Προς το περιεχόμενο

iOS jailbreak: υπέρ και κατά ?

alexmm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προσωπικά έχω j/b από το πρώτο 3gs μου ως τώρα. πλέον έχω μόνο τα απαραίτητα app - tweaks που κανουν το τηλ πιο εύχρηστο και όλοκληρωμένο. πιστεύω οσο υπάρχει ios και appstore τοσο θα υπάρχει και jb. ειναι πολλά τα λεφτά άρηηηηηη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω 3gs 32gb κ δεν έχω κάνει ποτέ jailbreak.

Το θέμα μου είναι οτι απο ios 5 κ μετά έχει αρχίσει και σέρνεται το κινητό, σε σημείο που καταντάει εκνευριστικό. Περιμένεις να ανοίξει η κάμερα κ έχεις χάσει τη στιγμή πχ.

Αν κάνω jailbreak υπάρχει κανα tweak ή κάτι που να με βοηθήσει στην ταχύτητα ή αντιθέτως λόγω jailbreak θα γίνει ακόμα βαρύτερο;

Γενικά δεν έχω θέμα χώρου ούτε κ είναι φορτωμένο με 500 apps.

Έχω 3gs 32gb κ δεν έχω κάνει ποτέ jailbreak.

Το θέμα μου είναι οτι απο ios 5 κ μετά έχει αρχίσει και σέρνεται το κινητό, σε σημείο που καταντάει εκνευριστικό. Περιμένεις να ανοίξει η κάμερα κ έχεις χάσει τη στιγμή πχ.

Αν κάνω jailbreak υπάρχει κανα tweak ή κάτι που να με βοηθήσει στην ταχύτητα ή αντιθέτως λόγω jailbreak θα γίνει ακόμα βαρύτερο;

Γενικά δεν έχω θέμα χώρου ούτε κ είναι φορτωμένο με 500 apps.

Το jailbreak δεν το βαραίνει το κινητό, εκτός αν το φορτώσεις με themes κλπ. Γιατί σέρνεται?

Πιθανοί λόγοι και κάτι που μπορείς να κάνεις είναι:

1. Καθάρισμα Σαφάρι από τις Ρυθμίσεις - Σαφάρι

2. Καθάρισμα κλησεων και μηνυμάτων

3. Ενα πολύ βασικό είναι να υπάρχει ελεύθερος χώρος τουλάχιστον 1 γίγα στο κινητό

4. Επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει αν κάνεις απλά αναβάθμιση πάνω απο την αναβάθμιση. Έχεις κάνει ποτέ restore/setup as new και συγχρονισμό των δεδομένων σου (ΟΧΙ restore from backup ούτε κατά την αρχή ούτε μετά από το setup as new).

Με jailbreak, το icleaner είναι πολύ καλό γιατί διαγράφει σκουπίδια που έχουν μείνει κατά την εγκατάσταση/απεγκατάσταση εφαρμογών. 

Ευχαριστώ για την απάντηση Μαριλίνα :)

Αν θυμάμαι καλά, το ios 5 (που απο εκεί άρχισαν τα θέματα μου με το performance) βγήκε μαζί με το iphone 4.

Οι διαφορές του 3gs με το 4 είναι μεγάλες.

Απο 600 MHz ARM κ 256 MB πήγε στον Α4 1 GHz κ 512 RAM. Και όσο συνεχίζουν οι αναβαθμίσεις των μοντέλων φυσικά οι αντίστοιχες αναβαθμίσεις του λειτουργικού ακολουθούν τα νέα specs. Νομίζω είναι φυσιολογικό να σέρνεται το δικό μου και βασικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση που συνεχίζουν να το υποστηρίζουν ακόμα στις αναβαθμίσεις του ios.

Έλεγα οτι όταν δε θα μπορώ να κάνω πια upgrade το ios τότε θα κάνω jailbreak για να παίξω λίγο.

Γιαυτό κ ρώτησα αν το jailbreak θα επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ το 3gs. Για themes κλπ δεν ενδιαφέρομαι, αρα είναι ενθαρρυντικό το οτι μου λες οτι δε βαραίνει.

Όσο για τα υπόλοιπα, καθάρισμα σαφάρι, κλήσεων κ τέτοια κάνω πολύ συχνά. Αφήνω πάντα γύρω στα 4 γίγα ελεύθερα και setup as new είχα κάνει κάποια στιγμή σε κάποια έκδοση του ios5 αλλά κ πάλι τα ίδια είχα, οπότε συνέχισα να ρίχνω τις αναβαθμίσεις απο πάνω. 

Ευχαριστώ για την απάντηση Μαριλίνα :)

Αν θυμάμαι καλά, το ios 5 (που απο εκεί άρχισαν τα θέματα μου με το performance) βγήκε μαζί με το iphone 4.

