Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ακρως ενημερωτικά όλα αυτά παιδιά και με την ευκαιρία επειδή είχα κάτι fba για το galaxy s3 μου στο καλάθι με τα ακουστικά συμπληρώθηκαν  25 λίρες και guess what? Free shipping...

Φιλε συνονοματε, ακομα και χωρις τα ακουστικα 99% θα ειχες free shipping αφου ησουν καπου στις 21.5, οποτε γιατι να μην εχεις δωρεαν και με τα ακουστικα στις 25, αφου ολα σου ειναι fba;  ;)

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@matrixxx

Ναι,κατάλαβα τί λες.Για το add-on υπολογίζει τις 20 λίρες με τον αρχικό αγγλικό φπα.Και εννοείς ότι δεν είναι το ίδιο επειδή αν το όριο για FSS ήταν όντως 25,τότε θα σου έβαζε το add-on μέσα στις 20,αλλά δεν σημαίνει ότι θα σου έδινε και FSS,απλά τώρα συμπίπτουν τα όρια.

Επίσης (λεπτομέρεια),για FSS δεν είναι το όριο απλά 20 λίρες με ελληνικό φπα.Οι 19,90 π.χ περνάνε τις 20 αλλά δεν προχωράει,θέλει ,93 ή ,94 αν θυμάμαι.

• Moderators
Δημοσ.

1. Ναι,

2. Αναλογα, καποτε ειχαν ενα bug καποια προιοντα και ειχαμε παρει FSS και με 7 λιρες. :o Try and see καθε φορα.

• Like 1
Δημοσ.

Γιωργο κανεις λαθος. Οπως το αμαζον Γερμανιας στελνει εντος Γερμανιας αναμικτα ετσι και το Αγγλικο στελνει δωρεαν αναμικτα εντος Αγγλιας. 

"For UK addresses all items sold directly by Amazon.co.uk and any Marketplace items that are "Fulfilled by Amazon" are eligible for SSD"

Οποτε πού βλεπεις τη διαφορα και βγαζεις φαουλ τους Αγγλους σε σχεση με τους Γερμανους; "You foul" λοιπον  :P

Οι Αγγλοι ειναι οι μονοι που δινουν δωρεαν μεταφορικα και εκτος της χωρας τους και μονο φαουλ δεν ειναι.

Δεν σχολίασα το (ουσιωδες) αν στελνουν γενικα δωρεαν σε αλλες χώρες ή οχι αλλα την λογικη της μεθοδου FSS & FBA!

Πχ το αγγλικο αμαζον στελνει δωρεαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ εντος Αγγλιας ανεξαρτητως κοστους!

http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/?nodeId=1204872

Απο το 1ο πινακακι φαινονται πιστευω τα παντα.

Το γερμανικο αντιθετως δε στελνει πουθενα "τα παντα" χωρις μεταφορικα. Μονο εντος Γερμανιας, με οριο (αντιστοιχα με το αγγλικο) τα 20 ευρω. 20 ευρω ομως συνολικα και ανεξαρτητως αν ειναι πωλητης το αμαζον ή fulfilled by amazon. Οποτε εξετασα τη 'μεθοδο' εφαρμογης των μεν και των δε ορίων. Το αγγλικο οπως ειπαμε μεχρι προσφατα δεν εξεταζε χωριστα την αξια των FBA. Παρολα αυτα αν καποιος ειχε προϊοντα αξιας 15 λιρων με πωλητη το αμαζον και προϊοντα αλλων 15 λιρων fulfilled by amazon, δεν εβλεπε δωρεαν μεταφορικα (φυσικα εκτος UK, αφου ειπαμε εντος UK και 1 λιρα να παρεις δωρεαν θα το παραδοσουν).

Κατοπιν συνεννοησης παντα πιστωναν την διαφορα παντως. Κι εκει που λες πού θα παει τοσο καιρο θα το φτιαξουν το ρημαδι να τα δεχεται αυτοματα (οπως το γερμανικο) και να μην τρεχεις μετα στο chat να ζητας πισω τα μεταφορικα, κανουν αυτο που εκαναν.... Παντως για μενα (οπως και για σενα απο οτι διαβασα) λειτουργησε εντελως ανασταλτικα, δηλαδη εκει που θα επαιρνα κι εγω πχ τα ακουστικα μολις ειδα τον "μπελα" του νεου κανονισμου ουτε καν ασχοληθηκα (καμία σχεση δηλαδη με το να μπω στο τρυπακι να βαλω 25 λιρες FBA αντικειμενα! αρα θεωρω οτι αποκλειει τρομερο μεριδιο FBA sellers - αφου οι περισσοτεροι 'παιζουν' με ψιλολόγια - παρα ειναι ελκυστικο).

