Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

@bluesattack

Διάβασε σε παρακαλώ όλη την συζήτηση για να μην λέμε τα ίδια. Όταν η Σακίρα έρθει στην Ελλάδα και ζητάει 50ευρώ είσοδο στην συναυλία της, εγώ που την έμαθα απο το youtube ραδιόφωνο και ενδεχομένως και 10 τραγούδια που κατέβασα πειρατικά θα πάω στην συναυλία της. Αν όμως πουλάει την μαγνητοσκοπημένη συναυλία 50ευρώ όχι λυπάμαι δεν θα τα δώσω και ας έχει καλύτερα πλάνα από αυτό που έβλεπα εγώ που ήμουν τέρμα πίσω. Απάντησε μου σε αυτό που ρωτάω στην πρώτη σελίδα θα αγόραζες φωτοτυπία του πίνακα "Έναστρη νύχτα" για το 0.001% της αξίας του πίνακα; Και πες μου για ποιόν έφτιαξε τον πίνακα ο Βαν Γκόνγκ αφού δεν είχε σκοπό να πουλήσει κανέναν.

Κάτσε τώρα γιατί τα έχεις ισοπεδώσει λίγο όλα! Αν η Σακίρα (και η όποια "Σακίρα"), ετοιμάσει ένα bluray από μια συναυλία με σκηνοθετημένα πλάνα, hd εικόνα, πολλαπλές κάμερες, DTS ήχο κλπ κλπ, που σημαίνει πως εργάστηκε πολύς κόσμος για αυτό το αποτέλεσμα που εσύ κρίνεις μόνο από τα υλικά κατασκευής του δίσκου, γιατί να μην το χρεώνει? Και σε περίπτωση που δεν συμφωνείς ή δεν σε ενδιαφέρει, γιατί να μπεις στον κόπο να το κατεβάσεις αυτό παράνομα?

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η τέχνη δεν είναι κτήμα κανενός. Είναι πολιτισμικό αγαθό και ανήκει σε όλους. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να το παράγεις αλλά απο την στιγμή που το κάνεις και το ονομάζεις τέχνη αυτομάτως το κάνεις δημόσιο αγαθό. Στην αρχαία Ελλάδα επειδή δεν είχαν όλοι την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις υπήρχαν οι "χορηγοί". Τώρα θα μου πεις που κολλάει η αρχαία Ελλάδα και η Δημοκρατία όταν σήμερα η κοινή γνώμη είναι "επικίνδυνος όχλος". Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να αποκόψεις κάποιον που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα απο την τέχνη, όπως και απο την εκπαίδευση.

Εν τέλη όλες οι πόρνες του χρήματος αργά η γρήγορα θα βγουν απο τον χώρο της τέχνης είτε το θέλετε είτε όχι. Όσο και αν προσπαθείτε να το παίξετε νομιμόφρονες δεν ξεγελάτε κανέναν. Με εξαίρεση ένα 5% (γενναιόδωρα) όλοι έχετε πειρατικό υλικό. Η διαφορά μας είναι οτι εγώ παιδεύτηκα λίγο να μάθω τα audacity και open office, pure data, processing και δεν χρησιμοποιώ "σπασμένα" προγράμματα γιατί εκεί σέβομαι τον χρόνο τον προγραμματιστών που περιμένουν να πληρωθούν (καθώς πουλάνε "εργαλεία" όχι τέχνη). Τα μουσικά cd είναι τελείως άλλη περίπτωση και για μένα όποιος απαιτεί να πληρώνετε ες αεί πουλώντας κόπιες του έργου του είναι απλά τυχοδιώκτης και καιροσκόπος και όχι καλλιτέχνης.

Λεει πουθενα τεχνη το cd επανω ? Μπορει να ειναι εργαλειο ..επικοινωνιας.Οπως ενα βιβλιο για τις ανθρωπινες σχεσεις. :-D

Δημοσ.

