kirileman Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Τι ακριβως δραση εχει κανει ο καθενας σας για τετοια θεματα Ωραία ερώτηση... Πιθανή απάντηση: "Τίποτα, αλλά είμαι ειλικρινής, όχι δήθεν σαν τον Κανάκη"... facepalm 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Και ΕΣΥ με το iPhone φυσικά φέρεις ενα μερίδιο ευθύνης, που με την αγορά σου ενισχύεις και επιτρέπεις στην Apple να δημιουργεί ανύπαρκτες ανάγκες απο το πουθενά, και να αλλάζει μοντέλα με μηδαμινές διαφορές μεταξύ τους κάθε 6 μήνες. Γιατί ΕΣΥ με τα φράγκα σου της έχεις δώσει αυτό το δικαίωμα. Υ.Γ: Αν ο λαϊκισμός στην Ελλάδα ήταν λιγότερος, τώρα δεν θα είχαμε 40% κάτω απο τα όρια της φτώχειας. Ναι βέβαια φταίω εγώ που το αγοράζω, δεν φταίει η Apple που έχει τους Κινέζους να εργάζονται 16άωρα για 1$ την ημέρα, ενώ τα αστρονομικά υπερκέρδη τα μοιράζει στους μετόχους. Εγώ φταίω που αγοράζω το προϊόν και όχι η Κινεζική κυβέρνηση που δεν επιβάλλει αυστηρούς κανόνες στις πολυεθνικές...μάλιστα. Η παγκόσμια οικονομία βασίζεται στον καταναλωτισμό(και τον υπερκαταναλωτισμό). Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργάτες πρέπει να πληρώνονται ψίχουλα...
lefter Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Έστω και έναν αν κατάφερε να ευαισθητοποιήσει, τότε τη θεωρώ πετυχημένη ως ενέργεια του ΑΚ. Όλα τα υπόλοιπα είναι συμπλέγματα μας... συμφωνω η γνωστη ελληνικη γκρινια και μιζερια. παντα ειμαστε ανωτεροι απο τους αλλους
Tilemaxx Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Αν δεν σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνεται, μην το αγοράζεις. Μποϋκόταρε το.
DKNI Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Τώρα αν όντως σε κάποιον περισσεύουν, εγώ θα έλεγα ότι είναι καλύτερα να τα δώσει σε έναν οργανισμό όπου θα παει για να βοηθήσει τους συμπατριώτες του που έχουν εξίσου ανάγκη τη βοήθεια, αντί για κάπου στην Αφρική. Και να το εκανε, θα τον λεγανε λαικιστη, Συριζαιο και αυτοπροβαλλεται ΥΓ. Συμφωνω παντως οτι ειναι λιγο ακυρο το timing γιατι η χωρα περνα πολλα και οταν παλιοτερα που ειμασταν καλυτερα ειχαν ξαναδοκιμασει τετοια ντοκιμαντερ ημασταν στα @@ μας. Αυτο δεν αλλαζει ομως την ερωτηση μου και προς εσενα Η Action Aid κανει τετοια παγκοσμιως. Οταν θα ειπαν στον Κανακη να το κανει τι πιστευεις οτι επρεπε να πει? "Ρε παιδια ποιος τους γαμαει, εδω ο κοσμος πειναει στην Ελλαδα"?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Ωραία ερώτηση... Στην Ελλάδα της ανεργίας 27%+ φτώχειας 40%+, του στάνταρντ 12άωρο με μισθό 587 μεικτά, των χαρατσιών της ΔΕΗ, του φόρου εισοδήματος απο τα 5.000 ευρώ, τι θες να κάνουμε ρε φίλε, να γεννήσουμε λεφτά;
thermo-sifounas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Σχολιο νεοελληνα σε γνωστο αθλητικο site "Τι με νοιαζει τι γινεται στη Σιερρα Λεονε, εδω εγω δεν εχω να φαω και οι ανθρωποι στην Ελλαδα πεινανε", εχω δει τουλαχιστον 20 τετοια σχολια σε διαφορα σαιτ απ το πρωι Σκατα στα μουτρα του καθε τετοιου νεοελληνα. Και μετα σας φταιει η Μερκελ, υπανθρωποι
kirileman Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Στην Ελλάδα της ανεργίας 27%+ φτώχειας 40%+, του στάνταρντ 12άωρο με μισθό 587 μεικτά, των χαρατσιών της ΔΕΗ, του φόρου εισοδήματος απο τα 5.000 ευρώ, τι θες να κάνουμε ρε φίλε, να γεννήσουμε λεφτά; Θύμισέ μου τι ακριβώς κάναμε ΟΤΑΝ είχαμε λεφτά...
DKNI Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 I know. Δεν υπάρχει παντού βέβαια, αλλά σε πάρα πολλές δυστυχώς. Και φυσικά παίζονται πολλά παιχνίδια κάτω απ'το τραπέζι! Γι'αυτό λέω ότι η action aid και η κάθε action aid δεν θα κουνίσουν το μαγικό ραβδάκι με τα 500ευρα και τα φάρμακα και θα λυθούν τα προβλήματα. Από πού να το πιάσουμε και πού να τ'αφήσουμε! Απο πουθενα Καμια Action Aid και παρεμφερεις οργανωσεις δεν εχουν - υποτιθεται - σκοπο να λυσουν το προβλημα αλλα να ανακουφισουν τους ανθρωπους. Εκτος αν θελετε να πουμε "Αφου δεν μπορουν να λυσουν το προβλημα, τι ασχολουνται? Ασε τους μαυρους να πεθανουν απο αρρωστιες και ασιτια, ετσι κι αλλιως και να ζησουν, συντομα θα πεθανουν σε καποιον εμφυλιο" οποτε πασο
kirileman Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Απο πουθενα Καμια Action Aid και παρεμφερεις οργανωσεις δεν εχουν - υποτιθεται - σκοπο να λυσουν το προβλημα αλλα να ανακουφισουν τους ανθρωπους. Εκτος αν θελετε να πουμε "Αφου δεν μπορουν να λυσουν το προβλημα, τι ασχολουνται? Ασε τους μαυρους να πεθανουν απο αρρωστιες και ασιτια, ετσι κι αλλιως και να ζησουν, συντομα θα πεθανουν σε καποιον εμφυλιο" οποτε πασο Αργά ή γρήγορα όλοι θα πεθάνουμε. Case solved!
