AMIOX? Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Κατα την γνώμη σας υπάρχει ταλέντο στον προγραμματισμό ή μόνο διάβασμα;
Directx Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Για εμένα, καταρχήν ταλέντο και ύστερα (οπωσδήποτε) διάβασμα.
apostolisR Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 σαφώς και πρέπει να υπάρχει ταλέντο! εννοείται πως και το διάβασμα είναι ένα καλό εφόδιο και βοηθάει, αλλά στην πορεία η πράξη και η συνεχής ενασχόληση είναι αυτή που μετράει και σου δίνει εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται κάμποσα χρονάκια για να δεις φως.
παπι Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Ταλεντο οπως εγω; Μπαα. Μονο εγω ειμαι. Περα απο τη πλακα, παντου υπαρχει ταλεντο, γιατι να μην υπαρχει και στον προγραμματισμο;
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Χε... Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει ταλέντο προγραμματισμού. Αυτό που υπάρχει και βοηθάει είναι έμφαση στην κατηγοριοποίηση και "αλγοριθμοποίηση", από την μία, και, από την άλλη, αντίληψη ικανή για την κατανόηση αφαιρετικών ομαδοποιήσεων και οντοτήτων. Αυτά είναι τα skills που χρειάζεται για να προγραμματίζεις. Δεν είναι ταλέντο με την έννοια της ζωγραφικής. Όπου και εκεί χρειάζεται κανείς να μπορεί να συλλαμβάνει μορφές αλλά και ταλέντο για να χειρίζεται το μέσο. Στον προγραμματισμό δεν έχεις κάποιο μέσο... έχεις την αντίληψη και τον αλγόριθμο. Η γλώσσα που θα γράψει κανείς είναι άλλο θέμα... και δόξα την Αφροδίτη το internet βρίθει από tutorials, παραδείγματα και tricks & tips για όλες τις γλώσσες.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 μια ερωτηση προς γνωστες αντικειμενου μιας και εγω δεν εχω ιδεα απο προγραμματισμο, και επι την ευκαιρια περι ταλεντου που πρωτοαναφερθηκε, οταν κατα καιρους ακουμε περι χακερς πιτσιρικαδων 8-10 χρονων οτι εσπασε ενας το psp η το ταδε παιχνιδι αυτοι απο που αντλησαν την γνωση προγραμματισμου? ειναι εφικτο κατι τετοιο ενας πιτσιρικας που παει στη πρωτοβαθμια εκπαιδευση που δεν εχει προλαβει καν να παει στο πανεπιστημιο να προδιαθετει ως θεια φωτησης τετοιες γνωσεις η πιστευετε οτι κατι τετοιες ειδησεις ειναι μουφα?
bnvdarklord Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Κατα την γνώμη μου δεν υπάρχει ταλέντο σε τίποτε, αλλα πιστεύω οτι αν σε κάποιον αρέσει κάτι πάρα πολύ και του δίνει αποφασιστικότητα ωστε να το εξασκεί όσο μπορεί, τότε θα φτάσει σε αρκετά καλό επίπεδο γρήγορα και δινει την αισθηση του ταλέντου.
migf1 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Και η δική μου άποψη είναι πως πρόκειται πολύ περισσότερο περί μεθοδικότητας, ανοιχτού μυαλού, πολύ διαβάσματος και πολλής εξάσκησης παρά ταλέντου.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Κατα την γνώμη μου δεν υπάρχει ταλέντο σε τίποτε, αλλα πιστεύω οτι αν σε κάποιον αρέσει κάτι πάρα πολύ και του δίνει αποφασιστικότητα ωστε να το εξασκεί όσο μπορεί, τότε θα φτάσει σε αρκετά καλό επίπεδο γρήγορα και δινει την αισθηση του ταλέντου. Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι, αν βάλουμε κάποιον να ζωγραφίσει την Guernica του Pablo Picasso σίγουρα θα τα καταφέρει τοσο καλα οσο και ο Picasso Σαφώς θέλει ταλέντο και έμπνευση. 1
