Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά μπόρεσα και έβγαλα και το να δίνει διευθύνσεις το zte και το πέρασα στο vigor αυτή την δυνατότητα. Δεν ξέρω τι έκανα πριν και δεν μπορούσε να δουλέψει. 

Ηθελα να δίνω διευθύνσεις μέσω vigor λόγο ότι εκεί τις έχω σετάρει σε αρκετά μηχανήματα να δίνει σταθερές ip συν τις πάρα πολλές δυνατότητες παραμετροιποίησης που έχει το vigor σε αντίθεση με το zte που μιλάμε είναι όχι φτωχό αλλά τελείως απλοϊκό.

Για πείτε μου την γνώμη στα παρακάτω

-Το gos να το απενεργοποιήσω από το vdsl router γιατί από τι ξέρω υπάρχει και στο vigor η δεν έχει σημασία?

-το firerwall να το απενεργοποιήσω σε ενα από τα δύο η να το αφήσω και στα δύο

-αν θέλω να ανοίξω θύρες θα πρέπει να το κάνω και στα δύο?

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρε συ τα ειπαμε παλι..... οτι κανεις τωρα μονο στο vdsl router. Και ενεργοποιημενα που ειναι στο vigor δε δουλευουν.

Δημοσ.

Μου έχει συμβεί κάτι άλλο κουλό τώρα. Για να συνδεθώ στο internet και σε windows και σε linux δεν γίνετε πλέον με τον παραδοσιακό τρόπο που απλά συνδέεται αλλά μόνο αν φτιάξω σύνδεση και δηλώσω στοιχεία με το pass και το user name της adsl συνδεσής μου. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. το ποιο παράξενο είναι ότι ενώ σε linux χθες δούλευε κανονικά τώρα πλέον και εκεί μόνο με τον τρόπο που λέω μπορεί να συνδεθεί.

Δημοσ.

Τελικά μετά από δύο μέρες οδύσσειας μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτή η συσκευή της zte είναι τελείως του πεταματού. Δεν ξέρω τι custom firmware της έχουν περάσει αλλά έχει φοβερά παράξενη συμπεριφορά.

Ζητάει πάντα authentication για να αφήσει συσκευή να βγει στο internet. Δλδ κλασικά στα router απλά συνδέεις το ethernet καλώδιο και βλέπεις internet. Στο zte όμως για να αφήσει συσκευή να βγει στο internet πρέπει να δημιουργήσεις νέα σύνδεση και να κάνει κλήση κάθε φορά που θέλεις να συνδεθείς η καλύτερα που κάνεις login στο σύστημα.. 

Ηθελα να την βάλω και σε bridge τρομάρα μου μήπως γλυτώσω το 200αρη νέας συσκευής αλλά χλωμό το βλέπω πλέο. τελευταία μου ελπίδα μήπως υπάρχει καποιο vanilla firmware και μπορέσω να το περάσω. Μήπως δλδ όλες αυτές οι μλκ είναι από το custom firmware του ποτε.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος ρε συ? Αν μπεις στον ie>tools>connections> σου εμφανιζει καποια συνδεση μεσα? Δε θαπρεπε. Σβηστην κανε ρεσετ στο ρουτερ και ξαναστηστο.

Δημοσ.

δεν με αφήνει να μπω έτσι απλα. Τώρα έχω βάλει πάλι το παλιό router και δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Στο zte πρεπει να δημιουργήσω νέα σύνδεση και εκεί για να δω internet να βάζω το username και password του dls account και να κάνω κλήση!! Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνετε. Και αυτό το κάνει είτε το έχω σε bridge mode είτε κανονικά πάνω στο pc.

Σε bridge mode μου έκανε και άλλου κουλά όπως ότι οι μισές συσκευπές σε wife δεν μπορούσαν ούτε αυτές να δουν internet ενώ ήταν συνδεδεμένες στο δύκτιο κανονικά. Η μόνη που έβλεπε ήταν ένα tablet αλλα και αυτό μερικά προγράμματα από εκεί δεν μπαίναν στο internet όπως το playstrore :P

Μιλαμε αυτό το router είναι τελείως της πλάκας. Μου έρχετε να πάω να τους το πετάξω στο κεφάλι στον οτε και δυστηχώς δεν το γλιτώνω το 250αρη για νέο vdsl vigor αλλά θα παέι για αργότερα λόγο οικονομικής ύφεσης...

Δημοσ.

Γιατι τοβαλες bridge? Τα μαμησες ολα. ρεσετ και ξαναστηστο

Τι εννοεις δε σε αφηνει να μπεις ετσι απλα στα options του ie? Εχεις καναν ιο μαλλον. Δε νομιζω οτι εχεις ενα θεμα μονο. Στο πρωτο κατι εχεις κανει με την pppoe κληση.

Δημοσ.

Τι ιο ? Το ίδιο μου κάνει και σε linux και σε windows. Και γιατί το γάμισα? Τόσο εξωφρενικό είναι να θέλεις να κάνεις ένα bridge mode? μα δεν του πείραξα και τπτ απλά το έφτιαξα σε bridge είχε και οδηγίες πως θα το κάνεις συν ότι έκανα reset και κάνει πάλι τα ίδια. 

Δημοσ.

Μα δε εχεις λογο να το κανεις bridge απο τη στιγμη που κουμπωνεις gateway. Αυτο σου εξηγω. Εσυ πηγες να κανεις το routing κατα πασα πιθανοτητα για να εχεις το draytek σα ρουτερ αλλα δε παιζει ετσι αυτο. Δεν υπαρχει αυτη η ευελιξια οπως στα linux.

Για να μη παιδευεσε στο λεω. Αν δε σε ικανοποιει το zte που στανταρντ δε σε ικανοποιει, παρε κατι αλλο.

Δημοσ.

Που είπα ότι κουμπώνω gateway. Gateway κούμπωνα μόνο στο router που ηταν πάνω στο zte bridge. Μιλάμε στραβώθηκα αυτές τις μέρες στο ιντερνετ να διαβάζω οδηγούς και όλοι μα όλοι λέγανε το ίδιο για διαδικασία. Ακριβώς τα ίδια βήματα έκανα.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε στην gateway ούτε στο bridge. To πρόβλημα είναι ότι το zte για να δώσει internet πρέπει οι συσκευές που βρίσκονται στο lan δύκτιο να κάνουν κλήση. Αλλιώς βλέπουν με τις ip μόνο το interface των router.

Δημοσ.

δλδ αυτο σου συνεβαινε απο την αρχη? Ειναι λιγο ungoogleable να συμβαινει αυτο ξερεις.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί στην αρχή ενώ έκανα τα βήματα μια χαρά πάλι στα εσωτερικά pc που ήταν στο lan δύκτιο δεν μπορούσα να συνδεθώ και δεν είχα δοκιμάσει να κάνω κλήση, 

Αν θυμάμαι αρχικά μόλις το έβαλα μόνο του στο pc μπορεσα και είδα internet χωρίς πρόβλημα.

Μετά συνέχεια πέφτω πάνω σε αυτό το πρόβλημα λες και υπάρχει ένας κόφτης στο zte που απαγορεύει τις συσκευές στο lan να δουν internet χωρίς να κάνουν κλήση. 

εκανα και hard reset αλλά τπτ συν ότι ειναι κλειδωμένο με τα στοιχεία του ote συν ότι ειναι τελείως custom firmware από τον ote.

Λέω να κάνω μια τελευταία δοκιμή σήμερα και να δοκιμάσω να βάλω ip στο vigor και να δώσω αυτή την ip σε dmz στο zte μήπως δουλέψει. Βρήκα κάτι οδηγίες εδώ που τους δούλεψε μόνο με αυτό τον τρόπο αν και όχι το ίδιο router modem

http://communityforums.rogers.com/t5/forums/forumtopicpage/board-id/MobileInternet/thread-id/1491

Πάντως από τι μου λένε στο whirpool που εκεί γνωρίζουν καλά από δύκτια είναι τελείως απίθανο να φτιάξω το vigor έτσι όπως το θέλω

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=2080838&p=-1bottom

το μόνο λένε που μπορώ να κάνω είναι να το κάνω access point

Δημοσ.

Αυτο σου λεω και εγω μια βδομαδα τωρα. Μονο σαν ΑΡ μπορεις να το δουλεψεις. Τοχεις σε bridge τωρα και δεν εχεις καν NAT. εισαι χυμα στο κυμα δλδ στο ιντερνετ. Εισαι λαθος στημενος φιλε. 

Δημοσ.

Παλι τπτ δε θα κανεις... Χωρις καμια ασφαλεια στο ιντερνετ θα εισαι και καθε 2 μερες θα ποσταρεις εδω και θα λες" παιδια κολλησα μαλλον ιο.... τι να κανω?" :P

Πραγματικα δε καταλαβαινω το λογο που δε στηνεσε ορθοδοξα. Εκτος και αν κανεις δοκιμες για τη πλακα σου.

Το ip routing usage το χρησιμποποιηεις οταν εχεις αυτο σαν gateway και αλλο σα ρουτερ. π.χ. ενα linux firewall router

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...