Cossutius. Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Είπαμε...ειναι λανθασμένη η περίοδος για τέτοια ντοκιμαντέρ. Τι να του πεις τώρα του άλλου που ειναι άνεργος και δε μπορει να ταίσει το παιδί του? Να ευαισθητοποιηθεί για την actionaid? Και εγω ξέρω 2 παιδιά που είναι ανάδοχοι και τώρα δεν μπορουν να στείλουν ούτε τα 30 ευρω το μήνα...ουπς...δεν έχουν δουλειά. Λάθος εποχή. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Η Action Aid κανει τετοια παγκοσμιως. Οταν θα ειπαν στον Κανακη να το κανει τι πιστευεις οτι επρεπε να πει? "Ρε παιδια ποιος τους γαμαει, εδω ο κοσμος πειναει στην Ελλαδα"? Ακριβώς, να έλεγε πάμε μια βόλτα απο τις τάδε φτωχογειτονιές να κάνουμε εκεί ένα ντοκιμαντέρ. Εδώ υπάρχει πραγματική ανθρωπιστική κρίση. Άνθρωποι που ζούνε χωρίς ρεύμα, θέρμανση και φάρμακα στην Ελλάδα του Δυτικού κόσμου του 2013. Γιατί έχει δει κανείς μας πραγματικές συνθήκες φτώχειας στην Ελλάδα;
DKNI Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Ναι βέβαια φταίω εγώ που το αγοράζω, δεν φταίει η Apple που έχει τους Κινέζους να εργάζονται 16άωρα για 1$ την ημέρα, ενώ τα αστρονομικά υπερκέρδη τα μοιράζει στους μετόχους. Εγώ φταίω που αγοράζω το προϊόν και όχι η Κινεζική κυβέρνηση που δεν επιβάλλει αυστηρούς κανόνες στις πολυεθνικές...μάλιστα. Η παγκόσμια οικονομία βασίζεται στον καταναλωτισμό(και τον υπερκαταναλωτισμό). Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργάτες πρέπει να πληρώνονται ψίχουλα... Σορρυ αδελφε για να το βαλω λιγο σε μια σειρα στο μυαλο μου Συμφωνα με τα τελευταια σου ποστ θεωρεις α. ακυρο το ντοκιμαντερ της Action Aid λογω της δυσκολης περιοδου της χωρας και μαλιστα μας λες οτι με το ζορι ζεις εσυ και η γυναικα σου β. απολυτα λογικο να εχεις iPhone και γιατι να μην εχουμε αλλωστε Τα λεω καλα? Στην Ελλάδα της ανεργίας 27%+ φτώχειας 40%+, του στάνταρντ 12άωρο με μισθό 587 μεικτά, των χαρατσιών της ΔΕΗ, του φόρου εισοδήματος απο τα 5.000 ευρώ, τι θες να κάνουμε ρε φίλε, να γεννήσουμε λεφτά; Για το iPhone πως γεννησες? Σου περισσευαν 500€ για κατι που 9/10 χρησιμοποιεις για σκοπους που σου εκανε και κατι με 250€?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Θύμισέ μου τι ακριβώς κάναμε ΟΤΑΝ είχαμε λεφτά... ΟΤΑΝ είχαμε λεφτά η φιλανθρωπική δραστηριότητα ήταν σαφέστατα πιο έντονη. Δεν ξέρω αν γινόταν για χώρες του εξωτερικού. Πάντως ακόμα και οταν είχαμε λεφτά υπήρχαν πάρα πολλοι άνθρωποι στην Ελλάδα που είχαν ανάγκη και υπήρχε πολύς κόσμος που προσέφερε. Γνωρίζω προσωπικά άτομο το οποίο έδινε 1000 ευρώ/μήνα να μοιραστεί σε 10 οικογένειες. Τώρα το εισόδημά του ψαλιδίστικε και δεν δινει τίποτα δυστυχώς.
Cossutius. Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Θύμισέ μου τι ακριβώς κάναμε ΟΤΑΝ είχαμε λεφτά... Μην γενικεύεις. Ο καθένας ας μιλάει για τον εαυτό του. Γιατι μπορει να σε διαβάζει κάποιος που έχει κάνει πολλά. Και να μην ειναι μονο ένας. Και επειδή συμμετέχω σε εθελοντικές οργανώσεις εδω και 15 χρόνια, άσε με να πιστεύω 5 πράγματα παραπάνω. Η βοήθεια που έχει αποστείλει ο μέσος Ελληνας βάση των εισοδημάτων του, σε τέτοιες οργανωσεις, ξεπερνάει κατά πολύ αυτή των Βορειοευρωπαίων. Γενικά οι Νότιοι ειμαστε πολυ πιο ευασθητοποιημένοι. Ο Ελληνας ειναι αδιάφορος αναλογα με το χρήμα που έχει. Η εμπειρία μου λέει, πως οι μεσαία τάξη βοηθούσε πολυ περισσότερο, αναλογικά, σε σχέση με τα ανωτερα στρώματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα