pc_admin Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Καλησπερα , θελω την βοηθεια σας πως θα χειριστω το θεμα που προεκυψε απο μια αγορα μεσω insomnia .κανω αγορες απο internet μεσω forum χωρις να ειχα ποτε προβλημα .Παντα πωλουσα κ αγοραζα αντικαταβολη επειδη μενω επαρχια .Στις 12-3-13 εκανα μια αγορα απο μελος insomnia (δεν λεω ονοματα γιατι ακομα δεν εχει βγει ακρη) , μου ζητησε να κανω καταθεση πρωτα ,εγω ποτε δεν ειχα κανει με καταθεση αγορα ,αλλα τελικα δεχτηκα επειδη το μελος ηταν με πολλες θετικες ψηφους και ενεργο με μηνύματα φιλους κτλ. Εγω το μονο που ζητησα να σταλει με κουριερ ,αυτος ειπε θα σταλει με ταχυμεταφορες Ελτα λογω χαμηλοτερου κοστους και ζητησε 5 ευρω εξοδα αποστολης.Εκανα καταθεση 12-3-13 ,8:30 το πρωι και απο τοτε αρχιζουν τα βασανα .Το μεσημερι με pm με ανημερωσε οτι εστειλε το δεμα ,τι πιο απλο απο το να ζητησω αριθμο αποστολης? Ειπε θα τον δωσει μεσα στην μερα ,τελικα την επομενη αφου τον ξαναζητησα μου απαντησε οτι δυστηχως η αποδειξη δεν εχει αριθ, αποστολης και μου εστειλε μια φωτο με μια απλη αποδειξη Ελτα, που δεν ανεφερε ουτε αριθμο αποστολης ,ουτε ονοματα ,ουτε προορισμο μονο ημερομηνια και αρ.παραστατικου και τιμη 2.5 ευρω. Εντελως θολη ισα που ξεχωριζες καποια γραμματα ,γιατι δεν ειχε καμερα παρα μονο μια web καμερα.Περιτο να πω οτι επαθα σοκ , στο τηλ του ειπα γιατι το εστειλε απλο και αυτος επεμενε οτι η αποδειξη ηταν απο ταχυμεταφορες ελτα. Μου ειπε οτι σε 3 μερες θα ειχα το δεμα στα χερια μου.Περασαν οι 3 μερες τιποτα δεν ηρθε ,μου λεει να σου πω την αληθεια το εστειλα με απλα ελτα γιατι μου υποσχεθηκαν οτι θα το εχεις σε 2 μερες και γιατι ηταν το πιο γρηγορο που νομιζα και οτι τα στελνω ετσι κι αλλες φορες χωρις προβλημαΕστειλα και mail στην εξυπηρετηση πελατων Ελτα για να δω αν μπορουμε να εντοπισουμε το δεμα και μου απαντησαν :Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος σας γνωρίζουμε ότι, το συγκεκριμένο Ταχυδρομικό Αντικείμενο ανήκει στην κατηγορία της Απλής Αλληλογραφίας, η οποία σύμφωνα με την Παγκόσμια Ταχυδρομική Σύμβαση και τον Χάρτη Υποχρεώσεων του ΕΛΤΑ προς τους καταναλωτές, δεν καταγράφεται αναλυτικά στα διάφορα στάδια της διαχείρισής της, (κατάθεση, περισυλλογή, διαλογή, διανομή), τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό και ως εκ τούτου υπάρχει αντικειμενική δυσκολία διερεύνησης των όρων διαχείρισης του.Περιτο βεβαια να πω εγω οτι πηγαινα καθε μερα ελτα και ρωτουσα γιατι υποτιθεται θα εφτανε στα Ελτα οπου θα το παραλαβαινα εγω. Σημερα εκτος απο τα Ελτα πηγα στο κεντρο διανομης των ελτα και βρηκα κ τον ιδιο τον ταχυδρομο και τον οποιο γνωριζω και δεν ειχε ποτε κανενα δεμα για μενα .Με λιγα λογια εχω πληρωσει 125 ευρω , και δεν εχω κανενα στοιχειο αν εχει σταλει κατι σε μενα ,γιατι η θολη και αθλια αποδειξη που δεν γραφει κανενα στοιχειο θα μπορουσε να ηταν για ενα γραμμα που εστειλε στην γκομενα του Ρωταω τι μπορω να κανω τωρα για να βγαλω καποια ακρη τι συμβαινει, και τι προτεινετε δηλαδη να κανω ,εκτος απο υπομονη που εχει εξαντληθει ,γιατι αν ηταν αντικαταβολη ας μην εφτανε και ποτε ,αλλα τωρα εχω πληρωσει και το μονο που εχω δει ειναι μια θολη φωτο πως καποιος καποτε εστειλε κατι σε καποιο .
Haldol Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Τώρα δε μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως. Εάν όντως σου έκανε "πουστιά" πάει, τα λεφτά τα έχασες. Μόνο αρνητική αξιολόγηση στο Insomnia μπορείς να κάνεις, αλλά λεφτά πίσω δε παίρνεις... By the way, έχε λίγη υπομονή παραπάνω. Το θεωρώ δύσκολο μέλος με πολλές θετικές αξιολογήσεις, παλιό λογαριασμό, κλπ κλπ να έκανε κάτι τέτοιο. Δε θα ξαναγόραζε κανείς απ' αυτόν μετά. Είναι ακριβώς 10 ημέρες από όταν το έστειλε, ενώ μεσολαβούσε και τριήμερο. Δεν είναι και ότι πιο γρήγορο τα ΕΛΤΑ (απλή αποστολή), τελευταία φορά που μου έστειλαν δέμα έκανε 8 εργάσιμες να έρθει σε μένα.
pc_admin Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Οπως και να χει ,στελνεις σε καποιον ΑΠΛΟ ελτα (ουτε καν συστημενο ) κατι αξιας 125 ευρω?????
Haldol Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Όχι. Εγώ προσωπικά στέλνω τα πάντα συστημένα. Οτιδήποτε τουλάχιστον δε θέλω να ρισκάρω ούτε 5% να χαθεί. Τώρα απ' την άλλη, επειδή έχω παραλάβει αρκετά "απλά" δέματα (ορισμένα μεσσαίας- μεγάλης αξίας) θα έλεγα ότι αρκετοί το κάνουν. Τα ΕΛΤΑ πάντως δύσκολα θα χάσουν δέμα, δεν είναι Royal Mail.
paylidis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Οπως και να χει ,στελνεις σε καποιον ΑΠΛΟ ελτα (ουτε καν συστημενο ) κατι αξιας 125 ευρω????? καφρίλα... ειδικα οταν ο άλλος σου εχει πληρώσει και εξοδα αποστολής για κουριερ/συστημένο... Κρατα μας ενήμερους και αν δε βγεί άκρη κάνε αρνητική και ενημέρωσε μας να ξέρουμε ποιος ειναι..
pc_admin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Μου εστειλε τελικα μια καθαρη φωτο της αποδειξης αλλα δεν λεει και τπτ παραπανω ,το μονο χρησιμο στοιχειο που εχει ειναι ο αριθμος παραστατικου ,αλλα και απο αυτον δεν μπορεις να βγαλεις ακρη Την τριτη θα του ζητησω να κανει αναζητηση δεματος οπως με συμβουλεψε ο ταχυδρομος μου να δουμε ΠΟΤΕ κατάθεση σε τράπεζα Συμφωνω, ποτε δεν μου αρεσε η ιδεα, μονο αυτη την φορα εκανα εξαιρεση και να τα αποτελεσματα . Αλλα και η φιλοσοφια της καταθεσης πρωτα σε τραπεζικο λογαριασμο ειναι λαθος. Δηλαδη τι σου λεει ο αλλος : δεν σε εμπιστευομαι μην μου την κανεις και γιαυτο δεν το στελνω αντικαταβολη ,δεν διακινδυνευω τα 10ευρω πχ των μεταφορικων ,εσυ ομως να μου εχεις τυφλη εμπιστοσύνη και να μου εμπιστευτεις ολη την αξια του δεματος + τα μεταφορικα!
alfas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Το οτι κάποιος με πολλές θετικές ψήφους,δηλαδή με πολλές συναλλαγές. Έστειλε κάτι αξίας με απλό ταχυδρομείο είναι κάτι περισσότερο απο τραγικός. Το οτι το κούριερ θα του έπερνε 5 ευρώ μονάχα για να το στείλει με κούριερ πάλι μου ακούγεται λίγο κοντά 5 ευρώ έχει αντικαταβολή με το απλό ταχυδρομείο και οχι με το κουριερ του ταχυδρομείου... Τέλοσπάντων, μακάρι να βρεις την άκρη και στη τελική κοτσάνα του αποστολέα είναι...Απο τη στιγμή που πλήρωνες εσυ εξοδα αποστολής να το έστελνε όπως ήθελες τι πάει να πει με ταχυδρομεια κτλ κτλ
pc_admin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Όχι. Εγώ προσωπικά στέλνω τα πάντα συστημένα. Οτιδήποτε τουλάχιστον δε θέλω να ρισκάρω ούτε 5% να χαθεί. Τώρα απ' την άλλη, επειδή έχω παραλάβει αρκετά "απλά" δέματα (ορισμένα μεσσαίας- μεγάλης αξίας) θα έλεγα ότι αρκετοί το κάνουν. Τα ΕΛΤΑ πάντως δύσκολα θα χάσουν δέμα, δεν είναι Royal Mail. Τα απλα δεματα ελτα που εχεις παραλαβει μαλλον ειναι αντικαταβολη ετσι ? Τα δεματα αντικαταβολη ,ακομα και τα απλα καταγραφονται σε ολη την διαδρομη τους ,μπορεις να δεις δηλ online που φτανουν ,και αρα δεν μπορει να χαθουν ,σε αντιθεση με αυτο που λεμε Το οτι κάποιος με πολλές θετικές ψήφους,δηλαδή με πολλές συναλλαγές. Έστειλε κάτι αξίας με απλό ταχυδρομείο είναι κάτι περισσότερο απο τραγικός. Το οτι το κούριερ θα του έπερνε 5 ευρώ μονάχα για να το στείλει με κούριερ πάλι μου ακούγεται λίγο κοντά 5 ευρώ έχει αντικαταβολή με το απλό ταχυδρομείο και οχι με το κουριερ του ταχυδρομείου... Τέλοσπάντων, μακάρι να βρεις την άκρη και στη τελική κοτσάνα του αποστολέα είναι...Απο τη στιγμή που πλήρωνες εσυ εξοδα αποστολής να το έστελνε όπως ήθελες τι πάει να πει με ταχυδρομεια κτλ κτλ Οπως τα λες φιλε μου ειναι , να το εκανε ενας ασχετος οκ ,αλλα ενας με τοσες συνναλλαγες ? Εγω καταλαβα ετσι: οτι ειπε πηρα 5 ευρω πληρωσα μονο 2,5 ευρω εβγαλα και 2,5 ευρω κερδος και απο τα εξοδα αποστολης. Υποψιν ,δεν εκανα κανενα παζαρι ουτε στην τιμη ουτε στα μεταφορικα. ειπα το θελω με κουριερ οχι ελτα ,και δεχτηκα οτι θα το εστελνε με ελτα ταχυμεταφορες και θα το ειχα σε 2 μερες. Βεβαια και μενα τα 5 ευρω μου φανηκαν λιγα για ταχυμεταφορα αλλα ειπα μηπως ειναι τοσα γιατι δεν ηταν αντικαταβολη που χρεωνουν παραπανω Αλλα να επιμενει οτι το εστειλε με ελτα ταχυμεταφορα και πληρωσε 2.5 ευρω , ε ειπαμε δεν ειμασε 10 χρονων και να λεει μηπως θελεις να σου βγαλω φωτο την ταμπελα του καταστηματος που ελεγε ταχυμεταφορες ...απο τοτε με ζωνανε τα φιδια οτι το πραμα δεν παει καλα.
Haldol Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Τσου, για "χύμα" μιλάω. Απλή αποστολή, ενώ η πληρωμή έχει προηγηθεί είτε με κατάθεση ή με PayPal.
pc_admin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Οποτε λες να μην απελπιζομαι ετσι ? γιατι εγω προετοιμαζομαι ψυχολογικα οτι πηγαν στον κουβα τα λεφτα μου , οι λογοι του παραπανω ποστ που εκανα
mikegad Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 μόνο και μόνο με το ψέμα που σου είπε για τον τρόπο αποστολής ,σίγουρα δεν θεωρήται έμπιστο μέλος 5
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 μόνο και μόνο με το ψέμα που σου είπε για τον τρόπο αποστολής ,σίγουρα δεν θεωρήται έμπιστο μέλος Ακριβώς. Για αυτό καλύτερα να πεις ποιος είναι γιατί θα την πατήσουν και άλλοι με τις θετικές του ψήφους. 1
giorgos147 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Από τη στιγμή που επικοινωνεί μαζί σου ακόμη, όσο να'ναι είναι ενα διόλου ευκαταφρόνητο στοιχείο. Περίμενε μέχρι την άλλη βδομάδα και ας ελπίσουμε ότι θα σου έρθει. Και γω δε νομίζω ότι παλιό μέλος με θετικούς ψήφους θα σε δούλευε. Υπομονή και σου εύχομαι όλα να πάνε καλά. Edit: Και σε μένα πριν κανά δύο χρόνια είχε τύχει παρόμοιο περιστατικό. Τελικά ήταν λάθος των ΕΛΤΑ. Επί πόσες μέρες πήγαινα στα ΕΛΤΑ και μου έλεγαν "δεν έχει έρθει κάτι". Μάλιστα η υπάλληλος θύμωνε κιόλας. Τελικά, ήταν δικό της λάθος. Είχε το δέμα κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια της. Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να δείτε το ανάλογο Feedback μου στο προφίλ μου. Αριστη συνενωοηση - Αμεση πληρωμη - ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ .Ολα καλα !
mikegad Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 ναι αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση (και τα ελτα να φταίνε) είπε ψέματα για να βγάλει κανένα 2ευρω το πολύ. Καλό θα ήταν λοιπόν να ξέραμε το username.
Προτεινόμενες αναρτήσεις