Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Κι εγώ αντίστοιχα μπορώ να αποφασίσω ότι κάποια πράγματα που κάνεις από δω και πέρα πρέπει να τα πληρώνεις επειδή κάποιος κάποτε κατοχύρωσε το δικαίωμα. Όπως ας πούμε αυτό. Δεν αποφασίζουμε εμείς αλλά οι νόμοι.
PsyGreg Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δεν αποφασίζουμε εμείς αλλά οι νόμοι. ντάνε, τους νόμους ποιός τους βγάζει? 1
Sirios8e Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 ντάνε, τους νόμους ποιός τους βγάζει? O .... λιακο.gr (xexe) και οποιος καταλαβε..καταλαβε. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Μην κάνετε τους ανηξερους. Ξέρετε παρά πολύ καλά ποια μηνύματα αφαιρούνται. Προφανώς μερικοί δεν γνωρίζετε να συζητατε χωρίς επιθέσεις, ειρωνιες κλπ.
korobas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δεν αποφασίζουμε εμείς αλλά οι νόμοι. ντάνε, τους νόμους ποιός τους βγάζει? Εγώ ήξερα οτι η πλειοψηφία ορίζει την εγκυρότητα και νομιμότητα ενός νόμου. Όταν το 90% έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα κατεβασμένο τραγούδι στον υπολογιστή του (ακόμα και εσείς οι ΝΟΜΙΜΟΦΡΩΝΕΣ) τι ακριβώς συζητάμε; Αυτή είναι και η βασική μας διαφωνία... Ο όχλος είναι μερικές φορές επικίνδυνος. Τα επιχειρήματα που ανακυκλώνουμε απο χθες. Δεν ωφελεί πουθενά η συνέχιση της συζήτησης. Το μόνο που έχω να πω σε όσους μας αποκάλεσαν κλέφτες και τσαμπατζήδες: αν έχουν έστω και ένα τραγούδι κατεβασμένο, έστω μια ταινία, έστω ένα λογισμικό "σπασμένο" η ληγμένο shareware να κοιτάξουν ψηλά και να φτύσουν για την υποκρισία τους. 2
PsyGreg Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 απλά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάτι τέτοιο. κι αν το πει θα είναι για να δημιουργήσει εντυπώσεις. την αλήθεια όλοι την γνωρίζουμε επί τούτου. ( ή μάλλον υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάτι πειρατικό. αυτός που ζει σε σπηλιές ή αυτός που δεν έχει δει internet στην ζωή του και δεν ασχολείται ) ακόμα περιμένω να ακούσω ποιός βγάζει τους νόμους 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Τα επιχειρήματα που ανακυκλώνουμε απο χθες. Δεν ωφελεί πουθενά η συνέχιση της συζήτησης. Το μόνο που έχω να πω σε όσους μας αποκάλεσαν κλέφτες και τσαμπατζήδες: αν έχουν έστω και ένα τραγούδι κατεβασμένο, έστω μια ταινία, έστω ένα λογισμικό "σπασμένο" η ληγμένο shareware να κοιτάξουν ψηλά και να φτύσουν για την υποκρισία τους. απλά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάτι τέτοιο. κι αν το πει θα είναι για να δημιουργήσει εντυπώσεις. την αλήθεια όλοι την γνωρίζουμε επί τούτου. ( ή μάλλον υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάτι πειρατικό. αυτός που ζει σε σπηλιές ή αυτός που δεν έχει δει internet στην ζωή του και δεν ασχολείται ) ακόμα περιμένω να ακούσω ποιός βγάζει τους νόμους Αυτά που για εσάς είναι συμπεράσματα και διαπιστώσεις, για μένα είναι άλοθι... Η μουσική μου προέρχεται είτε από τα cd μου τα οποία έχω μεταφέρει σε ψηφιακή μορφή στο itunes, είτε αγορασμένη από το itunes. Ταινίες δεν κατεβάζω γιατί σιχαίνομαι τους περιορισμούς στην ποιότητα και προτιμώ να νοικιάζω το blu ray απο το video club που ειναι δίπλα μου για κάτι λιγότερα από 2 ευρώ (με τη νέα προσφορά 1.40) και να απολαμβάνω το DTS-HD καθώς και την άψογη εικόνα. Για το software το έχω ξαναπεί πως λόγω δουλειάς πρέπει να υπάρχουν για όλα τιμολόγια και άδειες χρήσης. Τα εργαλεία αυτά τα χρησιμοποιώ για να βγάζω χρήματα και όχι να χαζεύω σαν ενας πιτσιρικάς που θέλει να έχει τα πάντα στο pc του χωρίς προφανώς να τα χρησιμοποιεί! Συνεπώς κοιτάζω ψηλά αλλά δεν με φτύνω και ούτε θα με αναγκάσετε να φτύσω για να νιώσετε εσείς καλύτερα. PSY, οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται και αυτή τη στιγμή δε νομίζω να σε νομιμοποιεί κανείς στο να κατεβάζεις παράνομα ό,τι θέλεις από μουσική, software ή ταινίες. Εκτός αν είσαι της άποψης της επιλεκτικής νομιμότητας των νόμων αναλόγως με τα συμφέροντα και τις απόψεις του καθενός, πράγμα που είναι τρομέρα επικίνδυνο αν το γενικεύσεις. Τέλος, απορίες σχετικά με τη διαχείρηση των μηνυμάτων μόνο με PM ή και με αναφορά και όχι public στο topic.