Οι διαφορές του 3gs με το 4 είναι μεγάλες.

Απο 600 MHz ARM κ 256 MB πήγε στον Α4 1 GHz κ 512 RAM. Και όσο συνεχίζουν οι αναβαθμίσεις των μοντέλων φυσικά οι αντίστοιχες αναβαθμίσεις του λειτουργικού ακολουθούν τα νέα specs. Νομίζω είναι φυσιολογικό να σέρνεται το δικό μου και βασικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση που συνεχίζουν να το υποστηρίζουν ακόμα στις αναβαθμίσεις του ios.

Έλεγα οτι όταν δε θα μπορώ να κάνω πια upgrade το ios τότε θα κάνω jailbreak για να παίξω λίγο.

Γιαυτό κ ρώτησα αν το jailbreak θα επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ το 3gs. Για themes κλπ δεν ενδιαφέρομαι, αρα είναι ενθαρρυντικό το οτι μου λες οτι δε βαραίνει.

Όσο για τα υπόλοιπα, καθάρισμα σαφάρι, κλήσεων κ τέτοια κάνω πολύ συχνά. Αφήνω πάντα γύρω στα 4 γίγα ελεύθερα και setup as new είχα κάνει κάποια στιγμή σε κάποια έκδοση του ios5 αλλά κ πάλι τα ίδια είχα, οπότε συνέχισα να ρίχνω τις αναβαθμίσεις απο πάνω. 

Το iOS 5 βγήκε μετά το iphone 4. Το δικό μου iPhone 4 το πήρα Δεκέμβρη του 2010 με iOS 4.2.1 και το είχα στην 4.3.3 μέχρι που βγήκε το iOS 5 τον Σεπτέβρη ή Οκτώβρη του 2011 κοντά με το 4s. 

Από κει και πέρα, επειδή έχω φτιάξει πολλά 3GS που είχανε σκαλώματα, και έχουμε και καναδυο 3gs στην οικογένεια (ένα 16άρι της μητέρας μου που έκλεισε τριετία, και ένα που είναι ενός χρόνου 8GB από βόνταφον), και τα δυο τρέχουν σφαίρα με την iOS 6 και τρέχανε σφαίρα και με την 5. 

Το τελευταίο που λες, ότι έριχνες από πάνω τις αναβαθμίσεις, εγώ θα σου έλεγα κάντο ένα restore/setup as new στην τελευταία έκδοση και να δεις. ΜΗΝ κάνεις μετά επαναλαμβάνω restore from backup γιατί ακυρώνει το setup as new. 

Σαφώς και οι διαφορές του 3gs με το 4 και τα νεότερα μοντέλα είναι μεγάλες αλλά μια χαρά λειτουργεί και το σηκώνει και το iOS 6. 

Ναι και το δικό μου έχει κλείσει τριετία.

Οκ δεν χάνω κάτι να κάνω αυτό που λες, αν κ βαριέμαι μόνο που το σκέφτομαι, αλλά αν είναι να βελτιωθεί χαλάλι του!

<p>Ναι και το δικό μου έχει κλείσει τριετία.</p>

<p>Οκ δεν χάνω κάτι να κάνω αυτό που λες, αν κ βαριέμαι μόνο που το σκέφτομαι, αλλά αν είναι να βελτιωθεί χαλάλι του!</p>

Εννοια σου και γω βαριέμαι αλλα το χω κάνει πολλές φορές εχει γίνει συνήθεια πλέον χιχι (μια φορά έκανα γιατι μαζεψα 6.77 ΓΙΓΑ OTHER στο άσχετο, χωρίς να έχω ούτε μουσική ούτε ταινίες ούτε τιποτα).

καλησπερα. αγορασα ενα 3gs 32gb κλειδωμενο στην at&t. ηταν jailbreak αλλα καταλαθος το εκανα update απο το itunes κ τωρα ενω προσπαθω να το κανω ξανα jailbreak επειδη ειναι στην 6.1.3 δν μπορω, δν γινεται ενω κανω ακριβως οτι λενε σε διαφορα βιντεακια στο youtube. τωρα αυτο που θα ηθελα πραγματικα να κανω για να ξεμπερδευω ειναι ενα factory unlock.. σας παρακαλω βοηθηστε με,με κανενα λινκ κ ας πληρωσω,αρκει να εχω ενα κινητο να κανω την δουλεια μου.

καλησπερα. αγορασα ενα 3gs 32gb κλειδωμενο στην at&t. ηταν jailbreak αλλα καταλαθος το εκανα update απο το itunes κ τωρα ενω προσπαθω να το κανω ξανα jailbreak επειδη ειναι στην 6.1.3 δν μπορω, δν γινεται ενω κανω ακριβως οτι λενε σε διαφορα βιντεακια στο youtube. τωρα αυτο που θα ηθελα πραγματικα να κανω για να ξεμπερδευω ειναι ενα factory unlock.. σας παρακαλω βοηθηστε με,με κανενα λινκ κ ας πληρωσω,αρκει να εχω ενα κινητο να κανω την δουλεια μου.

