Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά δεν έκανα τπ ακόμα και με dmz και αυτά από τι έχω καταλάβει λόγο ότι δεν έχει wan το vigor :(

Βρήκα και που οφειλόταν το πρόβλημα που ζήταγε πάντα να κάνεις κλήση για να συνδεθείς. Ηταν bug του zte. Να εξηγήσω. Γενικά νομίζω όταν φτιαχνεις bridge mode για να συνδεθείς στο internet πρέπει να κάνεις κλήση. το θέμα ήταν ότι στο zte αν έφτιαχνες bridge profil αυτό ακόμα και με reset ακόμα και με επαναφορά στις ρυθμίσεις κλείδωνε στην κυριολεξία στο bridge mode. Δεν ξέρω για ποιο λόγο.

το έφτιαξα διαγράφοντας όλα τα profil και δημιουργόντας καινούργια από την αρχή.

Πλέον πάω να βάλω σαν switcher το vigor και θα βάλω τις στατικες ip από τις συσκευές καθώς στο zte ούτε καν μπορεις να δώσεις manual η να αλλάξεις ip. Είναι φοβερά φτωχό σε ρυθμίσεις.

και φυσικά από εδώ και πέρα μαζεύω λεφτά για να πάρω κανα draytek vdsl router.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πλέον το vigor το έβαλα σαν switcher με τις οδηγίες από εδώ

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=933517

και δουλεύει μια χαρά. Το μόνο που χρειάζετε είναι να δώσω στατικές ip μέσα από τα μηχανήματα όπως τον server γιατί το zte δεν υποστηρίζει να κάνεις edit στις ip που βάζεις.

Απενεργοποίησα και το firewall από το vigor νομίζω ότι δεν χρειάζετε.

Τέλος να πω ότι μια και είναι switcher πλέον το vigor βάζω πάνω του όλες τις συσκευές.

Δημοσ.

Αν ενεργοποιησεις το dhcp στο zte θα παιρνεις αυτοματα και δε θα χρειαζεσε στατικες. Δε μου λες και κατι αλλο.....

Μιας και πιανουν τα χερια σου γιατι δε στηνεις ενα linux router με smoothwall, arch, redwall, pfsense ή οτι αλλο θες εσυ, να ρυθμισεις iptables για ολα και να γουσταρεις κιολας? Σκεψου το μιας και σε βλεπω και ψαχνεσε. Ενα παλιο μηχανακι της πλακας χρειαζεσε μονο.

Δημοσ.

Δε καταλαβες... το vdsl θα ειναι στο zte και ολα τα αλλα τα διαχειριζεσε απο το linux..... πορτες, firewall, dhcp, bandwindth manager ολα. Ενα proxy δλδ

Δες το παντως γιατι θελει δουλεια και ψαξιμο (οχι και πολυ ομως) και αν γουσταρεις το στηνεις. Παρε πληροφοριες κιολας απο το νετ ή απο τους linouxades. Προγραμματα υπαρχουν ετοιμα και καλα οπως το smoothwall express καθως και ετοιμα scripts για firewalls κ.λ.π.

Δημοσ.

Οπως και να έχει θα πρέπει να βρω ένα router με wan θύρα ακόμα και για να κάνω αυτό που λες αλλιώς δεν θα μπορεί να μπει σε bridge. Η καλύτερη λυση νομίζω είναι να μείνω με αυτό που έχω κάνει και αργότερα μόλις μπορεσω να πάρω ένα ποιο σύγχρονο vigor.

Δημοσ.

ναι ρε συ ετσι κατσε αφου κανεις τη δουλεια σου μια χαρα. Σαν ιδεα στο εδωσα μονο. Και σωστο αυτο που λες με το bridge

Δημοσ.

To έτοιμος απέχει ακόμα αρκετά :P. Καταρχήν πρέπει να δω σε ποια από τα δύο να ανοίξω θύρες για να λειτουργήσει ο server σωστά. Να πω και ότι άνθρακας ο θυσαυρός με το vdsl για την περιοχή μου. Κλειδώνει στα 17 download με τουλάιστον το καλό σε 2 upload. Πήρα τον ote και μου είπαν ότι για την περιοχή μου αυτές είναι οι ταχύτητες προς το παρων.. :P

επισης κοιτα λιγο πιο κατω.για τις ταχυτητες αμα δεν παει παραπανω δεν μπορεις να κανεις κατι τουλαχιστον μεχρι να παρεις vdsl απο το Kv.

Εντάξει δούλεψε!! Εβάλα την ip 192.168.1.1 στο zte μετά στο vigor 192.168.1.2 αλλά αυτή την φορά έβγαλα από τις ρυθμίσεις του το dhcp και τις άφησα στο zte και δουλεύει μια χαρα :)

Για πείτε τώρα. Να βγάλω τις ρυθμίσεις για gos, firewall από το zte και να τις αφήσω πάνω στο vigor?

read πιο κατω.

Τελικά μετά από δύο μέρες οδύσσειας μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτή η συσκευή της zte είναι τελείως του πεταματού. Δεν ξέρω τι custom firmware της έχουν περάσει αλλά έχει φοβερά παράξενη συμπεριφορά.

Ζητάει πάντα authentication για να αφήσει συσκευή να βγει στο internet. Δλδ κλασικά στα router απλά συνδέεις το ethernet καλώδιο και βλέπεις internet. Στο zte όμως για να αφήσει συσκευή να βγει στο internet πρέπει να δημιουργήσεις νέα σύνδεση και να κάνει κλήση κάθε φορά που θέλεις να συνδεθείς η καλύτερα που κάνεις login στο σύστημα.. 

Ηθελα να την βάλω και σε bridge τρομάρα μου μήπως γλυτώσω το 200αρη νέας συσκευής αλλά χλωμό το βλέπω πλέο. τελευταία μου ελπίδα μήπως υπάρχει καποιο vanilla firmware και μπορέσω να το περάσω. Μήπως δλδ όλες αυτές οι μλκ είναι από το custom firmware του ποτε.

καλα οτι ειναι για πεταμα τα zte ειναι κλασσικο.:P.firmware δυσκολο να βρεις για να αλλαξεις.

Μου έχει συμβεί κάτι άλλο κουλό τώρα. Για να συνδεθώ στο internet και σε windows και σε linux δεν γίνετε πλέον με τον παραδοσιακό τρόπο που απλά συνδέεται αλλά μόνο αν φτιάξω σύνδεση και δηλώσω στοιχεία με το pass και το user name της adsl συνδεσής μου. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. το ποιο παράξενο είναι ότι ενώ σε linux χθες δούλευε κανονικά τώρα πλέον και εκεί μόνο με τον τρόπο που λέω μπορεί να συνδεθεί.

......

δεν με αφήνει να μπω έτσι απλα. Τώρα έχω βάλει πάλι το παλιό router και δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Στο zte πρεπει να δημιουργήσω νέα σύνδεση και εκεί για να δω internet να βάζω το username και password του dls account και να κάνω κλήση!! Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνετε. Και αυτό το κάνει είτε το έχω σε bridge mode είτε κανονικά πάνω στο pc.

Σε bridge mode μου έκανε και άλλου κουλά όπως ότι οι μισές συσκευπές σε wife δεν μπορούσαν ούτε αυτές να δουν internet ενώ ήταν συνδεδεμένες στο δύκτιο κανονικά. Η μόνη που έβλεπε ήταν ένα tablet αλλα και αυτό μερικά προγράμματα από εκεί δεν μπαίναν στο internet όπως το playstrore :P

Μιλαμε αυτό το router είναι τελείως της πλάκας. Μου έρχετε να πάω να τους το πετάξω στο κεφάλι στον οτε και δυστηχώς δεν το γλιτώνω το 250αρη για νέο vdsl vigor αλλά θα παέι για αργότερα λόγο οικονομικής ύφεσης...

αν γινει bridge τοτε θα παιζει μονο η  πρωτη συσκευη διοτι αυτη θα κανει την κληση και αυτη θα περνει την ip.

Που είπα ότι κουμπώνω gateway. Gateway κούμπωνα μόνο στο router που ηταν πάνω στο zte bridge. Μιλάμε στραβώθηκα αυτές τις μέρες στο ιντερνετ να διαβάζω οδηγούς και όλοι μα όλοι λέγανε το ίδιο για διαδικασία. Ακριβώς τα ίδια βήματα έκανα.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε στην gateway ούτε στο bridge. To πρόβλημα είναι ότι το zte για να δώσει internet πρέπει οι συσκευές που βρίσκονται στο lan δύκτιο να κάνουν κλήση. Αλλιώς βλέπουν με τις ip μόνο το interface των router.

αυτο δεν μου στεκει.δεν εχει νοημα σε ενα ρουτερ να MHN εισια bridge και να πρεπει να κανεις κληση.δεν το εχω δει ποτε και σε κανενα adsl router.ουτε εχει νοημα να ειναι bridge διοτι τοτε οταν εισαι bridge θα ειχες ιντερνετ μονο απο το πρωτο Pc που θα εμπαινε με τα στοιχεια αυτα.μετα θα παιρνες concurrent απο τον Provider οτι πας να μπεις δυο φορες.τοσος κοσμος εχει zte και δεν το εχω ακουσει αυτο

Θα δοκιμάσω και αυτό με το dmz να βάλω δλδ ip καρφωτή στο vigor και να βάλω σε bridge mode το zte και να του βάλω την dmz ip στο zte.

Αυτό εδώ τι είναι που λέει for ip routing usage?

http://img855.imageshack.us/img855/7909/routered.png

to dmz θα παιξει μονο οταν υπαρχει wan.το να βαλεις dmz σε ενα ρουτερ που απλα ειναι σαν access point και μαλιστα transparent δεν εχει να κανει τιποτα.ολα τα feauture του vigor θα επαιζαν ειτε αμα ειχε wan ειτε αμα το ειχες σαν adsl router.απο την στιγμη που εσυ το εχεις σαν access point το μονο που λειτουργει ειναι το wireless και οι ethernet για ιντερνετ.τιποτε μα τιποτε αλλο.

Πλέον το vigor το έβαλα σαν switcher με τις οδηγίες από εδώ

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=933517

και δουλεύει μια χαρά. Το μόνο που χρειάζετε είναι να δώσω στατικές ip μέσα από τα μηχανήματα όπως τον server γιατί το zte δεν υποστηρίζει να κάνεις edit στις ip που βάζεις.

Απενεργοποίησα και το firewall από το vigor νομίζω ότι δεν χρειάζετε.

Τέλος να πω ότι μια και είναι switcher πλέον το vigor βάζω πάνω του όλες τις συσκευές.

γιατι δεν μπορεις να βαλεις dhcp στο vigor αφου μπορει να αλλαξει απο το μενου του το gateway?

Οπως και να έχει θα πρέπει να βρω ένα router με wan θύρα ακόμα και για να κάνω αυτό που λες αλλιώς δεν θα μπορεί να μπει σε bridge. Η καλύτερη λυση νομίζω είναι να μείνω με αυτό που έχω κάνει και αργότερα μόλις μπορεσω να πάρω ένα ποιο σύγχρονο vigor.

γιατι να μπεις στον κοπο να παρεις ρουτερ me wan θυρα και δεν παιρνεις ενα vdsl router να γινονται ολα απο εκει?

Δημοσ.

καρατσεκαρισμένο poulinos. Οποιος έχει το ίδιο router ας το βάλει σε bridge και ας μας πει τι συμπεριφορά θα βγάλει. Δεν μπορεί το πρόβλημα να το έχει μόνο το δικό μου.

Δημοσ.

αφού εξήγησα ότι αν το βάλεις μια φορά τον router σε bridge πέφτει σε bug και κλειδώνει σε μια μόνιμη κατάσαση bridge. Θέλει διαγραφή όλων των profil και δημιουργία νέων για να επανέλθει. Ούτε με hard reset δεν διορθώνετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...