PsyGreg Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 αρκετοί νόμοι δημιουργούνται ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν αυτούς που έχουν τον όγκο του χρήματος. δεν υπάρχει ιερά εξέταση πάντως οπότε δεν χρειάζονται απολογίες, είπαμε λίγο πολύ όλοι είμαστε/ΗΜΑΣΤΑΝ... επίσης υπάρχουν και άγραφοι νόμοι,και πράγματα που δεν περιμένεις να γίνεις Λυκουρέζος για να τα κάνεις. επίσης Εκτός αν είσαι της άποψης της επιλεκτικής νομιμότητας των νόμων αναλόγως με τα συμφέροντα και τις απόψεις του καθενός, πράγμα που είναι τρομέρα επικίνδυνο αν το γενικεύσεις. σόρρυ αλλά αυτό γίνεται από το αρχαία χρόνια. οι άνθρωποι με δύναμη έκαναν πάντα ότι γούσταραν. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ! και δεν είναι κανένας επικίνδυνος σε τέτοιο βαθμό αν έχει κόπια το CD του Moby p.x.
bluesattack Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε τι έγραψα: δε θα πρέπει να ζει πουλώντας ΙΔΕΕΣ. Και γιατι να συνεχιζει να παραγει ιδεες ? Για την δοξα ?
korobas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Αυτά που για εσάς είναι συμπεράσματα και διαπιστώσεις, για μένα είναι άλοθι... Συνεπώς κοιτάζω ψηλά αλλά δεν με φτύνω και ούτε θα με αναγκάσετε να φτύσω για να νιώσετε εσείς καλύτερα. Δεν χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικά. Αν δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ πειρατικό στον υπολογιστή σου τότε μαγκιά σου. Αυτό πάντως δεν σε ξεχωρίζει από τον "όχλο". Όσο για τους νόμους κάτσε και σκέψου πόσο σωστός είναι ο νόμος που επιτρέπει στους βουλευτές να κλέβουν και να παίρνουν μίζες αρκεί να φροντίζουν να μην βγει στην δημοσιότητα για μερικούς μήνες, ως το κλείσιμο της βουλής το καλοκαίρι. Αν θέλεις να θέσεις επιχειρήματα φρόντισε να είναι ηθικής φύσεως και όχι "νομικής" καθώς σου απέδειξα ήδη πολλές περιπτώσεις οπού ευτυχώς δεν τηρήθηκε ο νόμος. Η επιλεκτική νομιμότητα των νόμων λέγεται κριτική σκέψη. Αυτοί που αγωνίστηκαν να ρίξουν την χούντα επέλεξαν να καταργήσουν κάποιους νόμους, δεν έγιναν κλέφτες βιαστές και φονιάδες. Στην τελική μέχρι να αρχίσουν όλοι οι μουσική και οι δισκογραφικές να αποδίδουν ποσοστά στο Ελληνικό κράτος για τα πνευματικά δικαιώματα της θεωρίας της μουσικής (βλέπε Πυθαγόρας οκτάβα) αρνούμαι να πληρώνω και εγώ πνευματικά δικαιώματα για το έργο τους. Και γιατι να συνεχιζει να παραγει ιδεες ? Για την δοξα ? Σου φαίνεται λίγο ε; Σκέψου να έσκιζε ο Πυθαγόρας τα γραπτά του, η ο Θαλής η ο Αρχιμήδης γιατί δεν βρέθηκε εταιρία να τους τα εκδώσει σε καλή τιμη. Σκέψου να πέταγε στα σκουπίδια ο Βαγκ γκονγκ τους πίνακες του γιατί δεν πούλησε ποτέ κανέναν. Για τον Γκόγια τι να πεις που πήγε ο μα**κας και ζωγράφισε ένα απο τα μεγαλουργήματα του στον τοίχο του δωματίου του. Μάλλον ήθελε να πουλήσει το σπίτι του και ήλπιζε οτι θα βρει αγοραστή έτσι. Τέτοιες ιδέες είναι που πάνε πίσω την τέχνη. Αυτούς ακριβώς που παράγουν ιδέες για τα λεφτά αποκαλώ που**νες του χρήματος. Αυτούς ακριβώς πρέπει να βγάλουμε απο το παιχνίδι.