Συμφωνώ με αυτό,κι εγώ νομίζω ότι μπήκε πρόσφατα αυτός ο όρος.

Από την άλλη,ίσως αυτό να έχει και άμεση σχέση με την πρόσφατη εμφάνιση της νέας κατηγορίας "Add-on items",μικροαντικειμένων δηλαδή που πλέον δεν μπορούν να παραγγελθούν μόνα τους με χρέωση μεταφορικών αλλά υποχρεωτικά με qualified παραγγελία.Ίσως λόγω αυτού να αναθεώρησαν/τροποποίησαν κάποιες προϋποθέσεις για δωρεάν μεταφορικά.

(Άσχετο-σχετικό)

Μάλιστα στο help των add-on items,επειδή ακριβώς είναι καινούργιο,λέει ξεκάθαρα ότι το όριο είναι 20 λίρες για δωρεάν αποστολή της παραγγελίας.Οπότε το 25 που γράφει στα κλασικά σημεία,μάλλον έχει ξεμείνει από παλιά.

http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=200955240&pop-up=1

Πολλα πραγματα ειναι ανεξηγητα.... πχ υπαρχουν "add-on items" που κοστιζουν 3 και 4 λιρες ενω υπαρχουν και άλλα που κοστιζουν 0.67!!!

http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_st?bbn=329083031&keywords=anti+scratch+screen+protector&qid=1364472544&rh=n%3A560798%2Cn%3A!560800%2Cn%3A1340509031%2Cn%3A560826%2Cn%3A329083031%2Ck%3Aanti+scratch+screen+protector%2Cp_6%3AA3P5ROKL5A1OLE&sort=price

(αν δε δουλευει το λινκ δειτε πχ αυτο -> http://www.amazon.co.uk/Nexxus-Screenguard-Samsung-Genio-Triple/dp/B0039YPP9U/ref=sr_1_1?m=A3P5ROKL5A1OLE&s=electronics&ie=UTF8&qid=1364472548&sr=1-1 )

τα οποια τα παραδιδουν ή τα 'προσθετουν' χωρις καμια επιβαρυνση!

Οπως ειπε και ο matrixxx μαλιστα στα addons αν δεν ειναι 20 λιρες "στο καλαθι" η τιμη δε στο προσθετει στην παραγγελια, ενω για τα δωρεαν μεταφορικα αν με ελληνικο φπα βγαινει πανω απο 20 λιρες τοτε στα στελνει τζαμπα (το "λεπτο" οριο αυτου του αριθμου δεν το εχω εντοπισει ακριβως, αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι με ελληνικο φπα πρεπει να ειναι >20 λιρες, χθες που επαιζα με τα ακουστικα πχ εφτιαξα καμποσα "καλαθια" απο 19,84 μεχρι 19,95 -με ελληνικο φπα- και δεν ειχε δωρεαν μεταφορικα).

Τωρα τι σχεση εχουν αυτα με το θεμα με το 20λιρο οριο και το αν συμπεριλαμβανει FBA items, δε ξερω.

Επιμενω παντως οτι δεν τους κοστιζει τιποτα παραπανω το να συμπεριλαμβανουν FBA ή οχι στο οριο για FSS. Απο τη στιγμη που η διαδικασια σε μια μικτη παραγγελια ειναι οτι το αμαζον περιμενει πρωτα τον 3ο πωλητη να παραδωσει το αντικειμενο στο σχετικο drop-off point (μεχρι εδω δεν τους στοιχισε τιποτα) και μετα στελνει σε ενα πακετο ολη την παραγγελια (ουτε εδω στοιχιζει παραπανω, ισα-ισα για το FBA item εχουν "φαει" κι ενα μεγαλοπρεπεστατο >10% κερδος-προμηθεια απο τον πωλητη! ποσοστο που ψιλο-αμφιβαλλω οτι το βγαζουν ως κερδος σε πολλα απο τα αντικειμενα που παραγγελνουμε με πωλητη το αμαζον) --ασχετα αν τελικα μπορει να 'σπασει' σε 2-3 αποστολες η παραγγελια, αυτο ειναι αλλο θεμα-- θα επρεπε να υπαρχει ενα και μονο όριο ανερξαρτητως -οπως και στο γερμανικο- ειδαλλως δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει η ιδια η υπαρξη του FBA!

