος σε βοηθήσει εδώ (αν είναι ενεργή βέβαια).

Για πες μου την διαδρομη και ξερω τα υπολοιπα.

Αυτο ειναι το ονομα που πρεπει να εχει, τι σου άλλαξε? αν αλλάξεις αυτο το ονομα με κάποιον τροπο πας για φορματ.

Στα XP    "Program Files"

Στα win7 "Program Files (x86)" & "Program Files"

Παλι μου ειχε τυχει παλαιοτερα και φυσικα δεν πηγα για format, απλως ρωταω αν γνωριζει καποιος πως να το διορθωσω απ το μητρωο, γιατι μαλλον εκει ειναι το προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ανησυχείς φίλε μου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πρόκειται για μια λειτουργία των Windows 7 που δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζονται τα ονόματα ορισμένων φακέλων συστήματος στη γλώσσα της χώρας του χρήστη με βάση τις ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου ενώ η πραγματική ονομασία των φακέλων είναι στα αγγλικά.

Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και με τη χρήση του Speccy

Και φυσικά δε χρειάζεται να κάνεις νέα εγκατάσταση λειτουργικού, ούτε επιδιόρθωση.

post-98859-0-78138000-1364391077_thumb.jpg

Επεξ/σία από nikomas50
Δημοσ.

Μην ανησυχείς φίλε μου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πρόκειται για μια λειτουργία των Windows 7 που δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζονται τα ονόματα ορισμένων φακέλων συστήματος στη γλώσσα της χώρας του χρήστη με βάση τις ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου ενώ η πραγματική ονομασία των φακέλων είναι στα αγγλικά.

Αυτό μπορείς να το διαπιστώσης και με τη χρήση του Speccy

Και φυσικά δε χρειάζεται να κάνεις νέα εγκατάσταση λειτουργικού, ούτε επιδιόρθωση.

Eγω δεν ειπα να κανω τιποτα απ'ολα αυτα, απλως θελω αν γινετε να επαναφερω το ονομα του φακελλου οπως ηταν πριν μου το πειραξει το συγκεκριμενο προγραμμα. Δηλ στα Ελληνικα, αυτο αν ξερεις πες μου πως γινετε. (και υστερα θελουν και πληρωμη)

Δημοσ.

Στις "Επιλογές φακέλων" του Πίνακα ελέγχου, στην καρτέλα "Προβολή" έχεις πατήσει την "Επαναφορά προεπιλογών" και δε διορθώθηκε το πρόβλημα;

Δημοσ.

Στις "Επιλογές φακέλων" του Πίνακα ελέγχου, στην καρτέλα "Προβολή" έχεις πατήσει την "Επαναφορά προεπιλογών" και δε διορθώθηκε το πρόβλημα;

Oxi τιποτα.

Στην οργανωση φακελλων δεν σου δινει την δυνατοτητα να κανεις μετονομασια.

post-243715-0-58906000-1364395863_thumb.png

Δημοσ.

Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει δυνατότητα να μετονομάσεις ένα φάκελο συστήματος.
Η ονομασία του φακέλου είναι ανεξάρτητη από τη μορφή με την οποία εμφανιζεται αυτή στον Windows Explorer.
Για να καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργεί άλλαξε το Username σου και κοίταξε μέσα στον φάκελο C:\Users πριν και μετά την αλλαγή.

Θα δεις ότι καμιά αλλαγή δεν έχει γίνει στο όνομα του φακέλου που περιέχει όλα τα αρχεία του χρήστη και παραμένει το όνομα που του είχε δοθεί στην αρχική εγκατάσταση του λειτουργικού.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο όνομα χρήστη χρησιμοποιείται μόνο για εμφάνιση και όχι ουσιαστικά.

Και αυτό διότι ο φάκελος του χρήστη είναι φάκελος συστήματος και αν μετονομασθεί δεν είναι στη συνέχεια δυνατό να λειτουργήσει σωστά το σύστημα.

Επομένως αυτό που έχει αλλάξει στον υπολογιστή σου είναι η εμφάνιση και όχι το όνομα των φακέλων συστήματος.

