Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο δισκος με το hd sentinel μου εβγαλε οτι εχει ενα weak sector .

επειδη εχω παρα πολλα πραγματα μεσα και αν τα χασω την στρουμφισα , υπαρχει θεμα με ενα weak sector που εχει ?

Εχει γενικος κινδυνο ο δισκος , η να γραψω τα δεδομενα καπου αλλου προχειρα και να του κανω ενα low level format μπας και φτιαξει ?

Δεν θελω σε καμια περιπτωση να με αφησει και μετα να τρεχω , γιατι ειναι σχεδον γεματος με αρκετα πραγματα.

τον εχω απο 5-2011 και εχει 3 χρονια εγγυηση απο πλαισιο , να τον παω πισω για αλλαγη , δικαιολογείτε προβλημα με αυτο που μου εβγαλε ?

post-251886-0-33880700-1363993463_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν προκειται να στον αλλαξουν με μονο 1 weak sector, το οποιο μπορει να μην ειναι και bad.Αμα κανεις Reinitialize Hard disk surface μπορει και να φτιαξει.

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο doakes.

Να συμπληρώσω απαντώντας στην πρώτη σου ερώτηση πως ο δίσκος έχει θέμα ακόμα και με κανένα weak/bad sector.

Αν σε καίει να μην χάσεις τα δεδομένα σου έπρεπε ήδη να έχεις αντίγραφο ασφαλείας ασχέτως την υγεία του δίσκου.

Δημοσ.

Άκουα, φαντάσου να λες "έχω πολλά λεφτά στο σπίτι και είναι να φύγω διακοπές αλλά δε θέλω να τα χάσω...Τί να κάνω;".

Μερικά πράγματα δεν έχουν "άλλες λύσεις", παρά τις προφανείς :

α) Εφ' όσον δε θες να χάσεις αρχεία, πρέπει να έχεις φροντίσει να διατηρείς αντίγραφά τους από την πρώτη κι όλας στιγμή της δημιουργίας τους. Ακόμη κι αν ο δίσκος είναι 2 ωρών, κι όχι...ετών...Διότι ασχέτως από ότι νομίζει η πλειονότητα του κόσμου, ένας σκληρός δίσκος δεν είναι "για πάντα". Για την ακρίβεια, ο μέσος όρος ζωής είναι μόλις μερικά χρόνια (3-4). Κι όπως υπάρχουν δίσκου που ζουν περισσότερο, έτσι υπάρχουν κι αυτοί που ζουν λιγότερο. Αν λοιπόν δεν θες να είσαι από τους άτυχους, η διατήρηση αντιγράφων είναι επιτακτική ανάγκη (αν όχι σε άλλο δίσκο, έστω σε δισκάκια DVD).

β) ...το "low level format", δεν είναι διαδικασία "επιδιόρθωσης", αλλά "ξεσκαρταρίσματος" : μετά από αυτό, αποσύρονται από την κυκλοφορία όσοι "προβληματικοί" sectors βρεθούν, και ξέρεις τί γίνεται (ως έναν βαθμό) με τον δίσκο.

γ) Ένας bad sector, γενικά δεν λέει κάτι : και "πολύ λίγος" είναι για να σημαίνει ουσιαστικό πρόβλημα, και ενδέχεται ΚΑΝ να μην υπάρχει πρόβλημα με τον δίσκο (...για διάφορους λόγους, μπορεί να έτυχε να μην μπόρεσε να διαβαστεί στον σωστό χρόνο ένα σημείο του δίσκου). Όπως και να 'χει όμως, έαν πάντα διατηρείς αντίγραφα, είτε βγάλει πρόβλημα ο δίσκος, είτε όχι, εσύ θα είσαι καλυμμένος.

δ) Οι σκληροί δίσκοι διαφέρουν από άλλες συσκευές, ακριβώς επειδή εκτός της λειτουργίας τους, διατηρούν και τα αρχεία μας. Μια καφετιέρα αν σου χαλάσει δεν θα μπορείς να πιεις καφέ μέχρι να πάρεις άλλη, αλλά αυτό δεν θα αναιρέσει και όσους καφέδες έχεις πιει μέχρι τότε...Γι' αυτό και είναι σημαντικό να παίρνουμε δίσκους με "επαρκή" εγγύηση (τουλάχιστον 3ων χρόνων), όσον αφορά το κομμάτι του hardware και της οικονομικής μας εξασφάλισης αν αυτό χαλάσει, όμως αναφορικά με τ' αρχεία αυτό δεν αρκεί και χρειάζονται και τ' αντίγραφα...

Το ΜΟΝΟ που έχεις να κάνεις λοιπόν στην περίπτωσή σου, είναι, αν δεν έχεις την δυνατότητα να πάρεις άμεσα άλλον δίσκο για αντίγραφα, είναι να τον παροπλίσεις ώστε να μην διακινδυνεύσεις απώλειες (όχι για πολύ καιρό πάντως, καθώς ακόμη και αν δεν είναι συνδεδεμένος ένας δίσκος, μπορεί επίσης μια χαρά να υποστεί διαβρώσεις διαφόρων τρόπων). Η εναλλακτική είναι όπως είπα να πάρεις δισκάκια DVD (αν έχεις αντιγραφικό), με γύρω στα 20€ την κατοστάδα (που αντιστοιχούν σε πε΄ριπου 400GB "ωφέλιμου" εγγράψιμου χώρου), ή 10€ την 50άδα, από Μαρινόπουλο για παράδειγμα (αν υπάρχουν πάντα, μάρκας Emtec, και μια χαρά ποιότητας). Αυτό όμως μόνο εάν δεν μπορείς να αγοράσεις δίσκο, γιατί από πολλές απόψεις, δεν είναι η καλύτερη μέθοδος διατήρησης αντιγράφων τα οπτικά δισκάκια...

Δημοσ.

Αυτό όμως μόνο εάν δεν μπορείς να αγοράσεις δίσκο, γιατί από πολλές απόψεις, δεν είναι η καλύτερη μέθοδος διατήρησης αντιγράφων τα οπτικά δισκάκια...

Ήταν μέχρι που σκασε ο εγκέλαδος και τα'κανε μαντάρα στην Ιαπωνία  :mad:  :mad:  :cry:  :-(  (mthrfckng@#*!?sht)

Δημοσ.

λοιπον φιλοι μου πριν λιγο το HD Sentilel μου εβγαλε τα παρακατω  :fear:  (φωτο)

τι γινεται τωρα ?  ?

Αν ειναι να τον επιστρεψω να παρω αλλον ... μεσα σε μια μερα απο ενα weak sector σε δυο bad και σε δυο weak ?

Θα γραψω ολα τα δεδομενα σε κατι αλλους που εχω , και για πειτε κανα καλο προγραμα η οτι αλλο που μπορω να κανω μπας και τον διορθώσω ? με κανα format η οτι αλλο ?

Αν και πηστευω οτι μπηκε το νερο στο αυλακι ....  :fear:

post-251886-0-37414000-1364140382_thumb.jpg

Δημοσ.

Οπως σωστα σου πε κι ο αδικος, αφου αντιγραψεις τα δεδομενα σου πρωτα σε αλλο δισκο, αφου εχεις το HD Sentinel πηγαινε εκει που λεει Disk μετα Surface Test και μετα διαλεξε Test type: Reinitialize Disk Surface και πατα Start Test.Ετσι θα ξεκαθαρισει η κατασταση.

Δημοσ.

θα το κανω , καποια στιγμη απο αυριο, να τελιωσω το backup πρωτα.

Το ειχα κανει παλια σε εναν σκληρο που ηταν τελειως χαλια , το sentilel τον εδινε helth = 0 και ειχε 16000 bad sectors και δεν αλαξε κατι,  ισως γιατι ηταν πολυ χαλια ο δισκος.

Για να δουμε , αν δεν αλαξει κατι bad sectors καλυπτει μια εγγυηση δισκου ?

Τον εχω παρει απο το πλαισιο 5-2011 και εχει 3 χρονια , αμα ειναι να τον παω πισω 

Δημοσ.

θα το κανω , καποια στιγμη απο αυριο, να τελιωσω το backup πρωτα.

Το ειχα κανει παλια σε εναν σκληρο που ηταν τελειως χαλια , το sentilel τον εδινε helth = 0 και ειχε 16000 bad sectors και δεν αλαξε κατι,  ισως γιατι ηταν πολυ χαλια ο δισκος.

Για να δουμε , αν δεν αλαξει κατι bad sectors καλυπτει μια εγγυηση δισκου ?

Τον εχω παρει απο το πλαισιο 5-2011 και εχει 3 χρονια , αμα ειναι να τον παω πισω 

Είναι σίγουρα ο δίσκος μέσα στην εγγύηση;

Δημοσ.

ναι ειναι μεσα στην εγγυηση , απλα δικαιολογει αντικατασταση αυτο το θεμα ? η θα μου πουν μα μου και ιστοριες ??

παντως πολυ παλια , πριν χρονια , εναν raptor που μου ειχε βγαλει καπου 1000 bad sectors απο τι θυμαμαι μου εκαναν αντικατασταση με καινουργιο απο το e-shop που τον ειχα παρει .

Δημοσ.

Κατέβασε και τρέξε Data Lifeguard Tool (το "long" test του) από το site της WD. Aν ΑΥΤΟ αποφανθεί "failure", τότε ΕΧΕΙΣ δικαίωμα να κάνεις χρήση της εγγύησης. Καλό θα ήταν μάλιστα είτε να εκτυπώσεις, είτε να τους πας σε φλασάκι τα αποτελέσματα του τεστ (για να "πειστούν" ν' ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα σου και να μην τυχόν σε πηγαινοφέρνουν ασκόπως).

Αν πάλι το DLG τον βγάζει οκ, τότε, αφού θα έχεις κάνει τ' αντίγραφά σου, περιμένεις μέχρι να δείξει "0% health" το HDS (και μετά να ξανατρέξεις και το DLG για να τον πας, αν είναι, γι' αντικατάσταση). Πράγμα που μπορεί να γίνει είτε σύντομα, είτε μέχρι και..."ποτέ" (όχι για χρόνια τουλάχιστον). Επίσης, το ότι σου έχει βγάλει άλλον έναν bs και άλλους 2 weak (=εν δυνάμει μελλοντικοί bad), και ΠΑΛΙ "δεν σημαίνει κάτι". Όχι απαραίτητα. Εφ' όσον έχεις αντίγραφα, για έναν ακόμη χρόνο είσαι "καλυμμένος", από την άποψη εγγύησης (...η οποία λίγο πριν λήξει, αν ο δίσκος επιβιώσει μέχρι τότε, είναι καλή στιγμή για να τον...αυτοκτονήσεις εντελώς και να τον δώσεις γι' αλλαγή...).

Μ' άλλα λόγια, συνεχίζεις να τον χρησιμοποιείς, αλλά "με προσοχή" όσον αφορά τα νεά αρχεία που γράφονται σε αυτόν (άμεσα να φτιάχνεις και αντίγραφά τους...).

Επίσης, αν κάνεις το "disk surface reinitialization" μέσα από το HDS, όπως σου προτάθηκε, ίσως και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση - αν ο δίσκος δεν είναι σε κατάσταση "γενικής κατάρρευσης", αλλά θα βγάλει, ίσως, μερικούς bs ακόμα, και τέλος...(αν πχ μέσα σε μια βδομάδα, μετά το reintialization, δεν παρουσιααστούνε άλλοι bs, τότε ΜΑΛΛΟΝ το θέμα ήταν "περιορισμένης εκτάσεως", ο συναγερμός λήξας, και ο δίσκος σε "καλή" κατάσταση για να συνεχίσει να χρησιμοποιείται όπως πριν).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...