• Like 1
Δημοσ.

Τα ακουστικα μου ηρθαν και ειναι μια χαρα, αξιοπρεπεστατα για την τιμη τους. ισως σε ορισμενους να τους ενοχλει (εμφανισιακα) το μεγαλο πλαστικο που εχει στο ακουστικο. εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει.

Παιζει να ειμαι και offtopic :-) 

• Like 1
Δημοσ.

Τα ακουστικα μου ηρθαν και ειναι μια χαρα, αξιοπρεπεστατα για την τιμη τους. ισως σε ορισμενους να τους ενοχλει (εμφανισιακα) το μεγαλο πλαστικο που εχει στο ακουστικο. εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει.

Παιζει να ειμαι και offtopic :-)

μα τελείως off-topic όμως!!!  :-D  :-D  :-D

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ..... 

post-71039-0-39930600-1365115763_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

offtopic:

ωραία η συζήτηση για το κόστος αποστολή από το amazon στην Ελλάδα, με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα την διαδικασία. Όμως έχω μια απορία, σε περίπτωση επιστροφής του προϊόντος  βλέπε ρούχα και αλλαγή μεγέθους, το κόστος για αποστολή ΕΛΤΑ - UPS - DHL κλπ είναι τεράστιο. Τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση;

Δημοσ.

offtopic:

ωραία η συζήτηση για το κόστος αποστολή από το amazon στην Ελλάδα, με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα την διαδικασία. Όμως έχω μια απορία, σε περίπτωση επιστροφής του προϊόντος  βλέπε ρούχα και αλλαγή μεγέθους, το κόστος για αποστολή ΕΛΤΑ - UPS - DHL κλπ είναι τεράστιο. Τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση;

Στα ρούχα, είναι αρκετά σύνθετο το θέμα γιατί υπάρχουν και τα μεγέθη. Το ζήτημα καλύπτεται εδώ

http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=200182230

όταν πωλητής ειναι το amazon uk. Φαίνονται πολύ ελαστικοί στους όρους τους, αλλά δεν αναφέρει ρητά για τα μεταφορικά και δεν εχω προσωπική εμπειρία. Ίσως αν προσπαθούσες να το ρωτήσεις στο chat της βοήθειας

Για τα υπόλοιπα αντικείμενα πάντως, δικαίωμα δωρεαν επιστροφής έχεις μόνο αν είναι ελαττωματικά ή σου στείλανε κάτι απο δικό τους λάθος.

Δημοσ.

Αφου εφαγα ακυρο απο Amazon διοτι δεν τα στελνει Ελλαδα, προτιμησα το δοκιμασμενο site Mymemory.co.uk και πηρα αυτα τα τουμπανα :

http://www.mymemory.co.uk/In-ear-Headphones/Digital-Silence/Digital-Silence-Stereo-Analogue-Ambient-Noise-Cancelling-Headset-with-Microphone---White

Αν διαβασετε εχουν μπαταρια λιθιου και φορτισμενα εχουν καλυτερο isolation και πολλα άλλα.

Επισης εχουν και μικροφωνο .

16 ευρο (2 λιρες μεταφορικα , μια χαρα κατ' εμε)

τα ακουστικα ειναι για φιλο . Εγω ψωνισα προσφορα τα spaggeti μου περυσι και εχω να πω οτι δεν εχω ακουσει καλυτερο μπασο .
Απιστευτα tangle free και τρομερος ηχος . http://www.mymemory.co.uk/iPhone-Headphones/Jays/Jays-a-Jays-Four-In-Ear-iPhone-Earphones

• Moderators
Δημοσ.

Θα γλυτωνες 1 ευρουλακι:

2dhiq2p.png

;)

• Like 1
Δημοσ.

δε βαριεσαι , δεν ειναι για μενα ... παντως εχω μπερδευτει με το amazon , σε αλλη περιπτωση αναγκαστικα να πληρωσω 50$ παραπανω σε συγκριση με το να το επαιρνα απευθειας απο το μαγαζι που το προμηθευονται και αυτοι .... ενω τωρα , 1 ευρο φθηνοτερα απο το προμηθευτη.... :blink:

• Moderators
Δημοσ.

Φαντασου οτι το ιδιο μαγαζι στο δινει φτηνοτερα μεσω αμαζον απο οτι στο μαγαζι του (mymemory ο πωλητης ;) ). Ανταγωνισμος βλεπεις εκει, εχουμε ξεχασει εδω την λεξη...

• Like 1
Δημοσ.

Συνεχίζω το offtopic θέμα εδώ γιατί δεν βρήκα παρόμοια συζήτηση για FBA αντικείμενα, ...και @matrixx στα πλαίσια των νέων σου καθηκόντων (btw καλή υπομονή με εμάς που έμπλεξες), μπορείς αν το κρίνεις να μας μετακινήσεις κάπου σχετικότερα.... :-)

Προσπάθησα μόλις να αγοράσω κάποια FBA αντικείμενα με συνολικο κοστος 50 λιρες. Το θέμα μου αυτή τη φορά είναι οτι στο τελικό βήμα δεν επανυπολογίζεται ο ελληνικός ΦΠΑ, ούτε αφαιρείται (αν η αγορά πάει γίνει σε λογαριασμό VAT registered). Ρώτησα ήδη στο chat και μου είπαν να τα βρω με τον τρίτο πωλητή.... αυτός λέει θα σου κάνει επιστροφή φπα αν το δικαιούσαι....και ίσως σε χρεώσει τον αυξημένο ελληνικό φπα χωρίς να στο λέει στο τελικό βήμα.

Καμια εμπειρία επι του θέματος?

edit: μετά απο επικοινωνία με τον πωλητή, μου είπανε οτι δεν επιστρέφουν ΦΠΑ, ούτε είναι εγγεγραμμένη η επιχείρηση τους (!!??). Προφανώς με τρίτους πωλητές είναι σα να αγοράζεις στο ebay...ό,τι τιμή βλέπεις, αυτήν πληρώνεις και τελος!

Δημοσ.

Αφου εφαγα ακυρο απο Amazon διοτι δεν τα στελνει Ελλαδα, προτιμησα το δοκιμασμενο site Mymemory.co.uk και πηρα αυτα τα τουμπανα :

http://www.mymemory.co.uk/In-ear-Headphones/Digital-Silence/Digital-Silence-Stereo-Analogue-Ambient-Noise-Cancelling-Headset-with-Microphone---White

Αν διαβασετε εχουν μπαταρια λιθιου και φορτισμενα εχουν καλυτερο isolation και πολλα άλλα.

Επισης εχουν και μικροφωνο .

τα ακουστικα ειναι για φιλο . Εγω ψωνισα προσφορα τα spaggeti μου περυσι και εχω να πω οτι δεν εχω ακουσει καλυτερο μπασο .

Απιστευτα tangle free και τρομερος ηχος . http://www.mymemory.co.uk/iPhone-Headphones/Jays/Jays-a-Jays-Four-In-Ear-iPhone-Earphones

πολυ καλα ειναι 2 λιρες μεταφορικα , ποσο κανει να ρθει το δεμα καμια βδομαδα;

Συνεχίζω το offtopic θέμα εδώ γιατί δεν βρήκα παρόμοια συζήτηση για FBA αντικείμενα, ...και @matrixx στα πλαίσια των νέων σου καθηκόντων (btw καλή υπομονή με εμάς που έμπλεξες), μπορείς αν το κρίνεις να μας μετακινήσεις κάπου σχετικότερα.... :-)

Προσπάθησα μόλις να αγοράσω κάποια FBA αντικείμενα με συνολικο κοστος 50 λιρες. Το θέμα μου αυτή τη φορά είναι οτι στο τελικό βήμα δεν επανυπολογίζεται ο ελληνικός ΦΠΑ, ούτε αφαιρείται (αν η αγορά πάει γίνει σε λογαριασμό VAT registered). Ρώτησα ήδη στο chat και μου είπαν να τα βρω με τον τρίτο πωλητή.... αυτός λέει θα σου κάνει επιστροφή φπα αν το δικαιούσαι....και ίσως σε χρεώσει τον αυξημένο ελληνικό φπα χωρίς να στο λέει στο τελικό βήμα.

Καμια εμπειρία επι του θέματος?

edit: μετά απο επικοινωνία με τον πωλητή, μου είπανε οτι δεν επιστρέφουν ΦΠΑ, ούτε είναι εγγεγραμμένη η επιχείρηση τους (!!??). Προφανώς με τρίτους πωλητές είναι σα να αγοράζεις στο ebay...ό,τι τιμή βλέπεις, αυτήν πληρώνεις και τελος!

ειναι πολυ μπερδεμα με τους τριτους πωλητες , οι περισσοτεροι δε στελνουν Ελλαδα ακομα και σε περιπτωσεις που λεει fullfilided by amazon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...