migf1 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 μια ερωτηση προς γνωστες αντικειμενου μιας και εγω δεν εχω ιδεα απο προγραμματισμο, και επι την ευκαιρια περι ταλεντου που πρωτοαναφερθηκε, οταν κατα καιρους ακουμε περι χακερς πιτσιρικαδων 8-10 χρονων οτι εσπασε ενας το psp η το ταδε παιχνιδι αυτοι απο που αντλησαν την γνωση προγραμματισμου? ειναι εφικτο κατι τετοιο ενας πιτσιρικας που παει στη πρωτοβαθμια εκπαιδευση που δεν εχει προλαβει καν να παει στο πανεπιστημιο να προδιαθετει ως θεια φωτησης τετοιες γνωσεις η πιστευετε οτι κατι τετοιες ειδησεις ειναι μουφα? Προσωπικά δεν έχω υπόψη μου παραδείγματα από αυτά που αναφέρεις σε τόσο μικρές ηλικίες, αλλά το Ίντερνετ βρίθει τόσο από οδηγίες όσο κι από έτοιμα σπασίματα για δημοφιλή κλειδώματα. Έχω όμως παραδείγματα από γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους σε κέντρα τύπου FutrureKids, ComputerKids, κλπ (για όσους τα θυμούνται) από 4-5 ετών πριν από 15-17 χρόνια. Εκείνη την εποχή έτυχε να διδάσκω ενήλικες τα απογεύματα σε τέτοια κέντρα ως συμπληρωματική απασχόληση στην κύρια δουλειά μου, οπότε τα έχω δει με τα μάτια μου. Πιστεύω λοιπόν πως είναι περισσότερο θέμα του τι προσλαμβάνουσες έχει κάποιος κι από ποια ηλικία, παρά έμφυτου ταλέντου. Για να είμαι ακριβής, θεωρώ πως η λέξη "κλίση" είναι πιο κατάλληλη της "ταλέντο". ΥΓ. Εγώ να δεις τι τράβαγα τότε με... "μαθητές" 40αρηδες, 50άρηδες κι 60άρηδες της εποχής (οι περισσότεροι δούλευαν ήδη προφανώς, και έρχονταν υπο μορφή εκπαιδευτικών σεμιναρίων τα οποία όμως είχαν 3μηνη διάρκεια, 3 φορές την εβδομάδα).
bird Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Για να κάνεις οτιδήποτε στη ζωή σου χρειάζεται σκλήρη δουλειά, μεθοδικότητα, επιμονή και κυρίως αγάπη για αυτό που κάνεις. Αν τα έχεις αυτά σίγουρα θα προχωρήσεις και θα καταξιωθείς. Το ταλέντο υπάρχει, και εχει να κάνει με τη δομή και τον τρόπο λειτουτγίας του εγκεφάλου κάθε ατόμου καθώς και με τα φυσικά χαρακτηριστικά. Όπως στα αθλήματα κάποιοι άνθρωποι έχουν εκ γενετής χαρακτηριστικά που τους δίνουν πλεονεκτήματα σε κάποιο συγκεκριμένο σπορ (αν φυσικά το καλιεργήσουν) έτσι και στον προγραμματισμό υπάρχουν άτομα που η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου τους τους βοηθούν να κατανοούν, να αναλύουν και να διαχειρίζονται προγραμματιστικά προβλήματα. (Στην ουσία λέω ότι και ο migf1 περί κλίσης) Όμως σε όλα χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά... 4
cyberrobot Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Για να κάνεις οτιδήποτε στη ζωή σου χρειάζεται σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, επιμονή και κυρίως αγάπη για αυτό που κάνεις. Όμως σε όλα χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά... Συμφωνώ σε αυτά τα δύο... Μια από αυτές τις μέρες διάβασα κάποιον ζωγράφο να λέει σε συνέντευξη του "το ταλέντο είναι εφεύρεση των τεμπέληδων" μια πρόταση στην οποία συμφωνώ απόλυτα! 3
ZAKKWYLDE Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 95% διάβασμα + πρακτική εξάσκηση και 5% ταλέντο. Γενικότερα δεν πιστεύω στην έννοια ταλέντο αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
nilosgr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Υπομονή + επιμονή και καταφέρνεις τα πάντα. Μπορεί κάποιοι να έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα κάποιες έννοιες, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να φτάσεις στο επίπεδο τους. Ταλέντο (στον προγραμματισμό) στην ουσία είναι το σωστό υπόβαθρο και η ικανότητα να αντιστοιχείς τα "πραγματικά προβλήματα" σε μαθηματικά μοντέλα ή αλγόριθμους. (η μαθηματική/αλγόριθμήκή σκέψη) Βέβαια άμα το πάμε λίγο πιο βαθιά, ο καλός προγραμματιστής έχει πολλά ταλέντα. Γράφει πολύ και bug-free κώδικα; Διορθώνει/βρίσκει bugs σε κώδικα άλλων; Γράφει ευανάγνωστο, flexible, maintainable (κλπ) κώδικα;
bnvdarklord Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι, αν βάλουμε κάποιον να ζωγραφίσει την Guernica του Pablo Picasso σίγουρα θα τα καταφέρει τοσο καλα οσο και ο Picasso Οχι, ισχυρίζομαι οτι όλα τα άτομα στα οποία αρέσει η ζωγράφικη με αποτέλεσμα να ασχολούνται με αυτή σε μεγάλο βαθμό απο μικροί θα τα καταφέρουν αρκετά καλά, και οχι μονο ενα μικρό ποσοστό απο αυτά επειδη εχουν ταλέντο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα