GerwnOnoufrios Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Γινεται κατι τετοιο σε laptop ; Πως μπορω να δω ποιοι ειναι συμβατοι ;
xristoforos89 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Πες μας και το ακριβές μοντέλο του λάπτοπ όμως.
Apostolos83 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Γίνεται... Απλά στα λάπτοπ είναι ποιο περιορισμένη η γκάμα των επεξεργαστών που μπορεί να δεχτεί μια μητρική και σε μερικές περιπτώσεις είναι εξίσου δύσκολο να εντοπίσεις τις πληροφορίες για το ποιους επεξεργαστές δέχεται η εκάστοτε μητρική... Σε γενικές γραμμές αρκεί να πας στη σελίδα του κατασκευαστή σου, να βρείς το manual του υπολογιστή, προσοχή, το πλήρες manual με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της σειράς και του συγκεκριμένου μοντέλου (γιαυτό είπα οτι σε μερικές περιπτώσεις είναι δύσκολο να βρεθούν οι πληροφορίες...) και να προβείς στην αντικατάσταση...
dimpa16 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Ολα τα απο πανω,συν οτι αν κανεις εσυ την αντικατασταση,θα πρεπει να ξερεις και να λυσεις το λαπτοπ (μαλιστα καποια ειναι τρελη βαβουρα) χωρις να του κανεις ζημια σε πλαστικα ή υπολοιπα parts,μεχρι να φτασεις στον επεξεργαστη.
GerwnOnoufrios Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Αυτον εδω εχω http://www.web-store.gr/category-3528/notebook/intel-pentium/notebook-hp-pavilion-dv6-3100ev-xe070ea.html
lampros66 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 επεξεργαστη σε φορητο δεν αλλαζεις γιατι ειναι κολλητος στο motherboard!!
μtj Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 επεξεργαστη σε φορητο δεν αλλαζεις γιατι ειναι κολλητος στο motherboard!! Δεν ισχύει πάντα. Πριν λίγο άνοιξα έναν Acer (παλιό μοντέλο) Extensa 5230E και ο επεξαργαστής έβγαινε πανεύκολα (είχε ένα κουμπί unlock).
snakes Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δεν ισχύει πάντα. Πριν λίγο άνοιξα έναν Acer (παλιό μοντέλο) Extensa 5230E και ο επεξαργαστής έβγαινε πανεύκολα (είχε ένα κουμπί unlock). Επειδή τυγχάνει να έχω ένα extensa 5230 ξέρεις τι cpus παίρνει..? Σκέφτομαι να του βάλω ένα γρηγορότερο γιατί μερικές φορές κολλάει..
coolerman Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Επειδή τυγχάνει να έχω ένα extensa 5230 ξέρεις τι cpus παίρνει..? Σκέφτομαι να του βάλω ένα γρηγορότερο γιατί μερικές φορές κολλάει.. μπορεί να μήν είναι από επεξεργαστή αυτό,παίζουν καί άλλη "παράγοντες" από θερμοκράσιες cpu-gpu/υγεία σκληρού δίσκου/μνήμες. Site: http://panam.acer.com/acerpanam/notebook/0000/Acer/Extensa5230/Extensa5230sp2.shtml">Extensa 5230 Series ίσως με ψάξιμο να βρείς pentium mobile (667 MHz FSB) κατεβάζεις το Lavalys ultimate x64 καί σού "δείχνει"τα features τής μητρικής σου.
