Thrylos7 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Το ρώτησα γιατι σε άλλο πολυ με ενα integral που εχει ονομαστικές ταχύτητες 80mb/s read και 10mb/s write. Και όλοι έλεγαν για πολυ χαμηλές ταχύτητες. Αναρωτιέμαι...δεν ειναι καλύτερο να έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης παρά να έχεις εγγραφής; Έτσι και αλλιώς δεν θα γράφεις συνεχώς έκθεση δεδομένα αλλα πιο πολυ θα τα "διαβάζεις". Sent from my iPhone using Insomnia Οχι, ειναι καλυτερο να εχεις μια ισορροπια γιατι τελικα σημασια εχει ποσες φορες θα σε "εκνευρισει" η συσκευη και οχι το αν 5 φορες μεινεις με το στομα ανοικτο απο ικανοποιηση και 1 φορα απογοητευτεις. Δηλαδη καλυτερα να ειχες 40 read 40 write παρα 80 read 10 write γιατι στην πρωτη περιπτωση θα κανεις ΠΑΝΤΑ τη δουλεια σου γρηγορα και ικανοποιητικα και στη δευτερη καποιες φορες θα την κανεις ταχυτατα και αλλες θα δυσανασχετεις... Αποκει και περα, τα φλασακια λογω MLC memory ειναι γνωστο οτι εν γενει πασχουν στο write οποτε αυτο ειναι και που κοιταμε πιο πολυ...Το read και στα πιο φτηνα ακομα συνηθως ειναι ΟΚ, αλλα το write μποτει να ειναι και 5mb/s που ειναι τραγικο... Στο θεμα τωρα, επειδη ψαχνω τον τελευταιο καιρο και εγω 64αρι φλασακι, η ερευνα μου μου εχει δειξει τα εξης. 1) Αν θες απολυτη ταχυτητα παιρνεις το sandisk cruzer extreme με την λογικη (για την ταχυτητα του) τιμη των 50 λιρων http://uk.camelcamelcamel.com/SanDisk-SDCZ80-064G-X46-Extreme-Flash-Drive/product/B007YXA5SI Σχεδον παντα παιζει εκει στις ~50 λιρες και μιλαμε για 200mb/s read/write δηλαδη overkill για οτιδηποτε... Η τιμη ειναι απο λογικη εως πολυ καλη για 64gb και τετοια ταχυτητα και γνωστη εταιρεια. Αλλα παρ'ολ'αυτα εψαχνα κατι φτηνοτερο εστω και με τη μιση ταχυτητα (που παλι θα ηταν υπεραρκετη αλλωστε) γιατι εκει στα 60 ευρω εχουμε πιασει τιμες SSD... Ισως αν το ειχα πετυχει στις 41 λιρες που λεει 13 νοεμβριου να το ειχα χτυπησει...αλλα δεν το πηρα χαμπαρι. Σημειωτεον οτι θα κυκλοφορησει συντομα και Corsair σε ομοιες τρελες ταχυτητες και ομοια τιμη, που θα ηταν η προτιμηση μου αναμεσα στα 2. Αποκει και περα χρησιμοποιω το παραπανω σαν benchmark για να κρινω ποσο αξιζει ή οχι καποιο φτηνοτερο φλασακι. Δηλαδη αν κοστιζει πανω απο 35 λιρες, τοτε θεωρω οτι πρεπει να εχει τουλαχιστον 100mb/s write για να εχει νοημα αλλιως δινεις κατι παραπανω και πας στην κορυφη. Γενικα κοιτουσα για κατι κατω απο 30 λιρες και που να εχει τουλαχιστον 50mb/s write ετσι ωστε να φουλαρει ευκολα το usb2 bandwidth αλλα και να εχει μια λογικη επιταχυνση σε usb3. 2) μια τετοια λυση ειναι ισως και το Lexar του θεματος, αν ειναι το ιδιο με αυτο : http://www.amazon.co.uk/Lexar-JumpDrive-64GB-Flash-Drive/dp/B0071LKBJG/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1364307610&sr=1-2 Παλι S73 το λεει (αλλα με αλλη τιμη, ομως αυτο συμβαινει συχνα στο amazon και συνηθως ειναι το ιδιο προϊον) και στο crystaldiskmark δειχνει 27mb write σε usb3 και 37 σε usb3. Συμπαθητικα δηλαδη... 3) Αλλη μια λυση ειναι αυτο : http://www.amazon.co.uk/Integral-Xcel-Speed-Flash-Drive/dp/B008020N9I/ref=sr_1_sc_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1364307783&sr=1-2-spell στις 35 λιρες, αν ισχυει το 130/80 που λεει... 4) Και τελος αυτο στο οποιο ειχα καταληξει πριν κανα μηνα αλλα δε το πηρα τοτε γιατι δε βιαζομουνα και εψαχνα λυση απο πιο γνωστη εταιρεια, ηταν αυτο : http://www.amazon.co.uk/SSK-Drive-Transfer-Stylish-Retractable/dp/B005KDX0B8/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1364307891&sr=1-1 το οποιο αν ισχυει το ATTO που δειχνουν πιανει 150/90 και σε τιμη 25 λιρες που ηταν, ηταν γαματο! Τοτε το πουλαγε και αλλος πωλητης που ειχε "fulfiled by Amazon" ενω τωρα δε γινεται να σταλει...αλλα σε λιγο καιρο μπορει να γινεται παλι... Παντως ειχε πολυ καλα reviews αν και η αποδοση φαινοταν να "παιζει" απο review σε review, και δεν ηταν παντα το θεϊκο (για το κοστος) 130/80...αλλα ακομα και στα χειροτερα reviews επιανε 40mb/s write οποτε για 25 λιρες ηταν κομπλε.... Το μετανιωσα που δε το πηρα τοτε... Anyway, αν εχει κανεις και καμια αλλη προταση ας ενημερωσει!
Captain Nemo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Για γρήγορο στις 50 λίρες και αυτό πρέπει να είναι καλή επιλογή είχε πέσει κάποια στιγμή στις 52,40 http://www.amazon.co.uk/Kingston-Technology-64GB-Flash-Drive/dp/B0068INUOQ/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1364310196&sr=1-1
defacer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Αναρωτιέμαι...δεν ειναι καλύτερο να έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης παρά να έχεις εγγραφής; Έτσι και αλλιώς δεν θα γράφεις συνεχώς έκθεση δεδομένα αλλα πιο πολυ θα τα "διαβάζεις". Νομίζω πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο για έναν πολύ απλό λόγο: στην περίπτωση που το στικάκι έχει media, σε καίει ο χρόνος εγγραφής (γιατί περιμένεις να γεμίσει για να φύγεις) ενώ δε σε νοιάζει ο χρόνος ανάγνωσης (δυο ώρες διάρκεια έχει η ταινία, θα προλάβει πιστεύω να διαβάσει το mkv αρκετά γρήγορα). Αν αυτό είναι το συνηθισμένο σενάριο, όπως είναι για μένα, τότε write > read. Σε περιπτώσεις φόρτωμα/ξεφόρτωμα όπου θα περιμένεις και για τα δύο τότε κάτι ισορροπημένο θα είναι προτιμότερο.
maxdore217 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 όπως και να έχει το flash usb του T.S. είναι μια χαρά μην τα ξανά λέμε για τα λεφτά του (οκ !!!)
esertas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Το έχω και εγώ από την προηγούμενη προσφορά, και επιβεβαιώνω ότι δουλεύει μια χαρά για μέτριους χρήστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα