Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,εχω χασει καποιες φωτογραφιες αποθηκευμενες στον σκληρο δισκο καποιος τις διεγραψε καταλαθος και δεν υπαρχουν ουτε στον καδο ανακοικλωσης,τι μπορω να κανω υπαρχει καποιος τροπος να τις ξαναβρω??

Δημοσ.

Ακόμα και με το δωρεάν recuva που σου προτάθηκε, κατά πάσα πιθανότητα - έως σίγουρα - θα ανακτήσεις ένα μεγάλο ποσοστό των διαγραμμένων αρχείων (ίσως και όλα).

Βασική προϋπόθεση: Μη χρησιμοποιήσεις καθόλου το δίσκο (ή το partition) όπου τα είχες αποθηκευμένα, μέχρι να κάνεις ανάκτηση. 

Δημοσ.

Εγω Χρησιμοποιω αυτα και ειχα αποτελεσμα.....

Recuva

Active File Recovery

καποια φορα ειχα χρησιμοποιησει και εγω το recuva. 

μου βρηκε αρχεια ακομα και απο τον προηγούμενο χρονο :P

οποτε +1

Δημοσ.

Ακόμα και με το δωρεάν recuva που σου προτάθηκε, κατά πάσα πιθανότητα - έως σίγουρα - θα ανακτήσεις ένα μεγάλο ποσοστό των διαγραμμένων αρχείων (ίσως και όλα).

Βασική προϋπόθεση: Μη χρησιμοποιήσεις καθόλου το δίσκο (ή το partition) όπου τα είχες αποθηκευμένα, μέχρι να κάνεις ανάκτηση. 

καλημερα deesnider,το θεμα εμενα ειναι οτι απο υπολογιστες δεν ξερω και πολλα πραγματα,με την βασικη προυποθεση που μου λες,δηλαδη θα πρεπει,αν τις βρω να τις ανακτησω σε εναν εξωτερικο σκληρο δισκο?αν της ανακτησω στην επιφανεια εργασιας του υπολογιστη,και μετα τις τακτοποιησω οπως θελω εγω θα υπαρξει προβλημα?επειδη δεν το εχω χανακανει φοβαμαι πολυ οτι δεν θα τα καταφερω....:s

Δημοσ.

καλημερα deesnider,το θεμα εμενα ειναι οτι απο υπολογιστες δεν ξερω και πολλα πραγματα,με την βασικη προυποθεση που μου λες,δηλαδη θα πρεπει,αν τις βρω να τις ανακτησω σε εναν εξωτερικο σκληρο δισκο?αν της ανακτησω στην επιφανεια εργασιας του υπολογιστη,και μετα τις τακτοποιησω οπως θελω εγω θα υπαρξει προβλημα?επειδη δεν το εχω χανακανει φοβαμαι πολυ οτι δεν θα τα καταφερω....:s

Εννοώ ότι, για να έχεις πιθανότητες να ανακτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερες, μέχρι να κάνεις την προσπάθεια ανάκτησης με το σχετικό πρόγραμμα (π.χ. recuva), δεν πρέπει να γράψεις τίποτα στο συγκεκριμένο δίσκο όπου τις είχες αποθηκευμένες.

Όταν κάνεις delete σε κάποια αρχεία ενός δίσκου, αυτά δε διαγράφονται στην πράξη. Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι τα «σημεία» τού δίσκου που καταλαμβάνονταν από αυτά, αναγνωρίζονται πλέον ως «κενά» (άρα και διαθέσιμα για αποθήκευση νέων δεδομένων) από το λειτουργικό.

Όσο λοιπόν δε γράφεις ή μετακινείς αρχεία στο συγκεκριμένο δίσκο, τα «διαγραμμένα» σου, συνεχίζουν να υφίστανται, απλά εσύ δεν έχεις δυνατότητα πρόσβασης σ' αυτά. Γι' αυτό και είναι δυνατή η ανάκτησή τους, με τη χρήση των κατάλληλων προγραμμάτων.

