Προς το περιεχόμενο

Soundblaster Live Πρόβλημα σε Linux

nazgul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με το μείκτη της κάρτας. Ενώ ο ήχος ακούγεται κανονικά από τα ηχεία, η κάρτα δεν ανταποκρίνεται καθόλου στα ρυθμιστικά του μείκτη με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αλλάξω την ένταση για καμία λειτουργία της. Η διανομή μου είναι η Suse 8.2 και κάρτα η Live Player 5.1.Η έκδοση των alsa drivers είναι η 0.90.

Σκέφτηκα να κατεβάσω την τελευταία έκδοση των alsa drivers (0.95) αλλά λένε πως εγκαθίσταται μέσα στο kernel-source. Χρειάζεται να κάνω recompile τον πυρήνα για να εγκατασταθούν;

Δημοσ.

Προσωπικά δουλεύω τη live μου με τους drivers από το http://opensource.creative.com, οι οποίοι υποστηρίζουν και ψηφιακές εισόδους και DSP και όλα τα καλούδια της κάρτας. Με τους alsa drivers δεν ξέρω τί παίζει, αλλά λογικά δε χρειάζεται recompile ο πυρήνας, μπορείς απλά να φτιάξεις το αντίστοιχο module. Και πάλι σου λέω δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Φίλε crazy_piston ο οδηγός από το site της Creative έλυσε (επιτέλους!) το πρόβλημα μου.Και τόσο καιρό παιδευόμουνα μέσα από το YAST (φτου! μακριά από μας!) και τα διάφορα εργαλεία των alsa εις μάτην όμως. Τελικά αυτά τα αυτοματοποιημένα εργαλεία (τύπου YAST,DrakX κλπ) ποιο πολύ απορυθμίζουν παρά το αντίθετο. Anyway τέλος καλό.

Ωστόσο τώρα μου προέκυψε ένα μικρό πρόβλημα με τα utils του νέου οδηγού τα οποιά αρνούνται να εγκατασταθούν. Συγκεκριμένα μόλις δώσω την εντολή make tools μου εμφανίζει error στο αρχείο as10k1.c και σταματά το compile.Αν έχω καταλάβει καλά το λάθος σχετίζεται με τη δήλωση του πίνακα help μέσα στο αρχείο αυτό που είναι τύπου char και λέει για missing terminating " character. Μήπως έχεις καμιά ιδέα για το τι συμβαίνει;

Δημοσ.

Ο συγκεκριμένος driver δε χρειάζεται configure (οι οδηγίες εγκατάστασης δεν αναφέρουν τίποτα τέτοιο). Και κάτι καινούργιο, ο driver δεν φορτώνεται αυτόματα κατά την εκκίνηση του λειτουργικού αλλά πρέπει να το κάνω manual με την εντολή modprobe emu10k1. Πώς το αλλάζω αυτό;

Δημοσ.

Κάνε μας ένα paste από την εξόδο του gcc μπας και βρούμε που κολλάει. Για να το φορτώνεις αυτόματα υπάρχουν δύο λύσεις:

Ή βάζεις το modprobe emu10k1 σε κάποιο startup script (τυπικά /etc/rc.d/rc.local) ή δηλώνεις το module (ανάλογα με τη διανομή) στο αρχείο /etc/modules για να φορτώνεται αυτόματα στην εκκίνηση.

Εναλλακτικά, αν ψάξεις λίγο στις οδηγίες των drivers κάπου πρέπει να λέει τί πρέπει να γράψεις στο /etc/modules.conf για να κάνει autoloading on demand (πρέπει να γράψεις κάτι σαν alias char-major-14 emu10k1).

Δημοσ.

Τελικά το όλο πρόβλημα εντοπίζεται στον compiler που έχει το SUSE 8.2 που είναι ο GCC 3.3. Σε SUSE 8.1 με GCC 3.2 τα tools μεταγλωττίστηκαν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Φίλε crazy_piston σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Μου έλυσες ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζα μήνες τώρα. Σχεδόν το είχα πάρει απόφαση πως θα έπρεπε να συμβιβαστώ με αυτό. Τέλος καλό, όλα καλά.

Δημοσ.

kala e, prepei na exw pa8ei ton teleutaio kairo , ksexnaw na koitaksw pali sta threads pou parakolou8w !!!!

nazgul, ase re, siga min simvivazosoun me ena mixanima! prepei na ma8ei na ypakouei : )

Δημοσ.

Φυσικά και δεν συμβιβάζομαι με μηχανήματα (ούτε με ανθρώπους δεν το κάνω καλά καλά εκτός αν έχουν ωραίες καμπύλες :D ). Απλώς επειδή υπάρχουν και M$ Windows δεν θα έχανα την όρεξη μου αν τελικά το πρόβλημα δεν λυνόταν. Αν είχα μόνο Linux (θα γίνει κάποτε και αυτό φαντάζομαι) θα κινούσα γη και ουρανό για να το έλυνα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...