bluesattack Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Τα πράγματα είναι απλά! Αν εγώ σαν δημιουργός αποφασίσω να διαθέσω το έργο μου με κάποιο κόστος, εσύ σαν καταναλωτής έχεις 2 επιλογές: να το αγοράσεις αν σου αρέσει ή να το αγνοήσεις αν δεν σε καλύπτει πΧιοτικά ή τιμολογιακά. Το να το αποκτήσεις παράνομα επειδή πιστεύεις πως θα έπρεπε να είναι δωρεάν, είναι απλά κλοπή! Μπορώ και γω πολύ εύκολα να αποφασίσω για διάφορα πράγματα πως θα έπρεπε να είναι δωρεάν και να αρχίσω να τα "συγκεντρώνω" αβάδιστα. Φαντάσου όμως αν το γενικεύσεις αυτό που θα καταλήξουμε... Καλα τα λες.Αλλα απο τη στιγμη που λεγεται ...share αποκτα μια ηθικη νομιμοποιηση. Δεν βαζουν μια μηνιαια χρεωση νομιμοποιωντας το κατεβασμα ? Πιλοτικα. Εχει καταντησει σκετη αηδια αυτη η μονιμη αντιπαραθεση. Σου φαίνεται λίγο ε; Σκέψου να έσκιζε ο Πυθαγόρας τα γραπτά του, η ο Θαλής η ο Αρχιμήδης γιατί δεν βρέθηκε εταιρία να τους τα εκδώσει σε καλή τιμη. Σκέψου να πέταγε στα σκουπίδια ο Βαγκ γκονγκ τους πίνακες του γιατί δεν πούλησε ποτέ κανέναν. Για τον Γκόγια τι να πεις που πήγε ο μα**κας και ζωγράφισε ένα απο τα μεγαλουργήματα του στον τοίχο του δωματίου του. Μάλλον ήθελε να πουλήσει το σπίτι του και ήλπιζε οτι θα βρει αγοραστή έτσι. Τέτοιες ιδέες είναι που πάνε πίσω την τέχνη. Αυτούς ακριβώς που παράγουν ιδέες για τα λεφτά αποκαλώ που**νες του χρήματος. Αυτούς ακριβώς πρέπει να βγάλουμε απο το παιχνίδι. Σοβαρα ? Συγκρινεις τον Πυθαγορα με τη Σακιρα δηλαδη ?
korobas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δεν βλέπω πουθενά αναφορά στην εν λόγο καλλιτέχνιδα σε αυτά που έγραψα. Επίσης δεν κάνω ποτέ σύγκριση καλλιτεχνικού έργου καθώς εκ πεποιθήσεως είμαι ΚΑΤΑ της κριτικής της τέχνης. Πάντως αναρωτήσου δύο πράγματα. Πόσοι ξέρουν την Σακίρα και τουλάχιστον ένα έργο της (τραγούδι) και πόσοι ξέρουν τον Πυθαγόρα και τουλάχιστον ένα έργο του. Τώρα αναρωτήσου τι θα ήταν η Σακίρα χωρίς την θεωρία της μουσικής η οποία οφείλεται στον Πυθαγόρα. Άρα η Σακίρα καταχράζετε τα πνευματικά δικαιώματα της δημιουργίας της οκτάβας του Πυθαγόρα. Σου απέδειξα απλά με τα παραδείγματα αυτά ότι οι ιδέες δεν παράγονται για το χρήμα. Ούτε καν για την δόξα. Καθώς σε όλα τα παραδείγματα που ανέφερα η δόξα (ενδεχομένως και τα χρήματα) επήλθαν έτη πολλά μετά το θάνατο των δημιουργών.
bluesattack Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Ε ναι.Και μια που ολα βασιζονται στα μαθηματικα την φυσικη και την θεωρια τους γιατι να πληρωνεται ο λογιστης, ο αρχιτεκτονας , ο μηχανικος κλπ κλπ. Να βγαζουν και αυτοι φορολογικες δηλωσεις και σχεδια για την δοξα πχ 1
PsyGreg Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 δεν έχω δει κάποιον "πετυχημένο" που πουλάει, να κυκλοφορούν πειρατικά CD, και να πεινάει... oh the irony..
korobas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Ε ναι.Και μια που ολα βασιζονται στα μαθηματικα την φυσικη και την θεωρια τους γιατι να πληρωνεται ο λογιστης, ο αρχιτεκτονας , ο μηχανικος κλπ κλπ. Να βγαζουν και αυτοι φορολογικες δηλωσεις και σχεδια για την δοξα πχ Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις όλο το "νήμα" της συζήτησης θα δεις οτι δώσαμε απάντηση και σε αυτό. Αν εγώ σαν αρχιτέκτονας φτιάξω το σπίτι μου πραγματικά υπέροχο δεν μπορώ να ζητήσω φόρο απο τους γείτονες μου γιατί ομόρφυνα την γειτονία, ούτε γιατί μπορούν να κοιτάνε το "έργο τέχνης". Αν εσύ μου ζητήσεις να αναλώσω τον χρόνο μου για να σου σχεδιάσω το δικό σου σπίτι θα σου ζητήσω το αντίτιμο του χρόνου μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα