Nikargy Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Thank you very much. Λύθηκε το θέμα. Μου προέκυψε και μια άλλη απορία. Εχω μια 3d Samsung Hd tv. Μεχρι τώρα συνέδεα ένα σκληρό δίσκο στην tv και έπαιζα ταινίες mkv. Εχω και ένα Samsung home cinema και έστελνα τον ήχο εκεί ψηφιακά. Για αρχεία με dts format ήχου απο τις ρυθμίσεις ήχου της τηλεόρασης επέλεγε το dts που ήταν ενεργό. Τώρα συνδέω τον σκληρό δίσκο με το Mac mini και παίζω την ίδια ταινία αλλα η τηλεόραση έχει ενεργή μόνο την επιλογή PCM . Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Σκέφτομαι μήπως φταίει ο player του Mac γιαυτό (m player) αλλά έκανα οτι ρυθμίσεις είχε χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ με τον player της τηλέορασης παίζει κανονικά στα 5:1 ηχεία του home cinema, με το Mac mini μονο PCM. Τι μπορεί να φταίει ?
atheatos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Thank you very much. Λύθηκε το θέμα. Μου προέκυψε και μια άλλη απορία. Εχω μια 3d Samsung Hd tv. Μεχρι τώρα συνέδεα ένα σκληρό δίσκο στην tv και έπαιζα ταινίες mkv. Εχω και ένα Samsung home cinema και έστελνα τον ήχο εκεί ψηφιακά. Για αρχεία με dts format ήχου απο τις ρυθμίσεις ήχου της τηλεόρασης επέλεγε το dts που ήταν ενεργό. Τώρα συνδέω τον σκληρό δίσκο με το Mac mini και παίζω την ίδια ταινία αλλα η τηλεόραση έχει ενεργή μόνο την επιλογή PCM . Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Σκέφτομαι μήπως φταίει ο player του Mac γιαυτό (m player) αλλά έκανα οτι ρυθμίσεις είχε χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ με τον player της τηλέορασης παίζει κανονικά στα 5:1 ηχεία του home cinema, με το Mac mini μονο PCM. Τι μπορεί να φταίει ? Δοκίμασε και με vlc και δες μια στο system preferences του Mac τι επιλογές έχει στο sound output.
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δεν είναι ο player της τηλεόρασης ούτε του MAC... απλά το MAC σου από πού να βγάλει 5.1; Από την θύρα των ακουστικών; Θέλεις βύσμα. Σαν και αυτά που έχουν μερικοί στο στρατό (πλάκα κάνω). Μπορείς να ψηφιακή σύνδεση, απευθείας από την θύρα των ακουστικών (εάν παρατηρήσεις στο σκοτάδι, μέσα στην θύρα αυτή υπάρχει ένα κόκκινο φωτάκι). Ψάξε στο internet πώς συνδέεις με ψηφιακή σύνδεση το MAC σου με ένα Home Cinema.
georgeadams Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Σωστά. Για να βγάλεις ψηφιακό ήχο από το βύσμα ακουστικών του Mac χρειάζεσαι ένα Mini Toslink adapter. Αυτό μπαίνει στην υποδοχή των ακουστικών και τη μετατρέπει σε έξοδο οπτικής ίνας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα