Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή να ακούγονται ατάκες και σπόντες για τον δυτικό τρόπο ζωής και για τις ευθύνες που ΕΧΟΥΜΕ ως δύση για την κατάσταση των ανθρώπων εκεί. 

Μας βάζουν όλους σε ένα τσουβάλι και μας λένε, να εσύ με το iPhone...ΕΣΥ φταίς που τα παιδάκια δεν έχουν να φάνε. Γι'αυτό στείλε κανα φράγκο

Δεν νομίζω και ο ίδιος ο Κανάκης να υπονόησε ότι ο καθένας μας προσωπικά εκμεταλλεύτηκε την Αφρική (και γενικότερα τις τριτοκοσμικές χώρες) και για αυτό ήρθαν σε τέτοια κατάσταση. Γενικότερα όμως για τον δυτικό "πολιτισμό" δεν έχουμε ευθύνη; Δεν ήταν κάτι που για δεκαετίες επικροτούμε με τη στάση μας;

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι, το 40% των Ελληνων δεν ζει οπως στη Σιερρα Λεονε

Και αν θες απαντας και στα ερωτηματα που εχουμε αφησει pending

Σώπα ρε μάγκα...συγγνώμη κιόλα που τα αφήνω αναπάντητα....να με συγχωρήσεις αν ξέχασα κανένα εντάξει;

Δημοσ.

Καταλαβαίνετε οτι τέτοιες συγκρίσεις δεν μπορουν να υπάρξουν.

Υπάρχουν δεκάδες παράγοντες που δε μπορούν να συγκριθούν.

Δεν ειμαστε οι ίδια χώρα με τη Σιέρα Λεόνε.

Το γεγονος οτι λιποθυμάνε παιδιά απ τη πείνα εδω, σιγουρα δε μπορει να συγκριθεί με το οτι στη Σιέρα Λεόνε, πίνουν νερό απ τα λασπόνερα. Αλλά όπως ειπα, η ζωή εκεί γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί.

Εδω γίνεται πραγματικά μεγάλη προσπάθεια να χειροτερέψει,

Δημοσ.

Νταξει τωρα λαικιζεις με τον χειροτερο τροπο, ναι το νερο απο τους σωληνες της ΕΥΔΑΠ ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο που ειδα να πινουν στο ντοκυμαντερ. Και οι συνθηκες διαβιωσης ειναι παρα πολυ καλυτερες. 

Μου κανατε την Παλαια Κοκκινια τενεκεδουπολη στη Βραζιλια...

Καλά πήγαινε καμια βόλτα πιο έξω απο τα ΒΠ να δεις τη πραγματική Ελλάδα...

Δημοσ.

Οφείλουμε πάντως να καταδικάσουμε το οτι ο Κανάκης έβαλε μουσική στους ταμ-ταμ απο το iPhone του. Σατανικό product placement στο φαινομενικά αθώο οδοιπορικό!

• Like 2
Δημοσ.

το "εμείς με το" iPhone, ρε μάγκα,  ήταν σχήμα λόγου, δεν εννούσα ότι προσωπικά έχω εγώ iPhone ρε μάγκα. Αλλά ρε μάγκα τελικά δεν έχει σημασία τι έχω εγώ προσωπικά. Κάποιος ο οποίος σκίζεται κάθε μήνα 12άωρα για να βγάλει λεφτά τα οποία του φτάνουν ίσα ίσα να επιβιώσει έχει σαφέστατα δικαίωμα να αγοράσει κάτι το οποίο γουστάρει όταν κάποια στιγμή του περισσέψουν κάποια χρήματα.

Τώρα ρε μάγκα το τί κάνει το κινητό των 600 σε σχέση με των 200, ε τι να σου πώ, έχει σαφέστατα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε το smartphone δεν το αγοράζεις για να παίρνεις τηλέφωνο. Αν ήταν θα έπαιρνες ένα με 30 ευρώ. Το παίρνεις για να έχεις ένα μινι Η/Υ. Ε το κινητό των 200 είναι μπακατέλα πως να το κάνουμε.

-Εχει δικαιωμα να παιρνει οτι παπατζα θελει και ταυτοχρονα να κραζει τον Κανακη "ρε φιλε εδω πειναμε και τρεχεις στη Σιερρα Λεονε"?

- Παιρνεις 600€ και εχεις mini Η/Υ γιατι σου ειναι τοσο σημαντικο? Ρεαλιστικα μιλώντας το θεωρεις πιθανο?

υγ. 2 ποστ σερι σε 1ο προσωπο για το δικαιωμα στο iPhone, δεν λεγεται σχημα λογου

Σώπα ρε μάγκα...συγγνώμη κιόλα που τα αφήνω αναπάντητα....να με συγχωρήσεις αν ξέχασα κανένα εντάξει;

Οχι, δεν πειραζει, αν δεν εχεις απαντησεις το αφηνουμε, δεν τρεχει

Δημοσ.

Αφηνω εσενα να την βλεπεις απο το παραθυρο του ιντερνετ καφε και να μας περιγραφεις τις ανατριχιαστικες λεπτομερειες απο τους σκουριασμενους σωληνες της ΕΥΔΑΠ που μεταφερουν βρωμικο νερο στα σπιτια.

Δημοσ.

Ελα απο Πετρουπολη (τετοια χλιδοσυνοικια ΒΠ) να δουμε αν το 40% του κοσμου πινει απο λασπονερα και αν εχουμε γυμνα παιδια μεσα στις ακαθαρισιες τους

Δημοσ.

Γενικά οι Ελληνες έχουμε γινει μισέλληνες.

Το έγραψα προσφατα και σε ένα φιλο που ηθελε να κάνει μια δωρέα.

Η κατάσταση ειναι άθλια και στην Ελλάδα. Υπάρχουν παιδιά που πραγματικά αν δεν ειχαν βοήθεια από οργανώσεις, θα ειχαν πεθάνει.

Και δυστηχως, η βοήθεια που υπάρχει είναι ελάχιστη.

Μας ευαισθητοποιεί η κατάσταση στη Σιέρα Λεόνε και δε μας ευαισθητοποιεί αυτο που συμβαινει στην Ελλάδα.

Γιατι μας έχουν πείσει, οτι πρέπει να υποστουμε οτι έχει συμβεί, γιατι φταίμε.

Το παιδάκι που λιποθυμάει δε φταίει σε τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.

-Εχει δικαιωμα να παιρνει οτι παπατζα θελει και ταυτοχρονα να κραζει τον Κανακη "ρε φιλε εδω πειναμε και τρεχεις στη Σιερρα Λεονε"?

- Παιρνεις 600€ και εχεις mini Η/Υ γιατι σου ειναι τοσο σημαντικο? Ρεαλιστικα μιλώντας το θεωρεις πιθανο?

Οχι, δεν πειραζει, αν δεν εχεις απαντησεις το αφηνουμε, δεν τρεχει

Σαφέστατα έχει δικαίωμα να αγοράζει ότι παπάτζα θέλει με τα ψίχουλα τα οποία μόχθησε να αποκτήσει με τον ιδρώτα του. Είναι απλά αισχρό να τον φορτώνεις και ενοχές απο πάνω. Ένα low end laptop έχει 500 ευρώ ένα IPhone έχει 600 ευρώ. Ναι λογικότατο το βρίσκω, για κάποιον ο οποίος θέλει να έχει πρόσβαση στο Internet, να ενημερώνεται, να διαβάζει κανα βιβλίο, να ακούει κανα τραγουδάκι....μιλάμε για υπερπολυτέλεια έτσι;

Τώρα αν έχεις ερωτήματα διάσπαρτα σε 50 ποστ...ε δεν θα σου κάνω τη χάρη να τα ψάξω κιολας. Αλλά μπορείς να πιστέψεις ότι δεν έχω απαντήσεις αν αυτό σε κάνει να νιώθεις χαρούμενο.

