Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βοήθχεια ταινιόφιλοι, χρειάζομαι τα φώτα σας.

Ψάχνω ταινίες που να χρησιμοποιούν τη μουσική με πρωτότυπο τρόπο, χωρίς όμως η μουσική να είναι το κύριο θέμα όπως π.χ. σε τίποτε shine, amadeus κτλ. Ένα παράδειγμα που έχω στο μυαλό μου είναι το Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1550312/?ref_=sr_1">cafe de flore - η μουσική  παίζει σημαντικότατο ρόλο αλλά δεν είναι το κεντρικό θέμα.

Δε με νοιάζει να είναι ίδια με τη συγκεκριμένη ταινία, ούτε καν παρόμοια, αρκεί να μην είναι το κεντρικό θέμα.

Σημείωση: επειδή πρόκειται για εργασία και πρέπει να πάω στην καθηγήτρια με μια θέση και προτεινόμενες ταινίες, αποκλείονται εξ αρχής ταινίες τύπου die hard, προσανατολίζομαι σε κάτι λίγο εχμ ερμ πώςνατοπωτώρα κουλτουριάρικο, κατά κύριο λόγο για να μη φύγω με τίποτε κριτικές του Δανίκα και καμιά έδρα στον πάτο μου.

Ιδέες;

Δημοσ.

εννοείς απλά να έχει γαμάτο soundtrack ή να παίζει και κάποιο "ρόλο" η μουσική, δλδ το πώς θα εξελιχθεί η ταινία??

Δημοσ.

Όχι το γαμάτο soundtrack δεν είναι το ζητούμενο γιατί εκεί υπάρχουν άπειρες. Στο παράδειγμα που έφερα πχ. η μουσική μπλέκεται στην ιστορία και παίζει σημαντικό ρόλο, χωρίς αυτήν δεν θα ήταν καλή η ταινία ας πούμε. Συνδέει τις ιστορίες (οι χαρακτήρες μιλάνε πολύ γι'αυτήν αλλά αυτό δεν μας νοιάζει τόσο), εκφράζει τους χαρακτήρες, ζουν, βασικά, μέσα από αυτήν. 

Σπάω το κεφάλι μου να σκεφτώ καμιά άλλη αλλά μου έρχονται διαρκώς στο μυαλό βιογραφίες μουσικών που έχουν βγει κατά καιρούς. Ακόμα και κάποια ταινία που η μουσική παίζει συμβολικό ρόλο (πχ. ακούγονται συγκεκριμένα θέματα σε συγκεκριμένες ψυχολογικές καταστάσεις) θα μου έκανε.

Τώρα που το σκέφτομαι, και απούσια μουσικής ίσως να ήταν ενδιαφέρουσα για σύγκριση, απλά το Μ του Fritz Lang το αποκλείουμε να ξέρετε =ρ

Δημοσ.

Τώρα που το σκέφτομαι και clockwork orange είναι καλή φάση. Επίσης ένας φίλος πρότεινε high fidelity.

• Like 1
Δημοσ.

Και το high fidelity ισως ειναι αυτο που ψαχνεις. Απο τη μερια μου θα προτεινω το Scott Pilgrim vs the world. Δεν τη λες "κουλτουριαρικη" με την κλασσικη εννοια που λεμε για τις ταινιες αλλα ειναι 100% κουλτουριαρικη με τον τροπο της.

• Like 2
Δημοσ.

Battleship Potemkin. 

Η μουσική στην ταινία είναι αναπόσπαστο μέρος του μοντάζ, όπως το ήθελε και το υλοποίησε ο Eisenstein.  Γι ααυτό και είναι αριστούργημα.

• Like 1
  • Members
Δημοσ.

Βοήθχεια ταινιόφιλοι, χρειάζομαι τα φώτα σας.

Ψάχνω ταινίες που να χρησιμοποιούν τη μουσική με πρωτότυπο τρόπο, χωρίς όμως η μουσική να είναι το κύριο θέμα όπως π.χ. σε τίποτε shine, amadeus κτλ. Ένα παράδειγμα που έχω στο μυαλό μου είναι το Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1550312/?ref_=sr_1">cafe de flore - η μουσική  παίζει σημαντικότατο ρόλο αλλά δεν είναι το κεντρικό θέμα.

Δε με νοιάζει να είναι ίδια με τη συγκεκριμένη ταινία, ούτε καν παρόμοια, αρκεί να μην είναι το κεντρικό θέμα.

Σημείωση: επειδή πρόκειται για εργασία και πρέπει να πάω στην καθηγήτρια με μια θέση και προτεινόμενες ταινίες, αποκλείονται εξ αρχής ταινίες τύπου die hard, προσανατολίζομαι σε κάτι λίγο εχμ ερμ πώςνατοπωτώρα κουλτουριάρικο, κατά κύριο λόγο για να μη φύγω με τίποτε κριτικές του Δανίκα και καμιά έδρα στον πάτο μου.

Ιδέες;

Και στη μπλε ταινία του Κισλόφσκι η μουσική παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο - δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το στυλ της χρήσης που ψάχνεις (κουλτουριάρικη ταινία πάντως είναι σίγουρα :P)

• Like 1
Δημοσ.

Λίγο μπερδεμένα μας τα λες Yin, αλλά ας πω κι εγώ μήπως εννοείς αυτό.

Nick and Norah's Infinite Playlist. Δεν τη λες κουλτουριάρικη, αλλά ψάχνουν σε όλη την ταινία να πάνε σε μια συναυλία. Χμ, ίσως.

Επίσης, πρωτότυπη χρήση μουσικής, με ενεργό ρόλο στην πλοκή, είχε το Inception.

• Like 1
Δημοσ.

Πωπω ρίζες στον καναπέ θα βγάλω αυτή τη βδομάδα, θα κοκκινίσουν τα ματούνια μου, θα γίνω τηλεορασόπληκτη (η μπλε ταινία δε μας πολυκάνει μπδγ).

Θα τις δω άμεσα και θα επανέλθω, στο μεταξύ οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη ε - Η ΕΡΕΥΝΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.

Εχμ, ναι. Σας ευχαριστώ μπολλάν μπολλάν =)

Υ.Γ.: Φίλιππε κοίτα να δεις το χουμοράκι σου δε μ'αρέσει καθόλου διότι δεν τα λέω καθόλου περίεργα, ταινία με ενδιαφέρουσα χρήση μουσικής που να μην είναι βιογραφία μουσικού/συνθέτη ωωωωχουυυυυ!

Δημοσ.

διαβαζοντας το τιτλο του τοπικ μπηκα να γραψω για το sound of noise, αλλα αφου αναφερθηκε θα πω για την μπλε ταινια του κισλοφσκι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...