Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει και ο τίτλος ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω έναν ssd ώστε να βάλω σε αυτόν το λετουργικό σύστημα των windows 8 που έχω και σαν δεύτερο δίσκο αποθήκευσης να κρατήσω τον αρχικό 1ΤΒ δίσκο που ήδη έχει ο DELL.

Νομίζω πως τα 120 GB  θα είναι αρκετά ίσως ακόμη και τα 64 GB.

Ποια μάρκα ssd προτείνεται;

Επίσης θέλω να ρωτήσω όσον αφορά την τοποθέτηση, οκ τον βάζω στην πρώτη θήκη και τον 1Τ στην δεύτερη αλλά απο κει και πέρα δεν γνωρίζω την διαδικασία. Απλά τοποθετώ τον δίσκο και μετά βάζω τα cd των windows που έχει το λαπτοπ για να τα κάνω εγκατάσταση;

Συγνώμη για τις αρχάριες ερωτήσεις μου αλλά είναι η πρώτη φορά που θα το επιχειρήσω.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τα 64 GiB είναι οριακά. Αυτό διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες σου (άμα κάνεις το σκατό παξιμάδι τη βγάζεις και με 30 GiB― πράγμα που έχω κάνει) αλλά θα σου έλεγα αυτή την εποχή που οι τιμές είναι ~1€ / GiB να μην ασχοληθείς με δίσκους <120 GiB.

Δες αυτούς τους τρεις δίσκους: OCZ Vertex IV 120 GiB | Samsung 840 PRO 128 GiB | Intel 520 Series 120 GiB.

Εγώ προσωπικά θα κοιτούσα τους δύο πρώτους περισσότερο, αλλά δεν είναι κακός κι ο Intel.

Κατά τ' άλλα, η διαδικασία είναι όπως την περιέγραψες. Βάζεις τους δίσκους, βάζεις το DVD των Windows, bootάρεις απ' το δισκάκι, format, εγκατάσταση, τέλος. :)

• Like 1
Δημοσ.

Μαλλον θα παω στην samsung pro μιας και γενικα εχω ακουσει αρκετα καλα λογια.

Ελπιζω να μην γινει καμια στραβη στην τοποθετηση.

Ευχαριστω για την βοήθεια.

Δημοσ.

Μαλλον θα παω στην samsung pro μιας και γενικα εχω ακουσει αρκετα καλα λογια.<br>

Ελπιζω να μην γινει καμια στραβη στην τοποθετηση.<br>

Ευχαριστω για την βοήθεια.

Εφόσον σκέφτεσαι παραπάνω απο 100€ να δώσεις, δες τον 250 τον 840 απλο. Συμφέρει πιο πολυ, τώρα αν θες enterprise σειρά ssd και δεν σε ενδιαφέρει τόσο η χωρητικότητα του ssd (καθώς θα έχεις και τον 1 TB) ή σε ελκούν τα 5 χρονια εγγύηση (σε σχέση με τα 3 χρονια του απλού 840) τότε η σειρά pro ειναι μονόδρομος.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τελικά πήρα τον Samsung 840 basic 120GB.

Μια ερώτηση γιατι είμαι αρχάριος σε αυτά,

Τοποθέτησα τον ssd στην θέση 1 δηλαδή αυτή που ήταν αρχικά ο HDD και άφησα απ'έξω τον HDD. Πέρασα από το CD τα Windows όλα καλά.

Τώρα όμως θέλω να τοποθετήσω στο λάπτοπ και τον παλιό HDD αυτόν που ήδη είχε άλλα έχει μέσα περασμένα τα Windows και τα άλλα προγράμματα.

Το ερώτημα μου είναι πως εφόσον έχω πλέον τα Windows περασμένα στον νέο ssd και επανατοποθέτηση τον HDD που και αυτός έχει μέσα τα Windows τι γίνετε;

Θα υπάρξει πρόβλημα;

Η απλά θα τοποθετήσω και τον HDD και απλά θα διαγράψω τα Windows από αυτόν;

Δημοσ.

Τον τοποθέτησα στην δεύτερη θέση τον HDD αλλά δεν τον αναγνωρίζει.

Δεν τον έβλεπα καν στον υπολογιστή.

Βέβαια δεν έκανα διαγραφή εφόσον δεν τον έβλεπα! Η διαγραφή πως γίνεται;

Κάνω κάτι λάθος;

Επίσης να πω πως όταν τοποθέτησα τον ssd αφού του πέρασα τα Windows από το CD μετά πέρασα και το CD με τα drivers του λάπτοπ, σωστά έκανα;

Σορρυ για τις ερωτήσεις αλλά σαν αρχάριος υπάρχουν απορίες.

Δημοσ.

Το σωστό κατά την γνώμη μου, είναι να δημιουργήσεις πρώτα ένα πληρες αντίγραφο ασφαλείας του μηχανικού δίσκου, με ένα αντίστοιχο λογισμικό (πχ norton ghost που πιθανολογώ ότι συνοδεύει τον samsung) και την συνέχεια να τον κάνεις format τον μηχανικό. Την διαδιακασία της διαμόρφωσης μπορείς να την κάνεις και μέσα από τα windows, από τον πινακας ελέγχου-εργαλεία διαχείρησης-διαχείρηση υπολογιστή-διαχείρηση δίσκων, εκεί θα δεις και τον "δίσκο".

Δημοσ.

Το σωστό κατά την γνώμη μου, είναι να δημιουργήσεις πρώτα ένα πληρες αντίγραφο ασφαλείας του μηχανικού δίσκου, με ένα αντίστοιχο λογισμικό (πχ norton ghost που πιθανολογώ ότι συνοδεύει τον samsung) και την συνέχεια να τον κάνεις format τον μηχανικό. Την διαδιακασία της διαμόρφωσης μπορείς να την κάνεις και μέσα από τα windows, από τον πινακας ελέγχου-εργαλεία διαχείρησης-διαχείρηση υπολογιστή-διαχείρηση δίσκων, εκεί θα δεις και τον "δίσκο".

Φιλε μου ενω εχω συνδεση τον hdd στην δευτερη θηκη του λαπτοπ και ενω ακολουθησα τα βηματα που μου εγραψες απο τον πινακα ελεγχου , παλι δεν μου τον εμφανίζει!

Δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει;

Δημοσ.

Αυτό που λες μου κάνει εντύπωση, αν όντως έχεις συνδέσει σωστά τον μηχανικό δίσκο, θα πρέπει να σου τον εμφανίζει. Όταν λες όμως ότι τον έχεις συνδέσει, εννοείς ότι έχει το dell και δεύτερο candy για δεύτερο δίσκο ή απλά τον έχεις τοποθετήσει? Επίσης για να δεις αν είναι εντάξει ο δίσκος, μπορείς να κάνεις το εξής, να βγάλεις τον ssd και να εκκινήσεις τον φορητό μόνο με τον μηχανικό δίσκο συνδεδεμένο στην δεύτερη θέση, αν είναι σωστά συνδεδεμένος θα τον "δεις" στην εκκίνηση και μέσα στο bios, αν όχι πιθανολογώ ότι μάλλον δεν τον έχεις συνδέσει σωστά.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά πήρα τον Samsung 840 basic 120GB.

Μια ερώτηση γιατι είμαι αρχάριος σε αυτά,

Τοποθέτησα τον ssd στην θέση 1 δηλαδή αυτή που ήταν αρχικά ο HDD και άφησα απ'έξω τον HDD. Πέρασα από το CD τα Windows όλα καλά.

Τώρα όμως θέλω να τοποθετήσω στο λάπτοπ και τον παλιό HDD αυτόν που ήδη είχε άλλα έχει μέσα περασμένα τα Windows και τα άλλα προγράμματα.

Το ερώτημα μου είναι πως εφόσον έχω πλέον τα Windows περασμένα στον νέο ssd και επανατοποθέτηση τον HDD που και αυτός έχει μέσα τα Windows τι γίνετε;

Θα υπάρξει πρόβλημα;

Η απλά θα τοποθετήσω και τον HDD και απλά θα διαγράψω τα Windows από αυτόν;

επειδη και εγω πηρα το ιδιο λαπτοπ και θελω να του εγκαταστησω ssd παρατηρω οτι λες οτι εγκατεστησες τα ηδη υπαρχον windows 8 του hdd στον ssd απο ενα cd. το μοναδικο cd που ειχε το λαπτοπ ηταν αυτο που λεει drivers and utilities. ποιο cd χρησιμοποιησες και ποιον κωδικο ενεργοποιησης ? 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Βρήκε κάποιος λύση στο πρόβλημα εγκατάστασης SSD στον 7720 χωρίς να χαθεί η εγκατάσταση των Windows 8 στον μαμίσιο μηχανικό (dual boot);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...