Καλησπέρα. Στείλε μου πμ και θα σε ταχτοποιήσω, μόλις έφτιαξα ένα κλειδωμένο αμερικάνικο 3gs, και άλλο ένα επίσης κλειδωμένο αυτή την εβδομάδα. Έκανες βλακεία, δε γίνεται jailbreak στην 6.1.3. Αλλα μπορώ να στο φτιάξω αν δεν τα καταφέρεις με τις οδηγίες που θα σου δώσω, για μένα είναι πολύ στάνταρ, 2 χρόνια την κάνω τη δουλειά με άτομα από τα φόρουμ :)

Καλημερα σε ολους. Εχω ενα iphone 3gs 8gb, και ειχα κανει το jailbrake το τελευταιο.

Ειχα σαν εκδοση λογισμικου το 6.1.2. και χθες παω να κανω το 6.1.3. και αφου πατησα συμφωνω για να συνεχισει, κανει ενα restart, και εξαφανιστηκαν ολα τα δεδομενα που στετιζονται με το μηλαρακι...

Δεν βρισκω πουθενα, ουτε τις ρυθμισεις, ουτε το εικονιδιο για τις κλησεις...Μου απεμειναν οτι εφαρμογες ειχα κατεβασει απο το app store που δεν ηταν της apple..

τι μπορω να κανω ωστε να το επαναφερω στη ζωη?

Καλημερα σε ολους. Εχω ενα iphone 3gs 8gb, και ειχα κανει το jailbrake το τελευταιο.

Ειχα σαν εκδοση λογισμικου το 6.1.2. και χθες παω να κανω το 6.1.3. και αφου πατησα συμφωνω για να συνεχισει, κανει ενα restart, και εξαφανιστηκαν ολα τα δεδομενα που στετιζονται με το μηλαρακι...

Δεν βρισκω πουθενα, ουτε τις ρυθμισεις, ουτε το εικονιδιο για τις κλησεις...Μου απεμειναν οτι εφαρμογες ειχα κατεβασει απο το app store που δεν ηταν της apple..

τι μπορω να κανω ωστε να το επαναφερω στη ζωη?

Καλημέρα.

Πώς πήγες να το κάνεις 6.1.3? Μέσω κινητού? ή μέσω ιτουνς με απλή αναβάθμιση? Αν είχες jailbreak στην 6.1.2  λογικό είναι να κολλήσει. ΠΟΤΕ δεν κάνουμε αναβάθμιση σε jailbroken συσκευή. 

Κατέβασε το iREB, βάλτο σε DFU με τις οδηγίες και μετά πήγαινε στο itunes και κάνε restore/ SETUP AS NEW. Απλά υπόψην ότι δε θα έχεις jailbreak (και ευελπιστώ ότι δεν είναι ξένο το τηλέφωνό σου γιατί μετά θα κλειδώσει). 

Αν είναι ξένο στείλε μου πμ να σου πώ τί θα κάνεις. 

Το κινητο ειναι Ελληνικο..3,5ετων.

και δεν ξερω τι το θελα το jailbrake...

αφου μονο τηλεφωνο και ιντερνετ χαλαρο ειμαι..

το εκανα μεσω κινητου χθες το βραδυ, και την πατησα....

Θα προσπαθησω να κανω αυτα που μου ειπες και ο θεος βοηθος..Για απο χθες εχω φαει γερη μουτζα...

Κλειδωσε το κινητο, σπασανε τα γυαλια....

Παω να παιξω τζοκερ, με τετοια τυχη.

Τι ειναι αυτο το DFU???

Κατεβαζω τωρα το IREB..

<p>Το κινητο ειναι Ελληνικο..3,5ετων.</p>

<p>και δεν ξερω τι το θελα το jailbrake...</p>

<p>αφου μονο τηλεφωνο και ιντερνετ χαλαρο ειμαι..</p>

<p>το εκανα μεσω κινητου χθες το βραδυ, και την πατησα....</p>

<p>Θα προσπαθησω να κανω αυτα που μου ειπες και ο θεος βοηθος..Για απο χθες εχω φαει γερη μουτζα...</p>

<p>Κλειδωσε το κινητο, σπασανε τα γυαλια....</p>

<p>Παω να παιξω τζοκερ, με τετοια τυχη.</p>

Ε αμα ειναι ελληνικό μη σκας. Κανε αυτό που σουπα και θα ειναι μια χαρά.

Τρεξε το ireb, επέλεξε 3gs και πάτα PWNED DFU και ακολούθα τις οδηγίες. Και μετά ιτουνς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...