grwarlock Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Εχω αυτον εδω τον δισκο. WDC WD10EACS-00ZJB0. Απο το 1ΤΒ ειχαν μεινει ελευθερα περιπου 200ΜΒ. Μετεφερα σε αλλο δισκο καποια αρχεια για ανοιξω χωρο για το αρχειο που επρεπε να μπει στην θεση του.Ολα καλα μεχρι εδω.Οταν ομως προσπαθησα να μεταφερω το αρχειο που ηθελα σε αυτο τον δισκο παρατηρησα οτι η ταχυτητα του ειχε πεσει παρα πολυ.Διαβαζε με περιπου 60-70 mb/sec ενω εγραφε με 6mb/sec οταν ξεκιναγε το copy και σταδιακα μειωνοταν στο 1.2 mb/sec Με λιγα λογια. Read 60-70 mb/sec Write 1.2 mb/sec. Αφου τον αδειασα τελειως δοκιμασα ολα τα παρακατω προγραμματα χωρις κανενα να αναφερει απολυτος κανενα προβλημα.Ο δισκος ομως εξακολουθει να ειναι απελπιστικα αργος αλλα μονο στο Write. Φυσικα αλλαξα data cable power cable controller πολλες φορες delete partition, quick format.Αποτελεσμα παντα το ιδιο. chkdsk ---> OK hdsentinel ---> Healthy 100% Data Lifeguard Diagnostic for Windows ---> quick test .PASS Data Lifeguard Diagnostic for Windows ---> long test .PASS Data Lifeguard Diagnostic for Windows ---> Quick write zeros.OK Data Lifeguard Diagnostic for Windows ---> Full erase.133hrs.Aborted by user. DiskCheckup ---> OK CrystalDiskInfo--- OK Καμμια ιδεα???
madtaz Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 το buffer μαλλον παρεδωσε, το παθαίνουν οι Green, μου εγινε και μενα στον EARS μετα από 1,5 χρόνο λειτουργίας και μετα αρχισε να βγαζει και bad sectors ενα σωρο, ευτυχώς προλαβα στο τσακ και εκανα backup και το πηγα πισω και πήρα εναν blue με την εγγύηση. Εμένα είχε φτάσει το read/write σε επιπεδο των 400kB/s.
grwarlock Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Αν ειχα και εγω το read/write σε επιπεδο των 400kB/s θα τον ειχα βαψει μπλε και ασπρο (λογω της ημερας) και θα τον ειχα απογειωσει.Ο προβληματισμος μου βρισκεται στο οτι ενω το read ειναι κανονικοτατο το write ειναι απιστευτα αργο και την ιδια στιγμη κανενα διαγνωστικο δεν αναφερει το παραμικρο.
madtaz Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 καλού κακού μην αφήνεις σημαντικά δεδομένα μέσα.
grwarlock Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Για την ωρα δεν εχει απολυτος τιποτα μεσα. Απλα καθομαστε και κοιταζει ο ενας τον αλλον 1
madsc Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Για αρχή σιγουρέψου ότι είναι ενεργοποιημένο το AHCI από το bios του controller/mobo. Από device manager απεγκατάσταση του controller που είναι συνδεδεμένος φυσικά ο hdd και restart το pc. Αν ρίχνει ταχύτητα διαμεταγωγής στον δίσκο λόγω λαθών έτσι θα στρώσει. Αν τον συνδέσεις σε άλλον controller (πρόσεξε controller όχι connector) και συμπεριφέρεται οκ, τότε δεν είναι από δίσκο. Αν στο ξανακάνει σύντομα και δεν είναι από καλώδιο data, ο hdd σου πάει για λήξη. Τους πράσινους ποτέ δεν τους συμπάθησα. Τέτοιος είναι; /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα