Mapas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Σκέφτομαι να αγοράσω laptop και εχω μερικές ερωτήσεις 1) Τα laptop με 16'' οθόνες είναι πολύ μεγάλα ? 2) Τι διαφορά έχει ο pentium 4 με τον pentium 4M ? 3) Καμμιά πρόταση ?
ipparxos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Σκέφτομαι να αγοράσω laptop και εχω μερικές ερωτήσεις 1) Τα laptop με 16'' οθόνες είναι πολύ μεγάλα ? 2) Τι διαφορά έχει ο pentium 4 με τον pentium 4M ? 3) Καμμιά πρόταση ? 1) Ποιο έχεις δει με 16; Δεν έχω δει κάποιο. Τα περισσότερα είναι 14-15,1". Πάντως υπαρχει και ένα α-φορητο, φορητό της ACER με 17άρα οθόνη και 7,1κιλά :!: :!: :!: 2)Ο M (mobile) είναι ειδική έκδοση χαμηλής κατανάλωσης και παραγώμενης θερμοκρασίας. Έχουν ακόμα τη δυνατότητα να μειώνουν τη συχνότητα λειτουργίας τους όταν δουλεύεις με μπαταρία για μεγαλύτερη αυτονομία. Πάντως οι desktop είναι σημαντικά φθινότερoi και μιας και είμαι κι εγώ σε φάση αγοράς θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν laptop με τετοιο επεξεργαστή. 3) Αν μας πεις κατηγορία τιμής... Μια συμβουλη αν μου επιτρεπεις. Καλύτερα προσανατολίσου προς επώνυμα μοντέλα. Προτείνω HP-Compaq ή Toshiba.
SoTiRiS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 1./.ego exo ton toshiba satellite 1900-704 me 16'' othoni...kai ton exo apo tin arxi tou xronou kai idi kikloforouse kamposous mines prin. i toshiba itan i proti pou ebgale notebook me 16''othoni kai dvd-r/rw 1x. 2./.gia tous M isxiei oti sou eipe o filos parapano.to simantikotero ektos apo tin auxisi tis autonomias logo kaliteris diaxeirisis tis energeias einai oti oi M den zestenontai oso oi aploi...kai auto einai poli simantiko se toso mikro xoro. o toshiba pou exo ego exei ena diko tou programma diaxeirisis tis energeias pou antikathista auto ton windows,den meionoun mono tin apodosi tis cpu alla kai tin foteinotita tis othonis kai tin entasi tou ixou kai ton xrono pou tha xreiastei prin mpei se stand by i hibernate klp klp. pantos ean agoraseis tora notebook na to pareis me texnologia centrino. 3./. gia na katalaveis ton diko mou ton peira 3699+fpa = 4364€ (dld konta sto 1.5 mirio)...alla ego xreiazomouna tin 16ara othoni gia na mporo na kano autocad. oso afora tin "foritotita" enos notebook me 16''....einai megalos (basika vrika mono mia tsanta na ton xoraei mai dermatini addison apo plaisio) kai einai baris (den mporeis na ton kratas me to ena xeri kai na douleueis me to allo eukola,prepei na einai kapou stathera)...
kirimis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 1) Ναι ειναι πολυ μεγαλα... σε σημειο να τα λεμε α-φορητα! Γνωμη μου ειναι πως αν το θες γα τυπικα πραγματα οπως web design, mp3 playing, word processing, dvd on the move μπορεις καλλιστα να ξεκινησεις απο εναν καλο 12.1 (px Τoshiba Portege) και να πας σε εναν 14.1 που εχουν συνηθως ενα ιδανικο μεγεθος... και αντε να πουμε και 15.1 γι αυτο το κατι εξτρα. Απο εκει και πανω πρεπει να εχεις ποιο ειδικες απαιτησεις. Αν τον θες μονο για desktop replacement εχει καλως... αλλιως κατι μικροτερο. 2) O Sotiris ηταν κατατοπιστικος. Γνωμη μου ειναι να αποφυγεις desktop CPU σε φορητο οπως και να εχει! Καλο ειναι ο φορητος να μην αναπτυσει θερμοκρασιες μεγαλες... Συν τοις αλλοις ενα P4 θα σου φαει την μπαταρια σε χρονο dt.... που σημαινει NO MOBILITY! 3) Προταση... αν μας πεις και κανα ποσο, ευχαριστως να γινουμε ποιο συγκεκριμενοι. Επισης πες μας και αν θα ηθελες wifi, bluetooth, ποσες PCMCIA, κλπ κλπ Λοιπον, και αφου ενδιαφερεσε για φορητο τρεχα να παρεις το RAM αυτου του μηνα που εχει ενα review απο μερικες ντουζινες φορητους... θα σου δωσει μια καλη ιδεα.
GIORGARAS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Εγώ πάντως όταν ήταν να πάρω φορητό και είδα της toshiba με 16" δεν μου άρεσε λόγω μεγέθους. Για να τον πάρεις αυτόν πρέπει πραγματικά να έχεις ανάγκη την 16" οθόνη. Πάντως ρε παιδιά εγώ που χρησιμοποιώ τον φορητό κυρίως μέσα σε σπίτι επειδή μένω Αθήνα και σπουδάζω Γιάννενα δεν με χαλάει που έχω desktop cpu, είναι στα 2.8 και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Άσχετο: δείτε το νέο φορητό της fujitsu-siemens στα 3.06Ghz, 1GB ram, 60Gb δίσκο, dvd-rw και λοιπά...άπαιχτος θα έλεγα.Το είδα σε φυλλάδιο ενός καταστήματος, τιμή 2600 χωρίς φπα. Να ρωτήσω κάτι. Ένα τελευταίο μοντέλο της toshiba που κάνει 2000 euro με φπα και έχει dvd-rw με πόση ταχύτητα γράφει dvd με 1x? Είναι πολύ αργό το 1x.
kirimis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Άσχετο: δείτε το νέο φορητό της fujitsu-siemens στα 3.06Ghz' date=' 1GB ram, 60Gb δίσκο, dvd-rw και λοιπά...άπαιχτος θα έλεγα.Το είδα σε φυλλάδιο ενός καταστήματος, τιμή 2600 χωρίς φπα. [/quote'] Δεν θα το χαρακτηριζα σε καμια περιπτωση φορητο... Για μενα απαιχτος ειναι ενας φορητος οταν συνδιαζει ικανοποιητικες επιδοσεις σε μικρο μεγεθος και με μεγαλη αυτονομια... και φυσικα να ειναι πληρης, δηλαδη DVD-R, WiFi, Bluetooth, Centrino CPU. Kατι λυσεις οπως αυτες τις Siemens ειναι desktop replacements, και προσωπικα πιστευω πως αυτη η κατηγορια ειναι λιγοτερο μελετημενη απο τα πραγματικα φορητα!
Mapas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Έλεγα να δώσω 1500€ και να πάρω το masterpiece XXL της gericom. 16''TFT 2.66 p4 (όχι mobile) 512 ram DVD-RW + CD-RW + DVD combo (γράφει 1χ dvd 24xCD) radeon mobility 9000 64mb και όλα τα καλά ενός laptop (firewire, usb, tvout κτλ κτλ...) ή στην ίδια ακριβώς τιμή έχει 15''TFT 2.20 p4 mobile τα άλλα ίδια.
VSt Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 ego pira ena compaq kai klaio ta lefta moy mesa se exh mines alagh mpatarias se 7 allagh matherbord kaI tora malon paei gia allagh othonhs tzifos foriti taleporia einai ase poy sthn krhth den exei service kai prepei na to stelno athina
grigas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 File Mapas : Kala ta gericom, exw to Webgine XL, alla min perimeneis tin poiotita enos Compaq,IBM,HP. Ta plastika toys einai psilomapa, kai mporei na soy bgalei kai kanena koysoyraki(emena px me tis epafes tis othonis)Bebaia einai ftina, anvathmisima kai apoteloyn mia kali lysi. Skepsoy mono an to xreiazesai pragmatika..Me ta idia lefta endexomenws na ftiaxneis 2 eksisoy grigora desktop!!
vagos789 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Exo kai ego ena Compaq 1.2 AMD , ouk oliga provlhmata,pote me bataria pote me DVD alla logo eggyhshs den exo dosei mia.Genika pantos den ta systhno katholou,eidika oi bataries tous einai provlhmatikotates apo oti exo akousei kai apo allous,kai elpizo afou exo allaxei ton miso forhto eos tora, na mhn trexo meta thn lhxh ths eggyhshs. Oson afora thn othoni,16'' einai belas,ektos an prokeitai gia forhto pou..den tha kounietai!15.1'' einai yperarketh,kai me 14'' mia xara einai.Ton forhto ton theloume gia eukolia kai eukinhsia, oxi gia na mas pianei ton xoro kai na mas kanei arsivaristes!
smavrid Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Η αγορά ενός φορητού πρέπει πρώτα από όλα να συνδιαστεί με τις ανάγκες του καθενός δλδ τι θέλω να κάνω με το laptop? με ενδιαφέρει να είναι ελαφρύς?θέλω μεγάλη ανάλυση οθόνης(για autocad)?θέλω ασύρματη δυκτίωση? ή θέλω μόνο για να θέλω. Τι να το κάνω ενα laptop με 16άρα οθόνη και ανάλυση 1280 π.χ. αν το χρησημοποιώ για ηλεκτρονική σχεδίαση με autocad, αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά που δεν μπορώ να τα γράψω τώρα, και μετά απο αγορές 6 laptops, πρέπει να τεθούν στους υποψήφιους αγοραστές των φορητών γιατί στο κάτω κάτω δεν αγοράζονται και κάθε μέρα λόγω ακριβού κόστους. Τέλος προτείνω ανεπιφύλακτα Dell. Μετά απο προσωπικές αγορές compaq και HP κατέληξα εδώ και δύο χρόνια με dell , ζητάς ότι θέλεις και σου το φτιάχνουν,αξιοπιστία,εγγύηση.......
ipparxos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Να ρωτήσω κάτι. Ένα τελευταίο μοντέλο της toshiba που κάνει 2000 euro με φπα και έχει dvd-rw με πόση ταχύτητα γράφει dvd με 1x? Είναι πολύ αργό το 1x. Αυτό το μοντέλο σκέφτομαι κι εγώ. Καποιος που να έχει κάποιο επώνυμο laptop με desktop επεξεργαστή να μας πει πόσο έντονα είναι τα προβλήματα θερμοκρασίας-αυτονομίας;
SoTiRiS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 sto diko mou i autonomia einai peripou 2.5 ores. i thermokrasia diatirite se xamila epipeda smavrid Τι να το κάνω ενα laptop με 16άρα οθόνη και ανάλυση 1280 π.χ. αν το χρησημοποιώ για ηλεκτρονική σχεδίαση με autocad, den katalava ti ennoeis,prosopika me exipiretei logo megethous na exo megaliteri epifaneia tou sxediou stin othoni,opote glitono ta ateleiota zoon kai pan kai glitono xrono. me to dvd/r 1x den einai toso o xronos tis eggrafis alla oti prepei na kanei image tou arxeiou ston skliro oste meta na to grapsei sto dvd-r,afou opos katalavaineis exeis mono ena drive....kai otan milame gia data megethous 4GB thelei ton xrono tou,eidika tora pou exoume sinithisei se cd-r ton 48 kai 52x. to diko mou toshiba (giati mono gia auto mporo na miliso) edo kai 7 mines sinexous eppagelmatikis leitourgias kai xrisis (kai kamia 50ada dvd-r se tainies kai back-up...opos kai 4 dvd-rw pou ta exo sto grapse sbise....kai kamia 30aria cd-r)...den exei parousiasei to paramikro,i autonomia tis mpatarias einai oso kai stin arxi, kai me mia koubenta eimai apolita ikanopoiimenos apo tin agora mou auti.
gbras Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2003 Παιδια και εγω θα προτεινω μακρια απο Compaq με AMD. Και σε μενα εχει δημιουργησει παρα πολλα προβληματα.Δε ξερω τι κανει με τους Pentium αλλα μαλλον στο καινουργιο που θα παρω θα επιλεξω μεταξυ Toshiba,IBM, Dell , Packard bell!!! Επισης προτιματε τις ειδικες εκδοσεις για φορητους επεξεργαστες γιατι με τους κανονικους ζεστενονται απιστευτα και αυτο εχει ω αποτελεσμα τελικα να κανει κακο και στα υπολοιπα υποσυστηματα του υπολογιστη. Αν βεβαια δουλευει κανεις στον Ολυμπο τοτε καλο ειναι να παρει την κανονικη εκδοση να ζεσταινεται κιολας!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.