Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο θέλει τις μισές συνδέσεις Internet να έχουν ως ελάχιστη ταχύτητα τα 100Mbps μέχρι το 2020, με ελάχιστη ταχύτητα για όλους τα 30Mbps.Οι αλλαγές έρχονται στα πλαίσια μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους διάθεσης ευρυζωνικών συνδέσεων στο Internet μέχρι και 30%. Κάθε νέα οικοδομή θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες υποδομές για υψηλές ταχύτητες οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και τα σημεία τερματισμού του δικτύου.

Οι πάροχοι δημόσιων δικτύων επικοινωνία θα έχουν πρόσβαση στην υπάρχουσα υποδομή κτιρίων ώστε να αποφευχθεί περιττή επιπλέον εργασία καθώς επίσης και οι δαπάνες σε εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Παράλληλα προτάθηκε δραστική μείωση στο χρόνο που απαιτείται για την έγκριση ευρυζωνικής σύνδεσης σε μια νέα οικοδομή, ο οποίος πλέον θα είναι οι έξι μήνες, με το ιδανικό σενάριο να είναι η άμεση έγκριση.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε εταιρείες, εφόσον λάβουν έγκριση από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να έχουν εύκολη πρόσβαση στην ήδη υπάρχουσα υποδομή και τα χαρακτηριστικά της όπως η τοποθεσία, διάφορα μεγέθη, τύποι συστημάτων, συντεταγμένες κλπ. Επιπλέον οι δημόσιες υπηρεσίες που διατηρούν πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω θα πρέπει να τις έχουν διαθέσιμες όταν αυτές ζητηθούν από τις εταιρείες.

Link.png Site: thenextweb.com

Δημοσ.

Δυστηχώς οταν διαβάσω τέτοια άρθρα (που κινούντε στην σωστή κατεύθυνση) και συνηδητοποιώ οτι ειμαι στην ελλάδα δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να κλάψω

• Like 6
Δημοσ.

Όσο και αν θέλουμε να κράξουμε όλοι για το πόσο χάλια είναι η Ελλάδα, απ'ότι θυμάμαι το 2004-2005 οι υψηλότερες συνδέσεις ήταν 1024 kbps περίπου, ενώ το 2012-2013 51200 kbps (50 mbps). Δηλαδή μέσα σε 8 χρόνια οι ταχύτητες 50πλασιάστηκαν.

Νομίζω το να φτάσουμε ελάχιστες ταχύτητες 30 mbps μέσα σε άλλα 7 χρόνια είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος.

• Like 5
Δημοσ.

μπορεί να μην έχουμε να φάμε αλλά internet / smartphones / tablets / αυτοκίνητα θα έχουμε, αυτό είναι σίγουρο!

Κατά τα άλλα το βρίσκω λίγο δύσκολο να φτάσουμε μινιμουμ 30. Όχι μόνο γιατί ... "Ελλάντα" αλλά γιατί έχουμε τόσα μικρά χωριά και νησάκια που το κόστος είναι τεράστιο. Τουλάχιστον στις πόλεις και τα μεγάλα χωριά, μπορεί να γίνει (των μεγάλων νησιών συμπεριλαμβανομένων)

• Like 3
Δημοσ.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ευρυζωνικές συνδέσεις 100Mbps με ελάχιστο τα 30Mbps" και απο την άλλη κυνηγάνε την πειρατεία...

τι να τις κάνουμε τετοιες ταχύτητες? για το skype?

• Like 15
Δημοσ.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ευρυζωνικές συνδέσεις 100Mbps με ελάχιστο τα 30Mbps" και απο την άλλη κυνηγάνε την πειρατεία...

Χαχαχαχα πόσο σωστός.

Αν πάντως από τον πάροχο του Internet μου, μου πούνε καμιά π@π@ρι@ για πειρατία, τους λέω επιτόπου, να μου μειώσουν τη σύνδεση στα 2Mbps.

Επίσης, θα μειωθούν και οι πωλήσεις στους HDD. Θα μας ξαναδούν να παίρνουμε 3ΤΒ σκληρό το 4000.

• Like 1
Δημοσ.

επισης, θα ηθελα να δω το 2020 ποιος θα βαζει (πληρωνει) τετοιες συνδεσεις, αφου οι περισσοτεροι ευρωπαιοι -κυριως στο νοτο- θα ειναι ανεργοι..?

• Like 3
Δημοσ.

Νταξει , μεχρι το 2020 θα εχουμε τα 30 πιστευω   :P

Kαι εγω θελω να ειμαι αισιοδοξος .

Θελουν να μας τα παιρνουν απο τους online videoclubαδες  τυπου Netflix κ.λ.π

Δημοσ.

ολος ο ντορος για γρηγορο ιντερνετ δεν γινεται για να κατεβαζει κανεις ποιο γρηγορα την ταινια, αλλα κυριως για tv streaming που σημαινει οτι η τηλεοραση μελλοντικα θα ειναι ιντερνετικη και συγχρονως θα ειναι συνδρομητικη  ;) οποιος καταλαβε καταλαβε και μην μου πει κανεις συνωμοσιολογο.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...