Αγοράζω βιβλία βινύλια και γραμματόσημα γιατί είμαι συλλέκτης. Το παιχνίδι είναι εξορισμού ηλεκτρονικής φύσης και φυσικά για την προώθηση του υπάρχουν τα λεγόμενα demo/trial τα οποία ΔΕΝ πληρώνεις. Επίσης το λογισμικό είναι εργαλείο (ακόμα και το βιντεοπαιχνίδι), όπως και το βιβλίο . Πώς θα σου φαινόταν αν για κάθε σφυρί εκτός την υλική του αξία πλήρωνες και τα πνευματικά δικαιώματα σε αυτόν που το σχεδίασε; Εγώ δεν θα κατακρίνω κανέναν αν δεν έχει την δυνατότητα (η την διάθεση) να αγοράσει κάποιο βιβλίο και το βγάλει φωτοτυπία γιατί είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ του η πρόσβαση στην γνώση. Επίσης δεν θεωρώ οτι πρέπει να πληρώνω πνευματικά δικαιώματα για να αναφερθώ σε μια φράση η μια ιδέα που διάβασα. Άσχετα με τον αν την διάβασα σε βιβλίο περιοδικό ή το ιντερνετ. Μην μπερδεύεις την πνευματική ιδιοκτησία με τα πνευματικά δικαιώματα (οικονομικά δικαιώματα καλύτερα). Με το όλα ελεύθερα δεν εννοώ γράψε μια φράση που διάβασες χωρίς να αναφερθείς στην πηγή. Όπως και όταν τραγουδάς τραγούδι κάποιου άλλου είσαι υποχρεωμένος να αναφέρεις τον δημιουργό, αλλά δεν του πληρώνεις ποσοστά απο αυτά που βγάζεις στην συναυλία σου. Η τέχνη είναι πολιτιστική κληρονομία, το ίδιο και η γνώση. Το παράδειγμα με τα βιβλία το ανέφερα απλά σε απάντηση όσων αποκαλούν τζαμπατζήδες αυτούς που κατεβάζουν μουσική. Είμαι μανιώδης θαυμαστής κάθε μορφής τέχνης. Φυσικά δεν μπορώ να αγοράσω τα πάντα. Ακόμα και αν ήθελα να αγοράσω απλά "εκτυπώσεις" των έργων που μου αρέσουν δεν θα μου έφταναν μισθοί 10ετίας. Είναι δικαίωμα μου να επιλέξω ποιόν δημιουργό  θα αμείψω, όπως είναι δικαίωμα μου να ακούσω κάθε καλλιτέχνη πριν τον πληρώσω για να τον δω σε μια συναυλία.

Λεει πουθενα τεχνη το cd επανω ? Μπορει να ειναι εργαλειο ..επικοινωνιας.Οπως ενα βιβλιο για τις ανθρωπινες σχεσεις. :-D

Φίλε αν θέλεις να τρολάρεις πήγαινε να το κάνεις κάπου αλλού σε παρακαλώ. Ρίξε μια ματιά στις τιμές των cd εκμάθησης ξένων γλωσσών και στις τιμές τους. Και μάλιστα αυτά απαιτούν περισσότερο κόπο και μεγαλύτερη ομάδα ατόμων για να κυκλοφορήσουν.

Δημοσ.

Γιατι εσυ δεν τρολλαρεις οταν βαφτιζεις οτι σε βολευει  εργαλειο και οτι δεν σε βολευει τεχνη ? 

Ενα βιβλιο για την κηπουρικη τι ειναι ? Εργαλειο η τεχνη ? Αυτο τα αξιζει τα λέφτα του  ας πουμε ενω ενα φιλοσοφικο βιβλιο πρεπει να ειναι free και ο συγγραφεας να βγαζει τα προς το ζειν με κατι ασχετο η να προσπαθει να δικαιωθει live φιλοσοφωντας στην  πλατεια και περιμενοντας ταληρα απο τους περαστικους.

Η αν ειναι μουσικος και δεν εχει προσβαση σε μεγαλα happenings να βγαζει τα προς το ζειν με ...κανταδες.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μπορούμε να συμπληρώσουμε ΜΙΑ σελίδα μηνυμάτων χωρίς να τη "λέει" ο ένας στον άλλο?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μπορούμε να συμπληρώσουμε ΜΙΑ σελίδα μηνυμάτων χωρίς να τη "λέει" ο ένας στον άλλο?

Ευχαριστώ!

Εχει και αυτο τη γλυκα του  :-D

Τεραστιες ονλινε database με φθηνη χρεωση , αυτο δεν ειναι το μελλον ? Απλά σε εμας θα ερθει καπως καθυστερημενα. :-)

Δημοσ.

Γιατί δεν διαβάζεις όλη την συζήτηση; Έχω ήδη διαχωρίσει την θέση μου σε ότι αφορά τα βιβλία. Ένα βιβλίο παίρνει χρόνια να γραφτεί και κοστίζει ελάχιστα. Ρίξε μια ματιά στην πρωτοπορία και δες τις τιμές των βιβλίων. Ρίξε μια ματιά στις τιμές των cd εκμάθησης ξένων γλωσσών. Όταν νιώσω οτι ένα βιβλίο με κλέβει τότε μπορεί να το βγάλω φωτοτυπία. Προς το παρών η άποψη μου είναι οτι είναι πολύ φθηνά για τον χρόνο που αφιερώνει κάποιος να το γράψει. Δεν διαχωρίζω όπως με συμφέρει. Εσύ το κάνεις αυτό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τον αρχιτέκτονα και τον μηχανικό που κατα παραγγελία σου αφιερώνουν τον χρόνο και τις γνώσεις τους, με μια μπάντα που έβγαλε ενα cd και θέλει να πληρώνονται απο αυτό και τα δισέγγονα τους. Να μην το βγάλουν καμιά φορά. Αυτοί θα χάσουν όταν αύριο μεθαύριο κάνουν συναυλία και δεν τους ξέρει κανείς και δεν πάει να τους ακούσει.

Δημοσ.

Ποια συζητηση να διαβασω ? Ξεχωριζεις το βιβλιο απο το cd γιατι το δευτερο το εχεις καταταξει στην κατηγορια της ξεπετας που φυσικα την θεωρεις υπερτιμημενη.Μπορει να εχουν μπει χρονια στο στουντιο καποιοι για να φτιαχτει αυτος ο δισκος , ολα στο σακι με το ζορι

Δημοσ.

Τέλος πάντων με κούρασε να λέω τα ίδια και τα ίδια. Είμαι κλέφτης και τσαμπατζής. Εσύ που είσαι νομιμόφρων όμως αν έχεις έστω και ένα πειρατικό λογισμικό ή τραγούδι στον υπολογιστή σου κοίτα ψηλά και φτύσε.

• Like 1
Δημοσ.

για να δείτε πως όλα μπορούν να γίνουν απλά

στα 90ς κυρίως υπήρχε μεγάλη πειρατεία Video Games σωστά? (ειδικά όσοι είμαστε -άντα το ξέρουμε)

τι έκαναν οι εταιρείες για την "πολεμήσουν"? ONLINE VIDEO GAMES (π.χ. MMO κ.λπ.). πληρώνεις account-παίζεις

τι έγινε όμως?? αρκετά παιχνίδια πάτωσαν με αποτέλεσμα να τα κάνουν πονηρά F2P για να μαζέψουν κόσμο ΑΛΛΑ pay2win μέσα από συγκεκριμένα Items σε shops

τι θέλω να πω? πως τρόποι υπάρχουν "καταπολέμησης" αλλά το τσαμπέ διαδίδει πολύ περισσότερο ένα όνομα και το κάνει γνωστό.

ΑΡΑ από την μία λένε λένε λένε για πειρατίες και πράσινα άλογα ΑΛΛΑ χωρίς αυτήν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!!

Δημοσ.