Αν όμως γράψεις οτιδήποτε στο συγκεκριμένο δίσκο, αν αυτό πάει και «κάτσει» στα «κενά» σημεία που βλέπει το λειτουργικό μετά το delete των προηγούμενων, η ανάκτηση πλέον είναι αδύνατη με τις συμβατικές μεθόδους, αφού τα παλιά διαγράφονται όντως.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν, εφόσον έχεις πάνω από ένα δίσκο στο σύστημά σου, ή - αν έχεις ένα - έχεις σε διαφορετικό partition το λειτουργικό και σε διαφορετικό αποθηκεύεις τα δεδομένα σου.

Αν μιλάμε για έναν ενιαίο δίσκο, όπου έχει εγκαταστήσει λειτουργικό και απλά αποθηκεύεις σε κάποιους φακέλους τα δεδομένα σου, τα πράγματα δυσκολεύουν. Απάντησε αν θες στα προηγούμενα και εδώ είμαστε!

• Like 1
Δημοσ.

πολυ καλα κ αναλυτικα του τα ειπες ! εξηγησε απλα στο παιδι που απο οτι φαινεται δε ξερει πολλα , πως αυτο που χρειαζεται για να ανακτησει τα αρχεια του ειναι ενα μεσο αποθηκευσης ! αν δε θελει να δωσει λεφτα για αγορα ενος μικρου σκληρου μπορει να δανιστει εναν να κανει την δουλεια του , μετα να ξαναπερασει τα αρχεια στο πισι του και να επιστρεψει πισω τον δισκο ! (ετσι υπαρχει κινδυνος να τα ξαναχασει βεβαια) φιλε μου μεχρι να κανεις οτιδηποτε μην γραψεις- σβησεις τιποτα! 99% θα τα παρεις πισω ολα οσα εχασες δεν εχει διαγραφτει -οριστικα- τιποτε ..

Δημοσ.

εξηγησε απλα στο παιδι που απο οτι φαινεται δε ξερει πολλα , πως αυτο που χρειαζεται για να ανακτησει τα αρχεια του ειναι ενα μεσο αποθηκευσης ! 

Βασικότατο, αλλά πήρα φόρα και το ξέχασα! Ναι, προφανώς, στο πρόγραμμα ανάκτησης πρέπει να ορίσει ότι τα αρχεία που θα βρίσκει, θα αποθηκεύονται σε διαφορετικό αποθηκευτικό μέσο και όχι στον ίδιο δίσκο που βρίσκονταν...

Δημοσ.

Βασικότατο, αλλά πήρα φόρα και το ξέχασα! Ναι, προφανώς, στο πρόγραμμα ανάκτησης πρέπει να ορίσει ότι τα αρχεία που θα βρίσκει, θα αποθηκεύονται σε διαφορετικό αποθηκευτικό μέσο και όχι στον ίδιο δίσκο που βρίσκονταν...

ωραια με ανγχωσαται:D,τα καταλαβα επειδη λοιπο σε ταξιδι θα επιτστρεψω και μεσ στην εβδομαδα θα δοκιμασω να το φτιαξω,καταλαβα τη μου ειπατε,ο υπολογιστης εχει ενα σκληρο δισκο....και δεν ξερω να θα τα καταφερω να βρω αλλον σε περιπτωση που δεν βρω μπορει να γινει η ανακτηση σε flashaki?

Δημοσ.

Αν η χωρητικότητά του επαρκεί για τον όγκο των αρχείων που θέλεις να ανακτήσεις, ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και flash-άκι (εκτός κι αν το πρόγραμμα ανάκτησης που θα χρησιμοποιήσεις, δεν αναγνωρίζει ως αποθηκευτικό μέσο τα flash drives). Με το recuva, δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να σώσω σε flash drive, αλλά λογικά πρέπει να τα αναγνωρίζει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...