Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.Πολλες φορες εχω χαθει στις σελιδες του φορουμ εδω και χρονια αλλα εφτασε η πρωτη φορα που θα χρειαστω την πολυτιμη εμπειρια ολων σας.Καταρχας καλως σας βρηκα μιας και ειμαι νεος σαν μελος.

Οπως λεει και το topic εχω ενα σταθερο συστημα απο το 2005.Πριν 2 χρονια αγορασα ενα netbook για σερφαρισμα και το σταθερο το παρατησα.Ποτε μου δεν ημουν απαιτητικος σαν χρηστης,κυριως σερφαρισμα,μουσικουλα,κανα ευκολο/ελαφρυ παιχνιδακι χαλαρη χρηση δηλαδη. Και ετσι οπως περασαν τα χρονια ξαφνικα...Το football manager 2013 μου εκανε τη ζημια! Εχω λυσσαξει και θελω να παιξω και παλι οπως επαιζα και το fm2011.Απλα να τρεχει,ανθρωπινα χωρις μεγαλες καθυστερησεις.Ελα ομως που ο ''γερος'' αρνειται και καθυστερει σε σημειο υστεριας.Τρεχει το παιχνιδι κανονικα αλλα μεχρι να ανοιξει, η μεχρι να κανω save παω για ψωνια και ερχομαι. Αυτη ηταν η αφορμη.

Το διλλημα αναβαθμιση η νεο desktop με βασανησε αρκετα αλλα που χρηματα αυτες τις μερες. Και σκεφτηκα να κανω την 3η και τελευταια αναβαθμιση και οσο με παει μετα.

Πολλοι θα απαντησετε οτι δεν αξιζει.Αν μπορουσα να παω σε καινουργιο θα το εκανα.

Θελω να με βοηθησετε οσον αφορα την αναβαθμιση με σκεπτικο την καλυτερη ταχυτητα και αποκριση του συστηματος με το ελαχιστο δυνατο κοστος.

Αρχικες μου σκεψεις 1-αλλαγη επεξεργαστη

2-προσθηκη RAM 

3-Aλλαγη καρτας γραφικων

4-φορματ(εχω να κανω απο το 2010)

Τα στοιχεια του υπολογιστη μου ειναι

CPU-P4 PRESCOTT 3.0 GHZ Socket 478

MB-GIGABYTE 8-IPE1000-G

RAM-2x Apacer 1GB PC3200 DDR

VGA-TI RADEON X1600/1650 512MB

HDD1-SEAGATE 80GB SATA

HDD2-W.D. 160GB SATA2

WINDOWS XP 32BIT

Βρηκα μεσω dbay μεταχειρισμενο P4 3.40Ghz Socket 478. Με 15 ευρω.Αξιζει?Θα κανει μια μικρη διαφορα?

Σε αναλογη φαση ειμαι με μνημες.και καρτα γραφικων.Αλλα ποιο ειναι το καλυτερο δυνατον εκει?

Επισης το φορματ ειναι δεδομενο.Ηδη την ωρα που σας γραφω κανω back-up στο αλλο δωματιο.

Αν κανω Format πρωτα,μετα αν αλλαξω cpu/ram/vga πρεπει να ξανακανω?

Αντι για τα xp 32bit που βλεπουν μεχρι 3gb ram μηπως θα ταν προτιμοτερο να βαλω τα 7 η τα 8? Η θα ειναι πολυ βαρια λετε?

Ευχαριστω προκαταβολικα και καθε αποψη θα μου ειναι πολυ χρησιμη!

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν είχες core 2 και το σύστημά σου ήταν 7 ετών και όχι 8 θα σου έλεγα keep walking, βάζοντας έναν 4πυρηνο και κάνοντας κινήσεις ουσίας για να έχεις ένα σύστημα που μπορεί να ανταποκριθεί σχεδόν στα πάντα σήμερα

με p4 όμως πρέπει να πας για πιο μεγάλη αναβάθμιση και να πάρεις κάτι αρκετά πιο σύγχρονο

επίσης σε p4 δε τρέχουν windows 64-bit (για να μιλάμε πάνω από 3 GB ram)  , αν είχες athlon 64 από το αντίπαλο στρατόπεδο ναι , αλλά τώρα οχι..

Δημοσ.

εχω την εντυπωση πως με 250 ευρω θα κανεις ενα πολυ καλυτερο μηχανημα μεχρι ποσα μπορεις να δωσεις?

Δημοσ.

αν είχες core 2 και το σύστημά σου ήταν 7 ετών και όχι 8 θα σου έλεγα keep walking, βάζοντας έναν 4πυρηνο και κάνοντας κινήσεις ουσίας για να έχεις ένα σύστημα που μπορεί να ανταποκριθεί σχεδόν στα πάντα σήμερα

με p4 όμως πρέπει να πας για πιο μεγάλη αναβάθμιση και να πάρεις κάτι αρκετά πιο σύγχρονο

επίσης σε p4 δε τρέχουν windows 64-bit (για να μιλάμε πάνω από 3 GB ram)  , αν είχες athlon 64 από το αντίπαλο στρατόπεδο ναι , αλλά τώρα οχι..

Χρειαζεσαι update :P

Δημοσ.

ελεγα μεχρι 70-80 για τα τρια εξαρτηματα.Ακομα και μεταχειρισμενα.Οπως αναφερω για τον επεξεργαστη που βρηκα.Με λιγα χρηματα να το βοηθησω οσο παει.Το θεμα ειναι οτι δε γνωριζω απο θεματα συμβατοτητας πολλα.Και 2 μερες προσπαθω να βγαλω ακρη με τις ram και δε μπορω.Να βαλω 3 ιδιες του 1 γιγα?να βαλω 4 ακομα και αν δε τις βλεπει?Και εχω μπερδευτει. με τα hz. το speccy μου εδειξε οτι ειναι dual channel στα 200.εγω νομιζα οτι ηταν 400.στο ebay που εψαξα οτι παταω μου εμφανιζει μνημες 184pin για server.Δε ξερω πως να ψαξω μαλλον.

Δημοσ.

"Τρεχει το παιχνιδι κανονικα αλλα μεχρι να ανοιξει, η μεχρι να κανω save παω για ψωνια και ερχομαι. Αυτη ηταν η αφορμη." τι ενοεις?

Για αρχη δες αμα η ραμ τερματιζει και γιάυτο κολαει.Δηλ αν δεν σου αρκουν τα 2 gb

Παντως αν επαιζες το Link.png Site: http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=1211&game=Football%20Manager%202011">fm2011 και κολαει στο Link.png Site: http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=5215&game=Football%20Manager%202013">2013 πιτευω ειναι θεμα καρτας γραφικων.Γιατι εχουν σχεδον τις ιδιες απαιτησεις στο cpu.

Παντος πριν κανεις οτιδηποτε κανε ενα formataki και ξαναδοκιμασε.

(Αν αλλαξεις ram/cpu/vga δεν χρειαζεται να κανεις format)

Δημοσ.

αργει τρομερα σε χρονους φορτοσης.Και γω πιστευω οτι φταιει και η ram.το θεμα ειναι να βαλω απλα 1gb ακομα η να παρω εξαρχης 3 η 4 νεες? Και η καρτα αν βρω κατι οικονομικο και καλυτερο απο αυτο που εχω θα αλλαχτει

Δημοσ.

Αν αργει τρομερα σε χρονους φορτωσης αλλα παιζει κανονικα μαλλον ειναι λογο σκληρου.

Προτεινω να κανεις το format και να ξαναδοκιμασεις και να μας πεις τι εγινε

Δημοσ.

αυτο ειναι το πρωτο που θα κανω.Αν μετα προσθεσω μνημη καρτα γραφικων και επεξεργαστη θα πρεπει να ξανακανω?

Δημοσ.

Μέχρι 4 gb πάει η μητρική σου

Βάλε άλλα 2 και πηγαινε σε win 7 καλύτερα (γιατι δεν θα σου αρεσουν τα 8) και βρες καμια 6770 ή 4890 (40-50 ευρώ...όχι παραπάνω) αν μπορεις...

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις επεξεργαστή κατά την γνώμη μου...

Σε μερικά χρόνια πας σε καινούριο αναγκαστικα...να το ξέρεις...

Υ.Γ.Τροφοδοτικό...φαντάζομαι κανα κινέζικο ε?

• Like 1
Δημοσ.

ενα της xilence εχω 450w.  και γω το σκεφτηκα να παω στα 7. 2 μνημες λοιπον ετσι σκεφτομουν και γω.καρτα γραφικων πρεπει να ειναι agp προτασεις για κατι οικονομικο αλλα καλυτερο απο αυτο που εχω? agp x8 na eine

Δημοσ.

φιλε foker,

ο επεξεργαστης του φιλου CPU-P4 PRESCOTT 3.0 GHZ Socket 478 ειναι εδω:

Link.png Site: http://ark.intel.com/search/advanced/?s=t&FamilyText=Intel%C2%AE%20Pentium%C2%AE%204%20Processor&Sockets=478">p4+socket

και απ οτι φαινεται μαλλον δεν υποστηριζει 64-bit (ο μοναδικος στην λιστα ο P4 511 αλλα δεν εχει αυτον)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...