Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτα δεν εχω αποψη αλλα απο θεμα ποιοτητος κοιτα να πας και σε register μνημη. Δε παιρνει fully buffered memories δλδ registered & buffered? Βεβαια εχουν και performance penalty ολα αυτα τα καλουδια να ξερεις. 

Ετσι οπως το ακουω καλυτερα να εχεις την υποδομη για διπλους επεξεργαστες, γιατι μετα.... δε λεει. Μιας και θα εχεις ηδη sata-scsi πανω, μονο αυτο σου λειπει για να εισαι υπεκαλυμενος. Πιο γρηγορο με QPI δεν βρηκες?

Δημοσ.

Το Ζ420 μονο ECC unbuffered. Τωρα για επεξεργαστη ποιο γρηγορο και με QPI ξεφευγουμε πολυ στην τιμη.. 800+

Δημοσ.

To z420 με το z620 όπως το παρουσιάζεις πρέπει να έχουν πολύ σημαντική διαφορά στην τιμή.

Το 620 πάρε το μόνο εάν όντος σε κάνα χρόνο (το πολύ) θα βάλεις και τον δεύτερο επεξεργαστή. Διαφορετικά εάν μείνει δύο χρόνια χωρίς δεύτερο επεξεργαστή σίγουρα δεν είναι τόσο καλή επένδυση.

Για 300GB πρωτεύων δίσκο … θα προτιμούσα ssd αντί 15K

Δημοσ.

Δε βαζουμε ssd φιλεμ σε επαγγελματικα μηχανηματα και σε ενα χρονο να σου μεινουν στα χερια. Οι sas ειναι εξισου γρηγοροι με τους ssd.

Δημοσ.

Δε βαζουμε ssd φιλεμ σε επαγγελματικα μηχανηματα και σε ενα χρονο να σου μεινουν στα χερια. Οι sas ειναι εξισου γρηγοροι με τους ssd.

Υπάρχουν slc υπάρχουν και άλλοι ‘enterprise class’ ssds .

Να μου έλεγες ότι βάζει 2χ15K σε raid1 για system drive να έλεγα φυσιολογικό. Αλλά ένα θα βάλει.

Φυσικά χωρίς να ξέρω και τι απαιτήσεις έχει το abacus δε μπορώ να προβλέψω τι θα βολέψει καλύτερα. Εάν αξιοποιεί όλη τη ram Και θέλει Kai scratch disk τότε καλό είναι να προβλευθεί. Όπως δε ξέρω εάν υπάρχει και άλλο αξιόπιστο storage – ή εάν ένα μικρό raid1 θα έβρισκε χρήση.

Δημοσ.

Επειδη δε βλεπω να το αναβαθμιζουν τα επομενα 2 χρονια, θα παω για το Ζ420. Επεισης θα παρει και πιο γρηγορο επεξεργαστη 3,2Ghz->3.8GHZ/1600FSB anti 2.5Ghz->2.9GHZ/1333FSB.

Οσο για ssd το σκεφτηκα αλλα δε ξερω ποιον εχει η ΗΡ, μαλλον Crucial γιατι λεει ssd 256GB micron 6G/s. Aλλα επειδη θα φινονται πολλεσ εγραφες σκεφτηκα οτι ειναι καλυτερα ενας 15Κ.

Καθε φορα που θα τρεχω μια προσομοιωση θα χρησιμοποιω σχεδον ολη τη μνημη και ο ογκος των δεδομενων θα ειναι γυρω στο 1GB κα8ε φορα. Τι εννοεις scratch disk?

Δημοσ.

Δεν έχουν FSB αυτοί οι επεξεργαστές, το 1600/1333 είναι η συχνότητα της μνήμης. Και το 3,8/2,9GHz είναι με turbo boost με έναν πυρήνα. Με όλους τους πυρήνες να δουλεύουν είναι 3,6/2,8 αντίστοιχα. Επίσης έχουν διαφορετικό μέγεθος L3 cache 12/15 MB και διαφορετικό TDP 130/95 W

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...