Ποτέ ο φάκελος "C:\Program Files" δεν είχε ουσιαστικά το όνομα "C:\Αρχεία εφαρμογών" απλά εμφανιζόταν έτσι στη γραμμή διευθύνσεων του Explorer των Windows και αν πατούσες πάνω της εμφανιζόταν το "C:\Program Files".

Παρ' όλα αυτά εφόσον σε ενοχλεί η εμφάνιση του ονόματος στα αγγλικά θα κάνω, όταν βρω ευκαιρία ένα έλεγχο στο μητρώο, μήπως βρω κάποιο τρόπο αλλαγής, διότι στο Google δε βρήκα κάτι σχετικό.

Ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί και κάποιος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και να βοηθήσει.

Δημοσ.

Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει δυνατότητα να μετονομάσεις ένα φάκελο συστήματος.

Η ονομασία του φακέλου είναι ανεξάρτητη από τη μορφή με την οποία εμφανιζεται αυτή στον Windows Explorer.

Για να καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργεί άλλαξε το Username σου και κοίταξε μέσα στον φάκελο C:\Users πριν και μετά την αλλαγή.

Θα δεις ότι καμιά αλλαγή δεν έχει γίνει στο όνομα του φακέλου που περιέχει όλα τα αρχεία του χρήστη και παραμένει το όνομα που του είχε δοθεί στην αρχική εγκατάσταση του λειτουργικού.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο όνομα χρήστη χρησιμοποιείται μόνο για εμφάνιση και όχι ουσιαστικά.

Και αυτό διότι ο φάκελος του χρήστη είναι φάκελος συστήματος και αν μετονομασθεί δεν είναι στη συνέχεια δυνατό να λειτουργήσει σωστά το σύστημα.

Επομένως αυτό που έχει αλλάξει στον υπολογιστή σου είναι η εμφάνιση και όχι το όνομα των φακέλων συστήματος.

Ποτέ ο φάκελος "C:\Program Files" δεν είχε ουσιαστικά το όνομα "C:\Αρχεία εφαρμογών" απλά εμφανιζόταν έτσι στη γραμμή διευθύνσεων του Explorer των Windows και αν πατούσες πάνω της εμφανιζόταν το "C:\Program Files".

Παρ' όλα αυτά εφόσον σε ενοχλεί η εμφάνιση του ονόματος στα αγγλικά θα κάνω, όταν βρω ευκαιρία ένα έλεγχο στο μητρώο, μήπως βρω κάποιο τρόπο αλλαγής, διότι στο Google δε βρήκα κάτι σχετικό.

Ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί και κάποιος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και να βοηθήσει.

Kαλως,γνωριζω οτι δεν υπαρχει προβλημα  απλως ηθελα ετσι για το ινατι που λενε, καθως καθε κ.λοπρογραμμα κανει τα δικα του, αυτο μου την δινει. Πιθανων καπου στο μητρωο ειναι η λυση.  Παντως μην ταλαιπωρεισε, καποια στιγμη θα το λυσουμε το θεμα, οπως και τοσα αλλα, εστω και τυχαια. Ευχαριστω.

Δημοσ.

καθε κ.λοπρογραμμα κανει τα δικα του, αυτο μου την δινει.

Γι' αυτό εγώ προσωπικά δε χρησιμοποιώ Antivirus και συναφή προγράμματα, αλλά "παγώνω" τον υπολογιστή μου με το Deepfreeze ώστε να μπορώ να δοκιμάζω ομοειδή προγράμματα αφ' ενός για να ελέγξω ποια μου κάνουν και αφ' ετέρου να μη μου αφήνουν σκουπίδια στο μητρώο. Μόλις βεβαιώνομαι ότι μου κάνουν ξεπαγώνω τον υπολογιστή και κάνω την οριστική εγκατάσταση.

Αυτό βέβαια δε μπορούν να το κάνουν όσοι παίζουν παιχνίδια και χρειάζεται να κάνουν συχνά "save".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...