μtj Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Επειδή τυγχάνει να έχω ένα extensa 5230 ξέρεις τι cpus παίρνει..? Σκέφτομαι να του βάλω ένα γρηγορότερο γιατί μερικές φορές κολλάει.. Το laptop περιέχει chipset Intel GL40 Express, οπότε μάλλον είναι συμβατές όλες οι cpus που αναγράφονται εδώ: http://ark.intel.com/products/35501/Intel-82GL40-Graphics-and-Memory-Controller-Hub. Οι διαφορές μεταξύ αυτών των cpus είναι σχετικά μικρές νομίζω (τουλάχιστον εμένα που έχει τον 900 μάλλον δεν έχει νόημα να τον αλλάξω), αλλά η cpu σίγουρα δεν είναι κολλημένη. Πάντως, αν δεν έχεις ανοίξει ποτέ το laptop, άνοιξε το για να το καθαρίσεις λίγο. Δες εδω: https://www.youtube.com/watch?v=3J2M7SVN0wk. Άνοιξε το laptop όπως βλέπεις, ξεβίδωσε το ανεμιστηράκι και μετακίνησε το προσεκτικά προς τα κάτω (έχει καλώδια) για να υπάρχει χώρος ώστε να τραβήξεις το μπρούτζινο αντικείμενο που είναι δίπλα στο ανεμιστηράκι (αφού ξεβιδώσεις κι αυτό). Εγώ όταν έβγαλα αυτό το μπρόυτζινο πραγματάκι (σόρρυ αλλά δεν ξέρω τι είναι ) στο ακριανό μέρος του είχε μαζέψει υπερβολική σκόνη. Κι αφού το αφαιρέσεις θα δεις και την cpu (βρίσκεται από κάτω). Μετά μπαίνει ξανά εύκολα. Απλά το βάζεις στην θέση του και το βιδώνεις. Κατά πόσο θα βρεις κατάλληλες cpus δεν ξέρω. Και οι τιμές παίζει να είναι τσιμπημένες. Στις συμβατές ram πάντως οι τιμές είναι μάλλον απαράδεκτες.
GREGKERKYRA Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Με λίγο ψάξιμο είδα ότι είναι συμβατοί οι i3-i5 πρώτης γενιάς(αν ψάξεις θα βρεις σίγουρα ποιοι), σίγουρα βγαίνει ο επεξεργαστής απλό socket on/off, το θέμα είναι σε τι τιμή θα βρεις το επεξεργαστή και αν αξίζει να γίνει η αναβάθμιση από θέμα κόστους απόδοσης. 1
moxalis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Άνοιξε το laptop όπως βλέπεις, ξεβίδωσε το ανεμιστηράκι και μετακίνησε το προσεκτικά προς τα κάτω (έχει καλώδια) για να υπάρχει χώρος ώστε να τραβήξεις το μπρούτζινο αντικείμενο που είναι δίπλα στο ανεμιστηράκι (αφού ξεβιδώσεις κι αυτό). Εγώ όταν έβγαλα αυτό το μπρόυτζινο πραγματάκι (σόρρυ αλλά δεν ξέρω τι είναι ) στο ακριανό μέρος του είχε μαζέψει υπερβολική σκόνη. Κι αφού το αφαιρέσεις θα δεις και την cpu (βρίσκεται από κάτω). Μετά μπαίνει ξανά εύκολα. Απλά το βάζεις στην θέση του και το βιδώνεις. Αυτό το μπρούτζινο πραγματάκι λέγεται heatpipe, και είναι μέρος του συστήματος ψύξης του επεξεργαστή. Επειδή απ' ότι λες ξεκόλλησες και το heatsink πάνω από τον επεξεργαστή, του ανανέωσες την θερμοαγώγιμη πάστα πριν το ξανασυνδέσεις; Τσέκαρε τις θερμοκρασίες σου για να μην έχεις κανένα θέμα μετά..
μtj Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Αυτό το μπρούτζινο πραγματάκι λέγεται heatpipe, και είναι μέρος του συστήματος ψύξης του επεξεργαστή. Επειδή απ' ότι λες ξεκόλλησες και το heatsink πάνω από τον επεξεργαστή, του ανανέωσες την θερμοαγώγιμη πάστα πριν το ξανασυνδέσεις; Τσέκαρε τις θερμοκρασίες σου για να μην έχεις κανένα θέμα μετά.. Η πάστα βρίσκεται μεταξύ cpu και heatsink; Άνοιξα πριν λίγο το laptop και έδειχνε 34-58C (psensor, linux). Επειδή δεν έχω ιδέα, μπορείς να μου προτείνεις, εδώ ή σε μήνυμα, κάποια πάστα από το e-shop (είναι το μόνο που έχω εδώ κοντά, μη πληρώσω περισσότερα στα μεταφορικά);
50EuroUser Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Gerwnonoufrios εδώ είσαι. Θες bios update. Με 40-60€ στο ebay έχει κάτι Core i7-720QM / 740QM 4-core. Μόνο που αυτοί είναι 45Watt. Έχει εξωτερική VGA το λάπτοπ ; Αν έχει μόνο του P6100 τότε πας για CPU που έχουν VGA δλδ i3/i5/i7 32nm. 1
GerwnOnoufrios Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Εχει και εξωτερικη 5470 Εντωμεταξυ ειχα την εντυπωση οτι οι i5 ήταν 4πυρηνοι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα