Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Προσπάθησα μόλις να αγοράσω κάποια FBA αντικείμενα με συνολικο κοστος 50 λιρες. Το θέμα μου αυτή τη φορά είναι οτι στο τελικό βήμα δεν επανυπολογίζεται ο ελληνικός ΦΠΑ, ούτε αφαιρείται (αν η αγορά πάει γίνει σε λογαριασμό VAT registered). Ρώτησα ήδη στο chat και μου είπαν να τα βρω με τον τρίτο πωλητή.... αυτός λέει θα σου κάνει επιστροφή φπα αν το δικαιούσαι....και ίσως σε χρεώσει τον αυξημένο ελληνικό φπα χωρίς να στο λέει στο τελικό βήμα. Καμια εμπειρία επι του θέματος? edit: μετά απο επικοινωνία με τον πωλητή, μου είπανε οτι δεν επιστρέφουν ΦΠΑ, ούτε είναι εγγεγραμμένη η επιχείρηση τους (!!??). Προφανώς με τρίτους πωλητές είναι σα να αγοράζεις στο ebay...ό,τι τιμή βλέπεις, αυτήν πληρώνεις και τελος! Μονο με πωλητη το ιδιο το αμαζον πληρωνουμε 23% φορο, σε τριτους και fba, ο φορος σου παει στο Αγγλικο κρατος οποτε ειναι 20%.
dith Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μονο με πωλητη το ιδιο το αμαζον πληρωνουμε 23% φορο, σε τριτους και fba, ο φορος σου παει στο Αγγλικο κρατος οποτε ειναι 20%. Το διαπίστωσα κι εγώ, γιατι δεν κάνει καμία αναπροσαρμογή (αυξηση) της τιμής στο τελικό βήμα. Σημαντικό για ακριβά αντικείμενα που το +3% ειναι υπολογισιμο! Και αυτη η παραγγελία έτυχε με 1 fba, οπότε ήθελε μεταφορικα στο τελικό βήμα. Μιλώντας στο chat πάλι μου τα αφαίρεσε υποστηρίζοντας οτι δικαιούμαι κανονικά το "promotion" (όπως το ονόμαζε). Και απο ότι είδα τώρα, έρχονται όλα στο ίδιο πακέτο (5 μικροαντικείμενα) με Royal Mail.... Άρα και πρακτικά και θεωρητικά, θα έπρεπε η αποστολή να διέπεται απο τους ίδιους κανονες είτε είναι FBA είτε του ίδιου του Amazon....
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μονο αυτοι ξερουν για ποιο λογο δεν το εχουν ετσι και το περασαν και ως κανονα μαλιστα ενω δεν ηταν παλια (οχι το cs). Να ειναι λαθος-bug οπως νομιζα πριν 2.5 χρονια λιγο δυσκολο αφου μπηκε πλεον και ως κανονας στους ορους. Σκοπιμοτητα; Δεν ξερουμε, αν εχουμε κανεναν μεσα στο σχετικο τμημα μονο θα μας λυθει η απορια. Αρχιστε να ρωτατε γνωστους και φιλους που ειναι Αγγλια μπας και καποιος εχει κανεναν γνωστο που δουλευει αμαζον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα