Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Μέχρι τώρα είχα laptops και τώρα αποφάσισα να φτιάξω ένα pc. Το χρειάζομαι για προγράμματα παραγωγής μουσικής και για gaming σε πολύ υψηλές επιδόσεις. Το ποσό που διαθέτω είναι 1800-1850 ευρώ max μαζί με οθόνη, mouse, keyboard. (Δηλαδή δεν έχω τίποτα εκτός από ηχεία). Επίσης να πω πως είμαι από Θεσσαλονίκη οπότε θα ήταν καλό τα μαγαζιά να είναι από εκεί, δεν έχω θέμα γενικά μπορώ να τρέξω σε όλη την πόλη για να βρω parts, αν και μέχρι τώρα έχω στο νου μου μόνο plaisio & visionstudio.Έχω δει ήδη κάποια builds αλλά ξεφεύγουν σε τιμή + ότι δεν είμαι και ο πιο σχετικός με τα hardware οπότε δεν αποπειράθηκα να φτιάξω κάτι μόνος μου. Σας ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τη βοήθειά σας. 

Δημοσ.

Ναι αυτό το απόλυτο θα το ήθελα, οπότε θα πάω για την 7970. Επίσης να ρωτήσω, γιατί όπως είπα δεν είμαι και ο πιο σχετικός, για πιο λόγο ένας amd 8 πυρήνων να παίζει στα 200 euro ενώ ο Intel 3930K που έχει 6 να παίζει στα 500+ ; υπερεκτιμημένοι οι Intel ή μήπως υστερούν κάπου οι amd; Γιατί βλέπω και μια διαφορά cache (8-12).

Δημοσ.

Ο 3930Κ είναι μια πολυτελής υπερβολή, η οποία δεν ενδείκνυται για τη περίπτωσή σου. Κατ' εμέ δεν ενδείκνυται γενικώς, αλλά αυτό δεν μας αφορά εδώ.

Η Intel έχει πολύ ψηλά τον ''αμανέ'' στην τιμολογιακή της πολιτική, αλλά αδίκως. Σε κάποια σημεία υπερέχει, αλλά σε άλλα υπερέχει η AMD.

Το μέλλον του pc gaming είναι οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές, όπως διαπιστώθηκε ήδη για νιοστή φορά πριν λίγο καιρό, οπότε ο 8350 και μάλιστα με water cooling είναι ιδανικός.

@ Σταύρο

ΟΚ φίλε, έχουμε χορτάσει από τέτοιου είδους χιούμορ. Καλό μεν, αλλά καλύτερα να λέγονται τα πιο ουσιώδη. ;)

Δημοσ.

Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ λοιπόν για την πληροφόρηση και για το build. Ασφαλώς, δεκτές οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις/γνώμες!

Δημοσ.

Για να μην ξεχάσω, εκτός του ότι ο συγκεκριμένος της Intel είναι πέταμα χρημάτων (εκτός αν είσαι εφοπλιστής) κι εννοείται δε χωράει ούτε για πλάκα στη σύνθεσή σου, δεν έχει τις ίδιες προοπτικές αναβάθμισης και oc αν επιλέξεις μελλοντικά να κάνεις.

Οι όποιες διαφορές του με τον 8350 δεν δικαιολογούν επ' ουδενί λόγω την διαστημική διαφορά στη τιμή.

Το AM3+ socket έχει πολλααααα ψωμιά ακόμα.

Δημοσ.

οριστε κατι και απο εμενα με πιο εμφαση στο extreme gaming!

O8MLGUa.png

Πλάκα κάνεις ρε μπαγάσα?  :devil:

Έβαλες μια 7950 στα 500€, μικρότερο ssd, λιγότερη ram και χειρρότερο hdd.

Αυτό εσύ το λες ''έμφαση στο extreme gaming'' ???

* Ούτε καν το G400 δε παραπέμπει εκεί...

Ειλικρινά μένω ενεός.   :confused:

* Διόρθωσις:

Έβαλες 2 x 7950!!!

Ε τώρα είναι πολύ overkill όμως!

Καλύτερα όχι crossfire...

Δημοσ.

Πλάκα κάνεις ρε μπαγάσα?  :devil:

Έβαλες μια 7950 στα 500€, μικρότερο ssd, λιγότερη ram και χειρρότερο hdd.

Αυτό εσύ το λες ''έμφαση στο extreme gaming'' ???

* Ούτε καν το G400 δε παραπέμπει εκεί...

Ειλικρινά μένω ενεός.   :confused:

* Διόρθωσις:

Έβαλες 2 x 7950!!!

Ε τώρα είναι πολύ overkill όμως!

Καλύτερα όχι crossfire...

ο ts αναφερει και λεει σε απαντηση του πως ναι θα θελε το απολυτο! αρα τι να κανω? να βαλω μια 7970?

τεσπα προτασεις κανουμε φιλτατε!εμενα εχει αλλη εμφαση οπως και το ανεφερα!και δν καταλαβαινω γτ οχι cf....

εσενα εχει αλλα + εμενα αλλα+  :).

Δημοσ.

Καταρχήν, εκ παραδρομής δεν είδα το 2x7950, οπότε καταλαβαίνεις ότι αντέδρασα σαν να έβλεπα μία 7950. Απλά το ξεκαθαρίζω και πάλι, για να μη με παρεξηγήσεις. ;)

Ε πιστεύω ότι με μία 7970 δε θα κολλάει πουθενά το pc. Όσο για το crossfire, ο ίδιος ο ts αναφέρει ότι δεν είναι ο πλέον σχετικός με το hardware, γι' αυτό και η ένστασή μου. Επίσης, όλοι ξέρουμε τα προβληματάκια του crossfire.

Καλύτερα τώρα φουλ πακέτο με 16άρες ram, 250άρη ssd, τον καλύτερο 1tb hdd και μια 7970 κι αν στο εγγύς μέλλον δει ότι δεν τον καλύπτουν όλα αυτά (λέμε τώρα!), τότε τι να πω, ας ρίξει και  μια 7970 ακόμη και να φτάσει το pc στην άλλη άκρη του γαλαξία απ' την ώθηση!!!  :mrgreen:

Δημοσ.

Καταρχήν, εκ παραδρομής δεν είδα το 2x7950, οπότε καταλαβαίνεις ότι αντέδρασα σαν να έβλεπα μία 7950. Απλά το ξεκαθαρίζω και πάλι, για να μη με παρεξηγήσεις. ;)

Ε πιστεύω ότι με μία 7970 δε θα κολλάει πουθενά το pc. Όσο για το crossfire, ο ίδιος ο ts αναφέρει ότι δεν είναι ο πλέον σχετικός με το hardware, γι' αυτό και η ένστασή μου. Επίσης, όλοι ξέρουμε τα προβληματάκια του crossfire.

Καλύτερα τώρα φουλ πακέτο με 16άρες ram, 250άρη ssd, τον καλύτερο 1tb hdd και μια 7970 κι αν στο εγγύς μέλλον δει ότι δεν τον καλύπτουν όλα αυτά (λέμε τώρα!), τότε τι να πω, ας ρίξει και  μια 7970 ακόμη και να φτάσει το pc στην άλλη άκρη του γαλαξία απ' την ώθηση!!!  :mrgreen:

τα 16 gb ειμαι υπερμαχος και εγω! καλυτερa να παει σε 16αρες!με 2x7950 και την ντελαρα ειναι αλλη φαση :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...