Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

 

Ναι, αν θες τα προγράμματα οργανωμένα σε group και όχι το ίδιο χάλι της παλαιάς έναρξης.

 

Από την στιγμή που ένα app του metro είναι χρήσιμο και το χρησιμοποιεί κάποιος είναι άτοπο να το κατηγορεί ταυτόχρονα ότι τον κουράζει. Υπάρχουν τόσα προγράμματα (και δωρεάν μάλιστα) για να κάνει ο κάθε ένας την δουλεία του χωρίς metro. To metro δηλαδή μένει μόνο σαν μια πολύ καλή (γνώμη μου) αντικατάσταση της απαρχαιωμένης και δύσχρηστης Έναρξης.

 

Αυτό το ακούω από πολλούς και διερωτώμαι ποιοι είναι οι λόγοι. Από το 1 εως το 5 δεν βλέπω κάποιο λόγο.

Περιμένω κάποιος από όσους έχουν την ίδια άποψη να μας πει τους λόγους.

Κανένα metro app δεν μου είναι χρήσιμο!

Για να τρέξω desktop app πρέπει να πάω στην Start screen,το animation και ο τρόπος ενναλλαγής είναι κουραστικός(για μένα),επίσης ότι χάνεις το focus απο την εφαρμογή που δουλεύεις για μένα πάλι δεν είναι βολικό.

Μετά απο καιρό χρήσης όλο αυτό με κούρασε.

 

Και όλα τα παραπάνω πάνε ότι θα χρησιμοποιώ το metro,δηλαδή όλο το λειτουργικό,αν είναι να αφαιρέσω το μισό τότε νταξει,όλα κομπλέ είναι.

Επίσης κρίνω το λειτουργικό που βγάζει η MS,όχι τα 3rd apps που προσθαφαιρούν λειτουργίες.

Τέλος δεν κράζω τα 8,κριτική κάνω,εμένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μετά απο λίγο καιρό με κούρασαν,με την τωρινή τιμή ΔΕΝ θα τα αγόραζα,με 20 ευρά ΟΚ...

 

ps:check2fire,απλά στα @@ μας για το Linux,τι δεν καταλαβαίνεις;

Έχει θέματα για Linux άπειρα

  • Like 1
Δημοσ.

 

.

 

Επίσης δεν κατάλαβα τι πρόβλημα έχει το ινσταλλερ δεν σου δινει το 100% της εμπειρίας?

 

 

 

 

Αυτό είναι το πνεύμα γιατί κανείς δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από την ανάπτυξη κώδικα αλλά μόνο από τις υπηρεσίες γύρω από αυτο.

Και αυτό ειναι το πνεύμα γιατί μια συλλογική δουλειά που την βλέπουν όλοι και την βελτιώνουν όλοι θα έχει μακροπρόθεσμα καλύτερα αποτελέσματα από μια δουλειά ενός κλειστού club προγραμματιστών. Αρά πάλι προς όφελος μας είναι. 

Ακατανότητο για έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η κατανάλωση αλλά καθόλου ακατανόητο για εταιρειες σαν την IBΜ που είναι η βασική τους πλατφόρμα ανάπτυξης.

Τέλος να σου πω για τον installer ότι μια εγκατάσταση linux διανομής με αυτό τον τρόπο βγάζει όλα τα προβλήματα που αναφέρεις. Η καλύτερη λύση για να δεις μια διανομή είναι είτε εγκατάσταση σε δικό της partition η μέσω virtual machine

Σε βρισκω ιδιετερα ρομαντικο στο πρωτο σκελος αλλα στην δουλεια μου δεν εχω τον χρονο και την διαθεση να βασιστω παραδειγμα σε σενα που το κανεις απο χομπι κατι ελπιζω να με πιανεις..Δεν λεω οτι ειναι λαθος απλα προτιμω εγω για να συνεχισω να βγαζω το ψωμι μου να βασιστω σε κατι που το πληρωσα και απαιτω απο αυτο να δουλεψει...Τωρα αυτο με τον installer δεν σε πιανω ειναι καλο η κακο..Θα δοκιμασω και με partition απλα δεν ξερω τι διαφορα θα παιξει...Η Ibm ειναι μια εταιρια που δεν πουλαει στον απλο χρηστη πουλαει υπηρεσιες και μηχανηματα που η φτηνοτερη επιλογη εχει 2 εκ ευρω οποτε λογικο ειναι να εχει αναπτυξει μια δικη της πλατφορμα που μπορει να εχει τα παντα μεσα....

Δημοσ.

Πάλι καταλήγει στο Windows vs Linux.

Δεν είναι εκεί το θέμα.

 

Το πρόβλημα είναι η πλήρη υποστήριξη που μπορεί να σου προσφέρει ένα λειτουργικό σαν λειτουργικό και όχι σαν διανομή.

Βλέπετε το δέντρο και ξεχνάτε το δάσος.

 

Στα windows υπάρχει ένα layer από πάνω που αναπτύσεις εφαρμογές και drivers (βλέπε .Net Framework / DirectX / WindowsAPI).

Στο linux υπάρχει ένας kernel ο οποίος από διανομή σε διανομή αλλάζει και κάποιες χιλιάδες libraries ανεξάρτητες μεταξύ τους για να σου δώσουν το αποτέλεσμα που θέλεις.

 

Στα windows λες ότι θέλεις να κάνεις 1 πράγμα και πρέπει να λάβεις υπόψη σου ελάχιστα πράγματα για συμβατότητα.
Στο Linux για να έχεις πλήρη συμβατότητα είναι αν όχι αδύνατο πολύ δύσκολο λόγω kernel και άπειρων libraries που αλλάζουν από διανομή σε διανομή.

 

Κάνεις μία εφαρμογή αλλά επειδή ο άλλος έχει KDE ή Unity ή GNome δεν λειτουργεί σωστά το GUI σου.

Επειδή το library blablabla.so είναι έκδοση 0.0.0.1.2.3 που χρησιμοποίησες και οι άλλοι στα repo τους έχουν το 0.0.0.1.2.2 τα τελευταία 3000χρόνια δεν λειτουργεί.

 

ΔΕΝ υπάρχει ομοιομορφία. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο υπάρχουν δυσκολίες από πολλούς να γίνει mainstream OS.

 

Τα παιχνίδια που στα Windows έχουν σαν Layer το DirectX που σε σχέση με το OpenGL προσφέρει κλάσης ανώτερο επίπεδο για rapid development κλείνουν στις εταιρίες παιχνιδιών την πόρτα για Linux.

 

Η μοναδική εταιρία που έχει κάνει βήματα τρελά σε όλους τους τομείς (GUI, ομοιομορφία, εκδόσεις) είναι η Canonical με τα Ubuntu.
Αλλά θέλει ελάχιστο με αυτόν τον ρυθμό άλλα δύο χρόνια να δείξει κάτι καλό (ετοιμάζεi unified λειτουργικό για smartphones/tables για ARM και τρελές αλλαγές για 8086 επεξεργαστές), μόλις τώρα προσελκύει μεγάλες εταιρίες (ΕΑ, Valve (steam)).

 

Έχω 3 υπολογιστές που έχω όλα τα λειτουργικά για development enviroment (Ubuntu, WinXP, Win7) και σπίτι dual boot Ubuntu/Win7.
Ενώ καραγουστάρω τα Ubuntu καθώς είναι τα πιο εύχρηστα πάντα μετανιώνω τον χρόνο που τρώω (χρόνος = εργατοώρες = χρήμα) όταν μου τυχαίνει κάποια ασυμβατότητα/bug/βλακεία.

 

Σαν stable enviroment ψηφίζω windows δαγκωτό.

Ας βγάλει η Canonical έκδοση επί πληρωμή που να δίνει κάτι επιπλέον όσον αφορά την υποστήριξη σε drivers, συμβατότητα μεταξύ των Linux distro για να μπορώ και εγώ να κάνω άνετα την δουλειά μου και να έχω εφαρμογές όχι με wine άλλα Native Linux και τα λεφτά τα δίνω...

 

 

Δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί η Adobe δεν έχει κανένα εργαλείο για Linux;

Για ποιον λόγο κανένα major παιχνίδι (WoW, LoL, CoD, Battlefield) δεν έχει βγει native για linux (μην πάτε στα παλιά Unreal 2004 κτλ... τώρα με DX10-11).

Ούτε το evernote δεν υπάρχει για Linux. Με nixnote την βγάζουμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...