Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Εδώ και λίγες ώρες, η κάρτα γραφικών μου (Ti4200) ψύχεται με το εν λόγο σύστημα. Επειδή πολλά έχουν υποθεί για την προετοιμασία-εγκατάσταση-λειτουργία-απόδοση του Gaint II, αλλά όλα όσα έχω διαβάσει (κυρίως ξένα άρθρα) είναι ελλιπή, αποφάσισα να σας πω δύο-τρία παραπάνω στοιχεία, ώστε να φύγουν οι όποιες απορίες έχετε ή ενδυασμούς για την χρήση του. Προετοιμασία: Κατ' αρχάς αφορά μόνο Nvidia (πλην FX) και Ati. Και μόνο αν η κάρτα σας, γύρω από το GPU, έχει τις 4 τρύπες που χρειάζονται ώστε να κρατήσουν το "σάντουιτς" σταθερό. Υλικά: Σταυροκατσάβιδο, 2-3 μπατονέτες, ένα μικρό κομμάτι σκληρό χαρτί. Και ένα άδειο εντελώς τραπεζάκι γιατί το υλικό προς εγκατάσταση είναι αρκετό και τα κομμάτια του μικρά ( ότι πρέπει για να αρχίσετε να χάνετε βίδες και washers!! ) Χρόνος Υλοποίησης: 35-40 λετπά Η αφαίρεση του παλιού, μπορεί και χαλασμένου, συστήματος ψύξης γίνεται ,συνήθως, εύκολα πιέζοντας τα δύο κλιπάκια που συγκρατούν την ψήκτρα πάνω από το GPU από το κάτω μέρος της κάρτας. Δεν χρειάζεται να πω ότι πρέπει να καθαριστεί η επιφάνεια του GPU από την υπάρχουσα θερμοαπαγωγική αλοιφή. Εννοείτε. Σε περίπτωση που είχατε κάποιες ψήκτρες στις μνήμες της κάρτας γραφικών σας, κάτι που δεν συμπεριλαμβάνετε στο πακέτο Giant II, μπορείτε να τις αφήσετε χωρίς να εμποδίζεται το Giant το ίδιο! Αρκεί να έχετε βάλει τις ψήκτρες με τον εξής τρόπο: Τις χαμηλές στο πίσω μέρος τις κάρτας και τις ψηλές στο μπροστινό μέρος τις κάρτας! Παράδειγμα: Πριν από το Giant II είχα το G4, πάλι της Thermaltake, και αφήνοντας τις ψήκτρες, έχω ψήξη και στον πυρήνα και στις μνήμες! Ακολουθώντας τα αναλυτικά βήματα που περιέχονται στο βιβλιαράκι, θα μπορέσετε να κάνετε εύκολα και γρήγορα την εγκατάσταση χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αρκεί να έχετε στο μυαλό σας τα παρακάτω ζευγάρια: ATI = Gold Screws Nvidia = Silver Screws 8) Προτείνω να μην χρησιμοποιηθεί AS3, αφού οι περιοχές που χρειάζεται να τοποθετηθεί είναι πολλές και ένα σωληνάριο AS3 δεν θα φτάσει. Χρησιμοποιείστε τις μπατονέτες για να απλώσετε την αλοιφή σε όλα τα σημεία που αναφέρει το βιβλιαράκι, εκτός από τον πυρήνα, που προτείνω να την απλώσετε με το σκληρό χαρτάκι που αναφέρω παραπάνω. Έχοντας φτιάξει τελικά την κάρτα, θα πρέπει να είσαστε πολύ κοντά στο τέλος της εγκατάστασης. Το μόνο που μένει είναι να βάλετε και τον fan, αθόρυβος οπότε δεν χρειάζεται volt-mod ή rheobus, και να του δώσετε ρεύμα ή από το τροφοδοτικό, περιέχετε adapter καλώδιο, ή από την κάρτα την ίδια αν και υπάρχει περίπτωση να μην κάνει ο connector. Στην δική μου περίπτωση έδωσα ρεύμα από το τροφοδοτικό (3pin to molex) χωρίς πρόβλημα. Επίσης αν έχετε στο μυαλό σας την απορία, αν η κάρτα θέλει να διαβάζει στροφές-fan από τον connector που υπάρχει πανω της, μην ανησυχείτε. Δεν θα διαμαρτυρηθεί καθόλου! Τέλος, στο κυριότερο θέμα τις μετατροπής: Θερμοκρασίες... Έχοντας βάλει πρόχειρα έναν ψηφιακό σένσορα θερμοκρασίας πάνω στην ψήκτρα του GPU είδα θερμοκρασίες αρκετά μικρότερες από αυτές που είχα με το G4. Απλώς να έχετε υπόψη σας ότι στην περίπτωση του G4, ο σένσορας ήταν ακριβώς πίσω από το GPU. Τεστ με 3DMark2003 (Game 2 - Game 3) G4 = ~53oC Giant II = ~44oC Φυσικά από θόρυβο δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού ο fan είναι, όπως είπα, αθόρυβος. Όποιες άλλες απορίες έχετε και δεν τις έχω καλύψει, εδώ είμαι... 8) ΥΓ. Για φωτογραφίες σύντομα στην σελίδα μου (CoolCase Project)
arvanitaros Δημοσ. 28 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2003 Wraia ta les filarako,alla me exei faei h periergeia na se rwthsw an tha epixeirhseis clockarisma sthn karta sou.Gia dokimase kai pes mou ena score apo 3DMark 2001SE kai 3DMark 2003. Pantws poly kalos o odhgos egkatastashs-->Mpravo
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δεν άργησα; http://users.forthnet.gr/ath/epet/images/22.jpg http://users.forthnet.gr/ath/epet/images/23.jpg http://users.forthnet.gr/ath/epet/images/24.jpg Και πλήρες κείμενο στο http://users.forthnet.gr/ath/epet/coolcase.html Ήδη τρέχει στα 300/510 (από 250/466) με 500 Marks αύξηση στο 3DMark2001 (10474), 80 Marks αύξηση στο 3DMark2003 (1657) και 10 frames αύξηση στο Quake 3 1.32 (230) με τους 45.20 Μέγιστη θερμοκρασία φτάνει τους 38οC από ψηφιακό σένσορα κολλημένο στην ψήκτρα του πυρήνα
arvanitaros Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Filarako ypoklinomai kai se euxaristw.Mou evales idees gia to mellon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.