για να δείτε πως όλα μπορούν να γίνουν απλά

στα 90ς κυρίως υπήρχε μεγάλη πειρατεία Video Games σωστά? (ειδικά όσοι είμαστε -άντα το ξέρουμε)

τι έκαναν οι εταιρείες για την "πολεμήσουν"? ONLINE VIDEO GAMES (π.χ. MMO κ.λπ.). πληρώνεις account-παίζεις

τι έγινε όμως?? αρκετά παιχνίδια πάτωσαν με αποτέλεσμα να τα κάνουν πονηρά F2P για να μαζέψουν κόσμο ΑΛΛΑ pay2win μέσα από συγκεκριμένα Items σε shops

τι θέλω να πω? πως τρόποι υπάρχουν "καταπολέμησης" αλλά το τσαμπέ διαδίδει πολύ περισσότερο ένα όνομα και το κάνει γνωστό.

ΑΡΑ από την μία λένε λένε λένε για πειρατίες και πράσινα άλογα ΑΛΛΑ χωρίς αυτήν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!!

Μαλιστα. 

Η δημιουργια μια ολοκληρης σχεδον γενιας online παιγνιδιων με εκατομμυρια gamers και δις κερδων το χρονο, δημιουργηθηκε για την καταπολεμηση της πειρατιας... το ακουσαμε κι αυτο.

Δημοσ.

Μαλιστα. 

Η δημιουργια μια ολοκληρης σχεδον γενιας online παιγνιδιων με εκατομμυρια gamers και δις κερδων το χρονο, δημιουργηθηκε για την καταπολεμηση της πειρατιας... το ακουσαμε κι αυτο.

αν δεν πεις την εξυπνάδα σου δεν γίνεται. όταν στα single players όλοι τα είχανε κόπιες, ήταν έξυπνος τρόπος να καταπολεμηθεί η πειρατεία. πιτσιρικάς είσαι προφανώς οπότε οκ, αλλά από το να ειρωνεύεσε πες κάτι επικοδομητικό ή την δικιά σου εκδοχη

Δημοσ.

αν δεν πεις την εξυπνάδα σου δεν γίνεται. όταν στα single players όλοι τα είχανε κόπιες, ήταν έξυπνος τρόπος να καταπολεμηθεί η πειρατεία. πιτσιρικάς είσαι προφανώς οπότε οκ, αλλά από το να ειρωνεύεσε πες κάτι επικοδομητικό ή την δικιά σου εκδοχη

Καταλαβαινεις πιστευω οτι ας πουμε η blizzard δεν εκατσε να φτιαξει το wow για να καταπολεμησει την πειρατια, αυτο μπορουσε να το κανει και με ενα online ελεγχο του παιγνιδιου καθε φορα που παιζει. Οποτε μια χαρα επικοδομητικο ηταν αυτο που ειπα.

Δημοσ.

Καταλαβαινεις πιστευω οτι ας πουμε η blizzard δεν εκατσε να φτιαξει το wow για να καταπολεμησει την πειρατια, αυτο μπορουσε να το κανει και με ενα online ελεγχο του παιγνιδιου καθε φορα που παιζει. Οποτε μια χαρα επικοδομητικο ηταν αυτο που ειπα.

εννοείτε η Blizzard το έκανε αρχικά ΚΑΙ γι αυτό. το Diablo τι ήταν? με online accounts? 99% πειρατικό το είχαμε. το Warcraft? Warcraft II? όλα τα Expansions? Starcraft? 99% πειρατικά. ε σκάει το WoW με το online accounting, μαζεύει όοοολους τους καμμένους (και μη) και με έναν σπάρο δυο τρυγώνια. καταφέρνει να έχει κέρδη και να έχει καταπολεμήσει την πειρατία.

σου λέει το θες πειρατικό? στο δίνω τσάμπα αλλά για να παίξεις θες account και πρέπει να τα στάξεις. για να μην πω για το Monthly Fee ότι βγάζει κι από εκεί πόσα κέρδη (τα περισσότερα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...