Δημοσ.

Μας ευαισθητοποιεί η κατάσταση στη Σιέρα Λεόνε και δε μας ευαισθητοποιεί αυτο που συμβαινει στην Ελλάδα.

Γιατι μας έχουν πείσει, οτι πρέπει να υποστουμε οτι έχει συμβεί, γιατι φταίμε.

Το παιδάκι που λιποθυμάει δε φταίει σε τιποτα.

Μην γινεσαι μανιαμουνιας τωρα, αφου ξερεις οτι εγω, οπως και αλλα παιδια, καθολου δεν σκεφτομαστε ετσι

Αλλα απο αυτο μεχρι να εχουμε γραψει 10 σελιδες για τον λαικιστη Κανακη και ταυτοχρονα "το 40% των Ελληνων ζει σαν την Σιερρα Λεονε" απεχει, δεν νομιζεις?

Το ειπαμε, το timing είναι λιγο άκυρο. Απλα το εχουμε κανει λυσσα το θεμα

Δημοσ.

Ελα απο Πετρουπολη (τετοια χλιδοσυνοικια ΒΠ) να δουμε αν το 40% του κοσμου πινει απο λασπονερα και αν εχουμε γυμνα παιδια μεσα στις ακαθαρισιες τους

Καλά το είπα στον κόσμο σου....Πετρούπολη, να πολύ φτωχή συνοικία κρίμα...έλα μια βολτούλα απο Πλ. Αττικής (αν ξέρεις κατα που πέφτει).

Δημοσ.

μανιαμουνιας..χαχαχα...ειχα ένα συνάδελφο στο στρατο με αυτο το επωνυμο.

Δεν γενικευω. Απλά ειναι μια διαπίστωση που έχω κάνει βάση εμπειρίας.

Αλλωστε στοχέυω σε συγκεκριμένα άτομα όχι σε εσένα.

Δημοσ.

Σαφέστατα έχει δικαίωμα να αγοράζει ότι παπάτζα θέλει με τα ψίχουλα τα οποία μόχθησε να αποκτήσει με τον ιδρώτα του. Είναι απλά αισχρό να τον φορτώνεις και ενοχές απο πάνω. Ένα low end laptop έχει 500 ευρώ ένα IPhone έχει 600 ευρώ. Ναι λογικότατο το βρίσκω, για κάποιον ο οποίος θέλει να έχει πρόσβαση στο Internet, να ενημερώνεται, να διαβάζει κανα βιβλίο, να ακούει κανα τραγουδάκι....μιλάμε για υπερπολυτέλεια έτσι;

Κατα το γνωστο

"Πειναμε

via iPad2"

Οντως δεν καταλαβαινεις οτι το "Κανακη μλκα, στην Ελλαδα πειναμε" δεν παει με το "βγαζω 600€ αλλα εχω iPhone (δλδ ενα μισθο)"?

Τώρα αν έχεις ερωτήματα διάσπαρτα σε 50 ποστ...ε δεν θα σου κάνω τη χάρη να τα ψάξω κιολας. Αλλά μπορείς να πιστέψεις ότι δεν έχω απαντήσεις αν αυτό σε κάνει να νιώθεις χαρούμενο.

Mωρε διασπαρτα δεν ειναι.

Γαργαρα γινανε

Πετρούπολη, να πολύ φτωχή συνοικία κρίμα

Ωραιος...

Οκ, το σταματαμε εδω πριν ακουσουμε οτι η Βικτωρια ειναι το 40% των Ελληνων και το Περιστερι εχει per capita λιγο πανω απο το Μανχαταν

Δημοσ.

εντομεταξυ η Πετρούπολη ειναι μια απ τις πρωτες περιοχές που υπήρξαν καταγγελίες σε σχολεία για παιδιά που λιποθυμάνε απο ασιτία...:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...