Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το 1996 είχα την voodoo 2 με 12 μβ ραμ (orchid righteous 3DII) την οποία συνδιαζα με μια diamond stealth 3D 2000 (s3 virge 2mb ram) και για cpu έναν amd K6-2 στα 333mhzΑποστολή από το LG 4X HD με τη χρήση Insomnia App

Ευτυχως δεν το είχα μάθει τοτε, θα είχα ξενερώσει άπειρα! χαχαχα

Δημοσ.

Άλλες εποχές.

Το οτι ήμασταν παιδιά βέβαια και αυτό έδινε άλλη μαγεία.
Τοτε σπάνιζαν τα pc και όποιος αγοραζε το μάθαιναν ολοι στη γειτονιά.Το ίδιο και με τις κάρτες γραφικών.

• Like 2
Δημοσ.

Έψαξα στο υπόγειο… σε νάιλον μέσα Amstrad 6128 με το μόνιτορ (το μοντέλο με τις δισκέτες)… βρήκα και μια δισκέτα που γράφει My Game … Τρέχει ακόμα…. Αεροπλανάκια γέμισαν την οθόνη μου… ήμουν δεν ήμουν 8 ετών όταν έγραψα το πρώτο μου game… (από τότε βέβαια άλλαξαν πολλά…).

Run “mygame.bas

Όμορφες εποχές που έφυγαν ανεπιστρεπτί, όμως πιστεύω ότι η κάθε εποχή έχει τα δικά της καλά. Τότε απλά ήταν λιγάαακιι πιο ρομαντικά τα πράγματα. Τα περιφερειακά ήταν ακριβά, γνώσεις υπολογιστών είχαν ελάχιστοι, βοήθεια επίσης δεν υπήρξε όπως τώρα που αρκεί ένα search στο google…

Όλος τυχαίος σήμερα σε ένα οικογενειακό τραπέζι ο πατέρας μου εξιστορούσε με το πόσο είχα ενθουσιαστεί 3-4 χρονών όταν με έβαλε μπροστά στον υπολογιστή του και ανακάλυψα ότι όταν πατούσα κάτι στο πληκτρολόγιο αυτό εμφανιζόταν στην οθόνη (εποχές πριν από Amstrad 6128…).

Υγ : Απίστευτο μου φαίνεται πώς λίγο πριν τα 30 και για τον χώρο των υπολογιστών μοιάζω μαθουσάλας…

Οκ. Πάω τώρα να πάρω τα ψηφιακά χάπια μου και τις ψηφιακές up to date πατερίτσες μου… 

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι, spectrum 48k με ξεχωριστό κασετόφωνο για να φορτώνω τα παιχνίδια, spectrum 128k με ενσωματωμένο κασετόφωνο, commodore 64 με πράσινη οθόνη και μετά amiga 500 που ήταν ο κορυφαίος για την εποχή του. Παλιές εποχές, που πηγαίναμε σε καφενείο γιατί είχε ηλεκτρονικά παιχνίδια αυτά με τα δεκάρικα. Οι παλιοί σίγουρα θα θυμούνται... Αεροπλανάκια αριστερά και δεξιά που προσπαθούσαμε να τα ρίξουμε. Αν θυμάμαι καλά κάποια παιχνίδια από τότε, xevius, 1942, 1943 και ένα διαφορετικό, ghost n goblins. 

Αναμνήσεις παιδιά..

Δημοσ.

Πρώτος υπολογιστής Pentium I MMX 133.7 χρόνια έβγαλα με εκείνο το σκυλί και ακόμη δουλεύει.

Από τότε μόνο intel και όταν παραστράτησα(πριν 2 μήνες για να πάρω το άθλιο το amd powered laptop) το πλήρωσα.

Χρόνια πολλά λοιπόν και από εμένα,αν και μερικές φορές σιχτίρισα την εταιρία γενικά είμαι από τους ευχαριστημένους πελάτες. :-D  

Δημοσ.

Μετά τον 486 60mhz (1995), ο πρώτος μου pentium ήταν ο 166 MMX (...και ξερό ψωμι!)(1997). Μετά ήρθε ο pentium iii στα 733 (2000), και ο pentium 4 στα 3.0 (2004) (prescott, ο θερμότερος επεξεργαστης ever, τι βαπόρι αυτό το pc, ακόμα το εχω, κουτσολειτουργει).Πέρασα για λίγο από τους φορητους με pentium m (2004) (γυρω στα 2 πρεπει να ήταν) και core 2 duo 2.4 (2007), και πάλι πίσω στα desktop στον τετραπύρηνο i5-3570(2013). 18 χρόνια το σύνολον. Από τα 12 στα 30. Μεγαλώσαμε με τους pentium και την ιντελ με λίγα λόγια!

Δημοσ.

386SX 33Mhz, 4mb ram, 80mb σκληρο δισκο (ακομα δουλευει..), MS-Dos 5.00, Windows 3.11...

Ωραίες εποχές, τότε αγόραζες υπολογιστή και γινόσουνα hacker θες δεν θες λόγο του τρόπου που λειτουργουσανε.. τώρα σου φορτώνουνε ενα ωραιο γραφικό περιβάλλον με φρου φρου και αρωματα και δεν εχεις ιδεα τι γινεται απο πίσω, οι περισσοτεροι δεν εχουν καν συνειδητοποιήσει οτι τα παντα ειναι αρχεία.

Θυμαμαι που στα 8 μου τον εφεραν οι γονεις μου κ μεχρι τα 11 ειχα μαθει ολο το msdos βιβλιο απο εξω φτιαχνοντας batch αρχεια. Τοτε δεν ειχα ιδεα τι ηταν ο προγραμματισμος, το ide, ο compiler, και ανοιγα την Basic νομιζοντας πως ειναι επεξεργαστης κειμενου και ειχε μεσα ετοιμα source codes, συγκεκριμενα θυμαμαι ενα με φιδακι, στο οποιο ειχα προσεξει πως οπου το κειμενο (κωδικας) ειχε 0 τοτε η πιστα στο φιδακι ειχε δρομο, και οπου ειχε 1 ειχε τοιχο, και αντικατεστησα τα 0 και 1 με δικα μου φτιαχνοντας δικες μου πιστες οι οποίες σχηματίζανε λέξεις  :P ημουν δεν ημουν 10.

τώρα αγοραζουμε υπολογιστη για να μπαινουμε facebook. δυστυχως ξερω πως υποτιθεται οτι η τεχνολογια ειναι για να μας διευκολυνει αλλα ειμαι πεπεισμενος πως οι νεες γενιες θα ειναι πολυ πιο ασχετες και επετε και συνεχεια..

Όσο για τον πρώτο pentium, ήταν ενας καλος λογος για να μπορεις να παιξεις το Quake τοτε θυμαμαι. Και η παιχνιδαρα Unreal που ηθελε Pentium II :P

Δεν είναι ακριβώς έτσι :)

Τότε οι Η/Υ δεν είχαν την ευρεία είσοδο στην αγορά, όπως έχουν σήμερα.  Είναι λοιπόν έως ενός σημείου λογικό, το γεγονός ότι οι κάτοχοι Η/Υ τότε ψαχνόντουσαν για τη χρήση τους είτε γιατί τους χρησιμοποιούσαν ως αντικείμενο της εργασίας τους είτε επειδή ήταν enthusiasts και εκ των πραγμάτων τους άρεσε το αντικείμενο.

Σήμερα δεν είναι δυνατό ο μέσος χρήστης να είναι τόσο ψαγμένος όσο τότε διότι ο αριθμός των χρηστών είναι έτη φωτός μεγαλύτερος.  Οι αλλαγές στη διαδραστικότητα έχουν επίσης συμβάλλει και αυτές σημαντικά σε αυτόν τον τομέα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...